Valous Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Χαίρεται παιδιά! Έχω μία απορία, έστησα το pc μου το 2010, εκείνη την στιγμή αγόρασα το disk των windows 7 home premium 64bit, το εγκατέστησα στον υπολογιστή μου και σε άλλα 15 pc μέσα σε αυτά τα χρόνια (δεν ήξερα ότι μπορεί να με 'πιάσουν' και ούτε ξέρω αν είναι εφικτό.)Που θέλω να καταλήξω, πέρυσι έκανα το δωρεάν upgrade σε w10, δεν μου άρεσαν και έκανα format το pc και ξαναέβαλα τα 7αρια μου. Είδα ότι η microsoft παρέχει δωρεάν σε χρήστες w7,w8 ΜΕΧΡΙ 31/12(δεν ξέρω αν το παρέχει και σε άλλους) για όσους θέλουν να χρησημοποιησουν τα accesibility των w10.Αποφάσισα λοιπόν να αγοράσω έναν ssd και να βάλω εκεί τα w7 μου και μετά να κάνω το upgrade αλλά έχω κάποιες απορίες που όποιος δεν βαριέται να εξηγήσει θα με χαροποιήσει.1) Σε περίπτωση που βάλω τα w10, και κάποτε θέλω να κάνω format, θα γίνεται να εγκαταστήσω τα w10 ξανά με το cd των w7 και αν ναι πως;2) Πριν λίγο καιρό έβαλα με το cd μου και το code μου τα w7 στον συγκάτοικο μου, λίγες μέρες του είπε το σύστημα πως τα w7 δεν είναι ενεργοποιημένα και έβαλε ένα άλλο code που είχε από το laptop του. Υπάρχει περίπτωση να μου εμφανίσει και εμένα τέτοιο μήνυμα όταν τα εγκαταστήσω στον ssd και αν ναι θα δεχθεί το code μου αν αυτό είναι και σε άλλους υπολογιστές τώρα ως χρήση;3) Ένας τύπος αρκετά βέβαιος (μαγαζάτορας μαγαζιού υπολογιστών που περνάει windows σπασμένα,χρησημοποιήμενα κτλπ) μου είπε με βεβαιότητα ότι αν είχα βάλει το ίδιο code σε 2ο pc αμέσως η microsoft θα με ανίχνευε, παρόλα αυτά το μισό χωριό από εμένα είχε windows πριν 5 χρόνια (γυμνάσιο ήμουν ακόμα) αλλά ποτέ δεν είχα θέμα, τι εννοούσε ο τύπος;4) Για κάποιον που μόνο παίζει lol και δεν έχει προγράμματα στο pc, να πάει σε 120 ή 240 με την λογική όμως ότι για 5 χρόνια δεν παίζει να αλλάξω πάλι, σκέφτομαι πως ένας 120αρης με μεταφορικά θα μου βγει 60, ενώ ένας 850 evo είναι στα 90. Σκέφτομαι για 850 evo!Αυτά για την ώρα, όποιος guru ξέρει και δεν βαριέται βραδιάτικα ας μου λύσει τις απορίες, ευχαριστώ εκ των προτέρων
poulinos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 4.Προσωπικα θα πηγαινα στον 240.δεν ειναι απαγορευτικη η διαφορα και 120 αρης δεν ειναι οτι καλυτερο.δεν θα γεμισει με windows 10 αφου εχω βαλει windows 10σε λαπτοπ με 32 gb και ειχα και κενα 10 αλλα και παλι καλο ειναι να υπαρχει λιγο παραπανω χωρος. εφοσον εχεις κανει update απο 7 σε 10 και εχουν ενεργοποιηθει κανονικα τοτε εχει αναγνωριστει το hardware σου οποτε απλα κατεβαζεις windows 10 με το media creation tool και θα ενεργοποιηθουν κανονικα χωρις να χρειαστει να ξαναβαλεις 7αρια.
