Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Εχω την εξωτερική κεραια της Tp-Link WA5210G και παίρνω σήμα απο σημείο που βρίσκεται στα 150 μέτρα χωρίς εμπόδια. Πιάνω 28-31 dB. Καπου στα 3.5 mbps. Θελω ομως να αντικαταστήσω την κεραία αυτη και να παρω η την Cpe210 v2 ή την Cpe510 v2.

Η μια ειναι 2.4GHz και η αλλη 5GHz. Η μια ειναι 9dBi και η αλλη 13dBi. Οσο πιο πολλα dBi, τοσο περισσοτερο δε θα πιάνει; Διαβασα ομως σε κατι σελιδες οτι ισως μην συμβαινει είτε λογω του modem/router ειτε κάποιου άλλου λόγου. Εμενα ο σκοπος μου ειναι να πιασω ειτε το σημα που πιανω αυτο την στιγμη τα 33dB είτε να πιάσω παραπανω.. Θα επιτευχθεί αυτό με αυτη των 5GHz; Δε γνωρίζω τι τύπου ειναι το modem/router που λαμβανω το σημα. Αυτη που ειχα, η Wa5210G ειναι 2.4 αλλα 12dBi.. Ευχαριστώ όσους απαντήσουν!

Δημοσ.

Οι 2 μπάντες (2,4 και 5 GHz) είναι ασύμβατες μεταξύ τους. Με απλά λόγια για να επιτευχθεί ασύρματη ζεύξη μεταξύ 2 ή περισσότερων συσκευών, υποχρεωτικά πρέπει να λειτουργούν στην ίδια μπάντα.

Τα dBi επιδρούν στην εκπομπή και όχι στην λήψη. Με περισσότερα dBi, πάει μακρύτερα το σήμα του δικού σου ΑΡ και όχι της άλλης θέσης.

Από την στιγμή που θέλεις να βελτιώσεις την λήψη, πρέπει να αλλαχθεί ο εξοπλισμός ή ο τρόπος λειτουργίας της συσκευής που δίνει την ασύρματη πρόσβαση.

Δημοσ.

Οι 2 μπάντες (2,4 και 5 GHz) είναι ασύμβατες μεταξύ τους. Με απλά λόγια για να επιτευχθεί ασύρματη ζεύξη μεταξύ 2 ή περισσότερων συσκευών, υποχρεωτικά πρέπει να λειτουργούν στην ίδια μπάντα.

Τα dBi επιδρούν στην εκπομπή και όχι στην λήψη. Με περισσότερα dBi, πάει μακρύτερα το σήμα του δικού σου ΑΡ και όχι της άλλης θέσης.

Από την στιγμή που θέλεις να βελτιώσεις την λήψη, πρέπει να αλλαχθεί ο εξοπλισμός ή ο τρόπος λειτουργίας της συσκευής που δίνει την ασύρματη πρόσβαση.

Η χρήση που θα κανω εγω στην κεραία ειναι: να την βαλω στο μπαλκονι μου και να παιρνω απο το ρουτερ/μοντεμ που βρισκεται σε εκεινο το σπιτι στα 150 μετρα και να το δινω με Ethernet στον υπολογιστή. Δεν γνωρίζω σχεδον τιποτα για τις 2 αυτες μπάντες. Σκεφτομουν να παρω ή την cpe210 ή την 510. Αλλα αυτες διαφέρουν στα GHz. Οποια και απο τις δυο να παρω, μου λες οτι δεν θα αλλάξει το σημα μου; θα πιανω το ίδιο κ με τις δυο; μονο εαν βαλει ισχυρότερο router ο αλλος;

Επίσης υπαρχουν και ρουτερ με 2.4 ή 5GHz? Πχ εαν παρω αυτη των 5ghz, μπορει να μην συνδέεται με το ρουτερ των 2.4GHz?(και το αντίστροφο)

Δημοσ.

Επίσης υπαρχουν και ρουτερ με 2.4 ή 5GHz? Πχ εαν παρω αυτη των 5ghz, μπορει να μην συνδέεται με το ρουτερ των 2.4GHz?(και το αντίστροφο)

για αυτό που ρωτάς εννοείται ότι δεν θα συνδέετε σε σε ρουτερ με διαφορετική μπαντα , κατα την γνώμη μου μην πάρεις κάποιο άλλο μόνο τα λεφτά σου θα πετάξεις , εκτός και βάλεις από την απέναντι πλευρά ένα εξωτερικό ΑΡ (cpe210) τότε και μόνο θα κάνεις σωστή δουλειά.

Δημοσ.

Από την στιγμή που τώρα συνδέεσαι στους 2,4GHz, το CPE510 το ξεχνάς δια παντός, εκτός αν έχεις λεφτά για πέταμα, από την στιγμή που δεν έχεις ιδέα ποια συσκευή έχει ο άλλος άρα τι δυνατότητες έχει (όσον αφορά την μπάντα).

Αυτό που έχεις τώρα και το CPE210 είναι παρόμοια, αλλά το δεύτερο κάνει για ζεύξεις σε μεγαλύτερη απόσταση. Αυτό που δεν λένε όμως τα έντυπα, είναι ότι χρειάζεται και τα 2 άκρα να έχουν παραπλήσιο εξοπλισμό για μεγαλύτερη απόσταση και όχι μόνο η μία.

Στην δικιά σου περίπτωση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην δεις καμία απολύτως διαφορά, οπότε είναι στην κρίση σου αν αξίζει να ξοδέψεις λεφτά ώστε να αντικαταστήσεις το ΑΡ που έχεις.

Δημοσ.

για αυτό που ρωτάς εννοείται ότι δεν θα συνδέετε σε σε ρουτερ με διαφορετική μπαντα , κατα την γνώμη μου μην πάρεις κάποιο άλλο μόνο τα λεφτά σου θα πετάξεις , εκτός και βάλεις από την απέναντι πλευρά ένα εξωτερικό ΑΡ (cpe210) τότε και μόνο θα κάνεις σωστή δουλειά.

Από την στιγμή που τώρα συνδέεσαι στους 2,4GHz, το CPE510 το ξεχνάς δια παντός, εκτός αν έχεις λεφτά για πέταμα, από την στιγμή που δεν έχεις ιδέα ποια συσκευή έχει ο άλλος άρα τι δυνατότητες έχει (όσον αφορά την μπάντα).

Αυτό που έχεις τώρα και το CPE210 είναι παρόμοια, αλλά το δεύτερο κάνει για ζεύξεις σε μεγαλύτερη απόσταση. Αυτό που δεν λένε όμως τα έντυπα, είναι ότι χρειάζεται και τα 2 άκρα να έχουν παραπλήσιο εξοπλισμό για μεγαλύτερη απόσταση και όχι μόνο η μία.

Στην δικιά σου περίπτωση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην δεις καμία απολύτως διαφορά, οπότε είναι στην κρίση σου αν αξίζει να ξοδέψεις λεφτά ώστε να αντικαταστήσεις το ΑΡ που έχεις.

Δεν μπορώ να βάλω άλλο στην απέναντι πλευρά.

Αποφάσισα να πάρω την WA7210N που είναι 2.4GHz σαν αυτή που έχω..θα κάνει την ίδια δουλειά με τη δική μου την WA5210G έτσι;

οι διαφορές είναι οτι έχει 150mbps από 54, εμβέλεια 5 από 2 χλμ και MHz-MB στον επεξεργαστή κ μνήμη αντίστοιχα. Ο λόγος που θέλω ν πάρω άλλη μια είναι οτι θέλω να τη χρησιμοποιήσω αλλού, σε ίδια κατάσταση.

Δημοσ.

Την εμβέλεια στο είπα ξέχνα την. Είναι κόλπο marketing. Στην πραγματικότητα εξαρτάται και από τις 2 συσκευές μιας ζεύξης.

Τα άλλα είναι όπως τα γράφεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...