Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετω το forum,

Εκανα προσφατα αναβαθμιση σε vdsl και δυστυχως κλειδωνω στα 26 λογω παραλληλης συνδεσμολογιας.
Εχω τη δυνατοτητα να περασω καινουριο  εξωτερικο καλωδιο απο το κατανεμητη στο διαμερισμα μου και θα ηθελα λιγο βοηθεια με καποια τεχνικα θεματα.

1.
Αρχικα τι καλωδιο να διαλεξω ( το καλωδιο θα διασχισει περιπου 20 μετρα)
Utp ή ftp? Cat5e ή Cat6 ή Cat6a ?
Εξωτερικου χωρου καλωδιο ή σωληνα ?

2.

Οταν περασω το καλωδιο σε δικο του καινουριο μπριζακι, θα βαλω ενα splitter  που θα δινει τη μια εξοδο στο Modem/router και την αλλη σε 1 τηλεφωνικη συσκευη.
Θα δουλευουν και τα 2 ? Ειναι σωστη η συνδεσμολογια ή χρειαζεται κατι αλλο?

3.
Με τη παλια γραμμη που θα αποσυνδεσω στον κατανεμητη, χρειαζεται να κανω κατι αλλο?

(Και κατι αλλο που ηθελα να ρωτησω, πως γινεται να βρω το chipset του dslam που βρισκομαι για να αγορασω ενα συμβατο router ? Πηρα τηλεφωνο στον παροχο αλλα μου ειπαν οτι δεν μπορουν να μου απαντησουν )

Δημοσ.

Αμα το τηλεφωνο σου ειναι voip δηλαδη το τηλεφωνο να κουμπωνει πανω στο ρουτερ τοτε μονο του παροχου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω για την απαντηση

Το τηλεφωνο δεν ειναι voip.
Αρα πρεπει συνδεσω και αλλο ζευγαρι απο το utp/ftp ?
Το ζευγαρι που δινει vdsl αν ενωθει στο κατανεμητη ειναι ασπρο-κιτρινο και ειχα σκοπο να συνδεσω ενα τυχαιο ζευγαρι απο το utp με αυτα.

Επεξ/σία από fivestars12
Δημοσ.

Χαιρετω το forum,

Εκανα προσφατα αναβαθμιση σε vdsl και δυστυχως κλειδωνω στα 26 λογω παραλληλης συνδεσμολογιας.

Εχω τη δυνατοτητα να περασω καινουριο  εξωτερικο καλωδιο απο το κατανεμητη στο διαμερισμα μου και θα ηθελα λιγο βοηθεια με καποια τεχνικα θεματα.

1.

Αρχικα τι καλωδιο να διαλεξω ( το καλωδιο θα διασχισει περιπου 20 μετρα)

Utp ή ftp? Cat5e ή Cat6 ή Cat6a ?

Εξωτερικου χωρου καλωδιο ή σωληνα ?

2.

Οταν περασω το καλωδιο σε δικο του καινουριο μπριζακι, θα βαλω ενα splitter  που θα δινει τη μια εξοδο στο Modem/router και την αλλη σε 1 τηλεφωνικη συσκευη.

Θα δουλευουν και τα 2 ? Ειναι σωστη η συνδεσμολογια ή χρειαζεται κατι αλλο?

3.

Με τη παλια γραμμη που θα αποσυνδεσω στον κατανεμητη, χρειαζεται να κανω κατι αλλο?

(Και κατι αλλο που ηθελα να ρωτησω, πως γινεται να βρω το chipset του dslam που βρισκομαι για να αγορασω ενα συμβατο router ? Πηρα τηλεφωνο στον παροχο αλλα μου ειπαν οτι δεν μπορουν να μου απαντησουν )

δεν χρειαζεται να περασεις νεο καλωδιο για να μην εχεις  παραλληλη συνδεσμολογια. απλα πρεπει να φτιαξεις την καλωδιωση σου ετσι ωστε να μην εχεις παραλληλα.αν το καλωδιο βρεχεται πας σε utp εξωτερικου χωρου.αν δεν βρεχεται και το cat5e σου κανει και το cat6 μια που για 20 μετρα η διαφορα στην τιμη ειναι μικρη.αν περναει κοντα στα ρευματα τοτε ftp ή stp θα ηταν μια καλη λυση για να μην εχεις θεματα.σε σωληνα εχει νοημα αν πιστευεις οτι θα το τσακισει κανεις με τιποτα ή θα το πειραζει κανεις. 2.σωστα.αν εχεις voip τοτε δεν θελει σπλιττερ και απλα το τηλεφωνο πανω στο ρουτερ.3.οχι εκτος αν θες την παλια καλωδιωση να την εχεις για τηλεφωνο και να βαλεις στο σπλιττερ στον κατανεμητη. 4.αν εχεις technicolor/thomson/speedtouch μπορεις να δεις το chipset του dslam.τι εταιρεια εχεις? σε kv του οτε πεφτεις?ο παροχος δεν ξερω αν μπορει να σου πει αλλα ο οτε σιγουρα το ξερει.

Δημοσ.
Καλημερα και ευχαριστω για την απαντηση!
Δυστυχως δεν μπορω να αλλαξω  την εσωτερικη καλωδιωση αυτη τη στιγμη ωστε να μην υπαρχουν παραλληλες συνδεσεις.
Το μονο που μπορω να κανω ειναι να παρω καινουριο εξωτερικο καλωδιο απο το κατανεμητη, και αφου με αυτο και με ενα splitter μπορουν ολα να δουλευουν σωστα, τοτε ειμαι χαρουμενος. 

Το καλωδιο θα βρεχεται οποτε θα παω για ftp cat6 εξωτερικου χωρου οπως μου προτεινες. ( περναει κοντα απο 1 μπριζα οποτε ας εχουμε το κεφαλι μας ησυχο.)
Δεν θα το πειραζει κανεις οποτε δεν χρειαζομαι σωληνα. Απλα το ειδα να προτεινεται γενικοτερα οποτε ειπα να ρωτησω αμα αξιζει.

Ο παροχος μου ειναι ο οτε και παιρνω απο τα καινουρια KV.
Αυτη τη στιγμη για vdsl εχω μονο το ZTE του οτε και ελεγα να παρω καποιο καλυτερο αλλα οταν πηρα τηλεφωνο μου ειπαν οτι δεν μπορουν να μου απαντησουν στο τι chipset εχει το dslam που βρισκομαι

Κατι ακομα αν γινεται να μου απαντησετε,
Πρεπει να με ενδιαφερει να ειναι μονοκλωνο η πολυκλωνο το καλωδιο ? Επισης αμα ειναι crossed ή straight?
Βρηκα αυτο απο ενα κοντινο μαγαζι, ειναι οκ ? ( http://www.kafkas.gr/proionta/domimeni-kalodiosi/systima-chalkou/kalodia-exoterikon-choron/ftp-cat6/kalodio-dedomenon-f-ftp-2x-4-zevgon-cat6-gia-exoteriki-chrisi-185130_185130/ )

edit: Εχει σημασια ποιο pair θα συνδεσω ?( δηλαδη  ασπρο-πορτακαλι ή το ασπρο-μπλε ? ) Με ενα rj 11 ειμαι καλυμμενος ή θελω rj45?
Δημοσ.

ειτε σπλιττερ στον κατανεμητη και χρησιμοποιεις την παλια καλωδιωση για το τηλεφωνο.ειτε τα περνας ολα στην καινουρια απλα δεν θα εχεις τηλεφωνο σε ολα τα πριζακια εκτος αν το τερματισεις στην κεντρικη πριζα μπει εκει το ρουτερ και μετα η παλια καλωδιωση συνδεθει εκει για να δινει τηλεφωνο στα υπολοιπα πριζακια.ή αν περασεις εξτρα Utp στα δωματια.

μονοκλονο θες.δεν σε νοιαζει αν ειναι straight η cross αφου θα πρεπει να το κοψεις και να βαλεις κλιπακι rj11 ή να το τερματισεις σε εξωτερικο αυτοκολλητο τηλεφωνικο πριζακι.ειτε ασπρο πορτοκαλι ειτε ασπλο μπλε ειτε ασπρο καφε κτλ ενα και το ιδιο.ο καφκας εχει αρκετη ποικιλια .το Utp θα πρεπει να ειναι αρκετα σκληρο απεξω αν ειναι πραγματι για εξωτερικο χωρο.εχω χρησιμοποιησει σε μαυρο χρωμα.ο οτε εχει alcatel dslam και Huawei dslam>μπορουν να δουν σε τι πεφτεις.τα alcatel συνηθως φορανε broadcom.ο οτε θα σου δωσει speedport και τηλεφωνια voip οποτε αν θες να εχεις το τηλεφωνο στο νεο ρουτερ η θα πρεπει να το βαλεις πισω απο το δικο σου ειτε να παρεις το δικο σου να υποστηριζει voip και μετα να κανεις τις απαραιτητες ενεργειες.

Δημοσ.

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση!
Αγορασα τα απαραιτητα. ( cat6 ftp - οντως  ειναι αρκετα σκληρο το μαυρο καλωδιο για εξωτερικη χρηση και εξωτερικη αυτοκολλητα rj11 μπριζα)

Τρεις τελευταιες αποριες αν γινεται να μου απαντησετε ( ευχαριστω για την υπομονη σας )

1. Στο κατανεμητη συνδεω ασπρο-ασπρομπλε(cat6) και κιτρινο-μπλε(cat6) και πανω στο rj11 ασπρομπλε-πρασινο και μπλε-κοκκινο ? (το μαυρο και κιτρινο καλωδιο τα αφηνω οπως ειναι?)
2.Χρεαζεται να ξεγυμνωσω τα καλωδια του rj11 και να τα συνδεσω κατευθειαν με το cat6 ή τα συνδεω ολα κατω απο τη βιδα οπως τα εχει?

3. Ειμαι σε huawei dslam, (ξαναπηρα τηλεφωνο να ρωτησω αλλα δεν μπορουσε να μου πει το chipset. 
Αναρωτιεμαι εαν ξαναπαρω τηλεφωνο ο 3ος υπαλληλος μου πει και τι dslam και σε τι chipset ειμαι...)

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

με πολυ καθυστερηση.

στον κατανεμητη συνδεεις ενα ζευγαρι δηλαδη ασπρο μπλε μπλε.δεν χρειαζεται αλλο ζευγαρι.το τηλεφωνο/ιντερνετ παιζουν με ενα ζευγαρι δηλαδη 2 καλωδια.στο Rj11 θα μπουν στα μεσαια κλιπακια.αν το βαλεις σε πριζακι τοτε το ασπρο μπλε μπλε θα πανε στο κοκκινο πρασινο(ναι αυτο που εγραψες ).απλα στον κατανεμητη ενα ζευγαρι.

2.οτι βαζεις μεσα σε Rj11 κλιπ δεν θελει να ξεγυμνωσεις τα καλωδια.εσυ που θα βαλεις  εξωτερικο πριζακι ναι τα γυμνωνεις και τα βαζεις κατω απο την βιδα.δεν εχει νοημα να κοψεις τα καλωδια απο το πριζακι και να τα ενωσεις με τα δικα σου.κατω απο την βιδα ειναι μια χαρα.βεβαια αν θες δεν βαζεις καν πριζακι και τερματιζεις σε σπλιττερ απευθειας.

το να σου πουν το dslam ειναι ευκολο.το Chipset δεν φαινεται οποτε θες καποιο ρουτερ που να μπορει να το διαβασει ή αυτος που ειναι στο τηλεφωνο να ξερει.

πχ τα siemens εχουν infineon τα alcatel broadcom>τα huawei δεν ξερω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...