Vasilis T 92 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Προσπαθώ να ανοίξω αρχεία FHD μορφής .ts με το Vegas Pro 14.0 (σπασμενη εκδοση) αλλά χωρίς αποτέλεσμα....δεν ανταποκρινεται - Κολλαει συνεχωςΜπορεί να με βοηθήσει κανείς?
kinhthra Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Μπορεί και το αρχείο να είναι κατεστραμμένο
micos000 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Ή μπορεί να μην αντέχει ο υπολογιστής. Αν το αναπαράγεις π.χ. με το mpc-hc, παίζει κανονικά;
Vasilis T 92 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Ναι! μονο στο VLC δεν μου παιζει κανονικα τα βιντεο μορφης TS μου κανει μικρα τετραγωνακια οταν το προχωράω για καποιο λογο και μετα επανερχεται.
micos000 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Οπότε τα αρχεία δεν έχουν πρόβλημα. Το vlc τα κάνει αυτά σε κάποιες μορφές αρχείων. Στο mpc πήγαινε menu File->properties και μετά στην καρτέλα media info. Εκεί επέλεξε όλα τα στοιχεία και πάτα CTRL+C ή κάνε αντιγραφή και επικόλληση σε επόμενο μήνυμα. Δοκίμασε επίσης να φορτώσεις ένα ts στο avidemux, επέλεξε στο output το mpeg4 και σώσε σαν mp4 μήπως και στο ανοίξει το vegas.
Vasilis T 92 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 GeneralID : 1 (0x1)Complete name : C:\Users\Neo\Desktop\mayra mesanyxta.tsFormat : MPEG-TSFile size : 309 MiBDuration : 9 min 35 sOverall bit rate mode : VariableOverall bit rate : 4 507 kb/sVideoID : 1550 (0x60E)Menu ID : 500 (0x1F4)Format : AVCFormat/Info : Advanced Video CodecFormat profile : Main@L3Format settings, CABAC : YesFormat settings, RefFrames : 4 framesFormat settings, GOP : M=3, N=15Codec ID : 27Duration : 9 min 35 sBit rate : 4 091 kb/sWidth : 720 pixelsHeight : 576 pixelsDisplay aspect ratio : 16:9Frame rate : 25.000 FPSStandard : PALColor space : YUVChroma subsampling : 4:2:0Bit depth : 8 bitsScan type : MBAFFScan type, store method : Interleaved fieldsScan order : Top Field FirstBits/(Pixel*Frame) : 0.395Stream size : 280 MiB (91%)AudioID : 1551 (0x60F)Menu ID : 500 (0x1F4)Format : MPEG AudioFormat version : Version 1Format profile : Layer 2Mode : Joint stereoMode extension : Intensity Stereo + MS StereoCodec ID : 3Duration : 9 min 35 sBit rate mode : ConstantBit rate : 192 kb/sChannel(s) : 2 channelsSampling rate : 48.0 kHzCompression mode : LossyDelay relative to video : -80 msStream size : 13.2 MiB (4%)Language : GreekOtherID : 1552 (0x610)-100Menu ID : 500 (0x1F4)Format : TeletextLanguage : Greek Το κατεβασα https://www.fosshub.com/Avidemux.html/avidemux_2.7.0_win64.exe το εκανα Setup και μετα μολις το πατησα να ανοιξει μου κολησε και μου εβγαλε (Δεν αποκρινεται) αλλα μετα απο 2-3 δευτερολεπτα επανηλθε απο μονο του και μετα πηγα αρχειο ανοιγμα και επελαξα το αρχειο και ανοιξε και μετα πηγα μορφη εξοδου και επελεξα το mp4 Muxer και το εσωσε σε mp4 αλλα... μολις το ανοιξα αρχικα με το Windows Media Player δεν μου επαιζε καθολου το βιντεο.. και μετα δοκιμασα να το ανοιξω με το mpc-hc και με το vlc μπας και παιζει σε αυτα και μου επαιζε κανονικα μεν αλλα σε αναλογια 4:3 οχι σε 16:9 που ηταν η αρχικη του αναλογια. επισης εχω μια απορια χανετε καθολου η αρχικη ποιοτητα του βιντεο???και μετα μολις δοκιμασα να το ανοιξω το σωμενο αρχειο σε mp4 στο vegas παλι μου κολησε και μου εβγαλε δεν ανταποκρινετε και αρχισε ο ανεμιστηρας του λαπτοπ μου να δινει πονο!!!!! και μετα απο λιγα λεπτα μου το ανοιξε αλλα δεν επαιζε η εικονα μονο ηχος.και μετα δοκιμασα να ανοιξο ενα αλλο αρχειο ts μικρης διαρκειας 12 δευτερολεπτον που ειχα κοψει με το Videoredo και μου το ανοιξε κανονικα το vegas και μου το επαιζε χωρις παρατραγουδα.......
micos000 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Κάτσε να πάρω μια ανάσα γιατί όλο αυτό το κατεβατό χωρίς κόμμα ή τελείες με ζάλισε! Για αρχή, να σου πω ότι η μετατροπή αυτή δεν επιφέρει καμία απώλεια στο βίντεο. Στο mp4 που έφτιαξες και το άνοιξες με το mpc, πήγαινε πάλι media info και δες τι λέει στο Video->Display aspect ratio. Είναι 16:9 ή 4:3; Κανονικά θα πρέπει να είναι 16:9 γιατί έτσι είναι και στο αρχικό βίντεο που δείχνεις. Μετά, αυτό που είπες στο τέλος για το videoredo. Δοκίμασες να φορτώσεις το βίντεο εκεί και να το σώσεις σαν mp4; Επειδή δεν το έχω δουλέψει το πρόγραμμα, κάνει επανακωδικοποίηση ή σώζει όπως το demux;
Vasilis T 92 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Σορρυ αλλα της περισσοτερες φορες δεν ξερω που πρεπει να μπει κομμα και που τελεια και για να μην κανω κανα λαθος και βγει λαθος νοημα τα αφηνω ετσι.βιαζομαι κιολας τα γραψω και γρηγορα για να μην τα ξεχασω ετσι οπως τα εχω στο μυαλο μου εκεινη την στιγμη να τα πω. Μετα την επεξεργασια στο avidemux ειναι αυτο. GeneralComplete name : C:\Users\Neo\Desktop\προσορινα για διαγραφη\mayra mesanyxta Τεστ.mp4Format : MPEG-4Format profile : Base MediaCodec ID : isom (isom/iso2/avc1/mp41)File size : 255 MiBDuration : 9 min 35 sOverall bit rate : 3 718 kb/sWriting application : Lavf57.71.100VideoID : 1Format : AVCFormat/Info : Advanced Video CodecFormat profile : Main@L3Format settings, CABAC : YesFormat settings, RefFrames : 4 framesFormat settings, GOP : M=3, N=15Codec ID : avc1Codec ID/Info : Advanced Video CodingDuration : 9 min 35 sBit rate : 3 521 kb/sWidth : 720 pixelsHeight : 576 pixelsDisplay aspect ratio : 5:4Original display aspect ratio : 16:9Frame rate mode : ConstantFrame rate : 25.000 FPSStandard : PALColor space : YUVChroma subsampling : 4:2:0Bit depth : 8 bitsScan type : MBAFFScan type, store method : Interleaved fieldsScan order : Top Field FirstBits/(Pixel*Frame) : 0.340Stream size : 241 MiB (95%)AudioID : 2Format : MPEG AudioFormat version : Version 1Format profile : Layer 2Mode : Joint stereoMode extension : Intensity Stereo + MS StereoCodec ID : 6BDuration : 9 min 34 sBit rate mode : ConstantBit rate : 192 kb/sChannel(s) : 2 channelsSampling rate : 48.0 kHzCompression mode : LossyStream size : 13.1 MiB (5%)Language : GreekDefault : YesAlternate group : 1 Ναι το εχω δοκιμασει αλλα δεν ξερω αν κανει επανακωδικοποίηση στο βιντεο το Videoredo αλλα μου φαινεται με το ματι τουλαχιστον που το εχω προσεξει σαν να αλλοιωνει λιγο την αρχικη ποιοτητα του βιντεο . τι σημαινει demux??? τι ειναι??? και τι ακριβως κανει????.
