Προς το περιεχόμενο

Password manager Keepass η Lastpass

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ ψάχνω για ασφαλες password manager και απ'όσο έψαξα κατέληξα στα δύο που αναφέρω στον τίτλο. Το Keepass είναι από τα πιο ασφαλή που έχω ψάξει αλλά η λειτουργία του δεν είναι τόσο εύκολη και ευκολοχρηστη όσο του lastpass γι'αυτό αν τα έχει δουλέψει κάποιος η ερώτηση μου είναι αν το keepass είναι μονόδρομος η αν και το lastpass είναι ασφαλές να κρατήσει και τραπεζικούς λογαριασμούς κτλ και αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι τα browser extension τους. Όλα αυτά με την προϋπόθεση να μην μπαίνουμε σε οποιο site να'ναι εννοειται και να έχουμε και ένα antivirus+antimalware up to date και επίσης αν με συνοδεία vpn αλλάζει κάτι όσον αφορά τα password managers.

Δημοσ.

Εγω ειμαι χρονια με το Roboform  με βολευει αφανταστα .

Τραπεζικους λογαριασμους κλπ ολα αυτα τα χρονια χωρις κανενα προβλημα ποτε ( αγορασμενο , οχι σπασμενο κλπ )

Εννοειται οτο εχω Kaspersky + Malwarebytes απο πισω να τρεχουν

Δημοσ.

Πιστεύω και τα δυο είναι σχετικά ασφαλή υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Πρώτη προϋπόθεση ότι δεν θα περάσει malware στο σύστημα σου. Στην περίπτωση αυτή υπάρχει δυνατότητα να βρει τρόπο να διαβάσει τους κωδικούς σου την ώρα χρήσης τους που αναγκαστικά γίνονται decrypted ανεξάρτητα ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς.

Δεύτερη προϋπόθεση ότι έχεις σοβαρά δύσκολο master password. πχ αν είναι 3 λέξεις "goodmorningmisterandrew" , αυτός που θα καταφέρει κάποια στιγμή να πάρει στα χέρια του την κρυπτογραφημένη βάση δεδομένων είναι σαν να πήρε ένα απλό text αρχείο γιατί η μαθηματική δυσκολία να δοκιμάσει όλους τους δυνατούς συνδιασμούς 3 λέξεων είναι μικρή.

Υπό τις παραπάνω δυο προϋποθέσεις όποιο και να χρησιμοποιήσεις (ακόμα και κάτι απλό δικό σου να φτιάξεις που κρατάει κρυπτογραφημένα τα password σου) είσαι σχετικά ασφαλής.

Δημοσ.

Για να μην ανοιγω αλλο θεμα ,εχω μια απορια οσο αφορα το lastpass ,

αφου συγχρονισουμε τα forum με αυτο  και μετα θελω να μπω απο αλλο pc στο insomnia, ποιος θα ειναι ο κωδικος ; αυτο αλλαζει τους κωδικους μονο απο το συγκεκριμενο pc ; για δωστε μου μια εξηγηση ,δεν μπορω να το καταλαβω 

Δημοσ.

Για να μην ανοιγω αλλο θεμα ,εχω μια απορια οσο αφορα το lastpass ,

αφου συγχρονισουμε τα forum με αυτο  και μετα θελω να μπω απο αλλο pc στο insomnia, ποιος θα ειναι ο κωδικος ; αυτο αλλαζει τους κωδικους μονο απο το συγκεκριμενο pc ; για δωστε μου μια εξηγηση ,δεν μπορω να το καταλαβω 

Για όποιο πρόγραμμα επιτρέπει συγχρονισμό μεταξύ συσκευών, κατεβάζει και συγχρονίζει τα ίδια passwords από το cloud κρυπτογραφημένα. Μετά βάζεις εσύ μόλις ανοίγεις το πρόγραμμα το master password και γίνεται η αποκρυπτογράφηση τοπικά στην συσκευή.

Δημοσ.

Για όποιο πρόγραμμα επιτρέπει συγχρονισμό μεταξύ συσκευών, κατεβάζει και συγχρονίζει τα ίδια passwords από το cloud κρυπτογραφημένα. Μετά βάζεις εσύ μόλις ανοίγεις το πρόγραμμα το master password και γίνεται η αποκρυπτογράφηση τοπικά στην συσκευή.

αν θελω σε τριτο pc να μπω σε forum πρεπει να κανω εγκατασταση καποιο προγραμμα και μετα συγχρονισμο ; διαφορετικα με τον κωδικο που ηξερα δεν μπαινω; 

Δημοσ.

αν θελω σε τριτο pc να μπω σε forum πρεπει να κανω εγκατασταση καποιο προγραμμα και μετα συγχρονισμο ; διαφορετικα με τον κωδικο που ηξερα δεν μπαινω; 

Με τον κωδικό που ήξερες μπαίνεις, δεν αλλάζει κάτι. Αυτά τα προγράμματα απλά φυλάνε όλους αυτούς τους κωδικούς σε ένα αρχείο για να μην χρειάζεται να θυμάσαι δεκάδες διαφορετικούς κωδικούς για κάθε σάιτ και θυμάσαι μόνο το master password που "ξεκλειδώνει" το αρχείο των κωδικών.

Δημοσ.

Με τον κωδικό που ήξερες μπαίνεις, δεν αλλάζει κάτι. Αυτά τα προγράμματα απλά φυλάνε όλους αυτούς τους κωδικούς σε ένα αρχείο για να μην χρειάζεται να θυμάσαι δεκάδες διαφορετικούς κωδικούς για κάθε σάιτ και θυμάσαι μόνο το master password που "ξεκλειδώνει" το αρχείο των κωδικών.

μαλιστα ,ευχαριστω, ωραια ολα αυτα, αλλα αν θελω να μπω σε pc της δουλειας πρεπει να θυμαμαι παλι ολους τους κωδικους 

Δημοσ.

Γιατί να θυμάσαι πάλι όλους τους κωδικούς? Κατεβάζεις το lastpass, σου ζητάει user name και password (το ένα master password που χρειάζεται να θυμάσαι) τα εισάγεις και αυτό έχει μετά διαθέσιμα όλα τα άλλα password για χρήση (αφού προφανώς τα έχεις καταχωρήσει μια φορά από την συσκευή του σπιτιού σου)..

Δημοσ.

Επίσης κάτι άλλο που ρώτησα και δεν πήρα απάντηση με το vpn έχεις παραπάνω ασφάλεια με αυτά τα προγράμματα η δεν έχει σχεση;σε περίπτωση που χρησιμοποιείς cloud based εννοώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...