Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

επειδη πεφτει λογοκρισια και σβηνονται ποστ, θα το γραψω ξανα με "ευγενικους ορους"

"οι χρηστες συνηθισαν τους περιοσμους του ios και δεν εχουν πια αναγκη τις οποιες ελευθεριες που παρειχε το jb"

• Like 1
  • Απαντ. 137
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

επειδη πεφτει λογοκρισια και σβηνονται ποστ, θα το γραψω ξανα με "ευγενικους ορους"

"οι χρηστες συνηθισαν τους περιοσμους του ios και δεν εχουν πια αναγκη τις οποιες ελευθεριες που παρειχε το jb"

όπως γράφω και από πάνω, πολλά από τα καλά features που παλιά χρειαζόσουν jailbreak, έχουν ήδη ενσωματωθεί στο λειτουργικό από γενιά σε γενιά από την Apple.

όταν χρησιμοποιήσεις πρόσφατη συσκευή iOS μπορείς να ξανα-κάνεις rephrase το παραπάνω το οποίο δεν προκύπτει από κάποιο fact, αλλά από κάποια δική σου προσωπική προκατάληψη - ιδεοληψία κτλπ.

Δημοσ.

Όσα ΔΕΝ φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια... Ρε αφήστε τις συγκρίσεις ανεξαρτήτως jailbreak. Εγώ που είμαι επαγγελματίας και ασχολούμε με ήχο είπα να κάνω οικονομία όπως λέτε εσείς και να ΜΗΝ πάρω τηλέφωνο Apple... Έλα όμως που ΟΛΕΣ οι αντιστοιχες εφαρμογές που δουλεύω, στο Android ήταν ΟΛΕΣ ΜΑΠΑ!!! Η δεν θα είχαν τα ίδια features ή θα ήταν κακογραμένες και θα κράσαραν συχνά ή δε θα υπήρχαν καν για Android ή θα σέρνονταν και γενικώς θα είχα συνέχεια προβλήματα... Ένα παράδειγμα από τα χιλιάδες. Βρείτε μου εσείς οι πολύ ψαγμένοι εφαρμογή σε Android graphic spectrum analyzer που να δουλεύει σωστά και αυτό που δείχνει να είναι πραγματικό και ειδικα με το μικρόφωνακι που έχουν όλα τα androids συμπερηλαμβανομενων και των ναυαρχίδων... ΑΝ βρείτε... Ελάτε να μου τον σφυριξετε... ΑΝ πάλι το κινητό το έχετε για μηνύματα Facebook άντε και για να κανα Game τότε ΟΚ. Για δουλειά σοβαρή ΜΟΝΟ ΜΗΛΟ παιδιά.Δυστοιχως ΔΕΝ γίνεται διαφορετικά πως να το κάνουμε. Ότι πληρώνεις παίρνεις.

Γιατί προφανώς σοβαρή δουλειά έχουν μόνο όσοι ασχολούνται με τον ήχο.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Καταλαβαίνω ότι μπήκες για να δημιουργήσεις flame αλλά αφήνω το μήνυμά σου για να σου απαντήσω ευθέως: δεν συνιστά λογοκρισία η αφαίρεση ενός προσβλητικού, για μερίδα χρηστών, μηνύματος.

Λάθος δικό μου που δεν επέβαλα και σχετικό warning - την επόμενη φορά θα γίνει κι αυτό.

• Like 4
Δημοσ.

Ρε παιδιά ειλικρινά, όλοι εσείς που θεωρείτε το IOS λειψό, πείτε μας λίγο τί ακριβώς δουλειά κάνετε με το κινητό και σας ενοχλεί τόσο πολύ το ότι σταμάτησε το Jailbreak? 

Μου αρεσει για την δουλεια να μπορω να επισυναψω σε μειλ ταυτοχρονα ενα pdf και ενα εξελ.

Πραγματικα μιλαμε οτι ακομα δεν το πιστευω ποσο δυσκολα εχουν κανει καποια πραγματα sto iphone.

Ειπα με τον file manager θα στρωσουν αλλα ειναι της κακιασ ωρας (στην ουσια απλα μπορεις καπου κοινα να βλεπεις τα αρχεια απο τα cloud apps).

Δημοσ.

θα σου πω εγώ,

είμαι κάτοχος iphone, αλλά δεν το έχω jailbreak

(είχα στο iphone1, ήταν ο μόνος τρόπος να παρακάμψεις το κλείδωμα και να δουλέψει εκτός ΗΠΑ/UK)

έχοντας μεγαλώσει με διάφορους υπολογιστές, από την εποχή του ZX81, θεωρούσα πάντα τον υπολογιστή ένα μηχάνημα του οποίου είμαι εγώ ο διαχειριστής, που μπορώ να κάνω ότι θέλω εγώ, άσχετα αν δεν είναι σωστό, ασφαλές ή προβλεπόμενο

θέλω στον υπολογιστή που έχω να μπορώ να τρέξω ότι πρόγραμμα γουστάρω, όχι ότι εγκρίνει η μαμά εταιρεία,

θεωρώντας λοιπόν το smartphone, έναν μικρό ( ; ) υπολογιστή, ποτέ δεν χώνεψα, το νταβατζηλίκι της apple που αποφασίζει αυτή ποια εφαρμογή θα μπορώ να τρέξω στο κινητό (διάφορες και για διάφορους λόγους αποσύρθηκαν στο παρελθόν από το app store),

ξέρω είναι για το καλό μου, αλλά δε θέλω προστάτες

από την άποψη αυτή, το jailbreak σου έδινε μια ελευθερία,

άσχετα αν σήμερα δεν το χρησιμοποιώ, μπορεί να ήθελα να το κάνω αύριο

αυτά

Πέρα απ΄το ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ δηλαδή, ουσιαστικά μου λες ότι δεν υπάρχει κάποια δουλειά που να θες να κάνεις και να μην μπορείς με το default IOS, σωστά? Το λέω γιατί τελικά, οι περισσότεροι θέλουν το root και το jailbreak απλά και μόνο επειδή τους αρέσει το "κατσαβίδιασμα", όχι για κάτι ουσιαστικό. 

Και το PS4 υπερ-υπολογιστής είναι. Αυτό δε σημαίνει ότι θα το αφήσουν ξέφραγκο αμπέλι επειδή εμείς θέλουμε να βάλουμε custom wallpapers με αρκουδάκια να χοροπηδάνε. Ούτε ότι είναι ΚΑΚΟ λειτουργικό επειδή δεν μας διευκολύνει στο να το παρακάμψουμε. 

Να πω εδώ ότι μέχρι και την έκδοση iOS6 είχα και εγώ jailbroken iPhone και iPad, δεν είμαι εναντίον του.  

Πέραν του ότι έκανα διάφορες (κατά τα άλλα βέβαια άσκοπες) κατσαβιδιές, όπως τα αρκουδάκια που χοροπηδάνε, το σημαντικότερο για μένα ήταν ότι είχα αναφορά παράδοσης από default. Το συγκεκριμένο είναι και το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πράγμα που δεν έχω καταλάβει τί σκατά σκάλωμα έχουν φάει εκεί στην Apple και δεν το ενεργοποιούν, αφού ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ PROVIDER!!!! Μη μου πείτε για iMessage, δεν έχουν όλες μου οι επαφές iPhone.

Μετά το iOS7 όμως θεωρώ ότι βελτιώθηκε τόσο πολύ το user experience, που δεν ασχολήθηκα ποτέ ξανά με το jailbreak. 

Δημοσ.

Για πεες μας περισσότερα, για το πως σε σόκαρε η αλλαγή. Τι απο τα πάντα έχασες, και για πες μας για δωρεάν εφαρμογές στο iOS που δυσκολεύεσαι να βρείς στο Google Play.

Πέρα από τα badges που μου λείπουν όσο δε φαντάζεσαι, και τα μύρια notifications που πετούνται από παντού ενοχλητικά...

Πέρα από το stock Music App που είναι καταπληκτικό με τα μπρος-πίσω, επόμενο-προηγούμενο από τα ακουστικά, ενώ στο Android το Google Music είναι για πέταμα και όλα τ' άλλα θέλουν φράγκα για τα βασικά...

Έχουμε και λέμε:

Lumu lightmeter (τώρα το λένε light meter)

StarMap (βρήκα μερικά στο android αλλά έχουν διαφημίσεις)

Night Sky (κοστίζει 5€, αλλά κατά καιρούς το δίνει τζάμπα, το πήρα τζάμπα)

Mail Stock App (το Gmail είναι μαυρο χάλι. Μου τη δίνει ιδιαίτερα το archive των μηνυμάτων που τα στέλνει στο υπερπέραν)

Θα επανέλθω με άλλες, κάτσε να πάω σπίτι και ν' ανάψω το iphone. Η μέρα με τη νύχτα. Στο Android η διαφήμιση πάει σύνεφο...

Δημοσ.

Google Music είναι για πέταμα 

Συγκεκριμένα στο Google Music, έχει τύχει πολλές φορές να διαγράψω κατά λάθος τραγούδι από playlist κατά τη διάρκεια ενός απλού scroll επειδή η εφαρμογή αναγνώρισε το gesture ως swipe (delete). 

Και το undo pop-up που εμφανίζεται μετά δεν λειτουργεί πάντα.

Τόσο δύσκολο είναι να κρατήσουν τις playlists κλειδωμένες και να βάλουν επιλογή για edit??

Δημοσ.

Καταλαβαίνω ότι μπήκες για να δημιουργήσεις flame αλλά αφήνω το μήνυμά σου για να σου απαντήσω ευθέως: δεν συνιστά λογοκρισία η αφαίρεση ενός προσβλητικού, για μερίδα χρηστών, μηνύματος.

Λάθος δικό μου που δεν επέβαλα και σχετικό warning - την επόμενη φορά θα γίνει κι αυτό.

Το φτωχομπινεδες στη δεύτερη σελίδα δεν αποτελεί προσβλητικός χαρακτηρισμός για μερίδα χρηστών; Εκτός αν "εμεις" δεν έχουμε κοινά δικαιώματα με "τους άλλους"

Πέρα από τα badges που μου λείπουν όσο δε φαντάζεσαι, και τα μύρια notifications που πετούνται από παντού ενοχλητικά...

Πέρα από το stock Music App που είναι καταπληκτικό με τα μπρος-πίσω, επόμενο-προηγούμενο από τα ακουστικά, ενώ στο Android το Google Music είναι για πέταμα και όλα τ' άλλα θέλουν φράγκα για τα βασικά...

Έχουμε και λέμε:

Lumu lightmeter (τώρα το λένε light meter)

StarMap (βρήκα μερικά στο android αλλά έχουν διαφημίσεις)

Night Sky (κοστίζει 5€, αλλά κατά καιρούς το δίνει τζάμπα, το πήρα τζάμπα)

Mail Stock App (το Gmail είναι μαυρο χάλι. Μου τη δίνει ιδιαίτερα το archive των μηνυμάτων που τα στέλνει στο υπερπέραν)

Θα επανέλθω με άλλες, κάτσε να πάω σπίτι και ν' ανάψω το iphone. Η μέρα με τη νύχτα. Στο Android η διαφήμιση πάει σύνεφο...

A) Pulsar, Blackplayer,

B) Για Star-watching 15 εφαρμογές με απλό ψάξιμο, αλλά ακόμα και αν δε βρεις αυτό που ψάχνεις, δεν μπορώ να καταλαβω πως επηρεάζει αυτό την εμπειρία χρήσης σου.

Γ) Τα notifications είναι πλήρως ελεγχόμενα στο Android , εκτός και αν μας λες για 4.4kit kat οπότε δε θυμάμαι να σου πω. Όποιο θες εμφανίζει ειδοποιήσεις οποίο θες όχι. Και γενικά όταν θες να αναφέρεις τα αρνητικά του android απέναντι στο iOS μη χρησιμοποιείς τα notifications. Κρατάτε κάποιο μέτρο.

Για το mail app δεν έχω κάτι να πω, εγώ με 4 accounts βολεύομαι, δε μπορώ να κρίνω τη χρήση σου .

Σε όλα αυτά που ανέφερες όμως , δεν κατάλαβα ποιο είναι το πρόβλημα που έριξε στα τάρταρα την εμπειρία χρήσης σου. Το ότι δεν έχει το αγαπημένο σου star watching app, η ότι δεν ξέρεις πως να ρυθμίσεις τις ειδοποιήσεις, και κατηγορείς το λειτουργικό χωρίς να ψάξεις καν στο google?

• Like 1
Δημοσ.

...

A) Pulsar, Blackplayer,

B) Για Star-watching 15 εφαρμογές με απλό ψάξιμο, αλλά ακόμα και αν δε βρεις αυτό που ψάχνεις, δεν μπορώ να καταλαβω πως επηρεάζει αυτό την εμπειρία χρήσης σου.

Γ) Τα notifications είναι πλήρως ελεγχόμενα στο Android , εκτός και αν μας λες για 4.4kit kat οπότε δε θυμάμαι να σου πω. Όποιο θες εμφανίζει ειδοποιήσεις οποίο θες όχι. Και γενικά όταν θες να αναφέρεις τα αρνητικά του android απέναντι στο iOS μη χρησιμοποιείς τα notifications. Κρατάτε κάποιο μέτρο.

Για το mail app δεν έχω κάτι να πω, εγώ με 4 accounts βολεύομαι, δε μπορώ να κρίνω τη χρήση σου .

Σε όλα αυτά που ανέφερες όμως , δεν κατάλαβα ποιο είναι το πρόβλημα που έριξε στα τάρταρα την εμπειρία χρήσης σου. Το ότι δεν έχει το αγαπημένο σου star watching app, η ότι δεν ξέρεις πως να ρυθμίσεις τις ειδοποιήσεις, και κατηγορείς το λειτουργικό χωρίς να ψάξεις καν στο google?

Το BlackPlayer με συνέφερε αρκετά.

To πρόβλημα με τα notifications του android είναι πως πολλές φορές δε ξέρεις απο πού έρχονται.

Κακό παράδειγμα, ο καιρός που παίρνω ένα από το weather app κι ένα από το google assistant, χωρίς να είναι (αρχικά για εμένα τον νέο) από που έρχεται ποιό.

Άλλο που δεν μ' αρέσει είναι το voice control του google assistant που είναι πολύ μέτριο. To siri είναι μακράν καλύτερο και αποδίδει μια πολύ καλύτερη hands free εμπειρία.

Δημοσ.

Πόσο πιο εύκολη και ευχάριστη θα ήταν η συζήτηση αν αντί για χαρακτηρισμούς διαβάζαμε επιχειρήματα και υπήρχε ανοικτό μυαλό και όχι μονόπλευρες συμπεριφορές. Λες και οι ανάγκες όλων είναι οι ίδιες, γι αυτό και οι επιλογές είναι μονοδρομος...

Το θέμα είναι η μειωμένη ζήτηση του jailbreak και όχι ποιο λειτουυργικό είναι το καλύτερο. Γιατί έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει "το καλύτερο λειτουργικό". Υπάρχει "το καλύτερο λειτουργικό για μένα". Το ios δεν είναι για τις "χαζογκόμενες" είναι για όσους θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους με ταχύτητα και ασφάλεια και δεν βρίσκουν χρήση στις επιλέον δυνατότητες παραμετροποίησης του Android ή θεωρούν ότι δεν τους είναι τόσο χρήσιμες ώστε να θυσιάσουν τα πλεονεκτήματά του. Αυτό επίσης δε σημαίνει ότι όσοι δεν τα προτιμούν είναι "φτωχομπινέδες". Μια χαρά ακριβά κινητά υπάρχουν και σε Android...

Νομίζω ότι και οι χαμηλές πωλήσεις στην Κίνα (μια αγορά που χρησιμοποιούσε πολύ jailbreak) μαίωσε και το ενδιαφέρον για jailbreak.

Το ότι μεγάλωσαν οι χρήστες ηλικιακά και δεν ασχολούνται με jailbreak δε νομίζω ότι ισχύει. Θα μπορούσαν να ασχοληθούν νεότεροι σε ηλικία, οι οποίοι τώρα ασχολούνται με τα κινητά και έχουν όρεξη.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει μειωμένη ζήτηση. Απλά στις τελευταίες εκδόσεις δεν γίνεται να κάνεις μόνιμο jailbreak οπότε δεν ασχολείται ο κόσμος και προτιμάει να περιορίζεται στα παντα από το λειτουργικό. Οι πιο έξυπνοι έχουν ήδη μεταπηδήσει σε Android ώστε να βρουν την υγεια τους.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Οι πιο έξυπνοι έχουν ήδη μεταπηδήσει σε Android ώστε να βρουν την υγεια τους.

Πιο έξυπνοι με βάση τι πράγμα? Το IQ τους? Τις σπουδές τους? Τα μεταπτυχιακά τους? Το επάγγελμά τους? Υπάρχει κάποια μέτρηση επιστημονική?  :ph34r:

Δεν υπάρχει πλεον ζήτηση, γιατί μπορείς να κάνεις πρακτικά τα πάντα με το σημερινό ios. Απλά σε μερικές περιπτώσεις, μπορεί ένα συγκεκριμένο app να κοστίζει κάτι και να μην είναι free.

Η μοναδική περίπτωση που ασχολήθηκα με jailbreak ήταν στο πρώτο iphone που έφερα από την Αμερική και δεν έπαιζε στην Ελλάδα (τότε που ακόμη δεν υπήρχαν apps).

Επίσης μέχρι τώρα όλα αυτά τα χρόνια, έχω δώσει περισσότερα χρήματα από τη συνολική αξία του iphone για apps & services.  

• Like 3
Δημοσ.

Αφού δε βγαίνει jailbreak ρε γατουληδες γιατί όλοι έχουν ενταχθεί μισθολόγιο.

Όταν εξαφανισθεί το jailbreak και ξεφύγει η ασφάλεια ,θα τους πετάξουν.

Η βιομηχανία ειναι πονηρή και αδίστακτη.

Αυτό είναι πταίσμα μπροστά σε αλλά που κάνουν χαρην κατασκοπείας η ανταγωνισμού γενικότερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...