Zouzounaki26 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα insomniacs! Όπως οι περισσότεροι θα υποθέσατε, είμαι 18 χρονών. Έδωσα πανελλήνιες και πέρασα σε μια σχολή διατροφής και διαιτολογίας (ΤΕΙ) με 15.893 μόρια από Γενικό Λύκειο. Ήρθα στη σχολή και εγκαταστάθηκα κανονικά στην πόλη που δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν λέει πολλά. Παρόλα αυτά σημειώνω πως έχω κάνει μια πολύ καλή παρέα και ιδιαίτερα μια φίλη που είμαι σίγουρη ότι δεν θα χαθεί, και περνάμε όλοι μαζί φανταστικά. Όμως αυτό που έχει σημασία είναι πως δεν με τρελαίνει η σχολή. Ο αρχικός μου στόχος ήταν το χημικό (όχι χημικών μηχανικών ή χημικός τροφίμων) στη Θεσσαλονίκη ή στην Κρήτη. Η χημεία ήταν ανέκαθεν το αγαπημένο μου μάθημα και με τα χρόνια έγινε ο στόχος μου στις πανελλαδικές. Το τμήμα περιέχει πολλά μαθήματα χημείας, όμως δεν είναι αυτό που πραγματικά ήθελα. Οι βλέψεις μου ήταν διαφορετικές δηλ μεταπτυχιακό στην εγκληματολογία. Παρόλα αυτά είπα να δοκιμάσω εάν με ενδιαφέρει το τμήμα, αλλά από ότι βλέπω(χωρίς να έχουμε κάνει μεγάλη εισαγωγή στα διατροφολογικά μαθήματα) δεν.. Γι' αυτό σκέφτομαι ότι είναι προτιμότερο να γυρίσω στο σπίτι μου, να κάνω 10% και τις δύο χρονιές που ακολουθούν, από το να είμαι σε μια σχολή που μέχρι στιγμής δεν με ενδιαφέρει, σπαταλώντας αχάριστα τα χρήματα των γονιών μου επειδή απλά περνάω καλά εδώ. Όμως: Αυτό που με προβληματίζει είναι το τι θα κάνω εαν δεν περάσω ούτε τη δεύτερη χρονιά με 10% , ποιες είναι οι πιθανότητες, και αν αξίζει να το ρισκάρω! *σημείωση* έχω αποκλείσει την πιθανότητα να ξαναδώσω πανελλήνιες- με την καμία! όποιος μπορεί να με βοηθήσει please!
fastnq2 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Πήγαινε σπιτι οπως ειπες για να μην κοστιζεις στους γονεις σου και ταυτοχρονα πηγαινε στις εξεταστικες να δινεις κανα μαιημα για back up.Τωρα αν θα περασεις με το 10% κανεις δεν ξερει αν θα πεσουν οι βασεις..
