gasantony Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Για ακόμη μια φορά δεν μπορούμε να πούμε τη γνώμη μας χωρίς κάποιοι απλά να χαλάνε το θέμα .Στην ουσία είναι ένας με 4 λογαριασμούς , άμα δυο με το ίδιο όνομα .... Ποσό άμυαλος να είναι κανείς που αντί να συζητάει απλά χαλάει όλα τα θέματα .Κριμα πραγματικά γιατί υπάρχει και αξιόλογος κόσμος που γράφει . Στα 14 σου όμως ....
keysmith Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 To jailbreak είναι προσπάθεια να πάρετε από ένα (καρακλειδωμένο) λειτουργικό τα αυτονόητα που όμως η μαμά εταιρία σας στερεί με βάναυσο τρόπο. Αντί να το ανέχεστε απλά εγκαταλήψτε το.. and guess what! μία ερμηνεία της είδησης είναι ότι αυτό γίνεται. άτομα που κουράστηκαν με το θέμα το εγκατέλειψαν (πιθανόν αλλάζοντας λειτουργικό). 1
George.Ember Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 To jailbreak είναι προσπάθεια να πάρετε από ένα (καρακλειδωμένο) λειτουργικό τα αυτονόητα που όμως η μαμά εταιρία σας στερεί με βάναυσο τρόπο. Αντί να το ανέχεστε απλά εγκαταλήψτε το.. and guess what! μία ερμηνεία της είδησης είναι ότι αυτό γίνεται. άτομα που κουράστηκαν με το θέμα το εγκατέλειψαν (πιθανόν αλλάζοντας λειτουργικό). Ολα ομως εχουν ενα κοστος. Για να παρεις την διαχειρηση του λειτουργικου, πρεπει να εκτεθεις και εκει η ασφαλεια παει περιπατο. Αυτο δεν ανοικει μονο στο ios. Tα ιδια ισχυουν και στο android. Ο ενας το λεει jailbreak και ο αλλος root. Και οι δυο ομως αυτο που ζητανε ειναι δικαιωματα root χρηστη για να κανουν οτι θελουν. Οταν λοιπον παρεις δικαιωματα root και μπορεις να κανεις οτι θελεις στο λειτουργικο και να εγκαταστησεις οτι θελεις μεσα και βαζεις οτι σπασμενο προγραμμα που δεν γνωριζεις τι γραφει απο πισω ο κωδικας του και σου ζηταει να διαχειρηστει τις επαφες, την καμερα, το μικροφωνο και το wallet σου, εχεις κατεβασει το παντελονι και περιμενεις τον Χασαν απο το γνωστο ανεκδοτο. Γιαυτο εκτως απο stock android και stock ios, ολα τα αλλα δεν παρεχουν ασφαλεια. Δεν εμπιστευεσαι ουτε την rom του μπαρμπαμπριλιου, ουτε καποιο jailbreak. Και μπορει το jailbreak αυτο καθεαυτο να μην σου κανει ζημια, αλλα θα σου κανουν ζημια τα σκουπιδια προγραμματα που θα εγκαταστησεις μετα. Και οχι. Επειδη τα κατεβαζεις απο το Cydia δεν σου παρεχεται καμια ασφαλεια! Οποτε rom και jaibreak καλα οταν εχεις ενα κινητακι για να βλεπεις βιντεακια στο youtube. Οταν θα θες να συνδεσεις τους τραπεζικους σου λογαριασμους, καλο θα ηταν να μην πειραξεις το λειτουργικο και να το κρατησεις stock μιας και η ασφαλεια μπαινει ως πρωτο κρητηριο. Ετσι και αλλιως ασφαλεια και ελευθερια, δυσκολα τα πηγαιναν καλα μαζι απο τα παντα τους. Ειναι τι βαζεις σε πρωτη προτεραιοτητα. Την ασφαλεια η την ανεση και την ελευθερια? 2
tsakfot Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Για ακόμη μια φορά δεν μπορούμε να πούμε τη γνώμη μας χωρίς κάποιοι απλά να χαλάνε το θέμα .Στην ουσία είναι ένας με 4 λογαριασμούς , άμα δυο με το ίδιο όνομα .... Ποσό άμυαλος να είναι κανείς που αντί να συζητάει απλά χαλάει όλα τα θέματα .Κριμα πραγματικά γιατί υπάρχει και αξιόλογος κόσμος που γράφει . Στα 14 σου όμως .... δεν χρειάζεται να χαλιέσαι . Σε ρώτησα συγκεκριμένα με επιχειρήματα να μας πείς, και απάντησες ότι to iOS,σε περιορίζει στα ringtones και τα themes fair enough η απάντηση σου λοιπόν πάει, στους φίλους που έλεγαν ότι το iOS είναι για τα γκομενάκια. guess what τα σχόλια περί accounts, τα αποδίδω στα νευράκια σου και τα προσπερνώ πάραυτα. Δεν βγάζουν και νόημα έτσι όπως τα γράφεις. Να σταθούμε όμως στην ηλικία. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι είμαι όντως14 , αλλά ούτε σε αυτή την ηλικία δεν ασχολούμαι με ringtones & themes.. θες να μας πεις την ηλικία σου τώρα εσύ, που άλλαξες το iphone και πήγες σε Android για τα ringtones? To jailbreak είναι προσπάθεια να πάρετε από ένα (καρακλειδωμένο) λειτουργικό τα αυτονόητα που όμως η μαμά εταιρία σας στερεί με βάναυσο τρόπο. Αντί να το ανέχεστε απλά εγκαταλήψτε το.. and guess what! μία ερμηνεία της είδησης είναι ότι αυτό γίνεται. άτομα που κουράστηκαν με το θέμα το εγκατέλειψαν (πιθανόν αλλάζοντας λειτουργικό). μαν, ποιά είναι η άποψη σου για το root στο Android ? πες μας. είμαστε όλοι αυτιά. μου άρεσε πολύ το σχόλιο σου περί jailbreak, ειδικά εκεί που το ασπάστηκες λόγω ονόματος και το συνδύασες με το "jail" ευφάνταστο ελπίζω να έχεις ανάλογο αστειάκι και για το root
orgixmh Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Το iOS είναι για τους άντρες που δεν έχουν χρόνο να χάνουν με ρουταρίσματα και ξεκασαρίσματα. Για όλους τους υπόλοιπους υπάρχουν τα Xiaomi. Πολύ νεκρό είναι το νήμα για θέμα της Apple, ήθελε μία ώθηση θαρρώ Αυτό ακριβώς 1
keysmith Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Το root και το jail-break (όπου break ομόηχο του brake και αυτό ήθελε να πει ευγενικά με λογοπαίγνιο ο νονός του) δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα και αυτό το υποστηρίζουν μόνο οι του ios. Δε λέω βέβαια ότι είναι και άσχετα μεταξύ τους αλλά η χαώδης διαφορά των ελευθεριών που έτσι και αλλιώς είχες και χωρίς root το καθιστούν κάτι πολύ πιο "light" σε android. Στο ένα (jail break) το κάνεις για πολυ απλά πράγματα που στο android δεν χρειάζεται επ ουδενί να είσαι root για να τα έχεις. Με το android δε χρειάζεται να είσαι root για να εγκαταστήσεις από τρίτους εφαρμογές ούτε για να αλλάξεις skin και να ξεκλειδώσεις το bt γιατί όλα αυτά λειτουργούν χωρίς root. Το ίδιο και για να ορίσεις τι ακριβώς κάνει βλέπει μια εφαρμογή μπορείς χωρίς root. Και ηχογραφίσεις της κλήσης επιτρέπονται (στις περισσότερες διανομές σε κάποια από μαμά shell πχ xiaomi) και πιο κέλυφος (shell) θα τρέχει και πιο πρόγραμμα θα χειρίζεται τα sms κτλ δεν χρειάζονται root. Γιατί το συγκρίνεται με jailbreak. Το ένα είναι σαν να δραπευτεύεις από την βόρεια κορέα από κάτεργα τύπου γκούλαγκ (και αποκτάς πάρα πολλές αφάνταστες ελευθερίες) και το άλλο είναι σαν να δραπετεύεις από σουηδική φυλακή (που έχεις περίπου τα πάντα).. Όσο για την ασφάλεια το root εδώ και πολλά χρόνια στο android ομοιάζει το su do (run as admin) όπου τα δικαιώματα root δεν ισχύουν συνολικά στη συσκευή αλλά δίνονται μόνο στις εφαρμογές που το ζητάνε και αν δεν τα δώσεις δεν είναι root αυτές. Άμα ξέρεις τι σου γίνεται και δεν δώσεις root σε μια τυχάρπαστη εφαρμογή δεν έχεις κανένα ρίσκο (περίπου δλδ) και αυτή τρέχει σαν γατάκι με δικαιώματα "απλής εφαρμογής". Στο jail break δεν ξέρω αν έφτασαν σε αυτό το επίπεδο (su do) ή όλα τρέχουν root.. δεν το ξέρω δεν απαντώ. 1
11100s Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δεν βλέπω τον λόγω που υπάρχει πάλι τόση κουβέντα. Όταν βγήκε το jb, βγήκε γιατί κάλυπτε βασικές ανάγκες (wallpaper, file manager, widget klp) Από τότε και η apple το έκανε εδώ και καιρό πολύ ανθρώπινο το GUI της, αλλά έχουν προστεθεί και εκατομμύρια εφαρμογές που σου παρέχουν την όποια ελευθερία χρειάζεσαι. Όσο αφορά τα root στο android γίνονται γιατί μπορούν, δεν υπάρχει κινητό που δεν λειτουργεί, υπάρχει κόσμος που θέλει κάτι άλλο από αυτό που αγοράζει, και εφόσον μπορεί – το κάνει. 1
tsakfot Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Το root και το jail-break (όπου break ομόηχο του brake και αυτό ήθελε να πει ευγενικά με λογοπαίγνιο ο νονός του) δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα και αυτό το υποστηρίζουν μόνο οι του ios. Δε λέω βέβαια ότι είναι και άσχετα μεταξύ τους αλλά η χαώδης διαφορά των ελευθεριών που έτσι και αλλιώς είχες και χωρίς root το καθιστούν κάτι πολύ πιο "light" σε android. Στο ένα (jail break) το κάνεις για πολυ απλά πράγματα που στο android δεν χρειάζεται επ ουδενί να είσαι root για να τα έχεις. Με το android δε χρειάζεται να είσαι root για να εγκαταστήσεις από τρίτους εφαρμογές ούτε για να αλλάξεις skin και να ξεκλειδώσεις το bt γιατί όλα αυτά λειτουργούν χωρίς root. Το ίδιο και για να ορίσεις τι ακριβώς κάνει βλέπει μια εφαρμογή μπορείς χωρίς root. Και ηχογραφίσεις της κλήσης επιτρέπονται (στις περισσότερες διανομές σε κάποια από μαμά shell πχ xiaomi) και πιο κέλυφος (shell) θα τρέχει και πιο πρόγραμμα θα χειρίζεται τα sms κτλ δεν χρειάζονται root. Γιατί το συγκρίνεται με jailbreak. Το ένα είναι σαν να δραπευτεύεις από την βόρεια κορέα από κάτεργα τύπου γκούλαγκ (και αποκτάς πάρα πολλές αφάνταστες ελευθερίες) και το άλλο είναι σαν να δραπετεύεις από σουηδική φυλακή (που έχεις περίπου τα πάντα).. Όσο για την ασφάλεια το root εδώ και πολλά χρόνια στο android ομοιάζει το su do (run as admin) όπου τα δικαιώματα root δεν ισχύουν συνολικά στη συσκευή αλλά δίνονται μόνο στις εφαρμογές που το ζητάνε και αν δεν τα δώσεις δεν είναι root αυτές. Άμα ξέρεις τι σου γίνεται και δεν δώσεις root σε μια τυχάρπαστη εφαρμογή δεν έχεις κανένα ρίσκο (περίπου δλδ) και αυτή τρέχει σαν γατάκι με δικαιώματα "απλής εφαρμογής". Στο jail break δεν ξέρω αν έφτασαν σε αυτό το επίπεδο (su do) ή όλα τρέχουν root.. δεν το ξέρω δεν απαντώ. ωραία. τώρα καιρός είναι να πάρεις μια συσκευή iOS και να δοκιμάσεις, ώστε να καταλάβεις ότι οι χαρακτηρισμοί τύπου γκούλαγκ Σιβηρίας δεν υφίστανται. Η περιγραφή σου, μου θύμισε iOS, από εποχή iphone 4s. Το λειτουργικό έχεις εξελιχθεί και έχει δώσει σε έναν βαθμό παρόμοιες αν όχι ίδιου επιπέδου ευκολίες στις iOS συσκευές. Τώρα αν ασχολείσαι με το theming, και τα ringtones ή χρειάζεσαι sudo για να χακάρεις την NSA από το smartphone σου, τότε είναι μονόδρομος το Android. Σε 2 IT έχω δουλέψει, και οι πλειονότητα Iphone δούλευε. Δεν νομίζω ότι τους περιόριζε το iOS στα daily και πιο advanced use cases. Αν τώρα θέλεις να τεστάρεις την custom εφαρμογή -apk ενός unknown developer, ναι πήγαινε Android. Δεν νομίζω ότι κανένας από τους συμμετάσχοντες είναι τόσο advanced user, παρά τους ενδιαφέρει το τσάμπα κρακαρισμένο apk, αμφιβόλου προέλευσης. Εγώ από την μεριά μου, μια χαρά την βρίσκω και κάνω την δουλειά μου, με τις signed-checked εφαρμογές που έχουν γίνει authorize από την Apple.
vannifucci Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Τρία πράγματα μου λείπουν από το jailbreak: Firewall. File manager (κανονικός, όχι ευνουχισμένος ) Και σαν παρ' επόμενο του no2: Δυνατότητα επεξεργασίας του hosts file.
MichaelJackson Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 ωραία. τώρα καιρός είναι να πάρεις μια συσκευή iOS και να δοκιμάσεις, ώστε να καταλάβεις ότι οι χαρακτηρισμοί τύπου γκούλαγκ Σιβηρίας δεν υφίστανται. Η περιγραφή σου, μου θύμισε iOS, από εποχή iphone 4s. Το λειτουργικό έχεις εξελιχθεί και έχει δώσει σε έναν βαθμό παρόμοιες αν όχι ίδιου επιπέδου ευκολίες στις iOS συσκευές. Τώρα αν ασχολείσαι με το theming, και τα ringtones ή χρειάζεσαι sudo για να χακάρεις την NSA από το smartphone σου, τότε είναι μονόδρομος το Android. Σε 2 IT έχω δουλέψει, και οι πλειονότητα Iphone δούλευε. Δεν νομίζω ότι τους περιόριζε το iOS στα daily και πιο advanced use cases. Αν τώρα θέλεις να τεστάρεις την custom εφαρμογή -apk ενός unknown developer, ναι πήγαινε Android. Δεν νομίζω ότι κανένας από τους συμμετάσχοντες είναι τόσο advanced user, παρά τους ενδιαφέρει το τσάμπα κρακαρισμένο apk, αμφιβόλου προέλευσης. Εγώ από την μεριά μου, μια χαρά την βρίσκω και κάνω την δουλειά μου, με τις signed-checked εφαρμογές που έχουν γίνει authorize από την Apple. Κοίταξε να δεις, ο ορισμός Jailbreak εξακολουθεί να υπάρχει γιατί όπως ανάφερε ο φίλος επάνω είναι Jail + Break. Το iOS όσο και αψεγάδιαστο να είναι στα μάτια σου, συνεχίζει να έχει ελλήψεις που προς το παρόν μόνο ένα Jailbreak μπορεί να γεμίσει το κενό. Ο λόγος που πεθαίνει ο χώρος του Jailbreak είναι γιατί οι Hackers προτιμούν να πουλήσουν το Exploit που έφτιαξαν στην Apple για να πάρουν τα λεφτά του προγράμματος εύρεσης κενών ασφαλείας ή να το πουλήσουν σε κάποια ιδιωτική εταιρία που πληρώνει αδρά. Το ότι εσύ δούλευες όπως λες σε 2 IT εταιρίες και χρησιμοποιούσαν iPhone, δεν μου λέει κάτι. Μπορεί η εταιρία να χρησιμοποιούσε iPhone για εταιρικά τηλέφωνα που συνήθως η χρήση των εταιρικών τηλεφώνων είναι συγκεκριμένη. Τώρα το τι Smartphone χρησιμοποιούσαν ως προσωπικό τηλέφωνο οι εργαζόμενοι αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις 100%. Υπάρχουν ακόμα ελλείψεις στο ΛΣ, όπως ένας ολοκληρωμένος File Manager, γιατί το Files που αναφαίρετε πολλοί εδώ μέσα είναι περιορισμένο σε Cloud υπηρεσίες. USB OTG, να σου φέρω ένα σενάριο ως παράδειγμα, είσαι ως IT Support σε πελάτη και χρειάζεσαι κάποιους Drivers ή κάποιο σημαντικό αρχείο εγκατάστασης για να σε βοηθήσει στην δουλειά σου. Ο υπολογιστής του πελάτη σου δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ, δεν έχεις τίποτα μαζί σου, πέρα από το κινητό σου, γιατί δεν σε ενημέρωσε ο πελάτης σου ότι δεν λειτουργεί το ίντερνετ. Σε μία Android συσκευή θα μπορέσεις να κατεβάσεις μέσα από τον Chrome το αρχείο που χρειάζεσαι και θα αποθηκευτεί αυτόματα στον φάκελο Downloads που βρίσκετε στον File Manager. Θα συνδέσεις ένα USB Stick στο κινητό σε περίπτωση που ο υπολογιστής δεν το αναγνωρίζει και θα πάρεις το αρχείο που χρειάζεσαι. Πες μου λοιπόν πως θα λύσω το παραπάνω πρόβλημα με ένα Non-Jailbroken iOS. Έχουμε έναν υπολογιστή δίχως πρόσβαση στο ίντερνετ και δεν έχει iTunes. Να σου φέρω άλλο παράδειγμα λειτουργιών που είναι διαθέσιμες στον ανταγωνισμό αλλά στο iOS όχι ακόμα. Universal Clipboard, το να έχεις τον Clipboard σου στο πληκτρολόγιο και να μπορείς να έχεις πρόσβαση σε κείμενα και φωτογραφίες που αντέγραψες από κάποια εφαρμογή ανά πάσα στιγμή. Split Screen Multitasking σε οθόνες από 5,5" και πάνω ή Picture in Picture, επίσης λειτουργίες που δεν είναι διαθέσιμες στο iPhone αλλά γίνονται διαθέσιμες μέσω ενός Jailbreak και υπάρχουν σε τηλέφωνα του ανταγωνισμού. Υπάρχουν λοιπόν λειτουργίες και δυνατότητες οι οποίες είναι χρήσιμες για πολλούς χρήστες αλλά το iOS δεν τις έχει από την μάνα του, γιαυτό και έκανε ο κόσμος Jailbreak. Μπορεί να μου αραδιάσεις άπειρες δικαιολογίες που θα είναι άτοπες, όπως ζητούσες παραπάνω επιχειρήματα από τους συμφορουμητές σου, αλλά εσύ ο ίδιος έγραφες σχόλια περί εικονιδίων pokemon και ringtones ειρωνικά για να χαρακτηρίσεις τους χρήστες του Android. Εγώ σου έδωσα μερικά παραδείγματα, γιατί το Jailbreak όπως και μια συσκευή Android δεν είναι για την λήψη παράνομων εφαρμογών αλλά για περισσότερη παραγωγικότητα σε καταστάσεις που το Sandboxed iOS δεν καλύπτει τις ανάγκες. 1
tsakfot Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Κοίταξε να δεις, ο ορισμός Jailbreak εξακολουθεί να υπάρχει γιατί όπως ανάφερε ο φίλος επάνω είναι Jail + Break. Το iOS όσο και αψεγάδιαστο να είναι στα μάτια σου, συνεχίζει να έχει ελλήψεις που προς το παρόν μόνο ένα Jailbreak μπορεί να γεμίσει το κενό. Ο λόγος που πεθαίνει ο χώρος του Jailbreak είναι γιατί οι Hackers προτιμούν να πουλήσουν το Exploit που έφτιαξαν στην Apple για να πάρουν τα λεφτά του προγράμματος εύρεσης κενών ασφαλείας ή να το πουλήσουν σε κάποια ιδιωτική εταιρία που πληρώνει αδρά. Το ότι εσύ δούλευες όπως λες σε 2 IT εταιρίες και χρησιμοποιούσαν iPhone, δεν μου λέει κάτι. Μπορεί η εταιρία να χρησιμοποιούσε iPhone για εταιρικά τηλέφωνα που συνήθως η χρήση των εταιρικών τηλεφώνων είναι συγκεκριμένη. Τώρα το τι Smartphone χρησιμοποιούσαν ως προσωπικό τηλέφωνο οι εργαζόμενοι αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις 100%. Υπάρχουν ακόμα ελλείψεις στο ΛΣ, όπως ένας ολοκληρωμένος File Manager, γιατί το Files που αναφαίρετε πολλοί εδώ μέσα είναι περιορισμένο σε Cloud υπηρεσίες. USB OTG, να σου φέρω ένα σενάριο ως παράδειγμα, είσαι ως IT Support σε πελάτη και χρειάζεσαι κάποιους Drivers ή κάποιο σημαντικό αρχείο εγκατάστασης για να σε βοηθήσει στην δουλειά σου. Ο υπολογιστής του πελάτη σου δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ, δεν έχεις τίποτα μαζί σου, πέρα από το κινητό σου, γιατί δεν σε ενημέρωσε ο πελάτης σου ότι δεν λειτουργεί το ίντερνετ. Σε μία Android συσκευή θα μπορέσεις να κατεβάσεις μέσα από τον Chrome το αρχείο που χρειάζεσαι και θα αποθηκευτεί αυτόματα στον φάκελο Downloads που βρίσκετε στον File Manager. Θα συνδέσεις ένα USB Stick στο κινητό σε περίπτωση που ο υπολογιστής δεν το αναγνωρίζει και θα πάρεις το αρχείο που χρειάζεσαι. Πες μου λοιπόν πως θα λύσω το παραπάνω πρόβλημα με ένα Non-Jailbroken iOS. Έχουμε έναν υπολογιστή δίχως πρόσβαση στο ίντερνετ και δεν έχει iTunes. Να σου φέρω άλλο παράδειγμα λειτουργιών που είναι διαθέσιμες στον ανταγωνισμό αλλά στο iOS όχι ακόμα. Universal Clipboard, το να έχεις τον Clipboard σου στο πληκτρολόγιο και να μπορείς να έχεις πρόσβαση σε κείμενα και φωτογραφίες που αντέγραψες από κάποια εφαρμογή ανά πάσα στιγμή. Split Screen Multitasking σε οθόνες από 5,5" και πάνω ή Picture in Picture, επίσης λειτουργίες που δεν είναι διαθέσιμες στο iPhone αλλά γίνονται διαθέσιμες μέσω ενός Jailbreak και υπάρχουν σε τηλέφωνα του ανταγωνισμού. Υπάρχουν λοιπόν λειτουργίες και δυνατότητες οι οποίες είναι χρήσιμες για πολλούς χρήστες αλλά το iOS δεν τις έχει από την μάνα του, γιαυτό και έκανε ο κόσμος Jailbreak. Μπορεί να μου αραδιάσεις άπειρες δικαιολογίες που θα είναι άτοπες, όπως ζητούσες παραπάνω επιχειρήματα από τους συμφορουμητές σου, αλλά εσύ ο ίδιος έγραφες σχόλια περί εικονιδίων pokemon και ringtones ειρωνικά για να χαρακτηρίσεις τους χρήστες του Android. Εγώ σου έδωσα μερικά παραδείγματα, γιατί το Jailbreak όπως και μια συσκευή Android δεν είναι για την λήψη παράνομων εφαρμογών αλλά για περισσότερη παραγωγικότητα σε καταστάσεις που το Sandboxed iOS δεν καλύπτει τις ανάγκες. μαν, μπράβο για το κουράγιο σου να γράψεις τα παραπάνω. αν τώρα είσαι IT support και δεν έχεις τίποτα πάνω σου, μου θυμιζει τα σενάρια, είσαι σε μια παραλία ναυαγός - τι κάνεις. Επειδή βλέπω ασχολείσαι και με τους hackers, και ξέρεις γιατί σταμάτησαν να ασχολούνται με την Apple, απλά με κάνεις να λατρέψω ακόμα περισσότερο την ασφάλεια των δεδομένων του iphone vs ανάλογων λύσεων. επιμένω λοιπόν, το 99% των πραγμάτων που έκανα στα SNote μου, τα κάνω τώρα στο iphone μου και πίστεψε με δεν μου λείπει τίποτα. Ούτε το split screen - ούτε τα themes - ούτε ο file manager. Έχω vpn - έχω ssh . Τα υπόλοιπα, για εμένα είναι gimmicks. Αν για εσένα είναι dealbreakers, μείνε μακρυά. Τα υπόλοιπα περί pokemon απευθύνεται στους φίλους, που ανέφεραν τα περί iOS-γκομενίτσες και τις κλασσικές ιδεοληψίες.
CheOnWeb Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 USB OTG, να σου φέρω ένα σενάριο ως παράδειγμα, είσαι ως IT Support σε πελάτη και χρειάζεσαι κάποιους Drivers ή κάποιο σημαντικό αρχείο εγκατάστασης για να σε βοηθήσει στην δουλειά σου. Ο υπολογιστής του πελάτη σου δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ, δεν έχεις τίποτα μαζί σου, πέρα από το κινητό σου, γιατί δεν σε ενημέρωσε ο πελάτης σου ότι δεν λειτουργεί το ίντερνετ. Σε μία Android συσκευή θα μπορέσεις να κατεβάσεις μέσα από τον Chrome το αρχείο που χρειάζεσαι και θα αποθηκευτεί αυτόματα στον φάκελο Downloads που βρίσκετε στον File Manager. Θα συνδέσεις ένα USB Stick στο κινητό σε περίπτωση που ο υπολογιστής δεν το αναγνωρίζει και θα πάρεις το αρχείο που χρειάζεσαι. Πες μου λοιπόν πως θα λύσω το παραπάνω πρόβλημα με ένα Non-Jailbroken iOS. Έχουμε έναν υπολογιστή δίχως πρόσβαση στο ίντερνετ και δεν έχει iTunes. Λύση 1: Hotspot μέσω Wi-Fi ή USB. Λύση 2. Ανοίγεις το Files Pro app (και πολλά άλλα που υπάρχουν πάνω από 5 χρόνια στο App Store). Κατεβάζεις το αρχείο με τον browser τού Files Pro app,, και το στέλνεις στο PC μέσω local network (από desktop browser, δεν χρειάζεται iTunes). 1
tsakfot Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Λύση 1: Hotspot μέσω Wi-Fi ή USB. Λύση 2. Ανοίγεις το Files Pro app (και πολλά άλλα που υπάρχουν πάνω από 5 χρόνια στο App Store). Κατεβάζεις το αρχείο με τον browser τού Files Pro app,, και το στέλνεις στο PC μέσω local network (από desktop browser, δεν χρειάζεται iTunes). μπαίνεις και εσύ στην διαδικασία να του εξηγήσεις είπαμε είσαι σε ένα νησί ναυαγός, και το μόνο που έχεις είναι ένα iphone τι κάνεις ? τον ήπιες
MichaelJackson Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Λύση 1: Hotspot μέσω Wi-Fi ή USB. Λύση 2. Ανοίγεις το Files Pro app (και πολλά άλλα που υπάρχουν πάνω από 5 χρόνια στο App Store). Κατεβάζεις το αρχείο με τον browser τού Files Pro app,, και το στέλνεις στο PC μέσω local network (από desktop browser, δεν χρειάζεται iTunes). 1) Στο σενάριο όπως είπα και πριν, ο χρήστης δεν έχει καν πρόσβαση ίντερνετ και χρειάζεσαι τους Drivers για να μπορέσεις να συνδεθείς. 1.1) Δεν υπάρχουν καν οι Drivers του iPhone στον υπολογιστή γιατί δεν είχε ο πελάτης ποτέ iPhone και δεν είχε χρησιμοποιήσει ποτέ iTunes για να εγκατασταθούν οι Drivers για το USB Tethering του iPhone στον υπολογιστή. 2) Ο υπολογιστής δεν έχει πρόβαση WiFI είτε γιατί λείπουν οι Drivers ή γιατί είναι σταθερός με μοναδική πρόσβαση το Ethernet. Τι κάνεις; μπαίνεις και εσύ στην διαδικασία να του εξηγήσεις είπαμε είσαι σε ένα νησί ναυαγός, και το μόνο που έχεις είναι ένα iphone τι κάνεις ? τον ήπιες Γιατί φίλτατε το ειρωνικό σχόλιο; Σοβαρά σε ρωτάω αλλά βλέπω δεν διατηρείς την σοβαρότητα της συζήτησης κρίμα πραγματικά. Επίσης μια τελευταία παρατήρηση και θα σε αφήσω στου αστεϊσμούς σου, μιλάμε για "Smartphones" όχι για Dummy Phones. Κρίμα που μπήκα στον κόπο να συζητήσω μαζί σου, γιατί απο ότι βλέπω δεν είσαι σε θέση να μιλήσουμε σοβαρά. Παίρνεις τα πάντα στην πλάκα, αλλάζοντας θέμα και βρίσκοντας γελοίες δικαιολογίες. 1
CheOnWeb Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Να σου φέρω άλλο παράδειγμα λειτουργιών που είναι διαθέσιμες στον ανταγωνισμό αλλά στο iOS όχι ακόμα. Universal Clipboard, το να έχεις τον Clipboard σου στο πληκτρολόγιο και να μπορείς να έχεις πρόσβαση σε κείμενα και φωτογραφίες που αντέγραψες από κάποια εφαρμογή ανά πάσα στιγμή. Εγώ πρώτη φορά που άκουσα τον όρο "Universal Clipboard" ήταν στην παρουσίαση τής Apple πριν ενάμιση χρόνο νομίζω. Δεν ήξερα ότι υπήρχε και σε άλλες πλατφόρμες!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα