Προς το περιεχόμενο

[Οθόνη Η/Υ] AOC Q3279VWF 32in QHD Freesync με 250€ @ amazon.co.uk (pre-order)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μαρμαρωμενη στη θεση της θα μεινει. Δεν ακουμπαω τιποτα, ουτε κουμπια, ουτε power button, ουτε ακουστικα θα συνδεσω :P

• Απαντ. 535
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα πλαστικά, οι αντανακλάσεις και η ποιότητα κατασκευής είναι δευτερεύοντα και τα ξεχνάς μετά από λίγο. Τα προβλήματα όμως που έχουν λίγο πολύ όλα τα va panels τύπου color shift στις γωνίες (προερχόμενος από ips) την καθιστούν απαγορευτική για productivity (επεξεργασία εικόνας/video). Τα ίχνη στο scrolling είναι εμφανέστατα σε ανοιχτόχρωμα forum όπως το insomnia. Σε μαύρα φόντα με ανοιχτή γραμματοσειρά είναι ακόμα χειρότερα λόγω του ghosting (smoking effect). Είναι πλέον θέμα να συμβιβαστείς εσύ με τον εαυτό σου και όχι της οθόνης, η οποία για τα λεφτά της είναι vfm για ταινίες και 1440p casual gaming.

Επεξ/σία από ilos
  • Like 1
Δημοσ.

παιδες ghosting σε παιχνιδια δεν εχω δει ακομα και ουτε στο Ινσομνια στο σκρολλαρισμα. Δεν εχω πειραξει τιποτα απο ρυθμισεις. Η παλια VA Samsung που ειχα εκανε μπαμ σε αυτα, εδω δεν βλεπω τιποτα. Και οσον αφορα την βαση ναι ειναι λιγο γτπ ο συνδεσμος μεταξυ οθονης και μπρατσου αλλα ιεναι μαι χαρα ακινητη η οθονη ως προς την βαση. Μην ξεχναμε ειναι και τεραστιων διαστασεων η οθονη και με ενα τοσο μικρο μπρατσο φυσιολογικο να υπαρχει καποιος τζογος, αλλα οχι οπως περιεγραψε ενας φιλος παραπανω.

Τα πλαστικα ειπαμε απο την αρχη ειναι οριακα οκ. Εχω τα ιδια κενα στο κατω μερος της οθονης με τον φιλο που εβαλε την φωτο παραπανω, ακριβως ιδια κενα ομως.

Δημοσ.

Το αβαταρ που εχω, μωβ κυκλος με το Ε, αφηνει πρασινο ιχνος οταν σκρολαρω πανω κατω στο insomnia. Ομοιως μαυρα αβαταρ  στο adslgr αφηνουν απριλα στο πανω κατω.

Οπως λεει και ο φιλος πιο πανω, μικρο το κακο και δεν με νοιαζει. Το warships παντως σε συνδιασμο με την RX 570, ειναι απολαυση.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, eaglos είπε

Το αβαταρ που εχω, μωβ κυκλος με το Ε, αφηνει πρασινο ιχνος οταν σκρολαρω πανω κατω στο insomnia. Ομοιως μαυρα αβαταρ  στο adslgr αφηνουν απριλα στο πανω κατω.

Οπως λεει και ο φιλος πιο πανω, μικρο το κακο και δεν με νοιαζει. Το warships παντως σε συνδιασμο με την RX 570, ειναι απολαυση.

λολ ! τι φαση !?!?!?! εγω δεν το εχω αυτο το θεμα ! και ουτε με τα μαυρα αβαταρ στο adsl.gr....... τι παιζει?? Οπως ειπα ρυθμισεις δεν αλλαξα, οπως ηρθε με το που ανοιξα το κουτι, εβαλα το DP.

Με την 470 μου παρατηρησα οτι επεσε το Load του επεξεργαστη οταν παιζω και η καρτα κανει μαξ ουτ στο 100% με αυτην την οθονη. Οταν ειχα την 24αρα πηγαινε απο το 0-100 η καρτα ολη την ωρα. Αλλη φαση. Και εκει που ελεγα οτι δεν θα την σηκωνει την οθονη η 470, τωρα μου δινει καλυτερες επιδοσεις σε σχεση με την 24 αρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε ναι προφανώς είσαι gpu bound με την 470 στα 1440p. Εδώ είμαι εγώ με την 1080 πολλές φορές.

Καλύτερες επιδόσεις αποκλείεται να έχεις πάντως :). Σου φαίνεται πιο smooth γιατί δε τρως μπουκαλάκια από τον 8350 αραιά και που ίσως.

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.

Παρακαλω  αν γνωριζει καποιος  απο ελλαδα το συγκεκριμενο μονιτορ που μπορω να το βρω (εκτος απο priveshop, πειρα τηλεφωνο και δεν με επεισαν με αυτα που μου ειπαν περι εγγυησης και επιστροφης) Ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.

Παιδιά Καλησπέρα, λίγο πολύ έχω διαβάσει το θέμα και βλέπω οτι πολύς κόσμος αντιμετωπίζει προβλήματα με την οθόνη, παρ όλα αυτά θέλω να ρωτήσω 2 πραγματάκια και αν μπορείτε ρίξτε λίγο φως...

Έχω την LG23MP68VQ, IPS, FreeSync, 75Hz, επειδή θέλω να την αλλάξω για να πάρω μεγαλύτερη οθόνη και αν είναι 1440p ακόμα καλύτερα, ειδικά σαν τιμή είναι πολύ καλή αυτή της AOC, θα ήθελα τώρα να ρωτήσω τα εξής:

Σε Casual Gaming / Ταινίες, web και γενικής χρήσης (Xbox One X & PC) πέρα από την ανάλυση - επιδόσεις μπλα μπλα, θα έχω κάποιες διαφορές ? (χρωματικά πως πάει ?, από θέμα γωνίας θέασης ?, θα παρατηρήσω ghosting ?) 

Δεν είμαι δα και τρελός χρήστης αλλά θέλω να δω αν κάποιος ο οποίος είναι μεσαίου επιπέδου χρήστης παίζει να παρατηρήσω προβλήματα η θέλει να εστιάσω πολύ για να δω τα "θεματάκια" της ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! :)

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Dev1l είπε

Παιδιά Καλησπέρα, λίγο πολύ έχω διαβάσει το θέμα και βλέπω οτι πολύς κόσμος αντιμετωπίζει προβλήματα με την οθόνη, παρ όλα αυτά θέλω να ρωτήσω 2 πραγματάκια και αν μπορείτε ρίξτε λίγο φως...

Έχω την LG23MP68VQ, IPS, FreeSync, 75Hz, επειδή θέλω να την αλλάξω για να πάρω μεγαλύτερη οθόνη και αν είναι 1440p ακόμα καλύτερα, ειδικά σαν τιμή είναι πολύ καλή αυτή της AOC, θα ήθελα τώρα να ρωτήσω τα εξής:

Σε Casual Gaming / Ταινίες, web και γενικής χρήσης (Xbox One X & PC) πέρα από την ανάλυση - επιδόσεις μπλα μπλα, θα έχω κάποιες διαφορές ? (χρωματικά πως πάει ?, από θέμα γωνίας θέασης ?, θα παρατηρήσω ghosting ?) 

Δεν είμαι δα και τρελός χρήστης αλλά θέλω να δω αν κάποιος ο οποίος είναι μεσαίου επιπέδου χρήστης παίζει να παρατηρήσω προβλήματα η θέλει να εστιάσω πολύ για να δω τα "θεματάκια" της ?

Επειδη ο καθενας εχει αλλα ματια,αλλες παραξενιες και καθε οθονη το δικο της panel θα σου πω για τις 3 που ανοιξα και εστησα.Αρχικα επειδη εισαι απο 23'' οθονη θα εχεις ενα θεμα.Αναλογα ποσο κοντα ή μακρια θα την εχεις απο τα ματια σου θα πρεπει να κουνας και το κεφαλι σου.Ειναι αρκετη η επιφανεια..Με Overdrive weak/gamma 3 και μερικα custom settings κανενας δεν παραπονεθηκε για ghosting ή θολα γραμματα ή τρελα Trails που διαβασα εδω..Τωρα αν εχεις μαθει σε 144hz οκ..αλλα επειδη λες οτι το θες για γενικη χρηση νομιζω δεν θα εχεις κανενα θεμα..Για xbox δεν γνωριζω ποσο ειναι το input lag και αν κανει παντως LoL,Battlefield,Pubg που ειδα ολα καλα..Εννοειται αν ξερεις τι ψαχνεις στις σκοτεινες σκηνες/δωματια θα δεις ελαφρο ghosting αλλα τπτ το φοβερο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις ‎6‎/‎1‎/‎2018 στις 8:10 ΜΜ, eaglos είπε

εγώ όσο και να προσπαθώ δεν βλέπω τίποτα.ούτε πράσινο ίχνος αλλα ούτε ασπρίλα στο adslgr

• Like 1
Δημοσ.

@Dev1l

Θέλει αρκετή απόσταση από την οθόνη και έναν έλεγχο στον περιβάλλοντα φωτισμό.
Σαν γωνίες θέασης μην περιμένεις κάτι παλαβό αλλά ούτε και τα χάλια να μαυρίζει
και να βλέπεις "αρνητικά χρώμματα" όταν κουνιέσαι δεξιά αριστερά.

Όλα τα υπόλοιπα είναι υποκειμενικά. Εγώ την έχω για παιδικές σειρές στο youtube,
nba αγώνες, gaming τύπου war of warships και surfing. Σε αυτά δεν έχω πρόβλημα.

@loukas599

Εντάξει είναι πολύ μικρό το φαινόμενο, αν καταφέρω να το πιάσω με κάμερα θα το
ανεβάσω αλλά δεν έχει και πολύ σημασία.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την χρήση που ρωτάς Dev1l θα είσαι μια χαρά, αρκεί να περάσεις λίγο πολύ τα settings και το icc profile από εδώ:

https://pcmonitors.info/reviews/aoc-q3279vwf/

Πάρα πολύ σημαντικό να τσεκάρεις να κάνει override τα gamma settings παντού στα windows (για τον φίλο που είπε για green trails).

Color shift στις άκρες αν κάθεσαι κοντά δε το γλιτώνεις.  Το ghosting δεν είναι τόσο ενοχλητικό πχ στα forum παρουσιάζεται υπό ορισμένες συνθήκες (σκούρες-άσπρες λωρίδες που εναλλάσσονται αν κυλίσεις πολύ σιγά το mouse wheel - με pgup-pgdn δε το καταλαβαίνεις). Στα games αν εξαιρέσω το dark souls 1 (που παίζει με το dsfix hack και κάνει override τα render settings οπότε δε δουλεύουν τα gamma settings/icc) ήταν παραπάνω από ικανοποιητική σε σχέση με μια 23ρα dell ips που είχα.

Η χρήση που της κάνω πλέον είναι κυρίως για gaming,ταινίες,iptv και γενικά vids στο internet. Για web development/design προτιμώ την dell.

Επεξ/σία από ilos
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dev1l είπε

Εγω πριν απο αυτην ειχα μια Dell u2311h, η οποια ακομα και σημερα ειναι οθοναρα.

Περα απο το χαοτικα μεγαλυτερο μεγεθος, της AOC, παρατηρησα πολυ καλυτερα χρωματα, και εξωφρενικα καλυτερη αντιθεση!

Ghosting και trails εχει,με ενοχλουν λιγο μεν, αλλα ουτε η dell ηταν κατι το ιδιαιτερο σε θεμα ταχυτητας.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ilos είπε

Πάρα πολύ σημαντικό να τσεκάρεις να κάνει override τα gamma settings παντού στα windows (για τον φίλο που είπε για green trails)

Δεν βρίσκω κάτι τέτοιο στο Win 10. Αυτό ακολούθησα για να βάλω το icc

https://pcmonitors.info/articles/using-icc-profiles-in-windows/

Σε αυτό το άρθρο, γίνεται του πράσινου trail ο κακός χαμός :) από τις εικόνες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...