Προς το περιεχόμενο

Χάθηκε η επιλογή boot από USB στο BIOS μετά από εγκατάσταση Ubuntu 17.10

BritGreek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλημερα φιλε μου και καλη λυση να εχεις ,μιας και δε μου εχει συμβει αυτο το προβλημα δε μπορω να σε βοηθήσω ,οταν με το καλο το λυσεις ομως εχε υπψιν σου οτι εχω τον ιδιο φορητο με dual boot και δουλευει ικανοποιητικότατα,οι μονες διαφορες με ταδικα σου συστηματα ειναι οτι ο δικος μου τρεχει με 4γιγα μνημη και εναν φτηνο ssd που ειχα παρει απο αγγλια 25 ευρω,

σαν λειτουργικα συστηματα εχω βαλει τη τελευταια εκδοση των windows και τη τελευταια kde neon(βασισμενη σε ubuntu με kde αλλα γρηγοροτερη , ελαφρυτερη και ομορφοτερη κατ εμε.) επισης εχω κανει εγκατασταση και στα δυο σε uefi mode  

Γεια σου φίλε μου και σ' ευχαριστώ. Κάνε μου μια χάρη, αν δεν σε πειράζει. Βάλε ένα facebook game και πες μου αν κολλάει ή όχι. Με ενδιαφέρει αυτό. 

Λοιπόν, να ενημερώσω σχετικά με το τι έχει αλλάξει από χτες.

Οι τεχνικοί, σήκωσαν τα χέρια ψηλά και απλά έφυγαν αφού το πάλεψαν για αρκετή ώρα. Σήμερα πήρα τηλέφωνο τη Lenovo. Δεν είχαν ιδέα για το πρόβλημα, παρά τα πολλά posts στο forum της Lenovo. Ζήτησα να ενημερωθεί το εργοστάσιο και να μου πουν τι έγινε. Η απάντηση, αποστομοτική. "Δεν ξέρουμε αν θα απαντήσουν, γιατί αν δεν υπάρχει λύση δεν θα απαντήσουν καν". Μου πρότειναν να κάνω επαναφορά σε 8.1 που προφανώς δεν υπάρχει πια λόγω αναβάθμισης σε 10ρια και καθαρού format, ή να το πάρουν δωρεάν για service με κούριερ γιατί μπορεί να θέλει αλλαγή ΜΗΤΡΙΚΗΣ για να λυθεί το πρόβλημα. Αρνήθηκα γιατί το πρόβλημα δεν είναι μόνο στα δικά μου PC. Επίσης, να επισημάνω ότι μου τόνισαν ότι το linux δεν υποστηρίζεται από το support της Lenovo.

Αυτά τα καλά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μπορείς να προσπαθήσεις και το εξής:

Να εγκαταστήσεις ένα Ubuntu 16.04 σε ένα άλλο τομέα αφού έχεις ήδη το swap με αυτόν τον τρόπο, μπας και αυτό που σου μπλόκαρε τα BIOS στα ξεμπλοκάρει πάλι.

Φτιάξε ένα άλλο τομέα με το gparted ext4 και στην εγκατάσταση επιλέγεις κάτι άλλο δηλαδή τον τομέα που έφτιαξες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, παιδιά, δεν λύνεται με τίποτα. Στο launchpad μπήκαν κάποιοι developers και υπονόησαν ότι φταίει το Fall Creators Update των Windows, το οποίο δεν ισχύει, γιατί όταν εγκαταστάθηκε δούλευαν όλα σωστά.

H Lenovo στην Ελλάδα μου είπε ότι δεν έχουν καμία ιδέα για το θέμα, κι ότι αν στείλουν ερώτημα στο εργοστάσιο, μπορεί να μην απαντήσει, αν δεν υπάρχει λύση (!). Μου πρότειναν να πάω στο service μήπως αλλάξουν τη μητρική. Αλλά και να την αλλάξουν, εγώ πάλι δυο λειτουργικά θέλω να βάλω, άρα θα το ξανακάνει, όπως το έκανε ήδη. 

Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιο email από Ευρωπαϊκά headquarters ή το εργοστάσιο για να στείλω απευθείας email; Μου είπαν και οι ίδιοι ότι μπορώ να το κάνω, αλλά πάνω στη στενοχώρια μου, δεν σκέφτηκα να ρωτήσω διεύθυνση. 

Επεξ/σία από BritGreek

Βλέπω ότι έφτασες στα άκρα το πράγμα (μην παρεξηγηθώ καλά έκανες). Παρακολουθώντας το  πρόβλημα σου σκέφτηκα το εξής που είναι λίγο παρακινδυνευμένο. Προσπάθησε να φλασάρεις μια παλιότερη έκδοση του BIOS της Lenovo. Αν διορθωθεί μείνε με αυτή.

Βλέπω ότι έφτασες στα άκρα το πράγμα (μην παρεξηγηθώ καλά έκανες). Παρακολουθώντας το  πρόβλημα σου σκέφτηκα το εξής που είναι λίγο παρακινδυνευμένο. Προσπάθησε να φλασάρεις μια παλιότερη έκδοση του BIOS της Lenovo. Αν διορθωθεί μείνε με αυτή.

Δεν μπορώ να κάνω τίποτα με το bios, και δυστυχώς πηγαίνω για αλλαγή motherboard, που δυστυχώς σημαίνει ότι θα χάσω και το license των windows 10, καθώς οι υπολογιστές ήρθαν με windows 8.1.

Την λυση εξωτερικου usb dvdrom/rw , σιντι εγκαταστασης οτιδηποτε θες να περασεις , την εχουμε αποκλεισει ?

20-25 ευρω κανουν , εχουν ολες οι μεγαλες αλυσιδες και ειναι ενα εργαλειο που και να μην γινει δουλεια θα σου μεινει να υπαρχει , ποτε δεν ξερεις...

Ακόμα και μέσω επιτυχημένου PXE installation νέου λειτουργικού το πρόβλημα με το BIOS παραμένει (no boot options για usb, optical drive etc) απ 'ότι αναφέρεται. 

Την λυση εξωτερικου usb dvdrom/rw , σιντι εγκαταστασης οτιδηποτε θες να περασεις , την εχουμε αποκλεισει ?

20-25 ευρω κανουν , εχουν ολες οι μεγαλες αλυσιδες και ειναι ενα εργαλειο που και να μην γινει δουλεια θα σου μεινει να υπαρχει , ποτε δεν ξερεις...

Δεν το βλέπει καν το εξωτερικό dvd-rom. Έχω. Αλλά και εγκατάσταση να κάνω με κάποιο τρόπο, δεν θα καταχωρηθεί στο bios και δεν θα μπουτάρει. Το bios απ' ότι διαβάζω έχει γίνει read-only. Αυτό αναφέρει κάποιος στo forum της Lenovo.

Ψάχνοντας για διάφορες λογικές εξηγήσεις όσο αφορά το πρόβλημά σου, πιθανόν να εντάσσεται σε κάποιου είδους εμπορικού πολέμου μεταξύ των δυο υπερδυνάμεων, εφόσον συνέβη  μόνο στην συγκεκριμένη μάρκα.

Θα μου πεις δεν με ενδιαφέρει, το πρόβλημά θέλω να λυθεί και το καταλαβαίνω απολύτως, απλά το αναφέρω για τις επόμενες μελλοντικές σου επενδύσεις.

Τέλος πάντων προσπάθησες μήπως με τον τρόπο που σου έδειξα να εγκαταστήσεις Ubuntu 16.04;

Ψάχνοντας για διάφορες λογικές εξηγήσεις όσο αφορά το πρόβλημά σου, πιθανόν να εντάσσεται σε κάποιου είδους εμπορικού πολέμου μεταξύ των δυο υπερδυνάμεων, εφόσον συνέβη  μόνο στην συγκεκριμένη μάρκα.
Θα μου πεις δεν με ενδιαφέρει, το πρόβλημά θέλω να λυθεί και το καταλαβαίνω απολύτως, απλά το αναφέρω για τις επόμενες μελλοντικές σου επενδύσεις.

Τέλος πάντων προσπάθησες μήπως με τον τρόπο που σου έδειξα να εγκαταστήσεις Ubuntu 16.04;

Ναι φίλε μου. Με κανένα τρόπο δεν δουλεύει. Δυστυχώς και, να σου πω την αλήθεια έχω στενοχωρηθεί πολύ. Κανένας δεν αναλαμβάνει τίποτα, ούτε απαντούν σε τίποτα ουσιαστικό.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Ναι φίλε μου. Με κανένα τρόπο δεν δουλεύει. Δυστυχώς και, να σου πω την αλήθεια έχω στενοχωρηθεί πολύ. Κανένας δεν αναλαμβάνει τίποτα, ούτε απαντούν σε τίποτα ουσιαστικό.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, δυστυχώς η μόνη λύση είναι να αλλαχτεί η μητρική. Μετά όμως την αλλαγή θα μπορείς να εγκαταστήσεις το ενημερωμένο ISO εγκατάστασης του ubuntu 17.10 .

Σύμφωνα με το άρθρο.

Στην διερεύνηση που έκανε η Canonical, το πρόβλημα φαίνεται να προέρχεται από την ενεργοποίηση των intel-spi-drivers* στον πυρήνα, τα οποία δεν φαίνεται να είναι έτοιμα για χρήση. Οπότε η λύση που προτείνουν είναι να απενεργοποιηθούν οι σχετικοί drivers μια και είναι απίθανο κάποιος να κάνει πραγματικά κάτι που απαιτεί αυτόν τον οδηγό.

Λογικά όλες οι διανομές με πυρήνα Linux 4.13+ με ενεργοποιημένους του intel-spi-drivers θα πρέπει να ενημερώσουν τον πυρήνα με την διόρθωση αλλά και τα ISO εγκατάστασης της διανομής τους.

Δηλαδή παραδέχονται ότι ένα λογισμικό σε αυτήν την περίπτωση το Ubuntu, έχει την δυνατότητα να αλλάξει τις ρυθμίσεις του Bios υπολογιστή. Δηλαδή θα μπορούσε να αυξήσει τα millivolt ή volt μιας συσκευής και να την κάψει ή ποιος ξέρει τι άλλο;
Πως να μην γίνονται καχύποπτοι οι χρήστες για τις αναβαθμίσεις, ενημερώσεις στην συσκευή τους;
  • Like 1

Με βαση το πρωτο σχολιο Link.png Site: scoobydoo και σε ενα acer aspire es1-711 επαθε το ιδιο και το εστειλε στα σκουπιδια δεν ξερω αν ειναι μεμονωμενο η και με αλλες εταιριες εχουν θεμα, ισως να μην περιοριζεται μονο στα lenovo, και εγω lenovo essential g510 με dual 8-arch με περασμα αρχικου πυρηνα απο 4.11 4.13 και τελευταιο 4.14.6.1 δεν μου παρουσιασε κατι, αν ηταν θεμα στον kernel οπως το παρουσιαζουν στο lenovo forum θα ηταν το bug σε ολες τις διανομες, εδω περιοριζεται-εμφανιζεται μονο στο ubuntu.

Ubuntu 17.10 no longer available for download due to LENOVO bios getting corrupted

https://www.cyberciti.biz/linux-news/ubuntu-17-10-no-longer-available-for-download-due-to-lenovo-bios-getting-corrupted/

Θα το εγραφα στα νεα, αλλα αφου εχουμε καποιον εδω που ηδη την πατησε, το ποσταρω εδω.

• Like 1

Σε τέτοιες περιπτώσεις, ποιος πληρώνει για αυτή τη ζημιά; Σοβαρά ρωτάω. Η Lenovo στην Ελλάδα, δηλώνει πλήρη άγνοια και ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία απολύτως ενημέρωση για το πρόβλημα, λέγοντας μάλιστα ότι το Linux δεν υποστηρίζεται από την εταιρεία και ότι δεν ξέρουν αν θα τους απαντήσει το εργοστάσιο για το θέμα.Ακόμα περιμένω απάντηση από την ημέρα που άνοιξα το θέμα, και το ανέφερα στη Lenovo τηλεφωνικά.

Με βαση το πρωτο σχολιο Link.png Site: scoobydoo και σε ενα acer aspire es1-711 επαθε το ιδιο και το εστειλε στα σκουπιδια δεν ξερω αν ειναι μεμονωμενο η και με αλλες εταιριες εχουν θεμα, ισως να μην περιοριζεται μονο στα lenovo, και εγω lenovo essential g510 με dual 8-arch με περασμα αρχικου πυρηνα απο 4.11 4.13 και τελευταιο 4.14.6.1 δεν μου παρουσιασε κατι, αν ηταν θεμα στον kernel οπως το παρουσιαζουν στο lenovo forum θα ηταν το bug σε ολες τις διανομες, εδω περιοριζεται-εμφανιζεται μονο στο ubuntu.

Δεν εμφανίζεται μόνο στο Ubuntu. Αν δεις το launchpad αναφέρονται και άλλες διανομές, όχι ubuntu-based.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...