CheOnWeb Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 1. Το original file δεν είναι FHD (λογικό, το Mega δεν είναι HD) ούτε πραγματικό 16:9. Είναι 720χ576 δηλαδή PAL και έχει flag 16:9 (μια μικρή πληροφορία μέσα στο αρχείο που λέει στον player με τι aspect ratio να το ανοίξει). Κατά τη μετατροπή στο Avidemux "χάλασε" το flag, με αποτέλεσμα να το δείχνει 4:3. 2. Απ' όσο θυμάμαι, το VideoReDo δεν κάνει κωδικοποίηση οπότε δοκίμασε να βάλεις αυτό που έφτιαξες με το avidemux στο VideoReDo να το ξανασώσεις από 'κει, μήπως ανοίξει στο Vegas. Δοκίμασε επίσης να φορτώσεις ένα ts στο avidemux, επέλεξε στο output το mpeg4 και σώσε σαν mp4 μήπως και στο ανοίξει το vegas. Απ' τα δεδομένα (διαφορές) του Media Info, έχω την εντύπωση ότι έκανε επανακωδικοποίηση. Ναι το εχω δοκιμασει αλλα δεν ξερω αν κανει επανακωδικοποίηση στο βιντεο το Videoredo αλλα μου φαινεται με το ματι τουλαχιστον που το εχω προσεξει σαν να αλλοιωνει λιγο την αρχικη ποιοτητα του βιντεο . τι σημαινει demux??? τι ειναι??? και τι ακριβως κανει????. Αν το VideoReDo κάνει μερικά δευτερόλεπτα, μάλλον δεν κάνει επανακωδικοποίηση. Για επανακωδικοποίηση 9 λεπτών θα ήθελε μερικά λεπτά ανάλογα με τη δύναμη του συστήματος. Demux εννοεί το AviDemux που κατέβασες.
micos000 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Όντως, επανακωδικοποίηση έγινε. Βασίλη στο output format πρέπει να βάλεις MP4 muxer, όχι στο Video.(στα video και Audio θα τα αφήσεις copy). Σόρυ που δεν το διευκρίνισα. Πρέπει να σου τελειώσει σε δευτερόλεπτα και να σου βγάλει το ίδιο μέγεθος αρχείου (με διαφορά μερικά ίσως κιλομπάιτ). Και στο τελικό αρχείο έβαλες (που λέει ο λόγος "έβαλες") αναλογία 5:4, ούτε καν 4:3. Το demux είναι ότι λέει ο che..
Vasilis T 92 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 1. Το original file δεν είναι FHD (λογικό, το Mega δεν είναι HD) ούτε πραγματικό 16:9. Είναι 720χ576 δηλαδή PAL και έχει flag 16:9 (μια μικρή πληροφορία μέσα στο αρχείο που λέει στον player με τι aspect ratio να το ανοίξει). Κατά τη μετατροπή στο Avidemux "χάλασε" το flag, με αποτέλεσμα να το δείχνει 4:3. To ξερω αυτο οτι το original file του βιντεου απο το mega δεν ειναι FHD.και οτι το Μega δεν ειναι HD οχι ακομα τουλαχιστον. γενικα μιλουσα για της εγγραφες μου σαν συνολο. τωρα οσο για αυτο που λες οτι δεν ειναι πραγματικο 16:9 δεν το ηξερα οπως επισης δεν ξερω τι σημαινει PAL και το αλλο το flag που λες για να καταλαβω ακριβως τι εννοεις. τι εννοεις χαλασε το flag πως?? εκανα κατι λαθος εγω?? η το προγγραμα απο μονο του το εκανε κατα την μετατροπη και το δειχνει 4:3 για να καταλαβω....?? αλλα λυσε μου μια απορια εφοσον λες πως δεν ειναι πραγματικο 16:9 τοτε πως επαιζε σε αυτη την αναλογια πριν..... το κανω μεταροπη το βιντεο απο το muxer απο ts που ηταν η αρχικη του μορφη σε mp4?? και το ελεγε και στης πληροφοριες του βιντεο στο mpc που το τσεκαρα σε Display aspect ratio: 16:9????? Όντως, επανακωδικοποίηση έγινε. Βασίλη στο output format πρέπει να βάλεις MP4 muxer, όχι στο Video.(στα video και Audio θα τα αφήσεις copy). Σόρυ που δεν το διευκρίνισα. Πρέπει να σου τελειώσει σε δευτερόλεπτα και να σου βγάλει το ίδιο μέγεθος αρχείου (με διαφορά μερικά ίσως κιλομπάιτ). Και στο τελικό αρχείο έβαλες (που λέει ο λόγος "έβαλες") αναλογία 5:4, ούτε καν 4:3. Το demux είναι ότι λέει ο che.. micos000 Έκανα οτι ακριβως μου ειπες αλλα παλι τα ίδια μου κάνει στο βίντεο της εγγραφής από το mega.δηλαδη δεν μου παίζει το βιντεο στο Windows media player μου κολλάει.και μου το παίζει κανονικα με ηχο στο vlc και το mpc-hc αλλα με την λαθος αναλογία παλι 5:4.αυτο γιατι μου συμβαίνει αυτο?? απο τοτε που το μετέτρεψα σε mp4 απο ts με αυτο το πρόγραμμα το muxer και πριν στην αρχικη του μορφη μου επαιζε κανονικα σε αναλογία 16:9 σε οσους media player και αν το είχα βάλει να παίξει το βίντεο πχ βλεπε widows media player, mpc-hc, vlc.????? Και μετα δοκίμασα να βάλω να μετατρεψει το muxer μια άλλη εγγραφή ts απο το καναλι Alpha HD για να δω μήπως αλλάξει κάτι και αυτο το βίντεο μετα μολις το έβαζα να παίξει αρχικά με το windows media player παλι μου κολλούσε αλλα αυτή την φορα στην αρχή μονο γιατι οταν πάτησα να προχωρήσει παρακάτω έπαιζε κανονικά το βίντεο αλλα δεν ειχε καθόλου γενικα ηχο κατα την αναπαραγωγή με των windows media player και μετα δοκίμασα να το βάλω να παίξει στο στο muxer και μου επαιζε κανονικα εκει και σε αναλογια 16:9 αλλα και σε ηχο και μετα τσεκαρα μηπως εχει πηραξει σε αυτο κατα την μετατροπη του καθολου την αναλογια και δεν την ειχε πηραξει ηταν κανονικα η original αρχική του αναλογία 16:9.
CheOnWeb Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Η εκπομπή τυπικής ευκρίνειας (standard definition) όπως του Mega, γίνεται σε διαστάσεις 720χ576. Αν το περιεχόμενο είναι 4:3, ο κάθε player οφείλει να το "διαβάσει" αυτό, το ότι δηλαδή το αρχείο είναι 4:3, και θα το διαβάσει αντλώντας μια πληροφορία (flag) που βρίσκεται μέσα στο αρχείο, έτσι ώστε να μεταβάλλει κατάλληλα την αναλογία των pixel. Ενώ δηλαδή τα pixels είναι τετράγωνα, ο player θα μεταβάλει την αναλογία τους ώστε τα 720χ576 να καλύψουν επιφάνεια ίση με 768x576, το οποίο είναι πράγματι 4:3 (768/576=1.33=4:3). Σ' αυτή την περίπτωση (720χ576), ο player πρέπει να προβάλλει το κάθε pixel με αναλογία 1:1,067. Έτσι, τα 720χ1,067 καλύπτουν την επιφάνεια 768 pixels ώστε να έχουμε τη σωστή αναλογία. Αντίστοιχα, αν το αρχείο είναι 16:9, ο player πρέπει να μεταβάλλει την αναλογία τού Pixel από 1:1 σε 1:1,42, έτσι ώστε τα 720 pixels να καλύψουν επιφάνεια 1024 pixels, για να έχουμε την σωστή διάσταση (1024/576=1,77=16:9) Η πληροφορία (flag) για τη σωστή αναλογία των pixels υπάρχει μέσα στο αρχείο. Δεν είναι όμως απαραίτητο ότι όλα τα software (στην περίπτωσή σου ο αποκωδικοποιητής) που παράγουν ένα αρχείο θα γράψουν το flag με τέτοιο τρόπο ώστε όλοι οι players να το διαβάσουν σωστά. Για μια τέτοια "ασυμβατότητα" μπορεί να φταίει το software που παράγει το αρχείο ή/και ο player που το αναπαράγει. Π.χ., το QuickTime συνήθως δεν βλέπει το flag τού 4:3 σ' ένα αρχείο 720χ576, με αποτέλεσμα να αναπαράγει τα pixel τετράγωνα (1:1) και η τελική αναλογία να είναι 720/576=1,25, δηλαδή λίγο πιο μακρόστενο (στο ύψος) απ' όσο θα έπρεπε. Αντίθετα, τα FHD έχει αναλογία pixel (pixel aspect ratio ή PAR) 1:1 (αφού 1920/1080=1,77=16:9) και δεν χρειάζεται κανένα flag, αποφεύγοντας όποιες ασυμβατότητες. Όπως καταλαβαίνεις, τα PAL αρχεία (720χ576) θέλουν ιδιαίτερη μεταχείριση απ' τα software (editors και players) αλλά συχνά και απ' τον χρήστη. Επιπλέον, το TS format είναι κάπως... τζαναμπέτικο και ιδιότροπο. Στη θέση σου, θα έψαχνα έναν τρόπο (εφ' όσον καταφέρω να το ανοίξω σωστά σε κάποιον converter) να το μετατρέψω με επανακωδικοποίηση ή χωρίς σε κάποιο άλλο πιο συμβατό format. Αυτό δηλαδή που προσπάθησες να κάνεις με το AviDemux αλλά με τις σωστές ρυθμίσεις, για τις οποίες όμως δεν ξέρω να σε καθοδηγήσω. Χρησιμοποιώ κι εγώ το AviDemux για να μετατρέπω τα .ts σε mp4 αλλά δεν το έχω ψάξει πολύ. Όντως κάποιοι players δεν τα παίζουν σωστά αλλά εμένα με ενδιαφέρει να το παίζει μόνο το WD Media Player, οπότε δεν το ψάχνω περαιτέρω. Αν είχες τη δυνατότητα να το ανεβάσεις κάπου, θα έκανα μια προσπάθεια να δω τι συμβαίνει.
micos000 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Αν μπορούσες να ανεβάσεις ένα μικρό κομμάτι μερικών δευτερολέπτων από το mega για να το δούμε θα ήταν καλά. PAL είναι το τηλεοπτικό σύστημα της Ελλάδας και η ανάλυση 720Χ576 είναι η ανάλυση του DV-PAL με αναλογία 4:3. Το AlphaHD εκπέμπει σε πλήρη 16:9 ανάλυση και γι αυτό σου δείχνει σωστά. Το mega εκπέμπει σε 4:3 PAL ανάλυση αναμορφικά, δηλαδή, ενώ τραβάνε οι κάμερες 16:9, μετά το βίντεο συμπιέζεται στο οριζόντιο από τα 1024 στα 720 (sd δηλαδή) και εκπέμπεται έτσι. Το flag που λέει ο che είναι μια σημείωση μέσα στα στοιχεία του αρχείου που λέει στο πρόγραμμα αναπαραγωγής ότι θα πρέπει να "τραβήξει" το βίντεο στο οριζόντιο έτσι ώστε να προβληθεί στην αρχική ανάλυση. Αν δεις, στο αρχείο που έβγαλε το avidemux, για κάποιον λόγο σημείωσε σαν αναλογία το 5:4 ενώ αμέσως από κάτω αναφέρει original display ratio 16:6 Βάλε στο avidemux σαν output το mkv και πάτα configure. Εκεί βάλε στο display width 1024 (1024X576 είναι η 16:9 ανάλυση σε pal). EDIT: Μαζί τα γράφαμε! Πάντως ο κοινός παρανομαστής είναι να μας ανεβάσεις ένα κομμάτι κάπου να το δούμε.
Vasilis T 92 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 https://streamable.com/68rnr https://streamable.com/9m5jy
micos000 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 ΟΚ, Το είδα και το δοκίμασα στο avidemux με display στα 1024 όπως σου είπα και στο προηγούμενο post και μου το έβγαλε κανονικά. Βάλε στο avidemux σαν output το mkv και πάτα configure. Εκεί βάλε στο display width 1024 (1024X576 είναι η 16:9 ανάλυση σε pal). Τσεκάρισε κα το Force display στο configure του mkv για σιγουριά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα