Προς το περιεχόμενο

[Οθόνη Η/Υ] AOC Q3279VWF 32in QHD Freesync με 250€ @ amazon.co.uk (pre-order)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω την συνηθησα.

Μονο στο Facebook εχω θεμα, που ειναι πολυ μικρη η γραμματοσειρα, και δεν ειναι καθολου optimized για 16:9.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Εγω την συνηθησα.

Μονο στο Facebook εχω θεμα, που ειναι πολυ μικρη η γραμματοσειρα, και δεν ειναι καθολου optimized για 16:9.

και εγώ το ίδιο.

πριν είχα μια 24αρα,τώρα δεν ξαναγυρνάω σε μικρότερη

• Like 1
Δημοσ.

Μου είναι απλά αρκετά ξένη η διαδρομή που πρέπει να κάνουν τα μάτια αναφορικά με τον κάθετο άξονα.

Τα νιώθω ρε παιδί μου να κουνιούνται πάνω κάτω, ενώ στο οριζόντιο η μετάβαση απο 2x23΄΄ ήταν κάτι παραπάνω απο εύκολη...

Δημοσ.

Καλησπέρα κι από μένα και καλή χρονιά σε όλους.

Αγόρασα από το prive shop την Τετάρτη 27/12 τη συγκεκριμένη οθόνη, η οποία με βόλεψε από την 1η στιγμή.

Το θέμα είναι πως την περασμένη Δευτέρα παρατήρησα μια οριζόντια γραμμή ακριβώς στην άνω πλευρά της οθόνης, η οποία δε συμπεριφέρεται όπως η υπόλοιπη οθόνη, κι ανάλογα με την προβολή αλλάζουν και τα χρώματα (επισυνάπτω screenshot).

Σε επικοινωνία λοιπόν με τo priveshop με παρέπεμψαν στην Alman, η οποία όμως δεν κάνει service κι απλά είναι το τηλ. κέντρο της AOC (μεταξύ άλλων) στην Ελλάδα. Μέσω της alman επομένως ανοίχτηκε RMA request, όπου και περιμένω την απάντηση από γερμανική εταιρία που ονομαζεται digitest (έτσι έγραφε το confirmation mail τουλάχιστον).

Γνωρίζω ήδη πως για ηλεκτρονικό προϊόν αγορασμένο από την ΕΕ έχω σίγουρα 2 χρόνια εγγύηση, ενώ παράλληλα η AOC δίνει 3 χρόνια για τις οθόνες της. Επιπλέον, ρώτησα το priveshop για περίπτωση refund (αφού πλέον είναι out of stock) και μου είπαν πως μπορώ να πάρω τα χρήματά μου πίσω, αλλά χρειάζονται και την απάντηση με το RMA που θα μου έρθει, για να δικαιολογήσουν λένε στον προμηθευτή τους τη βλάβη.

Θεωρείτε πως είναι καλύτερο να ακολουθήσω τη διαδικασία του RMA εφ' όσον εγκριθεί ή να πάω για refund?

Από τη μια δε θέλω να χρεωθώ τυχόν μεταφορικά μιας οθόνης 32 ιντσών που θα ταξιδέψει στο εξωτερικό με πρόβλημα από day1, από την άλλη όμως ξέρω πως δε θα βρω ανάλογα specs σε τέτοια τιμή, οπότε αν πάω για ανάλογη οθόνη θα δώσω ούτως ή αλλιώς περισσότερα.

Ευχαριστώ,

26692653_1555293287893020_1192300641_o.jpg

Δημοσ.

Παιδιά πάντως από όσα διάβασα αρκετά θέματα έβγαλε η οθόνη..

Κρίμα γιατί φαινόταν καλή προσφορά.

Είναι βέβαια σε τι θα πέσεις κιόλας..

Δημοσ.

Ε ρε παιδια... Τι περιμενατε δλδ? Βγαινει ενα μονιτορ με τετοια τρελα specs στα 200€. Και εσεις ολοι τρεχετε να το παρετε νομιζοντας οτι κλεβετε την AOC

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, firepc είπε

Ε ρε παιδια... Τι περιμενατε δλδ? Βγαινει ενα μονιτορ με τετοια τρελα specs στα 200€. Και εσεις ολοι τρεχετε να το παρετε νομιζοντας οτι κλεβετε την AOC

Τα σπεκς μια χαρα ειναι. Τα κατασκευαστικα λαθη καλυπτονται απο rma.

το προβλημα που ειναι?

• Like 4
Δημοσ.

Διαβασα ολο το τοπικ αλλα τι ενοεις δεν καλυπτουν σχεδον τιποτα αν ε8ναι πχ σπασμενη κατα την μεταφορα η δεν ειναι σωστη η λειτουργια της η εχει καμενα πιξελ δεν επιστρεφεται? Θα παρω κιολας αυριο τηλεφωνο 

Δημοσ.
18 ώρες πριν, firepc είπε

Εμ δεν ήρθες νωρίτερα να μας το πεις να μην την πατήσουμε...
Το δικό μου πάντως είναι άψογο, αλλά και να μην ήταν έχω πλάτες το Amazon να μου κάνει απο refund μέχρι όσες αλλαγές θέλω χωρίς να δώσω cent. 

Δημοσ.

Ναι, ενώ τα μόνιτορ που κάνουν 4 και 5 φορές επάνω δεν έχουν φοβερά θέματα qc.Μην το ψάχνετε, η κατάσταση με τις οθόνες τελευταία είναι απογοητευτική ανεξαρτήτως κατηγορίας και ποσού.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα και από εμένα.

26/12 παραγγελία από amazon, 06/12 ήρθε η UPS στο σπίτι. Η συσκευασία ήταν άθικτη,
η οθόνη δεν έχει πρόβλημα με τα pixel, hdmi και display port δουλεύουν κανονικά.

Η οθόνη ήταν ακριβώς όπως την περίμενα. Φθηνιάρικη κατασκευή, αντανακλάσεις, θεμα-
τάκια με ίχνη κατά το scrolling, τα οποία δεν με απασχολούν.

Σαν απόσταση την έχω στο 1μ και θεωρώ ότι κάτι λιγότερο θα ζορίσει. Θα  ήθελα το tilt
προς τα κάτω να ήταν λίγο παραπάνω καθώς η οθόνη ειναι τοποθετημένη σε ύψος 22εκ
και υπάρχει μια ελάχιστη αλλαγή σε χρώμα/contrast. Πρακτικά θα χρειαστώ λίγο ψηλό-
τερη καρέκλα.

Αν έχεις φώτα στην πλάτη σου, στο ύψος της οθόνης, τότε θα τα βλέπεις ως αντανάκλαση.
Ενδεικτικά, βλέπω αντανάκλαση από 2 μικρά led αποροφητήρα τα οποία βρίσκονται στα 6
μέτρα πίσω μου. Επίσης, έβλεπα μικρή αντανάκλαση από τον απογευματινό ήλιο από παρά-
θυρο στα 6 μέτρα δεξιά και διαγώνια από την οθόνη.

Ρυθμίσεις: Gama 3, RGB 50/49/49, Overdrive Weak, Brightness 30. Όλα τα άλλα default και
δοκίμασα τρία ICC profiles. Το ένα από το αυστραλέζικο site της AOC όπου σου δίνει να κα-
τεβάσεις driver, τα άλλα δυο από τα site που αναφέρθηκαν στις προηγούμενες σελίδες
(pcmonitor και ένα γαλλικο). Το ICC από το γαλλικό ήταν πολύ πράσινο και έφαγε άκυρο.
Τα άλλα δυο ήταν σχεδόν ίδια. Προσωπικά δουλεύω απόγευμα και τρέχω f.lux οπότε είμαι
σχεδόν μόνιμα με θερμή απόχρωση και τα ICC είναι αδιάφορα.

