Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και βγήκε χτες λέω να κάνω ένα thread για την ταινία. Ελληνική ταινία είναι και με σχετικά ψηλό budget (που τα βρίσκει ο φούστης ο Σμαραγδής ήθελα να'ξερα κάθε φορά), κρίμα να μην έχει δικό της thread. 

Την έχει δει κάποιος; Τι λέει;

Δημοσ.

το είδα δυστυχώς γιατί μια φίλη μου δούλεψε στη παραγωγή και πήγαμε μαζικώς όλη η παρέα, η ταινία ήταν ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό από κάθε άποψη.... κακές ερμηνείες, τηλεοπτική ματιά στη σκηνοθεσία, φουλ εκβιασμός στο συναίσθημα, υπερβολική όσο δε πάει σε κάθε απεικόνιση των σημαντικών γεγονότων της ζωής του, παραποίηση ιστορικών γεγονότων, καμία εμβάθυνση σε προσωπικότητες και χαρακτήρες καρικατούρες που νομίζεις ότι είναι εκεί μόνο και μόνο για να λένε μηχανικά τσιτάτα...βσκ ήταν μια δραματοποιημένη εκδοχή της ζωής του Καζαντζάκη από το wikipedia σα να λέμε για να πάει καμιά θειά που βγαίνει να πάει σινεμά 1 φορά τα 15 χρόνια και να αισθανθεί εθνική υπερηφάνια or something :P χωρίς να έχει ιδέα τί βλέπει...

Δεν μου αρέσει καμία του ταινία -ας πούμε ότι ο Καβάφης ήταν το πηκ του, μετριότατη ταινία που παρ' όλα αυτά βλέπεται σχετικά ανώδυνα/οριακά και πάλι :P - αλλά αυτό είναι έυκολα η χειρότερή του...

Γενικά Σμαραγδής = πάτος, ανέκαθεν και για πάντα, τραγικό που βρίσκει χρηματοδότηση ακόμα για ταινίες ενώ τόσοι νέοι δημιουργοί πασχίζουν απέξω...

διαβάστε κάνα βιβλίο καλύτερα

• Like 6
Δημοσ.

Ισχυει για τον Σμαραγδή δυστυχως. Θα τη δω λογικα καποια στιγμή γιατι ο Καζαντζάκης ειναι απο τους αγαπημένους μου χαρακτήρες αλλα δεν κραταω καν καλάθι. 

Δημοσ.

το είδα δυστυχώς γιατί μια φίλη μου δούλεψε στη παραγωγή και πήγαμε μαζικώς όλη η παρέα, η ταινία ήταν ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό από κάθε άποψη.... κακές ερμηνείες, τηλεοπτική ματιά στη σκηνοθεσία, φουλ εκβιασμός στο συναίσθημα, υπερβολική όσο δε πάει σε κάθε απεικόνιση των σημαντικών γεγονότων της ζωής του, παραποίηση ιστορικών γεγονότων, καμία εμβάθυνση σε προσωπικότητες και χαρακτήρες καρικατούρες που νομίζεις ότι είναι εκεί μόνο και μόνο για να λένε μηχανικά τσιτάτα...βσκ ήταν μια δραματοποιημένη εκδοχή της ζωής του Καζαντζάκη από το wikipedia σα να λέμε για να πάει καμιά θειά που βγαίνει να πάει σινεμά 1 φορά τα 15 χρόνια και να αισθανθεί εθνική υπερηφάνια or something :P χωρίς να έχει ιδέα τί βλέπει...

Δεν μου αρέσει καμία του ταινία -ας πούμε ότι ο Καβάφης ήταν το πηκ του, μετριότατη ταινία που παρ' όλα αυτά βλέπεται σχετικά ανώδυνα/οριακά και πάλι :P - αλλά αυτό είναι έυκολα η χειρότερή του...

Γενικά Σμαραγδής = πάτος, ανέκαθεν και για πάντα, τραγικό που βρίσκει χρηματοδότηση ακόμα για ταινίες ενώ τόσοι νέοι δημιουργοί πασχίζουν απέξω...

διαβάστε κάνα βιβλίο καλύτερα

Πραγματικά δεν θα μπορούσα να τα γράψω καλύτερα. Με βρίσκει η παραπάνω κριτική απόλυτα σύμφωνο.

• Like 1
Δημοσ.

Εαν υπηρχε μια μικρη πιθανοτητα να παω να το δω (μονο με παρεα), ο snake την εξαλειψε εντελως. Ν'ακουτε τις κριτικες του Snake γενικοτερα. Πιο πολυ σωστος παρα λαθος.

Αν και κανονικα δεν πρεπει να μιλαει διοτι οπως του ειχε πει ενα απιστευτος( επιοικως οσο δεν παει στο χαρακτηρισμο) τυπος δεν πρεπει να μιλαει γιατι ειχε μονο 20κατι posts.  :lol:  :lol:  :lol:

ΥΓ: Η ταινια για την οποια μετανιωσα που δεν πηγα να την δω ηταν το Τελευταιο Σημειωμα. Εχω ακουσει πολυ καλα λογια και ηθελα να την δω λογω των συγκεκριμενων γεγονοτων που πραγματευεται. Φανταζομαι θα βγει σε DVD, ετσι;

• Like 2
Δημοσ.

Στο τελευταίο σημείωμα μετάνιωσα και γώ...η ψυχή βαθιά με είχε απογοητεύσει λίγο και κυρίως εκνευρίσει πολύ, λόγω του πολιτικού της προσανατολισμού (του ποιού? :P ) ενώ γενικά ο Βούλγαρης δεν μου λέει και πολλά στις παλιότερες ταινίες του... σαφέστατα ανώτερος του Σμαραγδή σε κάθε επίπεδο (και οι Νύμφες ήταν αξιόλογο έργο) αλλά και αυτός έρμαιο του σύγχρονου ελληνικού εμπορικού λαογραφικού σινεμά, λίγο απολιτίκ, λίγο αριστερή κουλτούρα χωρίς ιδεολογία, λίγο φανφάρα, λίγο υπερδραματοποίηση γεγονότων, λίγο πομπώδης χωρίς λόγο, λίγο άχρωμος κτλ κτλ κτλ....

αλλά θα το δώ μόλις βγεί σίγουρα, άκουσα και γώ καλά λόγια από φίλους που δεν είναι φαν του, αν όχι τόσο στο τεχνικό-σκηνοθετικό κομμάτι της αλλά στο ιδεολογικό που οκ, εκεί ποντάρω και γώ βάσει ιστορίας και αυτό με ενδιαφέρει πιο πολύ...

(γενικά από μεταπολιτευτικό εγχώριο σινεμά μέχρι το σήμερα, Νικολαίδης, Κακογιάννης, Αγγελόπουλος, Τριανταφιλλίδης, Τζαβέλλας, Κούνδουρος, Τσιόλης :') , Γιάνναρης, Αβδελιώτης, Κούτρας και μερικοί ακόμα, οι υπόλοιποι τύπου Βούλγαρης, Μπουλμέτης και σία λίγο με αγγίζουν εώς καθόλου)

Εδώ όμως, είναι που είναι γενικά η βιογραφία στο σινεμά ένα είδος που θέλει πολύ ιδιαίτερης μεταχείρισης για να μην γίνει wikipedia ντοκυμαντέρ αγιοποίησης με ελαφριές δόσεις δράματος και να έχει κάποιο ενδιαφέρον, αυτό τα γάμησε όλα :P

O Καζαντζάκης πραγματικά, με όση καλή διάθεση να το σκεφτώ, είναι μια ταινία για 4 το πρωί, μπάφους, παρέα και ατάκες τρολαρίσματος σκηνή προς σκηνή αλα mystery science theatre 3000...βσκ είναι ταινία για MST3000.- :P

υγ. και είμαι και Ηρακλειώτης και φίλος του συγγραφικού του έργου από παιδί ε :P

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...