PankoEllas Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Motherboard- Asus P5K64WS CPU Intel core2duo E7500 2.93 ram corsair xms3 2gb GPU Nvidia Geforce 9600gt 1gb hdd hitachi 300gb power 550w Kαλησπερα παιδια.Εχω σαν δευτερο pc εδω και χρονια το παραπανω και σκεφτομαι να το αναβαθμησω λιγο.Το ποσο που διαθετω ειναι 100 ευρω.Σκεφτομαι να του βαλω εναν core2quad τουλαχιστον.Δεν ξερω αν μπορω να βαλω SSD και δεν ξερω αν υπαρχει κατι σε καρτα γραφικων καλυτερο απο αυτην που εχω.Ειναι dd3..Mπορω να βαλω καποια ddr5? Καθε προταση δεκτη.Μπορω να αγορασω απο eshop αλλα και απο εξωτερικο ebay ακομα και αν ειναι μεταχειρισμενο το προιον. Χρηση υπολογιστη ελαφρυ gaming (λολ,lineage) σε 32αρα FHD tv.
CheOnWeb Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Εγώ με ep35c-ds3r Gigabyte και Ε8400, έβαλα SSD και 8GB RAM, και είδα φως. Χωρίς SSD δεν κάνεις αναβάθμιση εκτός αν σε ενδιαφέρει μόνο η CPU. GPU έχω GT740. Το έχω σκεφτεί κι εγώ για CPU αλλά δεν αξίζει αν δεν πας αρκετά παραπάνω (XEON κλπ). 2
adtakhs Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Motherboard- Asus P5K64WS CPU Intel core2duo E7500 2.93 ram corsair xms3 2gb GPU Nvidia Geforce 9600gt 1gb hdd hitachi 300gb power 550w Kαλησπερα παιδια.Εχω σαν δευτερο pc εδω και χρονια το παραπανω και σκεφτομαι να το αναβαθμησω λιγο.Το ποσο που διαθετω ειναι 100 ευρω.Σκεφτομαι να του βαλω εναν core2quad τουλαχιστον.Δεν ξερω αν μπορω να βαλω SSD και δεν ξερω αν υπαρχει κατι σε καρτα γραφικων καλυτερο απο αυτην που εχω.Ειναι dd3..Mπορω να βαλω καποια ddr5? Καθε προταση δεκτη.Μπορω να αγορασω απο eshop αλλα και απο εξωτερικο ebay ακομα και αν ειναι μεταχειρισμενο το προιον. Χρηση υπολογιστη ελαφρυ gaming (λολ,lineage) σε 32αρα FHD tv. Μπορείς να βάλεις ότι κάρτα θες . Καλό είναι να βάλεις έναν Q9550 ή έναν Q9650 αλλά υπάρχουν και κάτι XEON που παίρνει το σύστημα Ναι μπορείς να βάλεις έναν SSD άνετα. Υποστηρίζει και AHCI το mobo . Αλλά αυτό που σίγουρα θες είναι RAM μεγαλύτερη ίση των 8GB . 1
PankoEllas Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Μπορείς να βάλεις ότι κάρτα θες . Καλό είναι να βάλεις έναν Q9550 ή έναν Q9650 αλλά υπάρχουν και κάτι XEON που παίρνει το σύστημα Ναι μπορείς να βάλεις έναν SSD άνετα. Υποστηρίζει και AHCI το mobo . Αλλά αυτό που σίγουρα θες είναι RAM μεγαλύτερη ίση των 8GB . στο ebay εχει xeon και q9550 κτλπ απο 15 ως 40 ευρω.Βρησκεις ευκολα επεξεργαστη σε καλη τιμουλα. το ΑHCI τι ειναι; (σορρυ ειμαι λιγο ασχετος σε ορολογιες). Οτι περνει ssd ειναι καλο. Tην καρτα γραφικων λες να την αφησω;
CheOnWeb Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 RAM SSD CPU GPU Μ' αυτή τη σειρά θα πήγαινα, ανάλογα φυσικά με το budget και τις ανάγκες.. 1
PankoEllas Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 RAM SSD CPU GPU Μ' αυτή τη σειρά θα πήγαινα, ανάλογα φυσικά με το budget και τις ανάγκες.. δεκτον...ο μονος λογος που εβαλα πρωτα το cpu ειναι οτι πιο φτηνα βρησκεις cpu απο 8αρες μνημες 1333... ερωτηση...ο ssd sata2 η sata3 ???
CheOnWeb Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 δεκτον...ο μονος λογος που εβαλα πρωτα το cpu ειναι οτι πιο φτηνα βρησκεις cpu απο 8αρες μνημες 1333... ερωτηση...ο ssd sata2 η sata3 ??? sata 3 για να παίζει παντού. (υπάρχουν ssd sata 2?)
PankoEllas Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 sata 3 για να παίζει παντού. (υπάρχουν ssd sata 2?) ναι στο ebay εχει σατα2 και εγω δεν ηξερα οτι υπαρχουν...Ρωταω γιατι δεν ξερω αν η mobo υποστηριζει σατα3
CheOnWeb Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 ναι στο ebay εχει σατα2 και εγω δεν ηξερα οτι υπαρχουν...Ρωταω γιατι δεν ξερω αν η mobo υποστηριζει σατα3 Αν δεν υποστηρίζει sata 3 (εμένα δεν), θα τρέχει με sata 2.