War of Warships έπαιξε μια χαρά, blade runner ταινία έπαιξε μια χαρά, χύμα βίντεο 1440p
youtube έπαιξε μια χαρά. Σίγουρα θα βρεθεί κάποιος συνδιασμός που δεν θα είναι καλός
καθώς το scrolling σε οτιδήποτε σκουρόχρωμο με άσπρο/γκρι φόντο, αφήνει ίχνη.

Γενικά, αν έχεις τον απαραίτητο χώρο, δεν έχεις φώτα/παράθυρα να βαράνε επάνω της και
θες ένα monitor για εργασία, είναι εξαιρετική επιλογή.

Θα την πρότεινα σε κάποιον;

Μόνο για αγορά από amazon όπου θα μπορεί να την επιστρέψει και να πάρει πίσω κάποια
ή όλα από τα έξοδα αποστολής σε περίπτωση όπου υπάρξει κάποιο ελλάτωμα ή γενικά
δεν του κάνει.

Για αγορά από Ελλάδα, ξεκάθαρα ΟΧΙ καθώς 1) αντιπροσωπεία δεν υπάρχει, 2) το "εξουσιο-
δοτημένο
service εντός και εκτός εγγύησης για τους μεγαλύτερους κατασκευαστές οθονών"
(το οποίο θα βρεις εαν googlareis "αντιπρωσοπεία AOC") είναι απλά
ένα κέντρο τηλεφωνικής
υποστήριξης και πρακτικά τη στέλνεις εξωτερικό με δικά σου έξοδα. Όλα αυτά σε συνδιασμό
με την αναμενόμενα φθηνιάρικη κατασκευή ανεβάζουν πολύ την πιθανότητα να έχεις θέματα.

Εκτός και αν βρεθεί κάποιο σοβαρό μαγαζί το οποιο να αναλαμβάνει αυτό τη διαδικασία...

ΥΓ: Η κατασκευή είναι όντως γτπ. Η ένωση του panel με το κάθετο μπράτσο είναι της πλάκας.
Τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, όλη η οθόνη τρέμει :P Το πλαίσιο από την κάτω με-
ριά της οθόνης είναι στερεωμένο με τρεις βίδες. Μια στο κέντρο κάτω από το γράμμα "C" του
λογότυπου και άλλες -δυο αριστερά και δεξιά- στα περίπου 7εκ από τις γωνίες. Τρεις βίδες για
70εκ σημαίνει ότι η εφαρμογή είναι κακή και ίσως υπάρχουν κενά οπότε βάλτε φαντασία.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

• Like 1
  • Thanks 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, eaglos είπε

Καλημέρα και από εμένα.

26/12 παραγγελία από amazon, 06/12 ήρθε η UPS στο σπίτι. Η συσκευασία ήταν άθικτη,
η οθόνη δεν έχει πρόβλημα με τα pixel, hdmi και display port δουλεύουν κανονικά.

Η οθόνη ήταν ακριβώς όπως την περίμενα. Φθηνιάρικη κατασκευή, αντανακλάσεις, θεμα-
τάκια με ίχνη κατά το scrolling, τα οποία δεν με απασχολούν.

Σαν απόσταση την έχω στο 1μ και θεωρώ ότι κάτι λιγότερο θα ζορίσει. Θα  ήθελα το tilt
προς τα κάτω να ήταν λίγο παραπάνω καθώς η οθόνη ειναι τοποθετημένη σε ύψος 22εκ
και υπάρχει μια ελάχιστη αλλαγή σε χρώμα/contrast. Πρακτικά θα χρειαστώ λίγο ψηλό-
τερη καρέκλα.

Αν έχεις φώτα στην πλάτη σου, στο ύψος της οθόνης, τότε θα τα βλέπεις ως αντανάκλαση.
Ενδεικτικά, βλέπω αντανάκλαση από 2 μικρά led αποροφητήρα τα οποία βρίσκονται στα 6
μέτρα πίσω μου. Επίσης, έβλεπα μικρή αντανάκλαση από τον απογευματινό ήλιο από παρά-
θυρο στα 6 μέτρα δεξιά και διαγώνια από την οθόνη.

Ρυθμίσεις: Gama 3, RGB 50/49/49, Overdrive Weak, Brightness 30. Όλα τα άλλα default και
δοκίμασα τρία ICC profiles. Το ένα από το αυστραλέζικο site της AOC όπου σου δίνει να κα-
τεβάσεις driver, τα άλλα δυο από τα site που αναφέρθηκαν στις προηγούμενες σελίδες
(pcmonitor και ένα γαλλικο). Το ICC από το γαλλικό ήταν πολύ πράσινο και έφαγε άκυρο.
Τα άλλα δυο ήταν σχεδόν ίδια. Προσωπικά δουλεύω απόγευμα και τρέχω f.lux οπότε είμαι
σχεδόν μόνιμα με θερμή απόχρωση και τα ICC είναι αδιάφορα.

War of Warships έπαιξε μια χαρά, blade runner ταινία έπαιξε μια χαρά, χύμα βίντεο 1440p
youtube έπαιξε μια χαρά. Σίγουρα θα βρεθεί κάποιος συνδιασμός που δεν θα είναι καλός
καθώς το scrolling σε οτιδήποτε σκουρόχρωμο με άσπρο/γκρι φόντο, αφήνει ίχνη.

Γενικά, αν έχεις τον απαραίτητο χώρο, δεν έχεις φώτα/παράθυρα να βαράνε επάνω της και
θες ένα monitor για εργασία, είναι εξαιρετική επιλογή.

Θα την πρότεινα σε κάποιον;

Μόνο για αγορά από amazon όπου θα μπορεί να την επιστρέψει και να πάρει πίσω κάποια
ή όλα από τα έξοδα αποστολής σε περίπτωση όπου υπάρξει κάποιο ελλάτωμα ή γενικά
δεν του κάνει.

Για αγορά από Ελλάδα, ξεκάθαρα ΟΧΙ καθώς 1) αντιπροσωπεία δεν υπάρχει, 2) το "εξουσιο-
δοτημένο
service εντός και εκτός εγγύησης για τους μεγαλύτερους κατασκευαστές οθονών"
(το οποίο θα βρεις εαν googlareis "αντιπρωσοπεία AOC") είναι απλά
ένα κέντρο τηλεφωνικής
υποστήριξης και πρακτικά τη στέλνεις εξωτερικό με δικά σου έξοδα. Όλα αυτά σε συνδιασμό
με την αναμενόμενα φθηνιάρικη κατασκευή ανεβάζουν πολύ την πιθανότητα να έχεις θέματα.

Εκτός και αν βρεθεί κάποιο σοβαρό μαγαζί το οποιο να αναλαμβάνει αυτό τη διαδικασία...

ΥΓ: Η κατασκευή είναι όντως γτπ. Η ένωση του panel με το κάθετο μπράτσο είναι της πλάκας.
Τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, όλη η οθόνη τρέμει :P Το πλαίσιο από την κάτω με-
ριά της οθόνης είναι στερεωμένο με τρεις βίδες. Μια στο κέντρο κάτω από το γράμμα "C" του
λογότυπου και άλλες -δυο αριστερά και δεξιά- στα περίπου 7εκ από τις γωνίες. Τρεις βίδες για
70εκ σημαίνει ότι η εφαρμογή είναι κακή και ίσως υπάρχουν κενά οπότε βάλτε φαντασία.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Μπραβο για το ειλικρινεστατο review. Ετσι ειναι, δεν περιμενεις ουτε να αγορασεις την καλύτερη οθονη με αυτα τα λεφτα, πρεπει να κανεις τους συμβιβασμους σου, και αν εισαι διατεθειμενος να τις κανεις ειναι μια χαρα. Δεν ειναι ουτε για πεταμα, ουτε και state of the art, γνωριζεις τι αγοραζεις! Καλή διασκέδαση με την οθονη να την χαρεις!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...