ssd93 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Εδώ και καιρό προσπαθώ να κατανοήσω πως αυτό ειναι εφικτό. Βλέποντας το συγκεκριμένο Site: πραγματικά μου δημιουργήθηκε η απορία πως είναι δυνατόν να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, έστω και χωρίς πραγματική αξία απλά και μόνο για την επιστημονική προσέγγιση. Περιμένω τα σχόλια σας.
aposporis Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Πρακτικά έχεις ένα πολύ δυνατό μηχάνημα που τρέχει 2 virtual machines. Δεν είναι κάτι τρομερό. Υπάρχουν αρκετοί οδηγοί στο internet. 1
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Πρακτικά έχεις ένα πολύ δυνατό μηχάνημα που τρέχει 2 virtual machines. Δεν είναι κάτι τρομερό. Υπάρχουν αρκετοί οδηγοί στο internet. μια χαρά παλούκι είναι για δοκίμασε το pci passhrough σε xen για να τραβάς τα μαλλιά σου σε κάποιες υπογραφές που έχω δει εδώ στο insomnia κάποιοι το έχουν δουλέψει το θέμα...
dpolal Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Εδώ και καιρό προσπαθώ να κατανοήσω πως αυτό ειναι εφικτό. Βλέποντας το συγκεκριμένο Site: πραγματικά μου δημιουργήθηκε η απορία πως είναι δυνατόν να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, έστω και χωρίς πραγματική αξία απλά και μόνο για την επιστημονική προσέγγιση. Περιμένω τα σχόλια σας. Ουσιαστικά έχεις ένα τούμπανο μηχάνημα με ένα ειδικού τύπου λειτουργικό σύστημα να τρέχει από κάτω, το unraid. Δουλειά του εν λόγο λειτουργικού είναι να «σπάσει» το διαθέσιμο h/w σε κομμάτια, όσα του δηλώσεις εσύ και πάντα βάση των δυνατοτήτων του υλικού σου, έτσι ώστε το κάθε «κομμάτι» να αποτελεί έναν αυτόνομο Η/Υ από μόνο του. Μετά, ορίζεις εσύ τί λειτουργικό θα τρέχει ο κάθε «αυτόνομος» Η/Υ και τί δουλειά θα κάνει. Σαν τεχνολογία υπάρχει εδώ και χρόνια αλλά συνήθως τη βλέπουμε σε servers, για gaming rig πρώτη φορά το είδα. Αν θες να δοκιμάσεις κατέβασε το Oracle VM VirtualBox ή τοVMWare Player που είναι δωρεάν και δοκίμασε να στήσεις ένα εικονικό pc μέσα στο κανονικό σου για να καταλάβεις τί ακριβώς κάνει.
aposporis Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 μια χαρά παλούκι είναι για δοκίμασε το pci passhrough σε xen για να τραβάς τα μαλλιά σου σε κάποιες υπογραφές που έχω δει εδώ στο insomnia κάποιοι το έχουν δουλέψει το θέμα...Προ Προς το παρών έχω κάνεΙ passthrough τον δίσκο με τα 10αρια σε kvm (fedora). Το επόμενο βήμα ήταν η nvidia αλλά θα το γυρίσω σε vmware. Αναρωτιέμαι αν το κόστος για ένα "2in1 game pc" είναι παραπλήσιο με 2 pc.
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 εγώ προσπάθησα σε debian αλλά προς το παρών... δεν... θέλει λίγο διάβασμα...
ssd93 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Υφίσταται gaming σε virtual pc? Δεν θα καθυστερεί πολύ? edit Διάβασα ότι αν το βασικό os είναι linux boostarei την απόδοση στα virtuals Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2017 από ssd93
dpolal Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Υφίσταται gaming σε virtual pc? Δεν θα καθυστερεί πολύ? edit Διάβασα ότι αν το βασικό os είναι linux boostarei την απόδοση στα virtuals Οτιδήποτε και αν κάνεις σε virtual pc θα έχεις χαμηλότερες επιδόσεις για τον απλό λόγο ότι τρέχεις 2 ή περισσότερα λειτουργικά συστήματα και επειδή αναγκαστικά μοιράζεις τους διαθέσιμους πόρους του h/w στις εικονικές μηχανές. Εκτός μόνο από την περίπτωση που έχεις διαφορετικές κάρτες γραφικών όλα τα υπόλοιπα (cpu,ram,ssd,hdd) μοιράζωνται.
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Οτιδήποτε και αν κάνεις σε virtual pc θα έχεις χαμηλότερες επιδόσεις για τον απλό λόγο ότι τρέχεις 2 ή περισσότερα λειτουργικά συστήματα και επειδή αναγκαστικά μοιράζεις τους διαθέσιμους πόρους του h/w στις εικονικές μηχανές. Εκτός μόνο από την περίπτωση που έχεις διαφορετικές κάρτες γραφικών όλα τα υπόλοιπα (cpu,ram,ssd,hdd) μοιράζωνται. δεν είναι απαράβατος κανόνας, και πάντα ανάλογα με το τι θες να κάνεις. edit Διάβασα ότι αν το βασικό os είναι linux boostarei την απόδοση στα virtuals και αυτό σχετικό είναι... στο video ο τυπάς έχει κάνει passthrough όλους τους πόρους που χρειάζεται απο φυσικές συσκευές. κατα συνέπεια σηκώνει virtual λειτουργικό ακριβώς μετά το post.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα