Προς το περιεχόμενο

PLEXTOR PX-708A KAI DUAL LAYER

panos24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

:?: Ξέρει κανείς αν το plextor 708a μπορεί να γράψει και δίσκους Dual layer με ένα απλό firmware update?Άκουσα οτι μερικοί οδηγοί 8χ μπορούν να εγγράψουν σε dvd +r9 με update sto firmware.

Δημοσ.

Για το Plextor δεν υπαρχουν ακομα νεα αν θα το υποστηριξει η εταιρεια! Πιθανον ομως να γινει! Η Pionner & η Nec εχουν βγαλει ηδη ανακοινωση οτι θα βγαλουν firmware για τα μηχανηματα τους. Ισως για το Plextor να βγει καποιο ανεπισημο firmware.

Δημοσ.

green_beret σοβαρά μιλάς για Pioneer? έχεις κανά link να τα διαβάσουμε και μεις; π.χ. για το Α06, το οποίο χρησιμοποιήσανε και πρόσφατα (για επίδειξη εγγραφής dual layer) στην CES στο Las Vegas?

Γιούχουουουουουουουουουουουουυουουουουου

ΥΓ: εκτός αν θα βγάλει μόνο για το νέο Α07 (8x), οπότε....

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Για ρίξε κανένα link....

Δημοσ.

Εεε, καλά, ας μην το παρακάνουμε! Κι εγώ θα ήθελα να είναι αλήθεια όλα αυτά, αλλά δεν είμαι τόσο αισιόδοξος.

Κατ' αρχήν ΟΛΑ είναι φήμες. Κάτι που κάποιος άκουσε από κάποιον που το διάβασε κάπου που τους το είπε κάποιος κλπ.

Μετά, εμένα μου δεν μου φαίνεται λογικό (από τη μεριά των εταιριών) να δώσουν τόσο σημαντική αναβάθμιση δωρεάν (μέσω κάποιου firmware update) όταν μπορούν να βγάλουν χοντρά λεφτά βγάζοντας νέα μοντέλα DVDR που θα υποστηρίζουν το DVD9.

Τέλος, για πιο έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση, ρίχνετε που και που μια ματιά στο CD Freaks (http://www.cdfreaks.com/) και το Forum του (http://club.cdfreaks.com/)...

Δημοσ.

Το pionee Α06 ήδη υποστιρίζει δίσκους dual layer. θα είναι δείγμα σεβασμού προς τους καταναλωτές αν και οι υπόλοιπες εταιρείες προβούν σε αναβάθμιση του firmware για όσες συσκευές γράφουν 8χ. Πάντως αν δεν το κάνουν είανι σίγουρο οτι στο ίντερνετ θα κυκλοφορήσουν "σπασμένα" firmware από τρίτους, γιατί όλοι οι οδηγοί 8χ απο hardware έχουν την δυνατότητα να εγγράψουν δισκάκια 8.5 gb :!:

Δημοσ.

στην αναμονή...αισιοδοξία οτι θα γίνει.

γιατί όλοι οι οδηγοί 8χ απο hardware έχουν την δυνατότητα να εγγράψουν δισκάκια 8.5 gb

αυτό μου άρεσε...για να δούμε...!

Δημοσ.

Σύντομα αναμένονται οι πρώτες συσκευές που θα έχουν την δυνατότητα να γραψουν Dual Layer DVDs και ήδη άρχισε η παραγωγή των πρώτων κατάλληλων οπτικών μέσων.Πρόσφατα στην Διεθνή έκθεση CES το Pioneer A06 4χ με αναβάθμιση firmware έγραψε χωρίς πρόβλημα ένα Dual layer DVD.Παρόλο που έφερε σε πέρας την αποστολή με επιτυχία το τελίκό πρότυπο εγγραφής δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί και μέχρι τώρα οι εταιρίες διατείνονταν οτι μόνο η ακτίνα μιας συσκευής μπορούσε να εγγράωει ένα Dual layer DVD.Οπότε υπομονή...

Δημοσ.

Ναι αυτά περί CES τα διάβασα και στο http://www.doom9.org. Αλλά αυτό που μου τράβηξε την προσοχή ήταν αυτή η πρόταση:

Η Pionner & η Nec εχουν βγαλει ηδη ανακοινωση οτι θα βγαλουν firmware για τα μηχανηματα τους.

Αν ισχύει, δηλ. η Pioneer έκανε τέτοια ανακοίνωση, τότε είμαστε τυχεροί. Μπορεί να θέλει να το κάνει για πολλούς λόγους (όπως και μπορεί να μην θέλει να το κάνει για ακόμα πιο πολλούς λόγους). Π.χ. για να αποκτήσει νωρίς μερίδιο στη νέα αγορά, για να πουλήσει τα dl δισκάκια που διαβάζω ότι είναι από τις λίγες εταιρίες που χουν μπει στο χορό κατασκευής τους,για να...για να...για να...Ποιος ξέρει...

Αν το κάνει πάντως, εγώ δηλώνω ισόβιος οπαδός της Pioneer (α, για κάτσε. Παίζει να ναι και αυτός ένας λόγος. Όσοι αγόρασαν το Α06 -το οποίο, σημειωτέον, είναι από τα μεγαλύτερα best seller παγκοσμίως, θα την αγαπήσουν την εταιρία).

Δημοσ.

Πουθενά δεν έχω δει δήλωση από pioneer η Nec ότι θα υποστηρίζουν το dual layer με firmware στα υπάρχοντα drives. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις ακούγεται ότι θα θέλαμε να ακούσουμε :D

Η δοκιμή όμως που έγινε με το Pioneer δεν ήταν σε καμία περίπτωση ολοκληρωμένη. 100mb έγραψαν και δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη. Υπομονή πάντως και σε 1.5 μήνα θα μάθουμε. Στην Cebit 2004 θα παρουσιαστούν όλα τα μοντέλα dual layer των εταιρειών και πιστεύω να απαντήσουν και στο επίμαχο ερώτημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...