Tasos_69 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Καλησπερα ηθελα να ανοιξω αυτο το θεμα γιατι ολοι λιγο πολυ ισως εχουμε ακουσει η διαβασει για την ανακοινωση που εχει βγαλει η Intel σχετικα με την σοβαρη ευπαθεια που ανακαλυφθηκε στο Firmware του Intel Management Engine για τους Core επεξεργαστες 6ης-7ης και 8ης γενειας οπως και σε καποιους Celeron και αφορα την Remote διαχειριση της Cpu με δικαιωματα διαχειριστη.Η λυση ειναι σε αναβαθμιση του Firmware στην εκδοση 11.8.50.3425 τουλαχιστον.Με την μονη διαφορα οτι περα της Dell-Lenovo-HP και ισως να μου διαφευγει και ακομα μια εταιρια οι υπολοιπες οπως Asus-Msi-Gigabyte δεν εχουν ακομα βγαλει στο επισημο Site τους καποιο επισημο Update.H Asrock αντιθετα εχει βγαλει Update και αυτο το βρηκα μιας και ειμαι κατοχος μητρικης μεσα απο το επισημο Forum της.Για βοηθεια λοιπον στους κατοχους μητρικων Αsrock παραθετω δυο αρχεια Rar,το ενα ειναι το (Discovery Tool)που δινει η Intel και απλα τρεχετε το αρχειο (Intel-SA-00086-GUI.exe) οπου θα σας δειξει εαν το συστημα σας ειναι ευαλωτο,και το αλλο Rar ειναι το(ME-consumer_11.8.50.3425) που ειναι το Firmware Update οπου εκει τρεχετε το αρχειο (UPDATEME64.BAT)που βρισκετε στον φακελο Windows64.Προσοχη κατα την διαρκεια του Update δεν κλεινουμε τον υπολογιστη ουτε τον βγαζουμε απο την παροχη του ρευματος,η διαδικασια κραταει μερικα δευτερολεπτα και μετα το περας κανουμε επανεκκινηση και ειμαστε οκ.Μπορουμε μετα να ξανατσεκαρουμε με το Discovery Tool και θα δουμε με πρασινα γραμματα πλεον οτι το Firmware εχει γινει Patch και το συστημα μας ειναι πλεον ασφαλες. Προσοχη το Update ειναι για ιδιωτικους υπολογιστες και οχι για εταιρικους. Discovery Tool. ME-consumer_11.8.50.3425. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2017 από Tasos_69
micos000 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Γιατί ρε φίλε eb links; Χάθηκε το dropbox ή κανένα google drive, mediafire, mega.co.nz; Ή έστω απευθείας λινκ από την asrock!
Tasos_69 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Εκει τα ανεβασα δεν το σκεφτηκα αφου ετσι κι αλλιως ειναι πολυ μικρα αρχεια και δεν θα χρειαστει να εχει καποιος premium λογαριασμο για να τα κατεβασει.Αν τιθετε θεμα αξιοπιστιας αρχειων τα εχω εγκαταστησει ο ιδιος στον υπολογιστη μου.
micos000 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Όχι, δεν είναι για την αξιοπιστία αλλά το ότι πρέπει να περιμένεις δύο λεπτά για το πρώτο αρχείο και δεν ξέρω μήπως θέλει μετά καμιά ώρα για το δεύτερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα