j0maK Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 http://galaiosphoto.gr/product_info.php?products_id=5719 €500 αλλά με €50 cashback. Επίσημης αντιπροσωπείας, που για DSLR μετράει. Χαμηλότερη τιμή ever, και τίμια Canon DSLR λίγο πάνω από entry level, με όλα τα creature comforts (wifi, nfc, articulating touch οθόνη). Την έχω και τη συστήνω.
afterhours Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δεν εχει microfocus adjustment οποτε μεγαλο ακυρο απο εμενα ( αυτο αφορα οσους χρησιμοποιουν prime φακους).... αν την παρετε για οικογενειακη καμερα με τον μαμισιο φακο μια χαρα θα την βγαλετε.
stratigos24 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δεν εχει microfocus adjustment οποτε μεγαλο ακυρο απο εμενα ( αυτο αφορα οσους χρησιμοποιουν prime φακους).... αν την παρετε για οικογενειακη καμερα με τον μαμισιο φακο μια χαρα θα την βγαλετε. Για πες γιατι αυριο παει να την παρει φιλος.. Τοπία 90% βγάζει. Ακόμα, (αν και θα του τα πουν αυριο αναλυτικά στο κατάστημα), το cashback επιστρέφει χρήματα σε κανονική μορφή ή σε μορφή κάποιου είδους εκπτωσής σε άλλα αντικείμενα;
afterhours Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Aμα βγαζει τοπια τοτε δεν εχει προβλημα με την ελλειψη MFA... αυτο θα τον προβληματιζε αν τραβουσε με ανοιχτο διαφραγμα F1.4 F1.8-F2 πχ ..... 2
stratigos24 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Γενικά όμως πόσο θέμα να έχει, αν αργότερα πάρει έναν φωτεινό prime? Λέω γω τώρα, αν και μόνο τοπία βγαζει και πιο πιθανό είναι να πάρει πιο καλό ευρυγώνιο κάποια στιγμή και κάποιον πιο καλό zoom από το μαμα φακό.
afterhours Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Να σου εξηγησω το προβλημα γιατι και εμενα η πρωτη μου dslr δεν ειχε αυτο το χαρακτηριστικο... Χρησιμοποιουσα στην αρχη τον κιτ ολα τελεια... παιρνω τον πρωτο καλο φακο 35mm 1.8 και ενω εστιαζα στα ματια σε ενα προσωπο σε διαφραγμα 1.8 εστιαζε πιο πισω...μην σου πω και μεταξυ του σημειο πισω απο τον κροταφο προς αυτια μερια .....και λεω ρε τι επαθα να εχω autofocus να εχω φακο ξυραφι και να βγαινουν τα ματια θολα ..σε manual focus ολα κομπλε προφανως αλλα εγω αγορασα το φακο για το autofocus Πουλησα την καμερα και αναβαθμισα σε καλυτερη σονυ που εχει την ρυθμιση +/- για την αποκλιση του φακου να ερχεται το autofocus στα ισια του...τα ματια πλεον ειναι κρυσταλο ξυραφι σε ευκρινεια φαινονται οι ποροι του δερματος και αλλα ανατομικα Αυτα που γραφω αφορουν dslr και οχι mirrorless (μην παρω στο λαιμο μου καποιον) και ειναι και θεμα τυχης.. δηλαδη εσυ στο σωμα Cαnοn να παρεις φακο 35 1.4 και να μην δεις προβλημα ποτε και υστερα να παρεις τον Canon 85 F1.8 και να δεις εκει προβλημα σοβαρο αλλα να μην μπορεις να το διορθωσεις την αποκλιση του autofocus. 1
stratigos24 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Κατάλαβα ακριβώς τι λες, φίλος με d750 (όχι 750d ) έχει το ίδιο θέμα με τη μηχανή και αγόρασε πρόγραμμα και τα ρύθμισε αυτός, σε κάποιον από τους 2 (έχει 50mm f1.4 και 20-35 f2.8) χρειάστηκε μέχρι και -16 αν θυμάμαι καλά για να είναι οκ. Αφού θα μπορεί να το ρυθμίσει έστω και με το πρόγραμμα ο φίλος που θα πάρει την 750d είμαστε οκ. ΥΓ: Εκτός αν εννοείς ότι δεν έχει ούτε αυτό το +/- να το κάνει χειροκίνητα.
afterhours Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Αυτη η δουλεια που περιγραφω σε ολες τις καμερες δεν γινεται με αγορα προγραμματος... το κανεις μονο σου απο το μενου της καμερας βαζεις το σωστο +/-..... και μετα το κραταει στη μνημη για τον συγκεκριμενο φακο.... υπαρχει και μια νικον νομιζω που το κανει αυτοματα ολο αυτο (χωρις να παρεις το τριποδο για να βρεις τις τιμες +/- χειροκινητα ...εγω ετσι το εκανα) ονομαζεται automatic microfocus adjust automatic AF Fine Tune Στην Canon δεν υπαρχει κανενας τροπος εκτος αν την στειλεις στο service να σου κανουν ταιριασμα τον φακο με την μηχανη.... ομως αν βαλεις αλλο φακο μπορει παλι να ειναι mismatch με το νεο φακο.... για αυτο εξαρχης εγραψα ποσο σημαντικο ειναι να εχει η καμερα αυτο το χαρακτηριστικο...εδω σου λεω αναγκαστηκα να πουλησω την δικια μου που γενικα ηταν αψογη σε ολα. Σε εμενα για παραδειγμα ο 35mm 1.8 θελει -8
stratigos24 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Κατάλαβα.. Βασικά από όσο θυμάμαι ο φίλος με την d750 πήρε το πρόγραμμα για να βρει μέσω μιας διαδικασίας το πόσο + ή - θέλει ο κάθε φακός. Μόλις μάθω πιο πρόγραμμα (νομίζω 40 ευρώ το χρόνο κοστισε) θα στο γράψω εδώ. Edit: Reikan FoCal Pro
afterhours Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 A τωρα καταλαβα τι εννοεις ...παντως μην δωσεις λεφτα ειναι ευκολο να το κανεις μονο σου σε τριποδο για φακους prime...να βρεις δλδ την βελτιστη τιμη + ή - Για ζοομ φακους δεν ξερω τη διαδικασια και ουτε χρειαστηκε ποτε γιατι οι πιο πολλοι ζοομ ειναι πανω απο f2.8....και το προβλημα ειναι και να ρυθμισεις τον φακο ζουμ να ειναι ξυραφι στα 20mm μπορει μετα να πασχει στα 50mm.... ειναι να μην σου τυχει χοντρο προβλημα στους ζουμ 1
stratigos24 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Κατάλαβα. Καλά ο φίλος θα την πάρει τώρα, μιας και πολύ καιρό ψάχνει να πάρει την πρώτη του μηχανή και μιας και θέλει touch και σπαστή οθόνη του έκατσε οκ αυτή γιατί θα πήγαινε για 700d στα 380 προσφορά που προσωπικά δεν τον τρέλαινε αλλά θα την έπαιρνε απλά για να πάρει. Άρα θα μπορεί να καλυμπράρει τους prime έστω (άσε τους ζοομ που μπορεί να είναι οκ στα 20 και στα 50 όχι κλπ) και με αυτό τον τρόπο; Έχει δηλαδή τουλάχιστον στο μενού της η 750d το + και - και απλά δεν το κάνει αυτόματα ή με κανέναν απολύτως τρόπο δεν θα μπορεί;
afterhours Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Να κανω λιγο και το δικηγορο του διαβολου και λιγο offtopic ας κοιταξει και σε σονυ και νικον dslr...εχουν συνηθως καλυτερο δυναμικο ευρος οι σενσορες τους σε τοπια... αλλα πλεον ολες οι dslr καμερες ειναι τοσο καλες που δυσκολο ειναι να απογοητευτεις απο το αποτελεσμα Tωρα ειδα οτι αυτο το προγαμμα κανει αυτοματα τη διαδικασια και στελνει τα δεδομενα στην καμερα... δεν υπαρχει σε σονυ γι αυτο δεν το ηξερα μαλλον 1
stratigos24 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Χαχα... κάτι μάθαμε και οι 2. Δε νομίζω να έχει θέμα ο φίλος, με g4 τραβάει... Θα κάνει και το editing του και θα είναι οκ.
MobiusTesseract Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Πολύ ενδιαφέρον όλο το θέμα με το microfocus adjustment, αλλά μιας και δε νομίζω ότι θα με επηρεάσει στο προσεχές μέλλον και για να επανέλθω στο topic, ήθελα να πω ευχαριστώ πολύ στον j0maK γιατί την έχω βάλει στο μάτι εδώ και 2 χρόνια την 750D και μόλις την παρήγγειλα! 1
afterhours Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Πολύ ενδιαφέρον όλο το θέμα με το microfocus adjustment, αλλά μιας και δε νομίζω ότι θα με επηρεάσει στο προσεχές μέλλον και για να επανέλθω στο topic, ήθελα να πω ευχαριστώ πολύ στον j0maK γιατί την έχω βάλει στο μάτι εδώ και 2 χρόνια την 750D και μόλις την παρήγγειλα! Καλοριζικη και καλοδουλευτη... ειναι η πρωτη σου dslr ;;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα