Leanousios Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα και από μένα , Σκέφτομαι να αντικαταστήσω τη Gtx660 η οποία μου κράτησε αρκετά θα έλεγα με το μοντέλο της 1060 και αναρωτιέμαι κατά πόσο αξίζει να δώσω 50-60 ευρώ παραπάνω για το 6gb μοντέλο.Ασχολούμαι με gaming και π.χ παίζω PUBG . Σημειωτέον έχω 144hz monitor. Το ερώτημα μου είναι το εξής αν μπορεί να απαντηθεί. Αυτά τα 6gb θα αλλάξουν το χρόνο που θα αντικαταστήσω τη κάρτα μου ; έιναι vfm επιλογή να δώσω 60-70 ευρώ παραπάνω ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Leanousios Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Φίλε μου σε τι ανάλυση παίζεις; Εξαρτάται το game δηλαδή cs παίζω low ,battlerite παίζω full hd όπως και pubg (χωρίς να τρέχει σωστά βέβαια..)
pete35 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Φιλε μου επειδη ειμαι στο ιδιο διλημμα με σενα,συγκλινω πιο πολυ προς την EVGA 1060 6gb SC στα 275 ευρω,επειδη ειναι κατα 60 ευρω πιο φθηνη απο τις αλλες καλες υλοποιησεις των 6gb και 40 ευρω πιο ακριβη απο τις καλες των 3gb.Το θεμα ειναι πως δεν ξερω αν θα ειναι αρκετα ησυχη για να στην προτεινω λογω της ACX 2.0 ψυκτρας που εχει μονο ενα fan.Αν και λενε πως εχει TDP 120 watt,και θεωρητικα αυτη η ψυκτρα ειναι αρκετη για ψυξη. Για το pubg που την θες (οπως και γω) οσο καλυτερη παρεις τοσο το καλυτερο,και για future proof επισης. Για τωρα η 3gb θα εχει παρομοιες επιδοσεις.
Charlie53 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δεν νομιζω οτι η διαφορα ειναι μονο 50-60 ευρω , αν κοιταξεις απο σκρουτζ για να βρεις σε αποθεμα μια 6gb πας πανω απο τα 300 ευρω.Μεταχειρισμενες η φθηνοτερη παιζει γυρω στα 270 και αυτες σπανιες περιπτωσεις ενω απο την αλλη η 3gb και συγκεκριμενα η gigabyte εχει μπει αρκετες φορες αγγελια στα 200. Για μενα εφοσον παιζεις σε 1080 παρε μια 3gb που θα σε βγαλει πιστευω για 2 χρονια. Μεχρι τοτε πιθανον να εχει σκασει και η φουσκα του mining και οι τιμες στις amd επανελθουν σε φυσιολογικα επιπεδα.
leros2004 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και από μένα , Σκέφτομαι να αντικαταστήσω τη Gtx660 η οποία μου κράτησε αρκετά θα έλεγα με το μοντέλο της 1060 και αναρωτιέμαι κατά πόσο αξίζει να δώσω 50-60 ευρώ παραπάνω για το 6gb μοντέλο.Ασχολούμαι με gaming και π.χ παίζω PUBG . Σημειωτέον έχω 144hz monitor. Το ερώτημα μου είναι το εξής αν μπορεί να απαντηθεί. Αυτά τα 6gb θα αλλάξουν το χρόνο που θα αντικαταστήσω τη κάρτα μου ; έιναι vfm επιλογή να δώσω 60-70 ευρώ παραπάνω ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επειδή και εγώ παίζω pubg θα σου έλεγα την 6αρα.... Τα 3gb δεν φτάνουν για το PUBG, με μέτρια setiings και ανάλυση 2560x1080@75hz κάτω απο 3.5gb δεν βλέπω ποτέ.... ¨Ολα αυτά με RX580 Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2017 από leros2004 1
MessatsuRoku Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Αμα εχεις 8 RAM πανε για τα 6GB καρτα, λιγο πολυ ολα τα παιχνιδια του 2016-17 εχουν ως recommended 11 GB. Στο λεω απο την αποψη οτι θα κρατησει περισσοτερο
tanasen01 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 H 6gb έχει και παραπάνω cuda cores, ταχύτερο memory clock και μεγαλύτερο memory bandwidth, δεν υπερέχει δηλαδή μόνο λόγω διπλάσιας vram. Γι αυτό θα έπρεπε να έχει και άλλη ονομασία η κάρτα, για να μην μπερδεύει τους καταναλωτές (π.χ. 1060ti). Ο αντίστοιχος διαχωρισμός στις amd για παράδειγμα είναι η RX570 με την RX580.Mε άλλα λόγια η 6gb αξίζει τα 70€ παραπάνω από την 3gb. 2
LF21 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Για το PUBG ισχύουν όσα σου είπε ο leros2004 παραπάνω. Υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ των 3GB και 6GB σε 1080p 60Hz (το παιχνίδι είναι πιο smooth), φαντάσου σε 144Hz που είναι το δικό σου monitor. Δεν είναι καλή επιλογή η 3GB για την περίπτωσή σου.
mindtrapper Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Ναι, αντί για 50 fps θα πιάνει 55. Κάπου εκεί δεν είναι η διαφορά; Totally worth it, 80-100€ για 5 frames per second. Σε παιχνίδι τόσο κακογραμμένο που ούτε η 1080 ti παίζει πάντα καλά. Πάρε εκεί την 1060 3gb και παίξε στις χαμηλότερες ρυθμίσεις όπως αρμόζει σε competitive game. Πανάσχημο είναι ούτως ή άλλως... 3
TR-909 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2017 Στο ίδιο δίλημμα ήμουν και εγώ και κατέληξα σε 3gb έκδοση (για 1080p gaming). Περυσινό βιντεάκι αλλά επικαιρο, κάτσε δες το και θα σου λύσει πολλές απορίες. https://www.youtube.com/watch?time_continue=1098&v=gNhvmP8yNE4 1
~Palpatin~ Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2017 Στο ίδιο δίλημμα ήμουν και εγώ και κατέληξα σε 3gb έκδοση (για 1080p gaming). Περυσινό βιντεάκι αλλά επικαιρο, κάτσε δες το και θα σου λύσει πολλές απορίες. https://www.youtube.com/watch?time_continue=1098&v=gNhvmP8yNE4 Αυτο λυνει μαλλον καλυτερα τις αποριες https://www.nvidia.com/en-us/geforce/products/10series/geforce-gtx-1060/
imgema Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Εγώ έκανα το λάθος και πήρα μία 960 2GB πριν από 2 χρόνια. Σχεδόν αμέσως τα περισσότερα καινούρια παιχνίδια τερμάτιζαν την μνήμη και έπρεπε να μειώνω αναλύσεις και details. Παρόλο που το PC με την κάρτα αυτή ήταν ισχυρότερο από ένα PS4 δεν μπορούσα πχ να παίξω Resident Evil 7 με παρόμοια ποιότητα γιατί το παιχνίδι ξεπερνούσε τα 2GB VRAM με αποτέλεσμα να τρώω mini freezes κάθε φορά που ήθελε να κάνει swap με την Main RAM. Επρεπε να παίξω το παιχνίδι σε ανάλυση 900p για να έχω ένα καλό αποτέλεσμα στα Medium/high settings, δηλαδή στην ίδια ποιότητα με το PS4, απλά σε χαμηλότερη ανάλυση. Εν έτη 2017 (πάμε στο 18), τα 3GB απλά δεν φτάνουν. Είναι πολύ εύκολο να υπολογίσεις πόσο χρειάζεσαι βασικά. Απλά δες πόση RAM έχουν οι κονσόλες. Αυτήν την στιγμή είναι στα 8GB shared. Βγάλε 2 για το OS και άλλο 1 για ότι δεν έχει σχέση με γραφικά οπότε ξέρεις πως τα μοντέρνα παιχνίδια που χρησιμοποιούν σαν βάση τις κονσόλες (δηλαδή τα περισσότερα) μπορεί να σου τρώνε από 3, 4 ή και 5 GB VRAM στα ίδια settings και 1080p. Οι προηγούμενες κονσόλες είχαν μόνο 512 συνολική RAM οπότε κάρτες με 1 ή 2 GB ήταν overkill. Αλλά με την επόμενη γενιά η RAM μεγάλωσε πάρα πολύ, δεν πήγε από τα 512 στα 2 ή 3. Πήγε στα 8GB που ήταν πολλά για κονσόλα του 2014. Και πλέον τα games έχουν φτάσει να την χρησιμοποιούν, Οπότε θα έλεγα ότι τα 4GB VRAM είναι το minimum μέχρι την επόμενη γενιά. Τελικά έδωσα την 960 και πήρα μία 1060 στα 6GB και ησύχασα. Δεν κάθομαι πλέον να μετράω πόση RAM μπορεί να μου τρώει ένα παιχνίδι, ξέρω ότι θα το σηκώνει ότι και να βάλω μέχρι να πέσω σε κάποιο άλλο bottleneck (πχ ταχύτητα GPU/CPU). 1
Alexlooker Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Εγώ έκανα το λάθος και πήρα μία 960 2GB πριν από 2 χρόνια. Σχεδόν αμέσως τα περισσότερα καινούρια παιχνίδια τερμάτιζαν την μνήμη και έπρεπε να μειώνω αναλύσεις και details. Παρόλο που το PC με την κάρτα αυτή ήταν ισχυρότερο από ένα PS4 δεν μπορούσα πχ να παίξω Resident Evil 7 με παρόμοια ποιότητα γιατί το παιχνίδι ξεπερνούσε τα 2GB VRAM με αποτέλεσμα να τρώω mini freezes κάθε φορά που ήθελε να κάνει swap με την Main RAM. Επρεπε να παίξω το παιχνίδι σε ανάλυση 900p για να έχω ένα καλό αποτέλεσμα στα Medium/high settings, δηλαδή στην ίδια ποιότητα με το PS4, απλά σε χαμηλότερη ανάλυση. Εν έτη 2017 (πάμε στο 18), τα 3GB απλά δεν φτάνουν. Είναι πολύ εύκολο να υπολογίσεις πόσο χρειάζεσαι βασικά. Απλά δες πόση RAM έχουν οι κονσόλες. Αυτήν την στιγμή είναι στα 8GB shared. Βγάλε 2 για το OS και άλλο 1 για ότι δεν έχει σχέση με γραφικά οπότε ξέρεις πως τα μοντέρνα παιχνίδια που χρησιμοποιούν σαν βάση τις κονσόλες (δηλαδή τα περισσότερα) μπορεί να σου τρώνε από 3, 4 ή και 5 GB VRAM στα ίδια settings και 1080p. Οι προηγούμενες κονσόλες είχαν μόνο 512 συνολική RAM οπότε κάρτες με 1 ή 2 GB ήταν overkill. Αλλά με την επόμενη γενιά η RAM μεγάλωσε πάρα πολύ, δεν πήγε από τα 512 στα 2 ή 3. Πήγε στα 8GB που ήταν πολλά για κονσόλα του 2014. Και πλέον τα games έχουν φτάσει να την χρησιμοποιούν, Οπότε θα έλεγα ότι τα 4GB VRAM είναι το minimum μέχρι την επόμενη γενιά. Τελικά έδωσα την 960 και πήρα μία 1060 στα 6GB και ησύχασα. Δεν κάθομαι πλέον να μετράω πόση RAM μπορεί να μου τρώει ένα παιχνίδι, ξέρω ότι θα το σηκώνει ότι και να βάλω μέχρι να πέσω σε κάποιο άλλο bottleneck (πχ ταχύτητα GPU/CPU). Ποια μεθοδολογια-διαδικασια εκανες για να καταλήξεις σε οτι εγραψες; 1
nikos5800 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2017 οι κονσόλες μπορεί να χρησιμοποιουν 5gb ram για τα παιχνίδια αλλά απο τα 5gb ram ζήτημα αν πάνε 3gb για video ram η λογική λέει οτι μετα παιχνίδια να είναι πιο ανοιχτα σε περιβάλλοντα ο CPU θα δεσμεύει ίδια η και περισσότερη Ραμ απο τι η κάρτα γραφικών
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα