Προς το περιεχόμενο

Email client

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ θέλω να ρωτήσω σχετικά με desktop clients όπως outlook,thunderbird κτλ.Αν περάσεις ένα secure mail μεσα σε αυτά αυτομάτα χάνεις και την ασφάλεια που σου παρέχουν η οχι; Ας πουμε να περάσεις το protonmail που θεωρείται το πιο ασφαλές και κρυπτογραφημένο χάνεις κατευθείαν αυτή την ασφάλεια επειδή χρησιμοποιείς ενδιαμεσο μέσω όπως το outlook η οχι; και πέρα από αυτό ποιο email client προτιματε; μπορεί να'ναι χαζή η ερώτηση μου αλλά δεν ξέρω πώς ακριβώς δουλεύουν τα email clients.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Δε μπορω να απαντησω στο πρωτο σκελος της ερωτησης σου αλλα γενικα το Outlook ειναι αρκετα δυνατο, αρκετα βολικο για να διαχειριζεσαι email, το μειονεκτημα που εχει εναντι του Thunderbird ή του Opera Mail ειναι οτι ειναι επι πληρωμη ενω τα αλλα δωρεαν. Επίσης για αδυναμα συστήματα ισως ειναι λιγο βαρυ

Δημοσ.

Φυσικά και μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι mail client θέλεις.
Η ασφάλεια του Proton αφορά την αποθήκευση και την αποστολή των emails.
Δηλαδή ότι στέλνεις και παίρνεις είναι κρυπτογραφημένο και δεν μπορούν ούτε οι ίδιοι να το διαβάσουν.
Άρα και υποκλοπή των email να γίνει κατα την αποστολή/παραλαβή εσύ είσαι "ασφαλής" γιατί το μήνυμα είναι κρυπτογραφημένο και όποιος και να το πάρει δεν μπορεί να το διαβάσει,

Οπότε μπορείς να set-άρεις το email σου σε όποιον client επιθυμείς χωρίς να επηρεάζεις την ασφάλεια του.

Προσωπικά, δεν κάποιο heavy usage στα mails οπότε με τον Opera Mail είμαι καλυμμένος :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...