Προς το περιεχόμενο

Μέρισμα

vairass

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

7 λεπτά πριν, christosg4 είπε

Ρε παιδιά πως γίνετε να βγάζει ότι δεν είμαι μόνιμος κάτοικος Ελλάδος; Το βγάζει σε πολλούς . Έχετε ακούσει τίποτα ;

οπως εβγαλε και του ανεργου το εισοδημα στα 5200ε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά μάλλον το πρόβλημα με την διαμονή στην Ελλάδα το έχουμε όσοι δεν κάναμε δήλωση το 2014 που δεν ήταν υποχρεωτικό. Κάτι πρέπει να κάνουν να το αλλάξουν , είναι κρίμα να το χάσουμε γι αυτόν τον λόγο. 

17 minutes ago, mylo said:

Μα είναι δυνατόν στους ανέργους να βγάζει τεκμαρτο εισόδημα; 

Αφου υπαρχουν τεκμηρια?Τεκμηριο διαβιωσης+αυτοκινητακι με μποιλερ και ατμομηχανη εισαι στο ταλιρο για πλακα ακομα και αν εισαι ανεργος.

11 ώρες πριν, vairass είπε

ναι ξερω...πλεον ΔΕΝ γραφει κατι...πως ξερω ομως ΠΟΣΑ δικαιουμε ; δεν βγαζω ακρη γμτ

μου βγαζει οτι ειμαι κλιμακα 2,00...

τι σημαινει ρε παιδια ;

να πατησω  εγκριση και μετα ;

Το κλιμακα 2 ειναι απο τα μελη του νοικοκυριου, στην δικια σου περιπτωση σημαινει εσυ, η γυναικα σου και τα δυο παιδια σου. Και φυσικα θα το επαιρνες φετος, αφου η γυναικα σου δεν δουλευε το 2017.

11 ώρες πριν, mylo είπε

ρε πλάκα μας κάνουν? σε άνεργο με μηδέν εισόδημα βγάζει 3,000 (τεκμήριο διαβίωσης) και έτσι ξεπερνά το όριο!!!

κοροιδία αη σιχτηρ

Κοιταει τα φορολογητεα και τεκμαρτα εισοδηματα, αυτο σημαινει τα παντα, το ιδιο ισχυε και περισυ (ασχετως αν ολοι οι δημοσιογραφοι και κανα δυο πολιτικοι λεγαν το αντιθετο).

7 ώρες πριν, kwstas arvanitidhs είπε

Καλησπέρα παιδια θελω τα φωτα σας ειμαι ανεργος στα 23 χρονων παιρνω κεα κανονικα ειμαι ασφαλισμενος στον ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) μεσω της καρτας ανεργιας του οαεδ εδω και 2 χρονια και οταν παω να κανω αιτηση μου βγαζει αυτο ξερει κανεις τι πρεπει να κανω? 

ειδα και αυτα το αρθρα αλλα δεν καταλαβα κατι 

1. https://newsthessaloniki.gr/episimansi-den-pliroite-to-kritirio-tis-monimis-katoikias-merisma-terastio-provlima-gia-chiliades-ellines/

2. https://newsthessaloniki.gr/episimansi-den-pliroite-to-kritirio-toy-toylachiston-enos-asfalisimoy-mina-sto-systima-koinonikis-asfalisis-varytita-400/

32.png

Οπως ειπαν και αλλοι, υπαρχει προβλημα σε καποιο συστημα, μαλλον του ΕΦΚΑ.

7 ώρες πριν, DZ-Photographer είπε

Απο την στιγμή που δεν έχεις ποτέ δουλέψει για να κολλήσεις ένσημα πως γίνεται να έχεις ασφάλεια δική σου;

Εχω ακούσει περίπτωση Ρομά που παίρνει ΚΕΑ 300€ αλλα μέρισμα δεν πήρε γιατι δεν είχε ποτέ ένσημα.

Ρε αυ, τα λεγαμε και περισυ, αν ηθελε ενα μηνα ενσημα και οχι ενα μηνα ασφαλεια τοτε δεν θα το επαιρναν οι ανθιγγανοι, μπορει να γινει αυτο; (υπαρχουν και υπηρχαν τροποι να εχεις δικια σου ασφαλεια διχως ενσημα)

2 ώρες πριν, babality είπε

ο αλλος ειναι ανεργος 3 χρονια και του βγαλε Συνολικό Ατομικό Εισόδημα για το 2017, 5190e. και θα του δωσει 300ε. χαχαχαχαχαχα

Ειτε ειναι τεκμαρτο επειδη εχει κανα σπιτι ή/και αμαξι (ή ποσοστα απο αυτα) ειτε ο λογιστης εχει προσθεσει ανυπαρκτα αφορολογητα εισοδηματα.

• Like 1

3 λεπτά πριν, Anastazio είπε

Αφου υπαρχουν τεκμηρια?Τεκμηριο διαβιωσης+αυτοκινητακι με μποιλερ και ατμομηχανη εισαι στο ταλιρο για πλακα ακομα και αν εισαι ανεργος.

/slow clap @κρατος     

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, XronisR είπε

Καλημερα,το ταμειο ανεργιας της γυναικας μου το μετραει σαν εισοδημα;

κανονικοτατα

κι επι τη ευκαιρια, η πλατφορμα ειναι παλι κατω. λολ

Επεξ/σία από babality

2 λεπτά πριν, XronisR είπε

Καλημερα,το ταμειο ανεργιας της γυναικας μου το μετραει σαν εισοδημα;

Ειμαι 99% σιγουρος πως μετραει ΑΛΛΑ "αφαιρειται" επισης ποσο για τους προσφατα ανεργους.

5 λεπτά πριν, babality είπε

/slow clap @κρατος     

Η κουβεντα για τα τεκμαρτα εισοδηματα ειναι μεγαλη και ας μην την αρχισουμε τωρα. 

Ο μονος λογος που τα βαλανε να μετρανε για το οριο για το μερισμα ειναι για να κοψουν δικαιουχους, αν δεν μετρουσαν τοτε θα επρεπε να το παρουν περισσοτεροι, πολλοι περισσοτεροι.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Εισοδημα ειναι απο ολες τις πηγες,   απλα μπειτε στο gsis.gr στο εκκαθαριστικο του Ε1 για να δειτε  ποσο ηταν και αν το δικαιουστε η οχι. Υπαρχει το ατομικο εισοδημα και το τεκμαρτο, παντα παιρνει υποψη του αυτο που ειναι μεγαλυτερο πχ αν ειχες εισοδημα μηδεν και τεκμαρτο 1000 τοτε θα ειναι 1000, αν ειχες εισοδημα 1000 και τεκμαρτο 500 τοτε θα ειναι 1000. Για το μερισμα σε οσους ειναι ανεργοι το 2018 απο τη στιγμη της αιτησης και για  6 συνεχομενους μηνες σας αφαιρει απο το δηλωθεν εισοδημα (απο μισθωτη εργασια μονο, οχι επιδοματα κτλ) 9000€ + 1500 για καθε επιπλεον μηνα. Ετσι πχ για καποιον με εισοδημα 20000 απο μισθωτη εργασια το 2017 αν ειναι ανεργος τουλαχιστον 6 μηνες (ιουνιο - νοεμβριο 2018) τοτε για το μερισμα θα σας υπολογιζει σαν ατομικο εισοδημα 20000-9000=11000€

Επεξ/σία από eskimoos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, scarface5323 είπε

δεν είναι όποιος προλάβει το μέρισμα,έχει τόσες ημέρες προθεσμία 

Νομίζω όσοι το κάνουν πρώτοι θα πληρωθούν σύντομα και οι υπόλοιποι αργότερα. Έτσι μου είπε ένας "βιαστικός" τουλάχιστον, αλλά νομίζω και πέρυσι έτσι είχε γίνει. Βέβαια μπορεί να στηρίζονται στο τι έγινε πέρυσι, who knows.

9 ώρες πριν, DZ-Photographer είπε

Απο την στιγμή που δεν έχεις ποτέ δουλέψει για να κολλήσεις ένσημα πως γίνεται να έχεις ασφάλεια δική σου;

Εχω ακούσει περίπτωση Ρομά που παίρνει ΚΕΑ 300€ αλλα μέρισμα δεν πήρε γιατι δεν είχε ποτέ ένσημα.

Το ΚΕΑ σου δίνει αυτόματα ασφάλεια, όπως και το αν είσαι μακροχρόνια άνεργος (άνω των 12 μηνών) κάτω των 29 ετών*.

2 ώρες πριν, Anastazio είπε

Βασικά, το θέμα είναι η κατοικία. Νομίζω πιάνει τεκμαρτό εισόδημα είτε το νοικιάζεις είτε είναι δικό σου είτε δωρεάν παραχώρηση. Μόνο αν μένεις σε μικρό διαμέρισμα πιάνεις τη χαμηλή κλίμακα, ανεξαρτήτως εισοδήματος. (για μονοπρόσωπο πάντα)

*Γι' αυτό πρέπει να κάνεις αίτηση, μην παρεξηγηθεί το αυτόματα.

Επεξ/σία από Miracle Worker

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...