Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημέρα

Έχω την μητρική  GΑ-P31-DS3L  με έναν επεξεργαστή q6600 πρόσφατα επειδή χάλασε η κάρτα γραφικών που είχα και αγόρασα μια φτηνή από το Plaisio διότι δεν έχει ενσωματωμένη. είχα 2GB ram και βρήκα τις ίδιες σε μια αγγελία και τις πήρα αλλά το πρόβλημα είναι ότι μόλις μπει το τέταρτο dimm σε οποιαδήποτε θέση κολλάει στην οθόνη  post  bios. H ραμ είναι 4χ1Gb 

έχω δοκιμάσει χωρίς αποτέλεσμα

•  bios update
  •  άλλα μνημακια
  •  άλλαξα θέση στις ραμ αλλά τίποτα 

καλημέρα

Έχω την μητρική  GΑ-P31-DS3L  με έναν επεξεργαστή q6600 πρόσφατα επειδή χάλασε η κάρτα γραφικών που είχα και αγόρασα μια φτηνή από το Plaisio διότι δεν έχει ενσωματωμένη. είχα 2GB ram και βρήκα τις ίδιες σε μια αγγελία και τις πήρα αλλά το πρόβλημα είναι ότι μόλις μπει το τέταρτο dimm σε οποιαδήποτε θέση κολλάει στην οθόνη  post  bios. H ραμ είναι 4χ1Gb 

έχω δοκιμάσει χωρίς αποτέλεσμα

•  bios update
  •  άλλα μνημακια
  •  άλλαξα θέση στις ραμ αλλά τίποτα 

τώρα είδα ότι είναι μικρότερης συχνότητας (533mhz) ....

Επεξ/σία από corsair04
Δημοσ.

Δεν θα επρεπε να κολλαει εκει λογω συχνοτητας εκτος αν εχεις λαθος timings στο bios, βρες αν καποιο slot της mb εχει προβλημα, υστερα δοκιμασε τα dimm για να δεις τι φταιει

Δημοσ.

Δεν θα επρεπε να κολλαει εκει λογω συχνοτητας εκτος αν εχεις λαθος timings στο bios, βρες αν καποιο slot της mb εχει προβλημα, υστερα δοκιμασε τα dimm για να δεις τι φταιει

δοκίμασε το κάθε slot ξεχωριστά και έπαιζε κανονικά οπότε δεν είναι τα slot επίσης δοκίμασε και την κάθε μνήμη ξεχωριστά και σε ζευγάρια και έπαιξε κανονικά δοκίμασα κάποιες άλλες μνήμες και κάνουν ακριβως το ίδιο    

Δημοσ.

Και τα 4? Τοτε την εκατσες :P Μπορεις να βαλεις μονο 2 dimm.
Κλασσικο προβλημα-περιορισμος του chipset, σελιδα 16 του manual http://download1.gigabyte.eu/Files/Manual/motherboard_manual_ga-p31_ds3_ds3l_s3l_e.pdf

Για να βαλεις 4 dimm πρεπει και τα 4 να ειναι single sided, δηλαδη να εχουν chip μονο απο τη μια μερια, εσενα ειναι double sided.

• Like 2
Δημοσ.

Και τα 4? Τοτε την εκατσες :P Μπορεις να βαλεις μονο 2 dimm.

Κλασσικο προβλημα-περιορισμος του chipset, σελιδα 16 του manual http://download1.gigabyte.eu/Files/Manual/motherboard_manual_ga-p31_ds3_ds3l_s3l_e.pdf

Για να βαλεις 4 dimm πρεπει και τα 4 να ειναι single sided, δηλαδη να εχουν chip μονο απο τη μια μερια, εσενα ειναι double sided.

αυτά παθαίνεις εάν πας φλου και δεν διαβάζεις το manual όπως και να έχει ευχαριστώ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...