Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, τις τελευταίες 8 μέρες αντιμετωπίζω ενα αρκετά ασυνήθιστο πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ ο router μου συγχρονίζει κανονικά στα 10mbit download, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, στον υπολογιστή μου καταλήγουν μόλις 1-2mbit, όπως φαίνεται στο speedtest. Να σημειώσω ότι όλες οι μετρήσεις έγιναν χωρίς άλλη συσκεύη συνδεδεμένη στον router, όπως επίσης και οτι έχω πραγματοποιήσει μετρήσεις χρησιμοποιώντας άλλες συσκευές, φυσικά μεμονομένα συνδεδεμένες στο δίκτυό μου. Έχω κάνει μέτρηση και με ethernet, καθώς και με wifi, με τα ίδια αποτελέσματα. Άλλα πράγματα που σκέφτηκα να κάνω είναι έλεγχος για ιούς, malware, καθώς και διεργασίες που μπορεί να μου δεσμεύουν το bandwidth. Φυσικά έχω επίσης προσπαθήσει αρκετά restarts και resets του router μου, χωρίς αποτέλσμα. Έχω προσπαθήσει διαφορετικούς browsers (συγκεκριμένα Opera, Firefox και Edge), όπως επίσης και την εφαρμογή του speedtest για android και windows, αλλά και την standard και beta έκδοση του speedtest.net. Σαν τελευταία λύση σκέφτηκα να τρέξω ένα Live CD των Ubuntu, και να τρέξω από εκεί το speedtest, πάλι χώρις αποτέλεσμα. Έχω καλέσει αρκετές φορές την εξυπηρέτηση πελατών του ΟΤΕ, οι άνθρωποι εκεί έχουν προσπαθήσει επανεκκινήσεις της γραμμής μου χωρίς αποτέλεσμα, και έχει δηλωθεί βλάβη δυο φορές, χωρίς, ξανά, κάποιο αποτέλεσμα. Μετά από αρκετές μέρες ταλαιπωρίας, αποφάσισα να ανοίξω αυτό το θέμα για να ακούσω τι έχετε να πείτε πάνω στο θέμα, να βρεθεί κάποια λύση, ή να μου προτείνετε κάποιο τρόπο επίλυσης που πιθανόν να μην έχω σκεφτεί εγώ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

post-375205-0-46767900-1511658602_thumb.png

post-375205-0-73508900-1511658610_thumb.png

Δημοσ.

Αρχικά η γραμμή σου εχει τα χάλια της, βάσει αυτού συγχρονίζει καλα

Μετα το speed test πάντα είναι πολυ χαμηλότερα απο την ταχύτητα του ρουτερ σου και δεν είναι ενδεικτικό της ταχύτητας σου, περαν αυτού όμως εισαι πολυ χαμηλότερα απο οτι θα έπρεπε

Δημοσ.

Η γραμμή μου είχε πάντα αυτά τα χαρακτηριστικά, και το speedtest έδειχνε παρόμοιες ταχύτητες με αυτές που κλείδωνσε ο router. Η διαφορά στην ταχύτητα δεν φαίνεται μονο στο speedtest, αλλά και γενικά στο πως φορτώνουν οι σελίδες, και τα βίντεο στο YouTube, για παράδειγμα.

Δημοσ.

Δοκίμασε με άλλο modem/router ακόμη και δανεικό από κάποιον φίλο, για να δεις αν είναι θέμα του δικού σου, ώστε να δεις πως θα κινηθείς.

Δημοσ.

Πήγαινε στο παρακατω και αρχισε να κατεβασεις το αρχειο 1GB. Αφησε το 2-3 λεπτα και δες τι ταχυτητα πιάνει. Αν είναι πάνω απο 700-800 KB/s τοτε η ταχυτητα σου ειναι οκ.

http://speedtest.ftp.otenet.gr/

Αν στο παραπάνω κατεβάζεις με 100-200 KB/s πήγαινε στα dns του υπολογιστή σου και βάλε τα dns της google και καρφωτή ip. Κάνε επανεκκίνηση καi δοκίμασε πάλι.

Επανέλαβε τα test σε διάφορες ώρες (π.χ. πρωι πρωι, μεσημέρι και απογευμα) και επιβεβαιωσε οτι την ιδια ωρα τα windows δεν κατεβάζουν updates. 

Αν σε όλα εχεις το ιδιο τοτε δανεισου αλλο router (μάρκα μοντελο) και κάνε πάλι δοκιμές.

Κάνε τα παραπάνω και βλέπουμε

Δημοσ.

λογικα φιλε μου υπαρχει καπου θεμα με την εσωτερική καλωδίωση σου.

θα επρεπε να εχεις γυρω στα 6-8 στο download στο upload εισαι οκ.

απο την αλλη διαβασα οτι το προβλημα ειναι μονο τις 8 τελευταίες ημέρες και το μυαλο μου παει στην μεγαλη βροχη ,αρα μαλλον μπορει και να μην ειναι εσωτερικο το προβλημα.

σε μπερδεψα τωρα.

Δημοσ.

δοκίμασες κάπιο update ;

εννοείς στον router; μέχρι στιγμής όχι

Πήγαινε στο παρακατω και αρχισε να κατεβασεις το αρχειο 1GB. Αφησε το 2-3 λεπτα και δες τι ταχυτητα πιάνει. Αν είναι πάνω απο 700-800 KB/s τοτε η ταχυτητα σου ειναι οκ.

http://speedtest.ftp.otenet.gr/

Αν στο παραπάνω κατεβάζεις με 100-200 KB/s πήγαινε στα dns του υπολογιστή σου και βάλε τα dns της google και καρφωτή ip. Κάνε επανεκκίνηση καi δοκίμασε πάλι.

Επανέλαβε τα test σε διάφορες ώρες (π.χ. πρωι πρωι, μεσημέρι και απογευμα) και επιβεβαιωσε οτι την ιδια ωρα τα windows δεν κατεβάζουν updates. 

Αν σε όλα εχεις το ιδιο τοτε δανεισου αλλο router (μάρκα μοντελο) και κάνε πάλι δοκιμές.

Κάνε τα παραπάνω και βλέπουμε

σε όλα το ίδιο, η ταχύτητα ήταν 50KB/s κατα μέσο όρο, χωρις να υπερβεί ποτέ τα 58-60KB/s.

Θα προσπαθήσω να δανειστώ κάποιον άλλο router. Αν είναι άλλης εταιρίας υπάρχει πρόβλημα; 

λογικα φιλε μου υπαρχει καπου θεμα με την εσωτερική καλωδίωση σου.

θα επρεπε να εχεις γυρω στα 6-8 στο download στο upload εισαι οκ.

απο την αλλη διαβασα οτι το προβλημα ειναι μονο τις 8 τελευταίες ημέρες και το μυαλο μου παει στην μεγαλη βροχη ,αρα μαλλον μπορει και να μην ειναι εσωτερικο το προβλημα.

σε μπερδεψα τωρα.

και εμένα στην βροχή πήγε το μυαλό μου, αν και τις μέρες που συνέβη δεν έβρεχε τόσο εδώ (μένω Λάρισα). Με προβληματίζει το ότι ο router μου κλειδώνει κανονικά, άρα δεν φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα η ταχύτητα της σύνδεσής μου. Το πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει στην ταχύτητα που "καταλήγει", για να το πώ έτσι, στις συσκευές μου.

Δημοσ.

θα γυρίσεις πίσω απο το ρουτερ λέει annex 

αν λέει annexa= pstn αν λεει annexb=isdn

Το router μου (Speedport Entry 2i) έγραφε PSTN απο κάτω οπότε έκανα αυτό. Δεν άλλαξε τίποτα στην ταχύτητα πλοήγησης και τα αποτελέσματα του speedtest, παρατήρησα όμως πως το Noise Margin στο upload speed έπεσε από 16db σε 1.5db, και το data path άλλαξε σε "fast" απο "interleaved"

post-375205-0-83662800-1511711211_thumb.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...