Προς το περιεχόμενο

SB Audigy2ZS & Ηχεία ALTEC LANSING

CyberWalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το ίδιο post υπάρχει και στα Hardware -> Γενικά γιατί δεν ήξερα που να το κατατάξω...

Σκέφτομαι να πάρω την SOUNDBLASTER CREATIVE AUDIGY 2 ZS PLATINUM PRO (7.1)

Αυτή η κάρτα έχει ΚΑΙ livedrive ΚΑΙ αποκωδικοποιητή επάνω...;;; (γιατί έτσι δείχνει)

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=28&Nav_Section_Id=28&Catalog_Id=1&Product_Id=158483&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Μαμάτη καρτούλα έτσι;

Αποφάσισα να τη συνοδέψω με τα ALTEC LANSING 251

Δείτε specs! (2 pages pdf) > http://www.alteclansing.com/downloads/251%20sell%20sheet.pdf

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ... Ποιά χρειάζομαι πραγματικά;

Τα ALTEC LANSING 251...?

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Merchant_Id=1&Catalog_Id=1&Section_Id=28&pcount=&Product_Id=83835

ή τα ALTEC LANSING 251AAD + AAD200 (90W , 5+1)...?

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=30&Nav_Section_Id=911&Catalog_Id=1&Product_Id=142127&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Χρειάζομαι το AAD200 ή όχι;

Πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπό να ψάξω για ψηφιακή σύνδεση γενικά;

Κερδίζω μεν σε καλώδια, κερδίζω όμως σε ποιότητα ήχου;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Efoson ta hxeia einai apokleistika gia PC, de xreiazesai decoder. Oi Audigy kanoun decoding se software kai bgazoun etoimo analogiko hxo. De tha kerdiseis tipota an bgazeis psifiako hxo (optical h coaxial) kai to metatrepei o decoder para mono se CPU usage se 5.1 hxo (ti CPU exeis?) Malista sta paixnidia tha prepei na to girizeis se analogiko, opote tha to afhneis synexeia sto analogiko kai teleiwse.

Ara afou apofasises na pareis ALTEC LANSING pare ta 251. Ektos an theleis na ta syndeeis me to dvd player sou kai afto de bgazei ksexwrista analogika RCA gia ton polykanalo hxo.

"(ti CPU exeis?)" >>> Έχω έναν PIII 550MHz υπερχρονισμένο στα 743MHz. Πλέον τρέχω κυρίως XP, δεν παίζω παιχνίδια. Σκέφτομαι αργότερα για κανονικό home theater και ήδη ψάχνομαι για οικειακό DVD Player, οπότε υπάρχει κάποιο νόημα στο να αγοράζω απο τώρα τον decoder... Απλά αυτό μπορεί να καθυστερήσει ( ...αρκετά! )

Σε ότι αφορά πάντως την software κωδικοποίηση ήδη ανησυχώ γιατί έχω κάποια κολλήματα. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι οφείλονται στο audio decoding μιας και παλαιότερα δεν είχα κολλήματα (απλά σίγουρα κι αυτό επιβαρύνει με τη σειρά του)

:idea: :arrow: Έχω την εντύπωση ότι η AUDIGY 2 ZS PLATINUM PRO σε αντίθεση με την 'απλή' AUDIGY 2 ZS PLATINUM (όχι pro) έχουν την εξής διαφορά και ομοιότητα.

Καμία εκ των δύο δε φέρει αποκωδικοποιητή και απλά το προσθετο hub drive που καταλαμβάνει ένα 5.25" bay στη πρόσοψη του υπολογιστή στην απλή Platinum, εδώ η Platinum Pro το έχει εξωτερικό.

Είμαι από το πρωί στο site της creative και ψάχνω να βρω τα specs

http://www.soundblaster.com/products/Audigy2ZS_platinum_pro/specs.asp

αλλά δεν το ξεκαθαρίζει. Πλέον μου είναι προφανές επειδή πρόσεξα τα ονόματα που δίνει στα 'Drive' της και φαίνεται από τις φώτο του site.

http://www.soundblaster.com/products/Audigy2ZS_platinum_pro/gallery.asp

Κατά τα άλλα οι δύο κάρτες είναι οι ίδιες. Τα λέω καλά;! :roll: :?

Ti ennoeis otan les "ferei apokwdikopoihth"? Na paroun pshfiako shma spdif kai na to bgaloun 5.1 analogiko? Exoun tetoio, apla h douleia ginetai se software level, thelei dhladh na einai syndedemenh me PC.

H pro pantws, ektos apo auta pou anafereis, einai kalyterh se poiothta mias kai exei kapoia pragmatakia parapanw apo thn aplh platinum opws asio 24/92. Twra h diafora sthn timh gia mena de dikaiologeitai...

Στην περίπτωσή μου δικαιολογείται η χρηματική διαφορά και ο λόγος είναι ότι δεν έχω ελευθερο bay 5.25". Υπάρχουν μέθοδοι και τα έβαλα κάτω και είδα ότι όλα έχουν κόστος (είτε αυτό είναι χρήμα ή κόπος είτε χρόνος αναμονής, είτε θέμα αισθητικής) Χρειάζομαι το 'hub ή drive' για τις επιπλέον εξόδους και δεν έχω χώρο οπότε χρειάζομαι νέο κουτί. Αν αγοράζα νέο κουτί θα έδινα κοντά στα 199ευρώ (thermaltek) ή κάποιο από yahoo shop ή xoxide με 7+ bays κοντά στα 80ευρώ. Δε θα έπαιρνα κάτι πιο φθηνό γιατί δε με καλύπτει. Αυτό όμως έχει να κάνει με τις προσωπικές επιλογές μου. Αν το δω αντικειμενικά για τους υπόλοιπους αγοραστές γενικά, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι μια τέτοια διαφορά δεν δικαιολογεί ως συμφέρουσα την αγορά της pro. Τα έβαλα κάτω τα υπολόγισα και αποφάσισα τα 100 ευρώ να τα δώσω εκεί.

Μιας και αναφέρθηκες στους ASIO drivers... τα νουμεράκια 24/92 τι είναι;

24bit - 92Khz; - Δεν πήγα να κοιτάξω ακόμα. Πάντως αν είναι μόνο θέμα software αυτό περί ASIO πιστεύω πως και οι αγοραστές της απλής Platinum θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την δυνατότητα του chipset που θεωρώ πως είναι κοινό. Χωρίς να γνωρίζω πάντα, απλά εικάζω...

Σε ότι αφορά το θέμα αποκωδικοποιητή εννοούσα αυτό ακριβώς που είπες. Το ξέρω ότι γίνεται με software τρόπο. Αρχικά θεωρούσα ότι είχε πρόσθετο hardware για το DolbyDigital (ES), dts, THX κτλ...

File poly kala kaneis kai agorazeis thn Pro afou diatheteis to analogo reusto ;) kai de diatheteis allo ekswteriko bay. Exe pantws ypopsh sou oti h pro xreiazetai kai mia PCI parapanw apo thn aplh gia na douleuei to platinum drive ths, ekei syndeetai.

Μιας και αναφέρθηκες στους ASIO drivers... τα νουμεράκια 24/92 τι είναι;

24bit - 92Khz;

Akribws. H aplh yposthrizei ASIO 16/48.

']Πάντως αν είναι μόνο θέμα software αυτό περί ASIO πιστεύω πως και οι αγοραστές της απλής Platinum θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την δυνατότητα του chipset που θεωρώ πως είναι κοινό. Χωρίς να γνωρίζω πάντα' date=' απλά εικάζω...[/quote']

Oxi, einai kathara thema hardware, mono h pro to yposthrizei giati diathetei ta analoga DACs (Digital to Analog Convertes).

Kalytera na deis auto to forum gia leptomeries twn Audigy, oi typoi einai poly psagmenoi:

http://www.3dss-forums.com/cgi-bin/wwwthreads/postlist.pl?Cat=&Board=Forum22

Είμαι κάτοχος των Altec Lansing 251 (απλά) και θέλω να πω ότι είμαι κατευχαριστημένος. Τα Altec πιστεύω ότι για την τιμή τους προσφέρουν κορυφαία ποιότητα ήχου. Ίσως μάλιστα χάνουν λιγάκι σε ένταση, αλλά πιστεύω είναι αμελητέο πρόβλημα εφόσον η εγκατάσταση γίνει σε δωμάτιο.

Το μοναδικό πρόβλημα το παρατήρησα σε κλασική μουσική κυρίως (ή σε ηχογραφήσεις με αναλογικό μέσο), καθώς σε αυξημένες εντάσεις ο ήχος παραμορφώνεται αρκετά. Η κάρτα ήχου που χρησιμοποιώ είναι η SB live 5.1 μια κάρτα που μου έχει προκαλέσει πολλά παράπονα Το κυριότερο είναι τα σκουπίδια που παρουσιάζονται στο μέγιστο της έντασης (δεν έχουν σχέση με αυτά ποθ ανέφερα προηγουμένως, εντελώς διαφορετική παραμόρφωση). Μάλλιστα θα την καταργούσα και θα επέστρεφα στην ενσωματωμένη της motherboard η οποία δεν είχε κανένα πρόβλημα αν δεν είχε καλύτερο 5.1 ήχο.

Γενικά θέλω να τονίσω ότι ο 5.1 ήχος είναι ικανοποιητικότατος (έχουν μάλιστα λάβει και την καλύτερη βαθμολογία ως κορυφαία επίδοση σε αναπαραγωγή ταινιών -σε τιμές κάτω των 150 ευρώ μιλάμε πάντα- από το RAM) ακόμα και με τα απλά Altec (χωρίς τον πρόσθετο αποκωδικοποιητή). Εαν όμως όπως λες σκοπεύεις να τα χρησιμοποιήσεις και σε άλλη συσκευή πλην του υπολογιστή, τότε μάλλον θα σου φανεί χρήσιμος. Μόνο τότε όμως.

qspock σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες και το link. Θα τα τσεκάρω σύντομα!

Panahs χαίρομαι πολύ που σου έχουν φανεί αρκετά ικανοποιητικά τα ηχεία!

Σε ότι αφορά την Live 5.1 έχω να πω ότι από 4 διαφορετικούς φίλους χρήστες (και ένας που προστιθεται εσύ, 5) έχω ακούσει ακριβώς το ίδιο παράπονο. Τονίζω πως αυτό το πρόβλημα αφορά μόνο την 5.1 και όχι την απλή Live (Platinum ή μη) μιας και την τελευταία είχαμε μέχρι πρόσφατα (εγώ καθώς και οι 3 απο τους 4 που προανέφερα) και φυσικά δεν αντιμετοπίσαμε παρόμοιο πρόβλημα πέρα μιας αναιπαίσθητα ελαφρά χειρότερης ποιότητας στο ένα κανάλι (που είναι θέμα υλοποίησης και το παραδέχεται και η ίδια η εταιρία)

vasika i pro me tin apli den exoun hardware diafores einai oloidies kartes... 24bit pyrines yparxoun apo tin audigy 2 tin opoia exw kai ypostirizei 24 bit- kai episi oi diafora metaxy audigy 2 kai zs den einai sta bit (nomizw) einai sta khz kai ston polykanalo hxo...oi zs ftaboun mexri 100kati khz (enw oi 2 mexri 96 nomizw) kai episis ypostirizoun 7.1 hxo...den pisteyw oti yparxei ousiastiki diafora pera apo to oti i pro exei mia extigy(me 2 parapanw thires apo tin extigy) gia front panel

vasika i pro me tin apli den exoun hardware diafores einai oloidies kartes...

Yparxei ousiastikh diafora se poiothta den einai mono to ekswteriko drive. H pro exei kalytera apotelesmata se sygkritika test (RMAA) oson afora ton thorybo, thn poiothta hxou genikotera. Gia leptomeries deite edw.

24bit pyrines yparxoun apo tin audigy 2 tin opoia exw kai ypostirizei 24 bit

Giati eipe kaneis oti den yposthrizei 24 bit hxo? Alla 24 bit ASIO einai allo pragma, kai h aplh ZS platinum yposthrizei mono 16 bit resolution kai 48 khz sampling rate ASIO. Kai oi 2 kartes yposthrizoun 24/96 hxo se direct sound h wave output. Oxi oti to ASIO einai kai toso shmantiko, yparxoun ki alloi tropoi gia na paiksei kaneis mousikh me beltisth poiothta, leme twra...

Oso gia to 7.1 oles oi ZS to yposthrizoun, de sygkrinoume thn palia A2 alla A2 ZS Platinum me A2 ZS Platinum PRO.

Ελπίζω σε ότι αφορά τουλάχιστον το θέμα των ηχείων η μόνη διαφορά ανάμεσα στα δύο 'μοντέλα' να είναι ο αποκωδικοποιητής και όχι και οι επιδόσεις... :wink: (...πάντως το φινίρισμα δεν είναι το ίδιο)

Όπως καταλάβατε, κατέληξα στα Altec Lansing 251 τα απλά τελικά...

Σκέφτηκα ότι για το home theater ίσως είναι καλύτερα να αγοράσω αργότερα αποκωδικοποιητή (με την ελπίδα ότι θα βελτιωθούν οι τιμές στα decs και ότι η αγορά στο μέλλον θα έχει να επιδείξει ακόμα καλύτερες προτάσεις) - Μεθαύριο έρχονται... είδωμεν!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...