zstephanos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Καλημέρα Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε σχέση με την ταχύτητα που έχω από το VDSL της NOVA που έβαλα πρόσφατα. Οπως φαίνεται και από την εικόνα που επισυνάπτω συγχρωνίζω στα 42. Αυτές τις μέρες έχει πέσει στα 38700. Στις 27/06 ήρθε τεχνικός της Forthnet και μέτρησε τη γραμμή VDSL από το σπίτι μου στα 5000/38594 και από την είσοδο της πολυκατοικίας στα 5000/40738 mbps. Με ενημέρωσε πως παίρνω γραμμή από το DSLAM του ΟΤΕ και πως είναι λογικό το 5000/40738 mbps και πως είναι αποδεκτό από την εταιρία καθώς το VDSL είναι έως 50000mbps.Καταλαβαίνω αυτά που είπε ο τεχνικός σας απλά δεν μπορώ να καταλάβω πως για τόσο μικρή απόσταση από το DSLAM (Από το DSLAM Αμπελόκηποι είμαι 100μ) και με Noise Margin(Up/Down) 24.3/8.1 dB, Line Attenuation(Up/Down) 0.1/11.2 dB το 40mbps θεωρείται αποδεκτό. Θα ήθελα να σημειώσω ότι η γραμμή μου έχει τρελό noise το οποίο μου λένε από τη Forthnet ότι προέρχεται από κάποιο βραχυκύκλωμα της συσκευής στο σπίτι. Έτσι λοιπόν άλλαξα συσκευή, καλώδιο και φίλτρο και που και που εμφανίζεται και εξαφανίζεται το noise. Από την εμπειρία σας μπορώ να κάνω κάτι? Αν κάνω αίτηση για FastPath θα βελτιώσει κάτι ή τζάμπα κόπος? Επίσης βλέπετε να παίρνουμε καμπίνα εμείς που είμαστε στα DSLAM ή θα μείνουμε μέ ότι μας σερβίρει ο ΟΤΕ? Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο αλλά είναι σπαστικό να είμαι σχεδόν πάνω από το DSLAM να πληρώνω 50 και να έχω αυτή την αντιμετώπιση. Ευχαριστώ Στέφανος
bill2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δοκίμασε στην κεντριή πρίζα μόνο του να δεις αν θα έχει διαφορά μόνο ρουτερ θα βάλεις
zstephanos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δοκίμασε στην κεντριή πρίζα μόνο του να δεις αν θα έχει διαφορά μόνο ρουτερ θα βάλεις Τα έχω κάνει όλα παιδιά. Είναι μόνο του στην κεντρική μπριζα χωρίς φίλτρο (όπως μου είπαν από forthnet). Λέτε το FastPath να βοήθήσει με την ταχύτητα συγχρονισμού? Είμαι 100μ από το DSLAM και έχω 38900
bill2015 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 αν είσαι κουμπομένος στο αστικό κέντρο κατευθίαν δεν μπορεις να κάνει και πολλά μόνο αν τους απειλήσεις ότι θα πάς σε άλλη εταιρία ίσως κάτι κάνουν
Cosbuster Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Μου κάνει αρκετή εντύπωση η διαφορά που έχεις με το attainable. Κανονικά δεν θα πρότεινα fastpath μιας και ρίχνει το συγχρονισμό αλλά ίσως αξίζει μια δοκιμή να δεις πως θα συμμπεριφερθεί η γραμμή, έχει τύχει να δω περιπτώσεις που με fast πιάνουν παραπάνω. Στη χειρότερη το ξαναγυρίζεις.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Λέτε το FastPath να βοήθήσει με την ταχύτητα συγχρονισμού? Όχι θα την ρίξει... Είμαι 100μ από το DSLAM Κάνει όμως το καλώδιο που έρχεται από εκεί την ίδια διαδρομή/απόσταση ή έρχεται μέσω Λαμίας (που λέει ο λόγος) ? Πάντως με βάση την εξασθένιση (11+db attenuation), δεν είσαι 100 καλωδιακά μέτρα... 1
poulinos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf σωστη καλωδιωση vdsl.επισης οτι εισαι 100 μετρα θεωρητικα δεν σημαινει οτι εισαι και πρακτικα.οπως εχω δει ατομο να λεει οτι ειναι στα 150 200 μετρα αλλα εβλεπε αλλο καφαο που απλα τυχαινε να ειναι πιο κοντα σε αυτον.πρεπει να ει αι το ιδιο νουμερο του kv με αυτο του κατανεμητη σου η του boxπου παιρνεις.επισης το fast path ριχνει ταχυτητα.αν παιξει το vectoring μπορει να παιξεις καλυτερα οπως και με την καλωδιωση που φαινεται στο link.επισης παιρνεις απο kv η απο αστικο κεντρο? Μου κάνει αρκετή εντύπωση η διαφορά που έχεις με το attainable. Κανονικά δεν θα πρότεινα fastpath μιας και ρίχνει το συγχρονισμό αλλά ίσως αξίζει μια δοκιμή να δεις πως θα συμμπεριφερθεί η γραμμή, έχει τύχει να δω περιπτώσεις που με fast πιάνουν παραπάνω. Στη χειρότερη το ξαναγυρίζεις.fast θα πιασει παραπανω μονο αν δεν βαλουν το ιδιο profile στο downstream margin.an πχ ο αλλος εχει adsl με 15 αρι inferleave και τον βαλεις fast με 8αρι εννοειται θα παιξει καλυτερα αφου θα χασει κανα megabit απο το fastα λλα θα παρει 3 4 mbit απο την αλλαγη profile.Τα έχω κάνει όλα παιδιά. Είναι μόνο του στην κεντρική μπριζα χωρίς φίλτρο (όπως μου είπαν από forthnet). Λέτε το FastPath να βοήθήσει με την ταχύτητα συγχρονισμού? Είμαι 100μ από το DSLAM και έχω 38900δεν δτανει αυτο.θα πρεπει να μην υπαρχουν παραλληλα.η μιση δουλεια ειναι το να το βαλεις στην κεντρικη πριζααν είσαι κουμπομένος στο αστικό κέντρο κατευθίαν δεν μπορεις να κάνει και πολλά μόνο αν τους απειλήσεις ότι θα πάς σε άλλη εταιρία ίσως κάτι κάνουναν δεν υπαρχει kv πιο κοντα θα παρει υποχρεωτικα απο το αστικο κεντρο.επισης οτι μπηκε kv δεν σημαινει οτι τα απερχομενα μπορει να μην ειναι διαλυμενατο παραξενο ειναι το noise.θα μπορουσε να ειναι και κατι απεξω και απλα ο τεχνικος να μην το πετυχε οταν το κανει οταν τσεκαρε στον κατανεμητη
zstephanos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Παιδιά, Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Από ότι βλέπω δεν μπορώ να κάνω κάτι ιδιαίτερο να βοηθήσω την κατάσταση από το σπίτι. Θα περιμένω να περάσει λίγο ο καιρός μπας και αναβαθμισθεί το Α/Κ σε κανένα vectoring και ανέβει η ταχύτητά μου. Καλημέρα και ευχαριστώ. Στέφανος
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2017 Τα Α/Κ δεν θα πάρουν Vectoring, μόνο τα καινούρια ΚΑΦΑΟ.
zstephanos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Δηλαδή εμείς που είμαστε Forthnet και παίρνουμε από Α/Κ είμαστε καταδικασμένοι σε αυτές τις ταχύτητες? Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2017 Όλοι όσοι παίρνουν από Α/Κ, όχι μόνο από Forthnet δεν θα έχουν Vectoring...
poulinos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Παιδιά, Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Από ότι βλέπω δεν μπορώ να κάνω κάτι ιδιαίτερο να βοηθήσω την κατάσταση από το σπίτι. Θα περιμένω να περάσει λίγο ο καιρός μπας και αναβαθμισθεί το Α/Κ σε κανένα vectoring και ανέβει η ταχύτητά μου. Καλημέρα και ευχαριστώ. Στέφανος τελικα παιρνεις απο αστικο κεντρο ή απο kv?ακομα και να επαιζε vectoring μην περιμενεις οτι θα δεις τις τρελλες διαφορες.γιατι μια λες οτε μετα forthnet την μια για 100 και μετρα αλλα το attenuation δειχνει παραπανω. για την ωρα οσο ξερω δεν εχουν πει τιποτα για αλλαγη των καφαο που ειναι κοντα στο α/κ .ουτε για vectoring απο α/κ αφου ειναι σε διαφορετικα dslam ο καθε παροχος οποτε δεν υπαρχει τροπος να παιξει Τα Α/Κ δεν θα πάρουν Vectoring, μόνο τα καινούρια ΚΑΦΑΟ. ενω οσοι πηραν απογειωθηκαν σε ταχυτητες Δηλαδή εμείς που είμαστε Forthnet και παίρνουμε από Α/Κ είμαστε καταδικασμένοι σε αυτές τις ταχύτητες? Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω? Περα απο την σωστη καλωδιωση οχι δεν μπορεις κατι αλλο.
rfc Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Αυτο με το noise που μια ερχεται και μια φευγει...... εσυ που το βλεπεις?
poulinos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 λογικα στην τηλεφωνια.τωρα αν ειναι θεμα εσωτερικης καλωδιωσης ή παροδικο απεξω και για αυτο και δεν εχει καλο συγχρονισμο θελει ψαξιμο. επισης για το τοπικ σταρτερ ειναι μεχρι 50 Mbps και οχι 50.
zstephanos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2017 Σωστά παιδιά. Το noise το βλέπω στην τηλεφωνική γραμμή που δεν μπορώ να ακούσω τον εαυτό μου. Θα με συγχωρέσετε αλλά οι τεχνικές μου γνώσεις είναι χαμηλές σε σχέση με τις δικές σας. Έχω Forthnet VDSL "μέχρι 50" όπως σωστά είπατε. Και επίσης το Α/Κ είναι στο δίπλα τετράγωνο οπότε τα 100 μπορεί να είναι και 150 μέτρα οπότε και σε αυτό έχετε δίκιο. Το θέμα είναι ότι μου είπαν ότι παίρνω γραμμή από το Α/Κ και είπα μια που πριν με ADSL χτυπούσα 21,5 στα 24 θεώρησα κουφό να χτυπάω 38,5 στα 50 με VDSL και βελτιωμένη τεχνολογία. Ελπίζω να μην σας κούρασα Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα