Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόκειται για γνωστό όπου επιμένει στο se 32GB.  Σίγουρα είναι μια τίμια μικρή συσκευή ( είναι iphone ) και σίγουρα πριν μερικούς μήνες θα το είχα στο No1 επιλογή, μήπως όμως τώρα υπάρχουν και καλύτερες επιλογές;

Εγώ προσωπικά δεν έχω βρει κάτι στα κυβικά του SE και βέβαια αναφέρομαι στο ποσό μέχρι 300 ευρώ. Έχει άψογες κάμερες, είναι ταχύτατο, στα 32GB έχει εξαιρετική τιμή, ακόμη και η οθόνη του αν και μικρή σε ανάλυση τα πάει περίφημα.

Στην αγορά όμως εκτός από A5 2017 πλέον βλέπω Xiaomi Mi 5X,   Huawei P10 Lite που επίσης είναι πολύ δυνατά τηλέφωνα.

Κάποια γνώμη; Έχετε δοκιμάσει τα παραπάνω; Το SE δεν είναι λίγο παλιό πλέον; Θα σηκώνει ενημερώσεις;

Δημοσ.

Αντί για το 5x δες την έκδοση android one που είναι το mi a1 (ίδια τηλέφωνα απλά το a1 παίρνει αναβαθμίσεις από την Google φάση περίπου Nexus)

Και ενημερωτικά βάζω και στατιστικά μπαταρίας από μια μέρα με σχετικά βαριά χρήση στην οποία παίχτηκε και update στο λειτουργικό για το security patch Νοεμβρίου

(Η διαχείριση μπαταρίας του vanilla android είναι πολύ καλή)

Screenshot_20171125-014631_zpsmkdkdtid.p

Screenshot_20171125-014636_zps923tjn89.p

Screenshot_20171125-014645_zpsgygvkexp.p

Δημοσ.

Πρόκειται για γνωστό όπου επιμένει στο se 32GB. Σίγουρα είναι μια τίμια μικρή συσκευή ( είναι iphone ) και σίγουρα πριν μερικούς μήνες θα το είχα στο No1 επιλογή, μήπως όμως τώρα υπάρχουν και καλύτερες επιλογές;

Εγώ προσωπικά δεν έχω βρει κάτι στα κυβικά του SE και βέβαια αναφέρομαι στο ποσό μέχρι 300 ευρώ. Έχει άψογες κάμερες, είναι ταχύτατο, στα 32GB έχει εξαιρετική τιμή, ακόμη και η οθόνη του αν και μικρή σε ανάλυση τα πάει περίφημα.

Στην αγορά όμως εκτός από A5 2017 πλέον βλέπω Xiaomi Mi 5X, Huawei P10 Lite που επίσης είναι πολύ δυνατά τηλέφωνα.

Κάποια γνώμη; Έχετε δοκιμάσει τα παραπάνω; Το SE δεν είναι λίγο παλιό πλέον; Θα σηκώνει ενημερώσεις;

https://www.skroutz.gr/s/9815040/Sony-Xperia-X-Compact-32GB.html
Δημοσ.

Το SE δεν είναι λίγο παλιό πλέον; Θα σηκώνει ενημερώσεις;

οχι και παλιό το se ... το χει η γυναίκα μου (το είχα και γω άλλα το πούλησα  λόγω έλλειψής εφαρμογών και λειτουργιών στο ios) ακόμα είναι με ios 9.3.3 και δεν χρειάστηκε να κάνει αναβάθμισή ... η χρήση που κάνει είναι ελάχιστη δηλ τηλ, sms, photo, video και σπάνια  browsing (αν μπορείς να το πεις έτσι σε οθόνη 4")... σε αναμονή και τέτοια χρήση δεν τρώει καθόλου μπαταρία το φορτίζει μια φορά την εβδομάδα με 10 μέρες 

Δημοσ.

οχι και παλιό το se ... το χει η γυναίκα μου (το είχα και γω άλλα το πούλησα  λόγω έλλειψής εφαρμογών και λειτουργιών στο ios) ακόμα είναι με ios 9.3.3 και δεν χρειάστηκε να κάνει αναβάθμισή ... η χρήση που κάνει είναι ελάχιστη δηλ τηλ, sms, photo, video και σπάνια  browsing (αν μπορείς να το πεις έτσι σε οθόνη 4")... σε αναμονή και τέτοια χρήση δεν τρώει καθόλου μπαταρία το φορτίζει μια φορά την εβδομάδα με 10 μέρες 

Ποια 9.3.3 ρε φίλε και μάλιστα όταν από την άλλη μου λες " όχι και παλιό το se" ?

Εμένα με ενδιαφέρουν οι επιδόσεις στο τηλέφωνο, για κλήσεις και μηνύματα κρατάω έχω και δεύτερο νούμερο σε ένα alcatel onetouch  1035D. Καλά αυτό με την μπαταρία που λες είναι αστείο. 

Εντελώς άτοπη απάντηση.  :wacko:

Ούτε με σφαίρες!

Αντί για το 5x δες την έκδοση android one που είναι το mi a1 (ίδια τηλέφωνα απλά το a1 παίρνει αναβαθμίσεις από την Google φάση περίπου Nexus)

Και ενημερωτικά βάζω και στατιστικά μπαταρίας από μια μέρα με σχετικά βαριά χρήση στην οποία παίχτηκε και update στο λειτουργικό για το security patch Νοεμβρίου

(Η διαχείριση μπαταρίας του vanilla android είναι πολύ καλή)

Χμμ αυτό ούτε που το ήξερα, άλλα εδώ που τα λέμε είναι και λίγο λογικό διότι με τόσα μοντέλα χάνεις τη μπάλα. Θα το τσεκάρω αναλυτικότερα το mi a1... από κάμερες πως τα πάνε?

Δημοσ.

Το mi a1 ειναι μια χαρα αλλα σαφεστατα πολυ πιο μεγαλο απο το SE (σχεδον διπλασιο).

Απο την αλλη το SE ειναι καλυτερο τηλεφωνο. Η μπαταρια ομως ειναι θεμα οσο καλη διαχειρηση κι αν γινεται.

Δεν μπορεις ομως να συγκρινεις φιλοσοφιες. Καποιος που βολευτηκε με τα Apple θα ζοριστει στην μεταβαση ακομη και στο Samsung S8.

Δημοσ.

Πρόκειται για γνωστό όπου επιμένει στο se 32GB.  Σίγουρα είναι μια τίμια μικρή συσκευή ( είναι iphone ) και σίγουρα πριν μερικούς μήνες θα το είχα στο No1 επιλογή, μήπως όμως τώρα υπάρχουν και καλύτερες επιλογές;

Στην αγορά όμως εκτός από A5 2017 πλέον βλέπω Xiaomi Mi 5X,   Huawei P10 Lite που επίσης είναι πολύ δυνατά τηλέφωνα.

Το SE αναβαθμίζεται στο iOs 11, το νεότερο λειτουργικό της Apple, αυτό που φοράει και το Χ δηλαδή.  

Δημοσ.

Θα το τσεκάρω αναλυτικότερα το mi a1... από κάμερες πως τα πάνε?

Για κάμερα έχει την εφαρμογή της xiaomi λόγω των δύο φακών, βασικά η κάμερα μαζί με την εφαρμογή για τις υπέρυθρες είναι τα μόνα πράγματα από την xiaomi στο κινητό

Τωρα κοίτα.. με την στοκ εφαρμογή της xiaomi οι φωτογραφίες είναι ψιλό αισχος

Έβαλα από το play store την open camera και τα πράγματα βελτιώθηκαν αισθητά αλλά να ξέρεις ότι γενικά μιλάμε για μετριότητα.. για το κόστος είναι οκ αλλά γενικά δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο απλά για να κάνεις ίσα ίσα τη δουλειά σου.

Επίσης σήμερα παρατήρησα ότι έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στο θέμα του ήχου από ακουστικά, από τα καλύτερα αποτελέσματα που έχω παρατηρήσει σε κινητό

Σε γενικές γραμμές το κινητό πλην της κάμερας σου δίνει την αίσθηση ότι είναι πιο ακριβό από ότι πραγματικά είναι και λόγω γυμνού android πάει σφαίρα. Επίσης από υποστήριξη ρίχνει και θα ρίχνει για καιρό σε ναυαρχίδες, μέχρι τέλος του έτους έχουν υποσχεθεί oreo

Για μένα για όποιον είναι διατεθειμένος να κάνει υποχωρήσεις στο θέμα της κάμερας δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να δώσει 2 και 3 φορές τα χρήματα να πάρει κάποιο ακριβότερο μοντέλο εκτός αν γουστάρει και του περισσεύουν

Στις φωτό πάντως να ενημερώσω ότι λόγω android one η συσκευή μπορεί να αποθηκεύει απεριόριστες φωτό υψηλής ανάλυσης στο cloud και να μην περιορίζεται στα 15GB που έχει το δωρεάν Google drive.

Τραβάς όσο θέλεις και συγχρονίζει απεριόριστα, πράγμα καλό σε περίπτωση που χαθεί ή χαλάσει η συσκευή

Δεν μπορεις ομως να συγκρινεις φιλοσοφιες. Καποιος που βολευτηκε με τα Apple θα ζοριστει στην μεταβαση ακομη και στο Samsung S8.

Αυτό ισχύει όχι πάντα βέβαια αλλά ισχύει

Το mi a1 ειναι μια χαρα αλλα σαφεστατα πολυ πιο μεγαλο απο το SE (σχεδον διπλασιο).

Απο την αλλη το SE ειναι καλυτερο τηλεφωνο. Η μπαταρια ομως ειναι θεμα οσο καλη διαχειρηση κι αν γινεται.

Καλύτερο σε τι; Πλην κατά πάσα πιθανότητα της κάμερας;

Οθόνη; Όχι

Ραμ; Όχι

Εσωτερική μνήμη; Όχι

Υποστήριξη; Σίγουρα όχι

Μπαταρία; Θα ήθελα να δω μετρήσεις

Μόνο πιο δυνατό soc εχει αλλά σε συνηθισμένη χρήση θα πόνταρα τα λεφτά μου σε vanilla android ακόμα και αν ήταν κόντρα σε snap 8xx

Δημοσ.

Ποτε μην κοιτας τα επιμερους specs των apple. Η αποδοση του SE συνολικα ειναι καλυτερη. Αλλα ειναι δυο εντελως διαφορετικες συσκευες. Το ενα με iOS, το αλλο με android. Το ενα μικρο βολικό επαγγελματικο μεγεθος, το αλλο μεγαλο και πιο ταιριαστο σε μικροτερες ηλικίες. Τα λεω ενω ενσυνειδητα επιλεγω για την προσωπικη μου επαγγελματικη χρηση το μεγεθος του SE ενω η γυναικα μου (παντα με android) μολις πηρε το A1 και προσπαθει να το συνηθησει. Η αποφαση αναμεσα στα δυο δεν κρινεται απο την αποδοση τους αλλα απο την διαφορετικοτητα τους. Εχει σημασια καθε ποτε αλλαζει τηλεφωνα και καποιος. Εαν αλλαζεις οπως εγω καθε 4 χρονια τοτε η apple ειναι πιο λογικη επιλογη (ισως και λογω android one και το Α1 μπορει να αντεξει). Εαν αλλαζεις καθε χρονο τοτε η μεσαια κατηγορια των android βολευει

Δημοσ.

α σόρρυ έκανα το λάθος να νομίζω ότι λέγοντας se μιλάμε για το σονυ (βράδυ..)

Ναι μαζί σου τα iphone είναι αλλού παπά ευαγγέλιο, για μένα εκεί μετράει πόσο σου αρέσει ή όχι το λειτουργικό και μετά πάμε στη συσκευή

Για μένα το iOS (μιας και έπιασες το ζήτημα της δουλειάς) είναι ανεπαρκές για όσο καλή συσκευή και αν μιλάμε, με το android έχω μάθει να κάνω τα δικά μου και με βολεύει.

Γενικά δύσκολα θα πρότεινα σε κάποιον γνωστό μου να μεταβεί από το ένα λειτουργικό στο άλλο γιατί θα χαθεί χρόνος να συνηθίσει να κάνει πράγματα διαφορετικά χωρίς λόγο, όποτε ειδικά οποίος έχει iphone καλό είναι να μείνει εκεί..

Δημοσ.

Ο καθένας για χίλιους και δυο λόγους έχεις τις απόψεις του. Το θέμα όμως είναι ποιο τηλέφωνο αξίζει στο γενικότερο σύνολο τα λεφτά του μέχρι και 300 ευρώ. Ο διαφορές των 20-30-50 ευρώ είναι μικρές, τώρα από θέμα χρήσης το γνωρίζει καλύτερα ο κάτοχος του κινητού.

Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να αποδίδει καλά σε όλα του, στο 2017 είναι παράλογο να αγνοείς την κάμερα άσχετα με το πόσες φωτογραφίες βγάζει ο καθένας.

Επίσης το θέμα της ram άλλα και των mp μια κάμερες είναι εντελώς σχετικά, δεν σημαίνει πως τα πολλά mp ή ο μεγάλος αριθμός ram αποδίδουν καλύτερα.

Δοκιμασμένα από se φίλου, το τηλέφωνο τραβάει εξαιρετικές φωτογραφίες, ακόμη και η σέλφι κάμερα είναι κρύσταλλο. Από επιδόσεις το se είναι κροτίδα, και η οθόνη του με πολύ καλή ανάλυση κι ας μην είναι ούτε 720p.  Για το xiaomi δεν έχω ιδέα... και iphone δεν είχα ποτέ μου εκτός από τεστ που έχω κάνει από συσκευές φίλων.

Το SE γνωρίζει κάποιος μέχρι πότε θα ενημερώνεται; Τώρα τελευταία διαβάζω πολλά για το SE 2 άλλα τίποτα επίσημα.

Δημοσ.

στο 2017 είναι παράλογο να αγνοείς την κάμερα άσχετα με το πόσες φωτογραφίες βγάζει ο καθένας.

δεν διαφωνώ καθόλου, αλλά σε κινητό των 2.5 κατοστάρικων μην περιμένεις και πολλά 

αν θες καλή κάμερα πας από 400 και πάνω (πχ ένα lg g6) 

με το σκεπτικό σου πάντως είναι παράλογο να θεωρούμε smarthphone ένα τηλέφωνο με 4" στις μέρες μας.. και το μέγεθος της οθόνης είναι κάτι με το οποίο αλληλεπιδράς διαρκώς δεν μπορείς να περιορίζεσαι τόσο

κάποιοι μπορούν και καλά κάνουν, κάποιοι όμως (οι περισσότεροι μάλλον) όχι 

η ram πάντως έχει να κάνει και με το λειτουργικό.. μπορεί στο ios να είναι υπερβολικά πολλά τα 4, στο android όμως είναι καλά 

Δημοσ.

παρε το samsung a5 2017 μια χαρα ειναι.θα εχεις και ρεστα.

εχει δει κανενας το lg q6 ? 

εχει δει κανενας το lg q6 ? 

Δημοσ.

Το SE γνωρίζει κάποιος μέχρι πότε θα ενημερώνεται; Τώρα τελευταία διαβάζω πολλά για το SE 2 άλλα τίποτα επίσημα.

Την τελευταια ανααθμιση IOS την πηρε οριακα το 5s (τηλεφωνο του 2013 εν ετη 2017). Οποτε υπολογισε οτι το SE (τηλεφωνο 2016) στην πραξη εχει τα σωθικα απο το 6S αρα αναλογικα θα παιρνει χαλαρα αναβαθισεις για 3+ χρονια ακομη.

• Like 1
Δημοσ.

δεν διαφωνώ καθόλου, αλλά σε κινητό των 2.5 κατοστάρικων μην περιμένεις και πολλά 

αν θες καλή κάμερα πας από 400 και πάνω (πχ ένα lg g6) 

με το σκεπτικό σου πάντως είναι παράλογο να θεωρούμε smarthphone ένα τηλέφωνο με 4" στις μέρες μας.. και το μέγεθος της οθόνης είναι κάτι με το οποίο αλληλεπιδράς διαρκώς δεν μπορείς να περιορίζεσαι τόσο

κάποιοι μπορούν και καλά κάνουν, κάποιοι όμως (οι περισσότεροι μάλλον) όχι 

Φίλος από 5.5 ίντσες πήγες στο SE επειδή το προηγούμενο δεν χωρούσε πουθενά, του βάρεσε να έχει ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ και όλα τα άλλα να τα κάνει από laptop / desktop. ΑΠΟΨΗ!

Δε νομίζω να αναφέρω κάπου πως αναζητώ το τέλειο τηλέφωνο με 250-300 ευρώ, όπως επίσης και δεν βασίζομαι ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και στο θέμα της κάμερας απλά σου απάντησα επειδή το είπες λες και "κλάιν μωρέ η κάμερα". 

Παρόλα αυτά εξακολουθείς να πηγαίνεις το θέμα αλλού και χάνεται η συζήτηση, λέω λοιπόν ξανά, πως το θέμα δεν είναι android vs ios, ούτε ακριβότερες επιλογές από το ποσό των 300 ευρώ, άλλα το vfm smartphone με αυτά τα χρήματα. Τώρα αν το αν είναι μικρό, μεγάλο, άσχημο ή όμορφο το αποφασίζει ο εκάστοτε αγοραστής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...