Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1) Στο σενάριο όπως είπα και πριν, ο χρήστης δεν έχει καν πρόσβαση ίντερνετ και χρειάζεσαι τους Drivers για να μπορέσεις να συνδεθείς. 

1.1) Δεν υπάρχουν καν οι Drivers του iPhone στον υπολογιστή γιατί δεν είχε ο πελάτης ποτέ iPhone και δεν είχε χρησιμοποιήσει ποτέ iTunes για να εγκατασταθούν οι Drivers για το USB Tethering του iPhone στον υπολογιστή.

2) Ο υπολογιστής δεν έχει πρόβαση WiFI είτε γιατί λείπουν οι Drivers ή γιατί είναι σταθερός με μοναδική πρόσβαση το Ethernet.

Τι κάνεις;

Γιατί φίλτατε το ειρωνικό σχόλιο; Σοβαρά σε ρωτάω αλλά βλέπω δεν διατηρείς την σοβαρότητα της συζήτησης κρίμα πραγματικά. Επίσης μια τελευταία παρατήρηση και θα σε αφήσω στου αστεϊσμούς σου, μιλάμε για "Smartphones" όχι για Dummy Phones. Κρίμα που μπήκα στον κόπο να συζητήσω μαζί σου, γιατί απο ότι βλέπω δεν είσαι σε θέση να μιλήσουμε σοβαρά. Παίρνεις τα πάντα στην πλάκα, αλλάζοντας θέμα και βρίσκοντας γελοίες δικαιολογίες.

Αγαπητέ έχω εκφράσει τις σοβαρές μου απόψεις, αρκετά και σε αυτό το thread.

Σε παραπέμπω να τις διαβάσεις.

Αν smartphone είναι μόνο τα android και τα iOS είναι Dumb phones (όχι dummy), τότε είναι μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που μπορούμε να αναπτύξουμε.

• Απαντ. 137
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1) Στο σενάριο όπως είπα και πριν, ο χρήστης δεν έχει καν πρόσβαση ίντερνετ και χρειάζεσαι τους Drivers για να μπορέσεις να συνδεθείς. 

1.1) Δεν υπάρχουν καν οι Drivers του iPhone στον υπολογιστή γιατί δεν είχε ο πελάτης ποτέ iPhone και δεν είχε χρησιμοποιήσει ποτέ iTunes για να εγκατασταθούν οι Drivers για το USB Tethering του iPhone στον υπολογιστή.

2) Ο υπολογιστής δεν έχει πρόβαση WiFI είτε γιατί λείπουν οι Drivers ή γιατί είναι σταθερός με μοναδική πρόσβαση το Ethernet.

Τι κάνεις;

Να σου πω κι εγώ ένα σενάριο; Στην ίδια κατάσταση που περιγράφεις, έχω Android αλλά δεν υπάρχει πρόσβαση Wi-Fi και δεν υπάρχει καθόλου κάλυψη 3G-4G στην περιοχή. Τι κάνεις;  :) 

( Μας δουλεύεις; )

Δημοσ.

Εγώ πρώτη φορά που άκουσα τον όρο "Universal Clipboard" ήταν στην παρουσίαση τής Apple πριν ενάμιση χρόνο νομίζω. Δεν ήξερα ότι υπήρχε και σε άλλες πλατφόρμες!

Δεν αναφέρομαι στα μαρκετιστικά ονόματα της εταιρίας, αλλά στον πραγματικό όρο της λέξης. "Universal" "Clipboard". Ανοίγεις τον Chrome και αντιγράφεις 2 φωτογραφίες, ανοίγεις έναν Messenger και αντιγράφεις 3 κείμενα. Μετά ανοίγεις το Word στην συσκευή σου, πατάς τον Clipboard σου και βρίσκεις όλα αυτά που αντέγραψες, οργανωμένα και έτοιμα να τα χρησιμοποιήσεις δίχως να πηδάς πέρα δώθε στις εφαρμογές για κάθε επικόλληση.

Δημοσ.

Τι κάνεις;

Να σου πω κι εγώ ένα σενάριο; Στην ίδια κατάσταση που περιγράφεις, έχω Android αλλά δεν υπάρχει πρόσβαση Wi-Fi και δεν υπάρχει καθόλου κάλυψη 3G-4G στην περιοχή. Τι κάνεις;  :)

( Μας δουλεύεις; )

μπαίνεις και εσύ στην διαδικασία να του εξηγήσεις :D

είπαμε είσαι σε ένα νησί ναυαγός, και το μόνο που έχεις είναι ένα iphone :P

τι κάνεις ? τον ήπιες :D

Έχω βάλει ένα Render για 15' και περνάω την ώρα μου! 

Δημοσ.

Δεν αναφέρομαι στα μαρκετιστικά ονόματα της εταιρίας, αλλά στον πραγματικό όρο της λέξης. "Universal" "Clipboard". Ανοίγεις τον Chrome και αντιγράφεις 2 φωτογραφίες, ανοίγεις έναν Messenger και αντιγράφεις 3 κείμενα. Μετά ανοίγεις το Word στην συσκευή σου, πατάς τον Clipboard σου και βρίσκεις όλα αυτά που αντέγραψες, οργανωμένα και έτοιμα να τα χρησιμοποιήσεις δίχως να πηδάς πέρα δώθε στις εφαρμογές για κάθε επικόλληση.

επιμένεις τώρα.

Θα σου πω ένα άλλο παράδειγμα αφού σου αρέσουν αυτά τα μικρά.

κάνω copy στο iphone , και μαγικά βρίσκεται και στο mac μου ? και μάλιστα χωρίς root χωρίς jailbreak χωρίς apps

το android το κάνει αυτό ?

μπορώ να το συνεχίσω αιώνια αυτό  B)

Δημοσ.

επιμένεις τώρα.

κάνω copy στο iphone , και μαγικά βρίσκεται και στο mac μου ? και μάλιστα χωρίς root χωρίς jailbreak χωρίς apps

PushBullet. Δεν είναι κάτι το καινούργιο. Θες να το κάνουμε έτσι; Συνέχισε, γιατί συνεχίζεις να θεοποιείς την Apple και δεν κρίνεις αντικειμενικά. 

Δημοσ.

PushBullet. Δεν είναι κάτι το καινούργιο. Θες να το κάνουμε έτσι; Συνέχισε, γιατί συνεχίζεις να θεοποιείς την Apple και δεν κρίνεις αντικειμενικά. 

είπαμε χωρίς να εγκαταστήσεις app.  διάβαζε καλύτερα πριν απαντήσεις

θα στο ξαναπώ άλλη μια φορά.

έχοντας περάσεις και απο τα 2 στρατόπεδα, μόνο με ναυαρχίδες και έχοντας ξοδέψει 4Κ τα τελευταία 3 χρόνια σε Android, το iphone ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΟΥ, είναι απροβλημάτιστο, γρήγορο και στο καθημερινό μου flow εργασιών πιο εξυπηρετικό, χωρίς να έχω στερηθεί τίποτα από τα droids (άσε που μου μένει και περισσότερος χρόνος από το να ψάχνω στο xda roms για να τα κάνω να τρέχουν αξιόλογα και όπως εγώ θέλω από άποψης lag...).

αν εσύ είσαι οκ με το droid, εμένα λόγος δεν μου πέφτει και δεν έχει νόημα να το συζητάμε άλλο

έχεις δουλέψει σύγχρονο iOS για παραπάνω από 3 μήνες και δεν σε βόλεψε, ή είναι φιλοσοφική η κουβέντα μας?

αν ναι, τότε διάβασε τα bolds ακόμα μια φορά

Δημοσ.

επιμένεις τώρα.

πςςς φοβερο τι κανει, το εκανε και το g2 μου χωρις ξεχωριστο app

επισης, φανταζομαι οτι μπορεις να εχεις προσβαση στο filesystem και να κανεις ο,τι θελεις

επισης μπορεις να μεταφερεις αρχεια απο/προς οποιοδηποτε υπολογιστη υπολογιστη με ενα απλο universal καλωδιακι (και οχι καποιο proprietary interface)  και χωρις να απαιτειται καποιο προγραμμα

και σιγουρα, καπου στη γκαμα των μοντελων υπαρχει και καποιο που σου δινει την επιλογη να επεκτεινεις τον αποθηκευτικο σου χωρο με μια microsd χωρις κανενα περιορισμο

οχι?

πολυ το κουραζουμε, το ios εχει χιλια-δυο κλειδωματα και περιορισμους, απο το sw μεχρι το hw με σκοπο να εχει τον απολυτο ελεγχο πανω στο user experience ωστε ολοι να ειναι ευχαριστημενοι.

αυτο ειναι και καλο και κακο για προφανεις λογους και με γεια και χαρα του οποιον τον βολευει.

οποιος θελει παραπανω ελευθεριες ειτε κανει jailbreak η παει σε android, με ο,τι μειονεκτηματα εχει

Λύση 1: Hotspot μέσω Wi-Fi ή USB.

Λύση 2. Ανοίγεις το Files Pro app (και πολλά άλλα που υπάρχουν πάνω από 5 χρόνια στο App Store). Κατεβάζεις το αρχείο με τον browser τού Files Pro app,, και το στέλνεις στο PC μέσω local network (από desktop browser, δεν χρειάζεται iTunes).

σε σχεση με το να κουμπωσει ενα απλο usb otg στικακι και να αντιγραψει ο,τι αρχειο θελει, η λυση σου ειναι πολυ πιο απλη και λογικη. ναι, οκ

σοβαρα τωρα, γιατι γινεται τοση βαβουρα σε καθε θεμα με iphone, ειναι διαφορετικα πραγματα android/ios συσκευες, απευθυνονται σε διαφορετικο κοινο και εχουν τα καλα και τα κακα τους τα οποιοα εχουμε εμπεδωσει χρονια τωρα.. δεν εχω δει ποτε να γινεται το ιδιο σε θεματα για pc hardware (mac vs windows διαμαχη)

Δημοσ.

πςςς φοβερο τι κανει, το εκανε και το g2 μου χωρις ξεχωριστο app

για πες , σοβαρά τώρα  δεν αστειεύομαι ? σε windows μηχάνημα ?

Δημοσ.

είπαμε χωρίς να εγκαταστήσεις app. 

θα στο ξαναπώ άλλη μια φορά.

έχοντας περάσεις και απο τα 2 στρατόπεδα, μόνο με ναυαρχίδες και έχοντας ξοδέψει 4Κ τα τελευταία 3 χρόνια σε Android, το iphone ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΟΥ, είναι απροβλημάτιστο, γρήγορο και στο καθημερινό μου flow εργασιών πιο εξυπηρετικό, χωρίς να έχω στερηθεί τίποτα από τα droids (άσε που μου μένει και περισσότερος χρόνος από το να ψάχνω στο xda roms για να τα κάνω να τρέχουν γρήγορα όπως εγώ θέλω).

αν εσύ είσαι οκ με το droid, εμένα λόγος δεν μου πέφτει

έχεις δουλέψει σύγχρονο iOS για παραπάνω από 3 μήνες και δεν σε βόλεψε, ή είναι φιλοσοφική η κουβέντα μας?

αν ναι, τότε διάβασε τα bolds ακόμα μια φορά

Δεν είπα σε καμία περίπτωση ότι δεν είναι λειτουργικό το iPhone ή το ότι κολλάει. Εσύ από την άλλη λες ότι ένα Android Smartphone χρειάζεται Custom ROM γιατί κολλάει, το οποίο είναι ανακρίβεια, έχουν περάσει όλα τα πρόσφατα μοντέλα iPhone από τα χέρια μου, καθώς και υπολογιστές της εταιρίας μιας και είμαι του επαγγέλματος και iPhone υπήρξε για χρόνια η καθημερινή μου συσκευή. Τώρα από εκεί και πέρα, αναφέρεσαι σε στρατόπεδα. Μια κατηγορία είναι Smartphones το καθένα έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του, εσύ τα βλέπεις σαν στρατόπεδα και φανατίζεσαι. Η συζήτηση από την μεριά μου δεν είναι φιλοσοφική μιας και το iOS 11 δεν βόλεψε καθόλου και όπως είπα και πιο πάνω για το έτος 2017 έχει ελλείψεις και περιορισμούς που ο ανταγωνισμός τους προσφέρει out of the box. Τώρα το να μου λες για ένα Feature της Apple που λειτουργεί μονάχα στο δικό της οικοσύστημα δεν είναι και κάτι το θετικό, είναι όπως ο τύπος που έλεγε για να δικαιολογήσει τα Dongles του iPhone, αφού υπάρχουν τα AirPods τι χρειάζεται κάποιος τα ακουστικά με καλώδιο. Είναι σαν να μου λες, υπάρχει το Feature (το οποίο το γνωρίζω πολύ καλά ως κάτοχος Mac και iPhone) αλλά πρέπει να σκάσεις 2 χιλιάρικα για να το λειτουργήσεις αλλά δεν λειτουργεί σε Windows. Οπότε δεν είναι καν Universal όπως λέει το μαρκετιστικό το όνομα του αλλά proprietary.

Δημοσ.

για πες , σοβαρά τώρα δεν αστειεύομαι ? σε windows μηχάνημα ?

Για πες μου εσύ τώρα όμως, χωρίς πρόθεση για troll. Αυτο δε σημαίνει ότι ΚΑΘΕ ΤΙ, που αντιγράφεις αποθηκεύεται σε server?
Δημοσ.

Για πες μου εσύ τώρα όμως, χωρίς πρόθεση για troll. Αυτο δε σημαίνει ότι ΚΑΘΕ ΤΙ, που αντιγράφεις αποθηκεύεται σε server?

ναι και ?

είναι της Doogie - Boogie - Koogie ο server?

εκτός αν θεωρούμε ότι είναι Apple και οι κινέζοι το ίδιο, οπότε πάω πάσο.

άσε που δεν αφορά, credit cards - bank accounts - αλλά απλό copy/pasting

μην μιλήσουμε για sensitivity to personal data τώρα, και ανοίξουμε άλλο μέτωπο. Apple vs Google vs the world

για να σε βγάλω απο τον κόπο να απαντήσεις στα γράφω προκαταβολικά.

Δημοσ.

Τελικά δεν είναι μόνο δικό μου θέμα αυτό με τα πολλαπλά posts. Πατάω "Απάντηση" και δεν κάνει refresh, νομίζοντας ότι δεν έγινε το post ξαναπατάω. Τώρα το έχω μάθει και κάνω copy (σε περίπτωση που όντως δεν έγινε το post) και manual refresh.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είπα σε καμία περίπτωση ότι δεν είναι λειτουργικό το iPhone ή το ότι κολλάει. Εσύ από την άλλη λες ότι ένα Android Smartphone χρειάζεται Custom ROM γιατί κολλάει, το οποίο είναι ανακρίβεια, έχουν περάσει όλα τα πρόσφατα μοντέλα iPhone από τα χέρια μου, καθώς και υπολογιστές της εταιρίας μιας και είμαι του επαγγέλματος και iPhone υπήρξε για χρόνια η καθημερινή μου συσκευή. Τώρα από εκεί και πέρα, αναφέρεσαι σε στρατόπεδα. Μια κατηγορία είναι Smartphones το καθένα έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του, εσύ τα βλέπεις σαν στρατόπεδα και φανατίζεσαι. Η συζήτηση από την μεριά μου δεν είναι φιλοσοφική μιας και το iOS 11 δεν βόλεψε καθόλου και όπως είπα και πιο πάνω για το έτος 2017 έχει ελλείψεις και περιορισμούς που ο ανταγωνισμός τους προσφέρει out of the box. Τώρα το να μου λες για ένα Feature της Apple που λειτουργεί μονάχα στο δικό της οικοσύστημα δεν είναι και κάτι το θετικό, είναι όπως ο τύπος που έλεγε για να δικαιολογήσει τα Dongles του iPhone, αφού υπάρχουν τα AirPods τι χρειάζεται κάποιος τα ακουστικά με καλώδιο. Είναι σαν να μου λες, υπάρχει το Feature (το οποίο το γνωρίζω πολύ καλά ως κάτοχος Mac και iPhone) αλλά πρέπει να σκάσεις 2 χιλιάρικα για να το λειτουργήσεις αλλά δεν λειτουργεί σε Windows. Οπότε δεν είναι καν Universal όπως λέει το μαρκετιστικό το όνομα του αλλά proprietary.

αυτά που προσφέρει ο ανταγωνισμός out-of-the box , εμένα σαν advanced χρήστη δεν με οφελούν στο daily routine μου.

στο έχω γράψει τόσες φορές.

το να προσπαθείς να μου το πουλήσεις σαν Killer feature, και ότι το iphone είναι dumbphone, προσωπικά στο bold-αρα και απο πάνω .

εσένα αν δεν σε καλύπτει εμένα δεν μου πέφτει λόγος

Δημοσ.

αυτά που προσφέρει ο ανταγωνισμός out-of-the box , εμένα σαν advanced χρήστη δεν με οφελούν στο daily routine μου.

στο έχω γράψει τόσες φορές.

το να προσπαθείς να μου το πουλήσεις σαν Killer feature, και ότι το iphone είναι dumbphone, προσωπικά στο bold-αρα και απο πάνω .

εσένα αν δεν σε καλύπτει εμένα δεν μου πέφτει λόγος

H πρόταση με το Dumb Phone ήταν στο ύφος της δικιάς σου, γιαυτό και την έγραψα . Τώρα άλλο το να μην σε βολεύει η συσκευή και να κρίνεις αντικειμενικά και άλλο να θεοποιείς μια εταιρία ώστε να βγάζεις σκάρτο οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στην αγορά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...