Dr_73 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Εγώ θα έλεγα με αυτή τη σειρά Ram Cpu Gpu μόνο αν σε ενδιαφέρουν παιχνίδια , έστω και παλιά , η 9600 που έχεις δεν ήταν καλή ούτε στην εποχή της και η εποχή της ήταν 9 χρόνια πριν . SSD τελευταίο και μόνο εφόσον βάλεις όλα τα άλλα και αποφασίσεις να υπερβείς πολύ το budget των 100 ευρω . Βέβαια gpu & ssd όσα λεφτά κι αν δώσεις, τα έχεις και για οποιοδήποτε άλλο μηχάνημα , δεν τα χάνεις. Για μεταχειρισμένες gpu, δες την ιεραρχία εδώ και δες ποιές βρίσκεις καλή τιμή μτχ και είναι πάνω από 2 στήλες από τη δικιά σου π.χ. Καμιά gtx 750ti μέχρι 70 ευρώ ΤΟ ΠΟΛΥ, ίσως άξιζε.
PankoEllas Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Εγώ θα έλεγα με αυτή τη σειρά Ram Cpu Gpu μόνο αν σε ενδιαφέρουν παιχνίδια , έστω και παλιά , η 9600 που έχεις δεν ήταν καλή ούτε στην εποχή της και η εποχή της ήταν 9 χρόνια πριν . SSD τελευταίο και μόνο εφόσον βάλεις όλα τα άλλα και αποφασίσεις να υπερβείς πολύ το budget των 100 ευρω . Βέβαια gpu & ssd όσα λεφτά κι αν δώσεις, τα έχεις και για οποιοδήποτε άλλο μηχάνημα , δεν τα χάνεις. Για μεταχειρισμένες gpu, δες την ιεραρχία εδώ και δες ποιές βρίσκεις καλή τιμή μτχ και είναι πάνω από 2 στήλες από τη δικιά σου π.χ. Καμιά gtx 750ti μέχρι 70 ευρώ ΤΟ ΠΟΛΥ, ίσως άξιζε. μαλιστα...μπορεις να μου πεις πιο μοντελο gtx 750 ti εννοεις γιατι βλεπω διαφορα..εχει gigabyte στα 2gb εχει και αλλες 1gb
jimmyfis Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Φίλε πρόσφατα αποφάσισα να "αναπαλαιώσω" ένα laptop HP ~10ετίας για να τον πάρω στο γραφείο αντί ενός αντίστοιχου Acer που είχε ide δίσκο. Ο HP ήταν core2duo, T7300 νομίζω, στα 2.1GHz, είχε 2GB μνήμη και μηχανικό δίσκο. Η κατάστασή του ήταν τόσο χάλια, που εδώ και πολλά χρόνια βρισκόταν μόνιμα σε μια ντουλάπα. Του έβαλα έναν ssd 120GB mushkin (σε sata II) και 2GB μνήμη ακόμα που είχα ξεχασμένη σε ένα συρτάρι και πραγματικά ακόμα δεν πιστεύω την βελτίωση που έχει. Σε λιγότερο από λεπτό, έχει bootάρει, έχει ανοίξει firefox και έχει φορτώσει και 1-2 σελίδες. Πριν έκανε 1 λεπτό να ανοίξει το δεξί-κλικ-μενού στο gmail. Με λίγα λόγια, βάλε έναν ssd και μνήμη για να ξανανιώσει το μηχάνημα σου και μετά βλέπεις για κάρτα γραφικών ή επεξεργαστή αν θες να κάνεις κάτι παραπάνω. 1
Occultist Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Τι να την κάνει την κάρτα γραφικών σε οποιοδήποτε Core 2, το 2017;
PankoEllas Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Τι να την κάνει την κάρτα γραφικών σε οποιοδήποτε Core 2, το 2017; η καρτα θα παει στο μελλον σε αλλη αναβαθμηση του υπολογιστη.Οπως και ο ssd κτλπ...Πχ μετα απο κανα χρονο αλλαζω mobo και cpu και παω σε εναν amd fx ισως και κουμπωνω ολα τα αλλα επανω παλι.Ουτος η αλλος ειναι δευτερο pc,το main τερατακι το εχω
meletis_m Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα για να μην ανοιγω νέο θέμα , παρόμοια σύνθεση έχω απο το 2009. Απλώς πλέον χρησιμοποιώ 1 φορητό υπολογιστή(Lenovo T410i) Βασικά αξίζει να την αναβαθμίσω καθώς παιχνίδια δεν παίζω, και θα τη χρησιμοποιω μονο για εφαρμογές της σχολής, Internet , Μητρική κάρτα Gigabyte G31M-ES2L Μνήμη Ram 2 x 2Gb Κάρτα Γραφικών Nvdia 9500Gt Τροφοδοτικό 400W , κινέζικο Επεξεργαστης: Core™ 2 Duo E7500 Έχω στην άκρη 1 Ssd 120 Gb (Intel 530) Αξίζει να κοιτάξω σε Ebay κάποιο καλύτερο επεξεργαστή & μνήμη Ram και να δώσω 25 ευρώ περίπου μνήμη Ram :https://www.ebay.com/itm/Samsung-8GB-2X4GB-PC2-6400U-DDR2-800Mhz-240pin-High-Density-Desktop-AMD- Memory/272853544180?hash=item3f8756acf4:g:plIAAOSw44BYmXXd επεξεργαστής : Core™ 2 Duo E8500 έ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα