Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σε όλη την παρέα. :)

Έχοντας μείνει στο παρελθόν αρκετά χρόνια και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, θέλω να θέσω ένα θέμα που με έχει προβληματίσει σε επίπεδο πρόσβασης στην αγορά τεχνολογίας μη έτοιμων λύσεων, π.χ. μια σύνθεση PC, για όσους ζούμε στην επαρχία. Συγκεκριμένα ζω στα Ιωάννινα, αλλά φαντάζομαι το θέμα το έχουν αντιμετωπίσει και άλλοι φίλοι που ζουν σε επαρχιακές πόλεις.

Εδώ και 10+ χρόνια έχω γυρίσει στο σπίτι σε λύσεις μόνο laptop με docking σε οθόνη για ευχρηστία. Με αφορμή μέσα στο 2017 την ανάγκη μιας απλής σύνθεσης για PC πειραματισμού με λειτουργικά, προχώρησα με μια σύνθεση της τάξης των 200 ευρώ (κουτί) από το γνωστό κιτρινόμαυρο μαγαζί, αφού στην επαρχία δεν υπάρχουν άλλες επιλογές, αν θέλεις να έχεις τοπικά το interface με το φυσικό μαγαζί.

Την λύση μού την πρότειναν οι ίδιοι πάνω σε ένα αρχικό πλαίσιο που τούς είχα δώσει. Όταν παρέλαβα το PC άναβε στην πρώτη σύνδεση του καλωδίου και μετά το πρώτο σβήσιμο δεν ξανάναβε από το κουμπί. Για να μην τα πολυλογώ, το πρόβλημα το βίωνα κι εγώ και το διαπίστωνε και ο τοπικός εκπρόσωπος του κιτρινόμαυρου μαγαζιού. Πέρα-δώθε το κουτί στα κεντρικά για τεχνικό έλεγχο, δεν διαπίστωναν το πρόβλημα. Άλλαξα μέχρι και motherboard με δική μου έξτρα χρέωση για άλλο μοντέλο και πάλι τα ίδια. Τοπικά διαπιστώναμε το πρόβλημα, στον τεχνικό έλεγχο όχι. Είχα δοκιμάσει όλα τα σενάρια με διαφορετικά καλώδια κλπ, κλπ, κλπ. Κουράστηκα με την υπόθεση και έκανα συμβιβασμό και το πήραν πίσω σε μικρότερη τιμή, αφού έχασα μέρος των χρημάτων και κουτί δεν είχα τελικά και μού έκαναν πίστωση και τελικά πήρα μια έτοιμη λύση Intel NUC και βρήκα την υγειά μου για τη δουλειά που το ήθελα.

Συνοψίζοντας, όντας υπολογιστάκιας από τη δεκαετία του 1980 και έχοντας χτίσει συστήματα τις εποχές που πολλοί δεν γνώριζαν τον υπολογιστή από κοντά, η εμπιστοσύνη μου στις μη έτοιμες λύσεις έχει πέσει κατακόρυφα μετά την παραπάνω εμπειρία. Εννοείται ότι δεν ξαναγόρασα τίποτα από το κιτρινόμαυρο μαγαζί, μετά από 10+ χρόνια πιστός πελάτης.

Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας, για το τί κάνετε με συνθέσεις PC όσοι δεν ζείτε Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Ευχαριστώ προκαταβολικά όλους για το χρόνο που θα αφιερώσουν.

Δημοσ.

Γιατί δεν το εστηνες μόνος σου;
Τα κομμάτια απο διαφορετικά μαγαζιά και σύνθεση που θα είχες δημιουργήσει εσύ. 

Δημοσ.

Γιατί δεν το εστηνες μόνος σου;

Τα κομμάτια απο διαφορετικά μαγαζιά και σύνθεση που θα είχες δημιουργήσει εσύ. 

Αν και έχω την εμπειρία:

(α) δεν έχω χρόνο και όρεξη να συναρμολογώ πλέον,

(β) δεν θέλω σε περίπτωση βλάβης να αρχίζω τα πέρα-δώθε σε εξοπλισμό, γι' αυτό και θέτω το θέμα παραπάνω για ύπαρξη φυσικού καταστήματος στην περιοχή.

Δημοσ.

Αν και έχω την εμπειρία:

(α) δεν έχω χρόνο και όρεξη να συναρμολογώ πλέον,

(β) δεν θέλω σε περίπτωση βλάβης να αρχίζω τα πέρα-δώθε σε εξοπλισμό, γι' αυτό και θέτω το θέμα παραπάνω για ύπαρξη φυσικού καταστήματος στην περιοχή.

Καταλαβαίνω αλλά πιστεύω πως ενα απλό συστηματακι δεν θα σου επαιρνε πολλές ώρες.

Όσο για το δεύτερο πιστεύω ειναι το ιδιο πράγμα γιατί αν εχει σοβαρή βλάβη συνήθως τα στέλνουν στα κεντρικά οποτε πάλι χαραμίζετε χρόνος.

Αν είναι καποιος άτυχος και του κάτσουν πολλά ελαττωματικά μαζί θα στέλνει αβέρτα δέματα στα ΕΛΤΑ. :P

Δημοσ.

Θα ενδιαφερόμουν να ακούσω τις προτιμήσεις ανθρώπων που είναι εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης για το πώς χτίζουν συνθέσεις. Από τοπικά καταστήματα αλυσίδων (αν υπάρχουν), από τοπικά μεμονωμένα μαγαζιά ή κομμάτι-κομμάτι από διαδικτυακές παραγγελίες;

Δημοσ.

Θα ενδιαφερόμουν να ακούσω τις προτιμήσεις ανθρώπων που είναι εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης για το πώς χτίζουν συνθέσεις. Από τοπικά καταστήματα αλυσίδων (αν υπάρχουν), από τοπικά μεμονωμένα μαγαζιά ή κομμάτι-κομμάτι από διαδικτυακές παραγγελίες;

Αν παρατηρησεις στις προτασεις συνθεσεων που δινουν τα παιδια εδω,ειναι απο 4-5 συγκεκριμενα μαγαζια τα οποια εχουν χτισει μια σωστη φημη στην αγορα,για αυτο και τους εμπιστευονται.

Δημοσ.

Προσωπικά μένω επαρχία.

Πολλές φορές έχω αγοράσει απο τοπικά καταστήματα πράγματα, καθώς γνωρίζω εξ αρχής θα πληρώσω κάτι παρπάνω (10-15) αλλά σε περίπτωση στραβής θά έχω άμεση λύση και δέν θα τρέχω. Τις βενζίνες και το χρόνο που θα ξοδεύω είναι τα παραπάνω χρήματα.

Πρίν 2 μηνες που έφτιαξα σύνθεση γνωστού τα πήρα απο γνωστό eshop όλα τα κομμάτια  μαζί καθώς υπήρχε διαφορά στις τιμές και δέν είχαν διαθέσιμα τα κομμάτια που ήθελα τα τοπικά καταστήματα.

Δημοσ.

Ναι αυτό με προβληματίζει, τί θα γίνει στην περίπτωση της στραβής. Μετά την άσχημη εμπειρία του κιτρινόμαυρου μαγαζιού δεν υπάρχουν άλλες αλυσίδες στην πόλη, οπότε αναγκαστικά ίσως κάνω διερεύνηση στα λιγοστά τοπικά.

Δημοσ.

Αγόραζε από Ευρώπη για να είσαι στην ίδια μοίρα με την Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

Έχω ζήσει 8 χρόνια στα Ιωάννινα, μέχρι και την οθόνη 24" από εξωτερικό την πήρα. Και μιλάμε για αρκετά χρόνια πριν, όχι όπως τώρα που είναι πιο mainstream. Όταν ήμουν εγώ πάνω το ταχυδρομείο έμενε ανοιχτό μέχρι το βράδυ, οπότε δεν είχα θέμα να στείλω κάτι πίσω ή να παραλάβω, βόλευε πολύ.

Παρε αν είναι τα βαριά από Ελλάδα (οθόνη, case), αν έχουν ακριβά μεταφορικά, και όλα τα άλλα από έξω. Το Amazon δεν το νοιάζει αν είσαι Αθήνα ή Έβρο, same deal.

Δημοσ.

Γειά σε όλη την παρέα. :)

Έχοντας μείνει στο παρελθόν αρκετά χρόνια και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, θέλω να θέσω ένα θέμα που με έχει προβληματίσει σε επίπεδο πρόσβασης στην αγορά τεχνολογίας μη έτοιμων λύσεων, π.χ. μια σύνθεση PC, για όσους ζούμε στην επαρχία. Συγκεκριμένα ζω στα Ιωάννινα, αλλά φαντάζομαι το θέμα το έχουν αντιμετωπίσει και άλλοι φίλοι που ζουν σε επαρχιακές πόλεις.

Εδώ και 10+ χρόνια έχω γυρίσει στο σπίτι σε λύσεις μόνο laptop με docking σε οθόνη για ευχρηστία. Με αφορμή μέσα στο 2017 την ανάγκη μιας απλής σύνθεσης για PC πειραματισμού με λειτουργικά, προχώρησα με μια σύνθεση της τάξης των 200 ευρώ (κουτί) από το γνωστό κιτρινόμαυρο μαγαζί, αφού στην επαρχία δεν υπάρχουν άλλες επιλογές, αν θέλεις να έχεις τοπικά το interface με το φυσικό μαγαζί.

Την λύση μού την πρότειναν οι ίδιοι πάνω σε ένα αρχικό πλαίσιο που τούς είχα δώσει. Όταν παρέλαβα το PC άναβε στην πρώτη σύνδεση του καλωδίου και μετά το πρώτο σβήσιμο δεν ξανάναβε από το κουμπί. Για να μην τα πολυλογώ, το πρόβλημα το βίωνα κι εγώ και το διαπίστωνε και ο τοπικός εκπρόσωπος του κιτρινόμαυρου μαγαζιού. Πέρα-δώθε το κουτί στα κεντρικά για τεχνικό έλεγχο, δεν διαπίστωναν το πρόβλημα. Άλλαξα μέχρι και motherboard με δική μου έξτρα χρέωση για άλλο μοντέλο και πάλι τα ίδια. Τοπικά διαπιστώναμε το πρόβλημα, στον τεχνικό έλεγχο όχι. Είχα δοκιμάσει όλα τα σενάρια με διαφορετικά καλώδια κλπ, κλπ, κλπ. Κουράστηκα με την υπόθεση και έκανα συμβιβασμό και το πήραν πίσω σε μικρότερη τιμή, αφού έχασα μέρος των χρημάτων και κουτί δεν είχα τελικά και μού έκαναν πίστωση και τελικά πήρα μια έτοιμη λύση Intel NUC και βρήκα την υγειά μου για τη δουλειά που το ήθελα.

Συνοψίζοντας, όντας υπολογιστάκιας από τη δεκαετία του 1980 και έχοντας χτίσει συστήματα τις εποχές που πολλοί δεν γνώριζαν τον υπολογιστή από κοντά, η εμπιστοσύνη μου στις μη έτοιμες λύσεις έχει πέσει κατακόρυφα μετά την παραπάνω εμπειρία. Εννοείται ότι δεν ξαναγόρασα τίποτα από το κιτρινόμαυρο μαγαζί, μετά από 10+ χρόνια πιστός πελάτης.

Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας, για το τί κάνετε με συνθέσεις PC όσοι δεν ζείτε Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Ευχαριστώ προκαταβολικά όλους για το χρόνο που θα αφιερώσουν.

Ειχα παρει και εγω ενα PC δικης μου ομως custom συνθεσης (χωρις δισκο) απο το κιτρινομαυρο μαγαζι

Επειδη βαριομουνα να το στησω μου το στησανε αυτοι δωρεαν και το στειλανε

Μεσα οταν ανοιξα το κουτι (Carbide 200R) μου εφυγε το σαγονι απο το cable management χωρις να το ζητησω 

Αν ξαναπαρω PC θα τους προτιμησω

PS.Μου στειλανε και ολα τα κουτια οπως τους ζητησα μεχρι και τις βιδες αυτοκολλητα ολα κομπλε

Για να μην φανει οτι κανω διαφημιση το μειονεκτημα ηταν οτι ηρθε μετα απο 20 μερες...αλλα δεν βιαζομουν καθολου

Δημοσ.

Ειχα παρει και εγω ενα PC δικης μου ομως custom συνθεσης (χωρις δισκο) απο το κιτρινομαυρο μαγαζι

Επειδη βαριομουνα να το στησω μου το στησανε αυτοι δωρεαν και το στειλανε

Μεσα οταν ανοιξα το κουτι (Carbide 200R) μου εφυγε το σαγονι απο το cable management χωρις να το ζητησω 

Αν ξαναπαρω PC θα τους προτιμησω

PS.Μου στειλανε και ολα τα κουτια οπως τους ζητησα μεχρι και τις βιδες αυτοκολλητα ολα κομπλε

Για να μην φανει οτι κανω διαφημιση το μειονεκτημα ηταν οτι ηρθε μετα απο 20 μερες...αλλα δεν βιαζομουν καθολου

Όπως είπα και παραπάνω επέστρεψα πίσω ολοκαίνουριο εξοπλισμό με μείωση αξίας, επειδή στο τεχνικό τμήμα στα κεντρικά δεν αναγνώριζαν το πρόβλημα που διαπίστωνε και ο τοπικός αντιπρόσωπός τους στα Ιωάννινα. Για μένα τέλος αυτό το μαγαζί καθαρά για λόγους αξιοπιστίας. Είναι καθαρή ψευδαίσθηση ότι έχεις με κάποιον φυσική επαφή σε ένα κατάστημα της αλυσίδας αυτής, καθώς κάνουν τους απλούς μεταπωλητές και αποποιούνται τις ευθύνες και αποφασίζουν καθαρά στα κεντρικά τί γίνεται, όπου στα κεντρικά δεν ασπάζονται ούτε τη θεώρηση του απομακρυσμένου πελάτη, αλλά ούτε και το ότι το πρόβλημα το διαπιστώνει ο ίδιος ο εκπρόσωπός τους τοπικά (!!!).

Στο παρελθόν με το Amazon UK είχα πολύ καλύτερη remote υποστήριξη από αυτήν που είχα από το φυσικό μαγαζί της κιτρινόμαυρης αλυσίδας στα Ιωάννινα.

Δημοσ.

Σε πιστευω αυτα που γραφεις για το κακο customer support...μην νομιζεις οτι εγραψα το δικο μου ποστ για να σε πικαρω

Αν μου συνεβαιναν παρομοια με σενα προβληματα ειναι σιγουρο οτι οπως και εσυ δεν θα τους ξαναεπελεγα... απλα δεν μου εχει συμβει κατι παρομοιο εως τωρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...