Valous Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 4.Προσωπικα θα πηγαινα στον 240.δεν ειναι απαγορευτικη η διαφορα και 120 αρης δεν ειναι οτι καλυτερο.δεν θα γεμισει με windows 10 αφου εχω βαλει windows 10σε λαπτοπ με 32 gb και ειχα και κενα 10 αλλα και παλι καλο ειναι να υπαρχει λιγο παραπανω χωρος. εφοσον εχεις κανει update απο 7 σε 10 και εχουν ενεργοποιηθει κανονικα τοτε εχει αναγνωριστει το hardware σου οποτε απλα κατεβαζεις windows 10 με το media creation tool και θα ενεργοποιηθουν κανονικα χωρις να χρειαστει να ξαναβαλεις 7αρια. Λογικά 240 με βλέπω. Όσο για τα 10αρια θα μπορέσω και μετά τις 31/12, επίσης τι εννοείς από το hardware μου? Αν αλλάξω σκληρό πάλι θα γίνεται; Αν αλλάξω cpu mobo και gpu πχ? Μπερδεύτηκα λιγάκι! Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση
Occultist Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Λογικά 240 με βλέπω. Όσο για τα 10αρια θα μπορέσω και μετά τις 31/12, επίσης τι εννοείς από το hardware μου? Αν αλλάξω σκληρό πάλι θα γίνεται; Αν αλλάξω cpu mobo και gpu πχ? Μπερδεύτηκα λιγάκι! Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση Νομίζω ότι κλειδώνει στη μητρική, μόνο...
Valous Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Νομίζω ότι κλειδώνει στη μητρική, μόνο... Άρα παραμένω στο 1366 με i7 930 για κάποιο καιρό ακόμα Όποιος ξέρει να απαντήσει και τις 1,2,3 λίγο πιο αναλυτικά θα ήταν awesome
poulinos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Λογικά 240 με βλέπω. Όσο για τα 10αρια θα μπορέσω και μετά τις 31/12, επίσης τι εννοείς από το hardware μου? Αν αλλάξω σκληρό πάλι θα γίνεται; Αν αλλάξω cpu mobo και gpu πχ? Μπερδεύτηκα λιγάκι! Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση αν εχουν περαστειν τα δεκαρια ηδη τοτε τα ξαναενεργοποιεις οποτε θες σαν να ειχες το license.απλα κλειδωνει με το hardware σου .δισκο καρτα cpu οσο ξερω αλλαζεις κανονικα χωρις θεμα.αν αλλαξεις mobo δεν ξερω πως μπορεις να μεταφερεις το κλειδι.λογικα πιατευω κατι θα υπαρχει
tanasen01 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 1) το cd των win7 δεν θα το ξαναχρησιμοποιήσεις. Άπαξ και κάνεις την αναβάθμιση όπως σου περιγράψανε, με το media creation tool και τα windows 10 ενεργοποιηθούν, τότε είσαι καλυμμένος για πάντα σε αυτό το σύστημα. Αν θες να αλλάξεις σκληρό στο μέλλον κάνεις cloning με κάποιο ειδικό πρόγραμμα που θα σου παρέχει η εταιρεία του ssd (π.χ. samsung data migration). Mε άλλα λόγια δεν θα ξαναχρειαστεί να κάνεις εγκατάσταση των windows ξανά. Σε περίπτωση κάποιας βλάβης δίσκου (χτύπα ξύλο) καλό θα είναι να έχεις κρατήσει ένα image mirror σε κάποιον άλλο σκληρό.2) Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση εφόσον δεν αλλάξεις μητρική. Αν θες να κάνεις αναβάθμιση με αλλαγή μητρικής δηλαδή, μετά τις 31/12 απ ότι έχω καταλάβει δεν θα μπορείς να βάλεις τον ίδιο κωδικό για τα 10ρια γιατί μάλλον ο κωδικός αυτός έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές και έχει υπερβεί το όριο χρηστών. Γι αυτό μάλλον δεν λειτούργησε ο κωδικός στο λάπτοπ του φίλου σου. Δεν ξέρω αν μπορεί να παρακαμφθεί αυτό το θέμα με την αλλαγή μητρικής. 3) Αυτό ισχύει μόνο για τις ΟΕΜ εκδόσεις οι οποίες κάνουν μόνο για ένα pc. Ανάλογα με την έκδοση home,pro κτλ. έχεις και έναν συγκεκριμένο αριθμό χρηστών που μπορούν να εγκαταστήσουν το λειτουργικό. Συνήθως είναι 5-6 users για τα home, 15 για τα professional κτλ. ή κάτι τέτοιο. Πάντως όταν αναβαθμίσεις το σύστημά σου και αναγκαστικά αλλάξεις μητρική, υπάρχουν κλειδάκια ΟΕΜ πάρα πολύ φθηνά (5-10€) οπότε μην το σκέφτεσαι πολύ. 1
Valous Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 1) το cd των win7 δεν θα το ξαναχρησιμοποιήσεις. Άπαξ και κάνεις την αναβάθμιση όπως σου περιγράψανε, με το media creation tool και τα windows 10 ενεργοποιηθούν, τότε είσαι καλυμμένος για πάντα σε αυτό το σύστημα. Αν θες να αλλάξεις σκληρό στο μέλλον κάνεις cloning με κάποιο ειδικό πρόγραμμα που θα σου παρέχει η εταιρεία του ssd (π.χ. samsung data migration). Mε άλλα λόγια δεν θα ξαναχρειαστεί να κάνεις εγκατάσταση των windows ξανά. Σε περίπτωση κάποιας βλάβης δίσκου (χτύπα ξύλο) καλό θα είναι να έχεις κρατήσει ένα image mirror σε κάποιον άλλο σκληρό. 2) Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση εφόσον δεν αλλάξεις μητρική. Αν θες να κάνεις αναβάθμιση με αλλαγή μητρικής δηλαδή, μετά τις 31/12 απ ότι έχω καταλάβει δεν θα μπορείς να βάλεις τον ίδιο κωδικό για τα 10ρια γιατί μάλλον ο κωδικός αυτός έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές και έχει υπερβεί το όριο χρηστών. Γι αυτό μάλλον δεν λειτούργησε ο κωδικός στο λάπτοπ του φίλου σου. Δεν ξέρω αν μπορεί να παρακαμφθεί αυτό το θέμα με την αλλαγή μητρικής. 3) Αυτό ισχύει μόνο για τις ΟΕΜ εκδόσεις οι οποίες κάνουν μόνο για ένα pc. Ανάλογα με την έκδοση home,pro κτλ. έχεις και έναν συγκεκριμένο αριθμό χρηστών που μπορούν να εγκαταστήσουν το λειτουργικό. Συνήθως είναι 5-6 users για τα home, 15 για τα professional κτλ. ή κάτι τέτοιο. Πάντως όταν αναβαθμίσεις το σύστημά σου και αναγκαστικά αλλάξεις μητρική, υπάρχουν κλειδάκια ΟΕΜ πάρα πολύ φθηνά (5-10€) οπότε μην το σκέφτεσαι πολύ. Σε ευχαριστώ άπειρα, όπως και τους άλλους που με βοηθήσατε! Όλα μοιάζουν ευνοικά, αύριο μια βόλτα από κοτσόβωλο για 850 evo 240gb στα 90 που το έχει και από ΣΚ κάνω το πέρασμα των 10. Για όποιαδήποτε απορία θα σας πω! Ευχαριστώ πολύ!
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 απο psngames βάλε κωδικό BLACKFRIDAY και θα σου κάνει και -20% στο κλειδάκι
Valous Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 απο psngames βάλε κωδικό BLACKFRIDAY και θα σου κάνει και -20% στο κλειδάκι Αφού είπαμε ότι είναι ενεργοποιημένα τα w10 τελικά! Θα περιμένω λίγες μέρες να πάω σπίτι να δω τι γίνεται!
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Αφού είπαμε ότι είναι ενεργοποιημένα τα w10 τελικά! Θα περιμένω λίγες μέρες να πάω σπίτι να δω τι γίνεται! Σε περίπτωση που χρειαστείς για χψ λόγους.
poulinos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 1) το cd των win7 δεν θα το ξαναχρησιμοποιήσεις. Άπαξ και κάνεις την αναβάθμιση όπως σου περιγράψανε, με το media creation tool και τα windows 10 ενεργοποιηθούν, τότε είσαι καλυμμένος για πάντα σε αυτό το σύστημα. Αν θες να αλλάξεις σκληρό στο μέλλον κάνεις cloning με κάποιο ειδικό πρόγραμμα που θα σου παρέχει η εταιρεία του ssd (π.χ. samsung data migration). Mε άλλα λόγια δεν θα ξαναχρειαστεί να κάνεις εγκατάσταση των windows ξανά. Σε περίπτωση κάποιας βλάβης δίσκου (χτύπα ξύλο) καλό θα είναι να έχεις κρατήσει ένα image mirror σε κάποιον άλλο σκληρό. 2) Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση εφόσον δεν αλλάξεις μητρική. Αν θες να κάνεις αναβάθμιση με αλλαγή μητρικής δηλαδή, μετά τις 31/12 απ ότι έχω καταλάβει δεν θα μπορείς να βάλεις τον ίδιο κωδικό για τα 10ρια γιατί μάλλον ο κωδικός αυτός έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές και έχει υπερβεί το όριο χρηστών. Γι αυτό μάλλον δεν λειτούργησε ο κωδικός στο λάπτοπ του φίλου σου. Δεν ξέρω αν μπορεί να παρακαμφθεί αυτό το θέμα με την αλλαγή μητρικής. 3) Αυτό ισχύει μόνο για τις ΟΕΜ εκδόσεις οι οποίες κάνουν μόνο για ένα pc. Ανάλογα με την έκδοση home,pro κτλ. έχεις και έναν συγκεκριμένο αριθμό χρηστών που μπορούν να εγκαταστήσουν το λειτουργικό. Συνήθως είναι 5-6 users για τα home, 15 για τα professional κτλ. ή κάτι τέτοιο. Πάντως όταν αναβαθμίσεις το σύστημά σου και αναγκαστικά αλλάξεις μητρική, υπάρχουν κλειδάκια ΟΕΜ πάρα πολύ φθηνά (5-10€) οπότε μην το σκέφτεσαι πολύ. και δισκο να αλλαξει και Cloning να μην κανει οσο ξερω δεν εχει θεμα.παλι θα παιξει αφου θα αναγνωρισει το Hardware του
TR-909 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Εναλλακτικά δημιουργείς ένα λογαριασμό microsoft (αντί για local account) στα Windows 10 και το activation γίνεται link επάνω του - χρήσιμο σε περιπτώσεις αλλαγής hardware. Για δίσκο όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, όσο μεγαλύτερο αντέχει η τσέπη σου και εφόσον η τιμή του (GB/EUR) κρίνεται συμφέρουσα. 1
tanasen01 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Εναλλακτικά δημιουργείς ένα λογαριασμό microsoft (αντί για local account) στα Windows 10 και το activation γίνεται link επάνω του - χρήσιμο σε περιπτώσεις αλλαγής hardware. Για δίσκο όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, όσο μεγαλύτερο αντέχει η τσέπη σου και εφόσον η τιμή του (GB/EUR) κρίνεται συμφέρουσα. Σωστός, το χα ξεχάσει αυτό (και το χω κάνει και ο ίδιος...)
Duck Dodgers Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Εγώ πάντως με 128ρι είμαι αρκετά καλά! Λειτουργικό και τα βασικά προγράμματα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα