Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
26 minutes ago, burnin said:

πωπωπω τι λες ρε φιλε. εγω πριν μερικες μερες εκανα την αιτηση στα κεπα.
η γιατρος εγραψε το φακελο ο οποιος οριστηκοποιηθηκε. 
πρεπει δηλαδη εγω χωρις να μου το εχει πει κανενας, να στειλω χαρτουρα? μπορεις να στειλεις ενα πμ αν δε θες να γραψεις εδω, που στελνω κα ι τι? και ποιο εινα ιτο ιμειλ επικοινωνιας τους αν θελω να ρωτησω το οτιδηποτε? αλλο παλι και τουτο. απαραδεκτοι πωπωπωπω

Οχι τιποτε αλλο, αλλα θα περιμενα τσαμπα, το να μου βγει ραντεβου για την επιτροπη.

ευχαριστω παααρα πολυ

υγ. καποιοι αναφερετε για επιδομα. αν ειμαστε μισθωτοι, με αναπηρια 67% δικαιουμαστε και επιδομα? 

Αν η γιατρος ανεβασε τον εισηγητικο φακελο, κι εσυ εκανες ηλεκτρονικα την αιτηση για να γινει εξεταση κεπα, τοτε προς το παρον δεν κανεις κατι αλλο, περιμενεις να επικοινωνησουν μαζι σου που/ποτε θα σε δει η επιτροπη. Ενα ενα τα βηματα...

• Like 2
  • Απαντ. 133
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
18 minutes ago, burnin said:

οκ φιλε, να εισαι καλα σε ευχαριστω. να περιμενω κανα τριμηνο να με καλεσουν φανταζομαι ε?

Εμεις που περιμεναμε να ερθει επιτροπη στο σπιτι, καθως ο πατερας ειναι κατακοιτος, εκαναν 6μηνο....

Αν ειναι να πας ο ιδιος ομως στα γραφειο τους, ε καπου εκει μαλλον θα ελεγα, βαλε 3-4 μηνες για να πεσεις μεσα...

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΚΕΠΑ & ΑΑΔΕ

Ακομη, δεν εχω στα σιγουρα καταλαβει, ειναι αλλωστε πρωτη φορα με την γνωματευση κεπα, αν η εφορια ειναι ηδη ενημερη για το κεπα στο συγκεκριμενο αφμ, ή αν πρεπει χειροκινητα να το παει καποιος.

Εχω ρωτησει σε λογιστη, στο εφκα, ηλεκτρονικα, δεν εχω βγαλει ακρη. Ηξεις αφήξεις! Ο καθενας λεει τα δικα του και επι της ουσιας ξεκαθαρη απαντηση δεν πηρα.

Εχω μια εντυπωση, με ολα οσα εψαξα, οτι λογικα ο εφκα μαλλον διαβιβαζει το κεπα στην ααδε, οποτε η ααδε θα ειναι ενημερη για την εκπτωση στο φορο εισοδηματος. Αλλα και παλι εκφραζω επιφυλαξη, δεν το ξερω σιγουρα.

Αν γνωριζει καποιος στα σιγουρα τι ισχυει ή αν πρεπει να γινει κατι, ας πει.

Δημοσ.
Στις 12/4/2024 στις 8:31 ΠΜ, mindreader είπε

ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΚΕΠΑ & ΑΑΔΕ

Ακομη, δεν εχω στα σιγουρα καταλαβει, ειναι αλλωστε πρωτη φορα με την γνωματευση κεπα, αν η εφορια ειναι ηδη ενημερη για το κεπα στο συγκεκριμενο αφμ, ή αν πρεπει χειροκινητα να το παει καποιος.

Εχω ρωτησει σε λογιστη, στο εφκα, ηλεκτρονικα, δεν εχω βγαλει ακρη. Ηξεις αφήξεις! Ο καθενας λεει τα δικα του και επι της ουσιας ξεκαθαρη απαντηση δεν πηρα.

Εχω μια εντυπωση, με ολα οσα εψαξα, οτι λογικα ο εφκα μαλλον διαβιβαζει το κεπα στην ααδε, οποτε η ααδε θα ειναι ενημερη για την εκπτωση στο φορο εισοδηματος. Αλλα και παλι εκφραζω επιφυλαξη, δεν το ξερω σιγουρα.

Αν γνωριζει καποιος στα σιγουρα τι ισχυει ή αν πρεπει να γινει κατι, ας πει.

H  ΑΑΔΕ  ενημερώνεται απο το Ψηφιακό Μητρώο Ατόμων με Αναπηρία 

https://epan.gov.gr/mitroo_anapirias

Αν μπεις στο μητρώο και δεις την καρτέλα ιατρικά τι γράφει και τι κουτάκια έχει επιλεγμένα .... είναι αυτά που βλέπει και η ΑΑΔΕ και αντλεί στοιχεία.  

Ακόμη και αν δεν βλέπει κάτι μόλις κάνεις την δήλωση αν έχεις τσεκάρει επιλογή που δεν μπορεί να την επιβεβαιώσει απο το εθνικό μητρώο δεν την οριστικοποιεί αλλά θα σου εμφανίσει μήνυμα να πάς στην εφορία  (μου έχει τύχει να έχουν περάσει την συνολική αναπηρία αλλά να μην έχουν περάσει την κινητική) και θα το περάσουν  χειροκίνητα μια φορά και δεν θα ξανασχοληθεις. 

• Like 3
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλημερα σας. Γρηγορη ερωτηση. Περασα προχθες απο ΚΕΠΑ. πηρα το ποσοστο που δικαιομουν, οποτε ολα καλα. 
Για την παθηση μου, τον δευτερο χρονο παιρνω πιο μικρο ποσοστο (50%) και μετα το δευτερο ετος πρεπει να με ξαναδουν για να μου δωσουν νεο ποσοστο. 
Αρα το δευτερο ετος που θα παρω 50%, θα πρεπει να ξαναπερασω επιτροπη, ή αυτοματα θα μου δωθει? 
Θα πρεπει να κανω δηλαδη αιτηση στο τελος του πρωτου ετους ή στο τελος του δευτερου ετους?
Σας ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, burnin είπε

Αρα το δευτερο ετος που θα παρω 50%, θα πρεπει να ξαναπερασω επιτροπη, ή αυτοματα θα μου δωθει? 
Θα πρεπει να κανω δηλαδη αιτηση στο τελος του πρωτου ετους ή στο τελος του δευτερου ετους?
Σας ευχαριστω

Θα το γράφει η πιστοποίηση για ποσο χρόνο ισχύει και το ποσοστό αναπηρίας.

Αν γράφει οτι ισχύει για ένα χρόνο ναι θα πρέπει να ξαναπεράσεις επιτροπή για να πάρεις το νέο χρονικο διάστημα  και το νέο ποσοστό. 

Αν γράφει για ένα χρόνο με Α ποσοστό  και ενα χρόνο με Β ποσοστό ( δεν εχω δει ποτέ τέτοια απόφαση) θα είναι για δυο χρόνια ... οπως το λες.

Αυτόματα δεν γίνεται τίποτα...

Γενικά θα γραφει αναλυτικα και αυτο ειναι που θα ισχύει.

Επεξ/σία από teot
  • Like 1
Δημοσ.

Αρα πρεπει να ξαναπερασω στο χρονο. Σε υοερευχαριατω.

Μια τελευταια ερωτηση. Ειδα πως η ημερομηνια εναρξης, ηταν η ημερομηνια που κατεθεσα τα χαρτια μου και οχι η ημερομηνια που με εξετασαν.

Την επομενη φορα θα πρεπει να κανω αιτηση παράτασης λιγο πριν ληξει η ημερομηνια, και μετα παλι να περιμένω επιτροπη; ή θα πρεπει μα κανω αιτηση 3 μηνες πριν ληξει;

Γιατι αν κανω το δευτερο, φοβαμαι πως χανω μηνες μιας και αν πιασει η ημερομηνια της δευτερης αιτησης, παιζει να χάσω εως και τριμηνο. Αν κανω την αιτηση λιγο πριν ληξει το ετος, φοβαμαι μην εχω καποιο θεμα με την καθυστερηση πιυ θα υπαρχει να με ξανακαλεσουν

Δημοσ.

Πέρσι υπέβαλε ο γιατρός που μας  χειρουργήσε την αίτηση και πήραμε την 80+% κατηγορία 

Φέτος σε έξι μήνες πρέπει να κάνω εγώ μόνος την αίτηση και υποβάλλω την διαδικασία.

Ξέρει κανείς σας παρακαλώ πολύ τι πρέπει να κάνω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/6/2024 στις 5:05 ΜΜ, burnin είπε

Αρα πρεπει να ξαναπερασω στο χρονο. Σε υοερευχαριατω.

Μια τελευταια ερωτηση. Ειδα πως η ημερομηνια εναρξης, ηταν η ημερομηνια που κατεθεσα τα χαρτια μου και οχι η ημερομηνια που με εξετασαν.

Την επομενη φορα θα πρεπει να κανω αιτηση παράτασης λιγο πριν ληξει η ημερομηνια, και μετα παλι να περιμένω επιτροπη; ή θα πρεπει μα κανω αιτηση 3 μηνες πριν ληξει;

Γιατι αν κανω το δευτερο, φοβαμαι πως χανω μηνες μιας και αν πιασει η ημερομηνια της δευτερης αιτησης, παιζει να χάσω εως και τριμηνο. Αν κανω την αιτηση λιγο πριν ληξει το ετος, φοβαμαι μην εχω καποιο θεμα με την καθυστερηση πιυ θα υπαρχει να με ξανακαλεσουν

Ναι όταν η αίτηση γίνει απο το ασφαλιστικό ταμείο (στο πρώην ΙΚΑ σίγουρα, για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω)  παίρνει ημερομηνία έναρξης την ημέρα της αίτησης... οπως και τα τυχόν επιδόματα που προκύπτουν αν προκύπτουν πληρώνονται αναδρομικά απο την ημέρα της αίτησης.

Για το πότε πρέπει να κάνεις  την νέα αίτηση δεν το γνωρίζω γιατί η σύζυγός μου έχει αορίστου και δεν χρειάστηκε να ξανακάνει

19 ώρες πριν, PedroG είπε

Πέρσι υπέβαλε ο γιατρός που μας  χειρουργήσε την αίτηση και πήραμε την 80+% κατηγορία 

Φέτος σε έξι μήνες πρέπει να κάνω εγώ μόνος την αίτηση και υποβάλλω την διαδικασία.

Ξέρει κανείς σας παρακαλώ πολύ τι πρέπει να κάνω;

Πάλι πρέπει να υποβάλει ο γιατρος νέο εισηγητικό φάκελο.

Την διαδικασία εν την ξέρω ακριβώς γιατι όταν είχε κάνει  αίτηση  η σύζυγός μου πρίν κάποια χρόνια τα ΚΕΠΑ λειτουργούσαν ακόμη χειροκίνητα και χειρόγραφα.

Επεξ/σία από teot
  • Like 2
Δημοσ.

κατατοπιστηκοτατος φιλε, σε υπερευχαριστω.
Αποτι καταλαβα για να ξαναπαρω ποσοστο, θα πω στη γιατρο να ξαναυποβαλλει το νεο φακελο και ολα καλα!!!

Καλημερα!

• Like 1
Δημοσ.
Spoiler

Ο/Η αξιολογούμενος/αξιολογούμενη πάσχει από τις κάτωθι παθήσεις:

1. Κωδ.ICD10: F01.3 Μικτή φλοιώδης και υποφλοιώδης αγγειακή άνοια,Ε.Π.Π.Π.Α.: 12 ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, με ποσοστό αναπηρίας 80% - Κύρια

πάθηση.

· Η πάθηση είναι μη αναστρέψιμη: ΝΑΙ

· Η πάθηση είναι προϋπάρχουσα της πρώτης ασφάλισης: ΟΧΙ

· Η πάθηση έχει προέλθει από ατύχημα: ΟΧΙ

· Η πάθηση έχει προέλθει από επαγγελματική νόσο: ΟΧΙ

· Η πάθηση επιδεινώθηκε: ΟΧΙ

2. Κωδ.ICD10: H90 Απώλεια ακοής τύπου αγωγιμότητας και νευροαισθητηριακού τύπου,Ε.Π.Π.Π.Α.: 20 ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ, με ποσοστό αναπηρίας 20% - Συνυπάρχουσα

πάθηση.

Ο/Η αξιολογούμενος/αξιολογούμενη δεν φέρει:

· Ποσοστό από ψυχιατρική πάθηση.

· Ποσοστό στην όραση.

· Ποσοστό επιδείνωσης της προϋπάρχουσας πάθησης ή νέας πάθησης.

· Ποσοστό από ατύχημα.

· Ποσοστό από επαγγελματική νόσο.

Ο/Η αξιολογούμενος/αξιολογούμενη φέρει:

· Ποσοστό στην κινητική αναπηρία: 60%

· Ποσοστό στην Κώφωση - Βαρηκοϊα: 20%

· Ποσοστό από ατύχημα: 0%

Ο/Η αξιολογούμενος/αξιολογούμενη πληροί τα ιατρικά κριτήρια για τη χορήγηση σύνταξης γήρατος λόγω αναπηρίας: ΟΧΙ

Ο/Η αξιολογούμενος/αξιολογούμενη καλύπτει τα ιατρικά κριτήρια για χορήγηση εξωιδρυματικού επιδόματος: ΟΧΙ

Ο/Η αξιολογούμενος/αξιολογούμενη καλύπτει τα ιατρικά κριτήρια για τη χορήγηση επιδόματος κίνησης: ΟΧΙ

Ο/Η αξιολογούμενος/αξιολογούμενη κατά Ιατρική κρίση χρήζει βοηθείας και συμπαραστάσεως ετέρου προσώπου: ΝΑΙ

Ο/Η αξιολογούμενος/αξιολογούμενη υπάγεται σε μια από τις κατηγορίες παθήσεων του Πίνακα Χρόνιων Σωματικών ή Πνευματικών ή Ψυχικών Παθήσεων

ή Βλαβών που ταυτόχρονα επιφέρουν περιορισμένες δυνατότητες για επαγγελματική απασχόληση, με συνολικό ΠΑ τουλάχιστον 50% αποκλειστικά για τις ανάγκες του ν.

2643/1998: ΟΧΙ

Ο/Η αξιολογούμενος/αξιολογούμενη υπάγεται σε μια από τις κατηγορίες παθήσεων της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του ν. 1798/88,

όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα: ΟΧΙ

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι το συνολικό ποσοστό αναπηρίας του/της αξιολογούμενου/αξιολογούμενης ανέρχεται σε 84% (ογδοντατεσσαρων τοις εκατό) κατά ιατρική

πρόβλεψη, για χρονικό διάστημα από 06/11/2023 έως εφ όρου ζωής

Μια ερώτηση κι από μένα παιδιά όποιος γνωρίζει. Έχω την παραπάνω απόφαση στα χέρια μου από συγγενικό πρόσωπο. Θα πάρει κάποιο χρηματικό ποσό μηνιαίως ή όχι; κι αν ναι σε ποια κατηγορία εμπίπτει; Γιατί από τον τοπικό εφκα δε με βοηθάνε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, geofak είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Ο/Η αξιολογούμενος/αξιολογούμενη πάσχει από τις κάτωθι παθήσεις:

1. Κωδ.ICD10: F01.3 Μικτή φλοιώδης και υποφλοιώδης αγγειακή άνοια,Ε.Π.Π.Π.Α.: 12 ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, με ποσοστό αναπηρίας 80% - Κύρια

πάθηση.

2. Κωδ.ICD10: H90 Απώλεια ακοής τύπου αγωγιμότητας και νευροαισθητηριακού τύπου,Ε.Π.Π.Π.Α.: 20 ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ, με ποσοστό αναπηρίας 20% - Συνυπάρχουσα

πάθηση.

Ο/Η αξιολογούμενος/αξιολογούμενη δεν φέρει:

· Ποσοστό από ψυχιατρική πάθηση.

· Ποσοστό στην όραση.

· Ποσοστό επιδείνωσης της προϋπάρχουσας πάθησης ή νέας πάθησης.

· Ποσοστό από ατύχημα.

· Ποσοστό από επαγγελματική νόσο.

Ο/Η αξιολογούμενος/αξιολογούμενη φέρει:

· Ποσοστό στην κινητική αναπηρία: 60%

· Ποσοστό στην Κώφωση - Βαρηκοϊα: 20%

· Ποσοστό από ατύχημα: 0%

Ο/Η αξιολογούμενος/αξιολογούμενη πληροί τα ιατρικά κριτήρια για τη χορήγηση σύνταξης γήρατος λόγω αναπηρίας: ΟΧΙ

Ο/Η αξιολογούμενος/αξιολογούμενη καλύπτει τα ιατρικά κριτήρια για χορήγηση εξωιδρυματικού επιδόματος: ΟΧΙ

Ο/Η αξιολογούμενος/αξιολογούμενη καλύπτει τα ιατρικά κριτήρια για τη χορήγηση επιδόματος κίνησης: ΟΧΙ

Ο/Η αξιολογούμενος/αξιολογούμενη κατά Ιατρική κρίση χρήζει βοηθείας και συμπαραστάσεως ετέρου προσώπου: ΝΑΙ

Ο/Η αξιολογούμενος/αξιολογούμενη υπάγεται σε μια από τις κατηγορίες παθήσεων του Πίνακα Χρόνιων Σωματικών ή Πνευματικών ή Ψυχικών Παθήσεων

ή Βλαβών που ταυτόχρονα επιφέρουν περιορισμένες δυνατότητες για επαγγελματική απασχόληση, με συνολικό ΠΑ τουλάχιστον 50% αποκλειστικά για τις ανάγκες του ν.

2643/1998: ΟΧΙ

Ο/Η αξιολογούμενος/αξιολογούμενη υπάγεται σε μια από τις κατηγορίες παθήσεων της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του ν. 1798/88,

όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα: ΟΧΙ

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι το συνολικό ποσοστό αναπηρίας του/της αξιολογούμενου/αξιολογούμενης ανέρχεται σε 84% (ογδοντατεσσαρων τοις εκατό) κατά ιατρική

πρόβλεψη, για χρονικό διάστημα από 06/11/2023 έως εφ όρου ζωής

Μια ερώτηση κι από μένα παιδιά όποιος γνωρίζει. Έχω την παραπάνω απόφαση στα χέρια μου από συγγενικό πρόσωπο. Θα πάρει κάποιο χρηματικό ποσό μηνιαίως ή όχι; κι αν ναι σε ποια κατηγορία εμπίπτει; Γιατί από τον τοπικό εφκα δε με βοηθάνε.

Απο αυτά που γνωρίζω  και αυτά που κατάλαβα...

Δικαιούται του "ετέρου προσώπου"  που το παίρνει  μόνο αν είναι συνταξιούχος (του πρώην  ΙΚΑ σίγουρα ... για τα άλλα ταμεία δεν γνωρίζω)  και είναι μισή σύνταξη (μόνο σύνταξη, δεν υπολογίζεται το επικουρικό και ότι άλλο παίρνει)

Αν το πάρει θα μπαίνει μαζί με την σύνταξη κάθε μήνα.

Κάποιος άλλος μπορεί να γνωρίζει περισσότερα.

Επεξ/σία από teot
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδια, με τη ΔΕΗ, τι παιζει;

Πηγε δικος μου ανθρωπος που προσφατα του εδωσαν ΚΕΠΑ, και του ειπαν στη ΔΕΗ, να συννενοηθει λεει με το λογιστη!

Μιλησε με το λογιστη, και του ειπε οτι πρεπει να φανει στη φορολογικη, για να κανει μετα η ΔΕΗ τα δεοντα.

Βεβαια, με αλλο ΚΕΠΑ, ο λογιστης δεν χρειαστηκε να κανει κατι αναφορικα με την φορολογικη δηλωση. Με τη διαλειτουργικοτητα, το συστημα 'ειδε' αυτοματα την αναπηρια. Δεν ανεβασε κανενας λογιστης κανενα ΚΕΠΑ.

Εν προκειμενω ομως, η ΔΕΗ, δεν παρεχει αμεσα στον πιστοποιημενο αναπηρο, το οποιο εκπτωτικο τιμολογιο; Τι ειναι αυτα που λεει, 'να φανει πρωτα στη φορολογικη δηλωση';

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...