Προς το περιεχόμενο

Αγορά καινούργιου αυτοκινήτου μέχρι 16.000 ευρώ

css03027

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα,

Τις τελευταίες μέρες είμαι σε αναζήτηση καινούργιου αυτοκινήτου, το budget είναι κάπου στα 15+ χιλιάρικα και θα αγοραστεί με κάποια προκαταβολή και δόσεις. Δεν έχω ιδέα τι παιζει σε αυτές τι τιμές αλλα το κύριο μέλημα μου ειναι να ειναι ΑΣΦΑΛΕΣ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ, σχετικά ΑΝΕΤΟ και να μη χρειάζεται να δουλευω για να το συντηρώ! Θέλω να με εξυπηρετεί και να μη σκέφτομαι πόσο θα κάψει για να παω ένα ταξίδι!

Σε επαρχία θα κυκλοφορεί, περίπου 12.000-14.000 χιλιόμετρα το χρόνο μοιρασμένο σε αστικό και μη αστικό περιβάλλον. 

Έχετε κάποιες προταση? Κατι που πρέπει να αποφύγω?

Έριξα μια ματιά στο Micra, στο Yaris και στο Fiesta αλλα δεν οδήγησα κανένα για να δω πως ειναι στο δρόμο! 

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πολυ καλα και τα τρια αλλα αν εχεις την δυνατοτητα να οδηγησεις οποιοδηποτε πριν το αγορασεις θα ηταν πολυ καλη ιδεα.

Δεν ξερω  τιμη αλλα κοιτα και το Auris και το Jazz (το ειχα του 2007 και ηταν παρα πολυ καλο ).

Δες και το ibiza αν παιζουν ακομα και οι προσφορες launch edition ειναι καλο vfm.Το micra παροτι ειναι καλο βλεπω οτι βγαινει με κινητηρα μονο μεχρι 90 ιππους,οποτε γιατι να μην πας και στο swift τοτε να γλιτωσεις και 2500 ευρω

Να ξαναπω οι με τα λεφτα που διαθετεις μπορεις να βρεις πολλα αυτοκινητα . Κανε μονος σου μια ερευνα και ζητσε να κανεις test drive σε αυτα που σου αρεσουν πιο πολυ.

Δες και τα ΚΙΑ που έχουν 7 χρόνια εγγύηση.

Αν δεν εχει αλλαξει και τα Toyota εχουν 6 χρονια εγγυηση.

Αν η τιμή στην ίδια έκδοση εξοπλισμού μεταξύ βενζίνης και πετρελαίου ειναι περίπου στα 1000+ ευρώ (όπως στο micra) τοτε θα αγοράσω πετρελαιοκίνητο γιατι σε περίπου 2 χρονια πιστευω θα γινει η απόσβεση, σε διαφορετική περίπτωση, αν η διαφορα στην τιμή ειναι μεγαλύτερη, όπως στο yaris που η διαφορά ειναι 3000 τότε θα παω σε έκδοση βενζίνης.

Οι τιμές στο περίπου με παρόμοιο εξοπλισμό και παρόμοιες επιδόσεις (να μπορεις να κινηθείς ανετα σε ενα ταξίδι) ειναι οι εξής:

micra βενζίνη - περίπου 15.000 (0,9 - 90 ιπποι)
Micra πετρέλαιο - περίπου 16.000 (1,5 - 90 ίπποι και δεν εχει τέλη κυκλοφορίας)
Fiesta βενζίνη - περίπου 15.000 (1,0 - 100 ιπποι)
Fiesta πετρέλαιο - περίπου 16.000 (1,5 - 85 ίπποι και δεν εχει τέλη κυκλοφορίας)
Yaris βενζίνη - περίπου 14.400 (1,5 - 111 ιπποι)
Yaris πετρέλαιο - περίπου 17.400 (ούτε κάν... ειναι πολύ ακριβό)
...
...

Δε μου αρέσει το Ibiza, δε μου αρέσει το corsa, δε θα ήθελα KIA, το Auris ξεφευγει σε τιμή...

Fiesta ecoboost , 8 χρονια εγγυηση.

Μαλιστα στο μπατζετ σου πας και σε καλη εκδοση και πιθανως στον κινητηρα με τα 125/140 αλογα για να εισαι στ'αληθεια ανετος στα ταξιδια σου.

Το πετρελαιο μη το σκεφτεσαι καν. Ως το Σεπτεμβρη θα βγουν νεες τιμες ρυπων ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ συμφωνα με το νεο τροπο μετρησης που εχει επιβαλλει η ΕΕ. Επιπλεον η ΕΕ εχει δηλωσει ξεκαθαρα οτι εχει σκοπο να περιορισει τα diesel, πραγμα που σημαινει οτι αυτο με την νεα μετρηση των ρυπων, ειναι μονο η αρχη. Μονο η αρχη ειναι και το γεγονος πως ενας απο τους μεγαλυτερους κατασκευαστες diesel κινητηρων, η renault, ανακοινωσε οτι σταματαει την εξελιξη τους κατοπιν της στασης της ΕΕ.

Βαλε και στην εξισωση το ελληνικο κρατος που συνεχως μαγειρευει την εξτρα φορολογηση στο diesel και αργα ή γρηγορα θα το πραξει, κι εχεις μπροστα σου ολο το concept.

Diesel από εδώ και πέρα για αγορά νέου αυτοκινήτου μη επαγγελματικού είναι καθαρή οικονομική αυτοκτονία. Σιγά σιγά θα ξεστοκάρουν και οι βιομηχανίες.

Βενζίνη θα έλεγα κι εγώ, ακόμα και να μην αλλάξει τίποτα με τα diesel δεν κάνεις και πολλά χιλιόμετρα. Πάρα πολλά ωραία αυτοκίνητα να διαλέξεις. Και το fiesta που προτάθηκε ωραίο και κάποιο kia και πολλά ακόμα. Όρεξη να έχεις να πηγαίνεις στις αντιπροσωπείες! :)

FORD FOCUS - 1.5 Ecoboost 150 PS TREND 16.350€

HYUNDAI i30 - 1.4 100 PS STYLE 16.190€

SUZUKI VITARA - 1.6 2WD GL 16.191€

Αυτά με entry level εξοπλισμό αλλά μία κατηγορία ποιό πάνω

Αν θέλεις για να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο, μπορείς να μάς πεις και το προφίλ χρήσης για τα επόμενα 10 χρόνια, π.χ. πόσα άτομα θα μεταφέρει, ενδέχεται να υπάρξει οικογένεια, κλπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...