txcellas Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Τελείωσε τη σχολή σου και δώσε κατατακτήριες για εκεί που θες αν και εφόσον μπορείς. Το να φύγεις ακόμα και τώρα έχει χάσιμο χρημάτων (νοίκι-καπαρο, Μεταφορικη, διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου). Επίσης αυτό με τις φιλίες τον πρώτο καιρό στην φοιτητική ζωή είναι δίκοπο μαχαίρι. Αρχικά γίνονται παρέες αλλά αυτές που μένουν είναι μετά από κανα χρόνο που γίνεται το αρχικό ξεσκαρτάρισμα! 1
gokuthelegend Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Εγώ από την άλλη ρωτάω το εξής; Δεν θέλω να είμαι αρνητικός, αλλά που ξέρεις ότι θα περάσεις τις επόμενες δύο χρονιές στην σχολή που θέλεις με το 10%; Μείνε εκεί που είσαι ώστε αν δεν περάσεις τότε να συνεχίσεις με την σχολή που είσαι τώρα ώστε τουλάχιστον να έχεις κάποιο πτυχίο στα χέρια σου. Αν έχεις κάποιο πτυχίο στα χέρια σου μετά μπορείς να μπεις σε κάποια άλλη σχολή με κατακτήτριες, σε περίπτωση δηλαδή που δεν μπορέσεις να περάσεις με το 10% των πανελλαδικών. Αν το θέμα σου είναι το οικονομικό, ξενοίκιασε και φύγε αλλά χωρίς να ξεγραφτείς από την σχολή, θα πηγαίνεις απλώς μια φορά το εξάμηνο για να δηλώσεις μαθήματα για να σε θεωρούν "ενεργό" φοιτητή. Αν τελικά περάσεις στην σχολή που σε ενδιαφέρει, θα ξεγραφτείς από την τωρινή σχολή και θα γραφτείς στην καινούρια, αλλά αν δεν περάσεις τότε συνεχίσεις στην τωρινή σχολή. Να σημειώσω ότι δεν χρειάζεται να ξεγραφτείς από την τωρινή σχολή σου, και μπορείς να κάνεις αίτηση παράλληλα για να μπεις σε κάποια άλλη σχολή. Αν περάσεις σε άλλη σχολή, τότε θα ξεγραφτείς από την παλιά.
JohnTehGreek Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Αν δεν σου αρέσει σταμάτα όσο είναι νωρίς. Καλύτερα να χάσουν ένα κομμάτι από τα λεφτά τους οι γονείς σου παρά να ξοδέψουν μια μικρή περιουσία για να σπουδάσεις κάτι που δεν γουστάρεις. Συμφωνώ με το να μην ξεγραφτείς από την σχολή γιατί δεν είναι σίγουρο ότι θα περάσεις αν ξαναδώσεις. Αλλιώς έχετε και στο μυαλό σου την επιλογή του ιδιωτικού κολεγίου. Και ένας γνωστός πήγε στου διαόλου την μάνα να σπουδάσει, δεν του άρεσε και άρχισε απλά να ξοδεύει λεφτά. Πήγε σε ένα κολέγιο και πήρε κανονικά πτυχίο από την ειδικότητα που τον ενδιέφερε από την αρχή.
txcellas Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Αν δεν σου αρέσει σταμάτα όσο είναι νωρίς. Καλύτερα να χάσουν ένα κομμάτι από τα λεφτά τους οι γονείς σου παρά να ξοδέψουν μια μικρή περιουσία για να σπουδάσεις κάτι που δεν γουστάρεις. Συμφωνώ με το να μην ξεγραφτείς από την σχολή γιατί δεν είναι σίγουρο ότι θα περάσεις αν ξαναδώσεις. Αλλιώς έχετε και στο μυαλό σου την επιλογή του ιδιωτικού κολεγίου. Και ένας γνωστός πήγε στου διαόλου την μάνα να σπουδάσει, δεν του άρεσε και άρχισε απλά να ξοδεύει λεφτά. Πήγε σε ένα κολέγιο και πήρε κανονικά πτυχίο από την ειδικότητα που τον ενδιέφερε από την αρχή. Είναι κρίμα να πάει σε κολλέγιο λες και δεν έχει στον ήλιο μοίρα. Έβγαλε σχεδόν 16000 μόρια όχι 6000!
Zouzounaki26 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Όπως προανέφερα η σχολή είναι ΤΕΙ και έχει υποχρεωτικά μηθήματα, δηλαδή για να μπορέσω να τα δώσω στην εξεταστική θα πρέπει να τα έχω παρακολουθήσει! Όσο για το αν θα περάσω με το 10%, δεν το γνωρίζω. Εάν ήταν σίγουρο δεν θα ερχόμουν εξαρχής και θα έκανα 10% μέχρι και την τελευταία χρονιά! Οι κατατακτήριες δεν νομίζω πως είναι η λύση διότι πρώτον δεν θέλω να υποχρεώσω τους γονείς μου να με στηρίζουν οικονομικά 8 χρόνια minimum, και δεύτερον είναι πολλά τα 8 χρόνια σπουδών , όχι μόνο οικονομικά αλλά και όσον αφορά τις αντοχές-διάβασμα κτλπ.
fastnq2 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Όπως προανέφερα η σχολή είναι ΤΕΙ και έχει υποχρεωτικά μηθήματα, δηλαδή για να μπορέσω να τα δώσω στην εξεταστική θα πρέπει να τα έχω παρακολουθήσει! Όσο για το αν θα περάσω με το 10%, δεν το γνωρίζω. Εάν ήταν σίγουρο δεν θα ερχόμουν εξαρχής και θα έκανα 10% μέχρι και την τελευταία χρονιά! Οι κατατακτήριες δεν νομίζω πως είναι η λύση διότι πρώτον δεν θέλω να υποχρεώσω τους γονείς μου να με στηρίζουν οικονομικά 8 χρόνια minimum, και δεύτερον είναι πολλά τα 8 χρόνια σπουδών , όχι μόνο οικονομικά αλλά και όσον αφορά τις αντοχές-διάβασμα κτλπ. Εργαστηρια εννοεις?Τις θεωριες σε ολα τα τει παντως μπορεις να τις δινεις,εφοσον τις δηλωνεις ηλεκτρονικα χωρις να πατησεις ουτε μια φορα στην αιθουσα.Εξαλλου μονο καποιου ειδους σχολες(δομικων εργων,μηχανολογων κτλ) εχουν παρα πολλα εργαστηρια,οι αλλες ειναι πολυ μοιρασμενα,εσυ για εναν χρονο που θες να περιμενεις για το 10% δεν νομιζω να εχεις πανω απο 3 εργαστηρια στα 2 εξαμηνα..
LongTom Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Εάν μπορείς οικονομικά κοίταξε για Ευρώπη. Ιδίως σε Σκανδιναβία-Γερμανία που δεν έχουν δίδακτρα(ή είναι ελάχιστα).Χρειάζεται όμως κατ'ελάχιστο IELTS >6.5 - TOEFL > ~550 (κάποια πανεπιστήμια δέχονται και CAE-CPE). Τώρα προσωπικά θα έλεγα να γυρίσεις πίσω, βάλε την σχολή σε low-burn για ένα χρόνο και δες τις επιλογές σου.
fastnq2 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Εάν μπορείς οικονομικά κοίταξε για Ευρώπη. Ιδίως σε Σκανδιναβία-Γερμανία που δεν έχουν δίδακτρα(ή είναι ελάχιστα).Χρειάζεται όμως κατ'ελάχιστο IELTS >6.5 - TOEFL > ~550 (κάποια πανεπιστήμια δέχονται και CAE-CPE). Τώρα προσωπικά θα έλεγα να γυρίσεις πίσω, βάλε την σχολή σε low-burn για ένα χρόνο και δες τις επιλογές σου. Ναι συμφωνω κοιτουσα και εγω για βορεια,για γερμανια που εβλεπα ειναι νομιζω 3 χρονια και 1 αμα εχεις πτυχιο απο ελληνικο αει-τει,με μονη προυποθεση γ2 αγγλικα(στα αγγλικα τα μαθηματα),και πολυ φθηνα νομιζω καπου 400 το 6μηνο..
LongTom Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Ναι συμφωνω κοιτουσα και εγω για βορεια,για γερμανια που εβλεπα ειναι νομιζω 3 χρονια και 1 αμα εχεις πτυχιο απο ελληνικο αει-τει,με μονη προυποθεση γ2 αγγλικα(στα αγγλικα τα μαθηματα),και πολυ φθηνα νομιζω καπου 400 το 6μηνο.. Όλα τα πανεπιστήμια στην Ευρώπη από όσο ξέρω έχουν τριετή BSc/BA. Μόνο Ελλάδα τρως το τετραετές. Επίσης το 400 είναι ανάλογα το πανεπιστήμιο σε Γερμανία,αλλά έχουν παραπάνω-άλλα λιγότερο.Συνήθως είναι για το μαθητικό συμβούλιο-βιβλία-εισιτήρια ΜΜΜ και φοιτητική ασφάλιση, έτσι ουσιαστικά δεν πληρώνεις δίδακτρα, αλλά κάποια από τα προσωπικά σου έξοδα μέσω πανεπιστημίου. Εδώ στην Δανία, εάν έχεις 10+ ώρες την εβδομάδα σε δουλειά παίρνεις το μηνιαίο "δάνειο" SU που είναι γύρω στα 800€+τον μισθό. Γενικά δεν πληρώνεις πολύ περισσότερα σε Ευρώπη από ότι σε Ελλάδα όταν δεν υπάρχουν δίδακτρα. 1
Zouzounaki26 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Εκτός από τα εργαστήρια έχω και υποχρεωτικές ώρες (ΑΠ=άσκηση πράξης) που θέλουν παρακολούθηση για να μπορέσω να δώσω το μάθημα. Δηλαδή ένα μάθημα όπως πχ η χημεία έχει και θεωρία και ΑΠ , επομένως αν δεν παρακολουθήσεις το ΑΠ δεν μπορείς να δώσεις τη θεωρία, γιατί η εξέταση είναι κοινή.
JohnTehGreek Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Καλά δεν είναι και για Loosers το κολέγιο... Ισοδύναμο πτυχίο θα πάρει και από εκεί. Απλά από ξένο πανεπιστήμιο. Από τα συνεχίσει την ίδια σάπια Ελληνική νοοτροπία και να σπουδάσει οτιδήποτε, απλά για να έχει ένα χαρτί στον τοίχο του καλύτερα να πάει να σπουδάσει αυτό που γουστάρει. Και σαν κόστος του βγαίνει λιγότερο από το να σπουδάσει στην επαρχία.
christakos07 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Μη μείνεις σε μια σχολή που δε σε ενδιαφέρει. Είναι μεγάλο κρίμα. Ποια ήταν η φετινή βάση του Χημικού(90% και 10%) ?
fastnq2 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Εκτός από τα εργαστήρια έχω και υποχρεωτικές ώρες (ΑΠ=άσκηση πράξης) που θέλουν παρακολούθηση για να μπορέσω να δώσω το μάθημα. Δηλαδή ένα μάθημα όπως πχ η χημεία έχει και θεωρία και ΑΠ , επομένως αν δεν παρακολουθήσεις το ΑΠ δεν μπορείς να δώσεις τη θεωρία, γιατί η εξέταση είναι κοινή. Ασκησεις πραξεις σε εμας δεν ηθελε παρακολουθηση..Βασικα τα μαθηματα ηταν ειτε μεμονωμενα ειτε με εργαστηριακο μερος.Δηλαδη πχ ενα μαθημα χωριζονταν σε 3 ωρες την εβδομαδα ΑΠ(μη υποχρεωτικο) και 2 ωρες εργαστηριο(υποχρεωτικο).Μπορουσες να δωσεις ξεχωριστα οτι γουσταρες απλα το εργαστηριο ειχε παρουσιες και για να το δωσεις ηθελε να εχεις παρακολουθησει.Μπορουσες ας πουμε να δωσεις το εργαστηριο στο 1ο εξαμηνο και την θεωρια(ΑΠ) 10ο εξαμηνο ξερω γω,απλα το μαθημα σαν συνολο δεν θεωρειται περασμενο αν δεν περαστουν και τα δυο.Μηπως ειναι και σε εσας καπως ετσι?Γιατι μου κανει εντυπωση να θελει υποχρεωτικα τα παντα(και απ οπως λες και εργαστηριο) ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα