Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποσό που διαθέτουμε : 750- 800( πολύ max)

Χρήση υπολογιστή : Ο υπολογιστής θα χρησιμοποιείται για δουλείες γραφείου σε καθημερινή βάση (εργάζομαι κυρίως από το σπίτι). Αναλυτικά, να ανοίγει με άνεση πολλές καρτέλες, office, photoshop (σε πολύ απλή χρήση, όχι επαγγελματική). SPSS και ίσως ασχοληθώ αργότερα με προγραμματισμό. Παιχνίδια θα ήθελα να δοκιμάσω αν γίνεται το PUBG, σε high γραφικά δεν είναι αυτός ο σκοπός μου.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Ανέφερα παραπάνω.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Έχω μια Samsung (tv-monitor) με ανάλυση FHD σχετικά καινούργια. Για 2-3 χρόνια δεν σκοπεύω να πάρω άλλη.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Θεσ/νικη

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Γνωρίζω και μπορώ να προσπαθήσω να το συναρμολογήσω αν αξίζει οικονομικά να τα αγοράσω από διαφορετικά καταστήματα. Αν δεν έχω ιδιαίτερο όφελος, τότε εννοείται οτι προτιμώ να μου το συναρμολογήσει το κατάστημα. 

Δεν θα ασχοληθώ με OC και διπλές κάρτες και τα σχετικά.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Windows 10, αλλά μπορώ να αγοράσω το κλειδί από ebay.

Ο προηγούμενος μου υπολογιστής είναι ένας HP a6340.gr (link) σταθερός και τον έχω 9 χρόνια. Σκοπός μου είναι να μπορέσω και τον καινούργιο να τον κρατήσω τόσα (γνωρίζω πως η τεχνολογία τρέχει), έστω και με κάποιες μελλοντικές αναβαθμίσεις.

Λογικά από τον παλιό μπορώ να κρατήσω τους 2 500gb HDD που έχει.

​Σκεφτόμουν για Ryzen 5 1600 και την προσφορά που έχει σε μητρική το e-shop link.

Και να μπορώ να συνδεθώ με Wifi, γιατί το modem είναι στον κάτω όροφο.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Άν θέλεις να παίξεις ακόμη πιο άνετα κάποια παιχνίδια, σε καλύτερη κάρτα γραφικών -> http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=53565&cat=5

Με αυτή θα βγει στο σύνολο 835€.

Αλλά αν δεν σε παίρνει οικονομικά και πράγματι δεν σε ενδιαφέρουν τα high γραφικά οπωσδήποτε όπως έγραψες, και η 1050ti θα σε καλύψει.

• Like 1
Δημοσ.

Ποσό που διαθέτουμε : 750- 800( πολύ max)

Χρήση υπολογιστή : Ο υπολογιστής θα χρησιμοποιείται για δουλείες γραφείου σε καθημερινή βάση (εργάζομαι κυρίως από το σπίτι). Αναλυτικά, να ανοίγει με άνεση πολλές καρτέλες, office, photoshop (σε πολύ απλή χρήση, όχι επαγγελματική). SPSS και ίσως ασχοληθώ αργότερα με προγραμματισμό. Παιχνίδια θα ήθελα να δοκιμάσω αν γίνεται το PUBG, σε high γραφικά δεν είναι αυτός ο σκοπός μου.

φιλε panospro, αυτα που ζητας, ειναι -δεν ξερω πως αλλιως να το χαρακτηρισω, για να μην παρεξηγηθω- αντιφατικα (δεν ειναι, αλλα ετσι το χαρακτηριζω...). 

το πρωτο μερος που ζητας, υπερκαλυπτεται ανετα απο οποιονδηποτε 4core ή 4thread επεξεργαστη που κυκλοφορει, μαζι με αρκετη μνημη (8 +) και εναν ssd.  

αλλα ερχεσαι μετα και ανατρεπεις ολο αυτο με το PUBG...!!!  οι απαιτησεις που εχει το PUBG και μαλιστα για "high γραφικα" -οπως λες- ειναι κατα πολυ υψηλοτερες, απο τα υπολοιπα που θες..!  Αρα, αν φτιαξεις ενα πισι που να παιζει ανετα PUBG, με απλα λογια θα ειναι τερατακι....!!! 

η απο πανω συνθεση, ειναι καλη. προσπαθησε ομως να βαλεις οσο γρηγοροτερη μνημη μπορεις (3000+) και οσο καλυτερη καρτα γραφικων σε παιρνει, με μινιμουμ την 1050Τι..!! 

• Like 2
Δημοσ.

Μνήμες επιλέχθηκαν 2666 επειδή το visionstudio τις έχει ακριβές έτσι κι αλλιώς (είναι που είναι ακριβές αυτή την περίοδο).

Ας πάει τότε σε 3000MHZ, σε αυτές http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=52198&cat=4&sub=395&pmanuf=0&sort=3&step=undefined

Για την κάρτα, αναλόγως τα ''βαλάντια'' θα έχει και την αντίστοιχη απόδοση στο pubg. Γι'αυτό του δόθηκε η επιλογή της 1060 3gb αν διατίθεται να δώσει κάτι παραπάνω, που φυσικά θα τρέχει ικανοποιητικά και σε high γραφικά το συγκεκριμένο παιχνίδι.

• Like 1
Δημοσ.

φιλε panospro, αυτα που ζητας, ειναι -δεν ξερω πως αλλιως να το χαρακτηρισω, για να μην παρεξηγηθω- αντιφατικα (δεν ειναι, αλλα ετσι το χαρακτηριζω...). 

το πρωτο μερος που ζητας, υπερκαλυπτεται ανετα απο οποιονδηποτε 4core ή 4thread επεξεργαστη που κυκλοφορει, μαζι με αρκετη μνημη (8 +) και εναν ssd.  

αλλα ερχεσαι μετα και ανατρεπεις ολο αυτο με το PUBG...!!!  οι απαιτησεις που εχει το PUBG και μαλιστα για "high γραφικα" -οπως λες- ειναι κατα πολυ υψηλοτερες, απο τα υπολοιπα που θες..!  Αρα, αν φτιαξεις ενα πισι που να παιζει ανετα PUBG, με απλα λογια θα ειναι τερατακι....!!! 

η απο πανω συνθεση, ειναι καλη. προσπαθησε ομως να βαλεις οσο γρηγοροτερη μνημη μπορεις (3000+) και οσο καλυτερη καρτα γραφικων σε παιρνει, με μινιμουμ την 1050Τι..!! 

Έχεις δίκαιο. Ευχαριστώ που το επισήμανες ! Είναι λάθος στη διατύπωση ! ήθελα να γράψω "όχι σε  high γραφικά, δεν είναι αυτός ο σκοπός μου". 

Δημοσ.

Έχεις δίκαιο. Ευχαριστώ που το επισήμανες ! Είναι λάθος στη διατύπωση ! ήθελα να γράψω "όχι σε  high γραφικά, δεν είναι αυτός ο σκοπός μου". 

σε αυτη την περιπτωση, μπορεις να πας και σε μικροτερους επεξεργαστες -αν και πραγματικα ο 1600 ειναι τρομερο VFM- και να εξοικονομησεις χρηματα.

πχ μπορεις καλλιστα να πας και σε εναν R5-1400 στα ~€150~  και να τα χωσεις σε μνημες ή σε καποιο αλλο κομματι και να κανεις το σσυτημα πιο ποιοτικο τωρα.

ετσι κι αλλιως, θα μπορεις σε 1- 2 χρονια, να βαλεις οποιον δυνατοτερο επεξεργαστη γουσταρεις, 6core-8core...!!  

Δημοσ.

Καλύτερα να μπει από τώρα ο 1600 (αφού χωράει, αν τελικά του αρκεί η 1050ti-σε περίπτωση που δεν τον πειράζει να παίζει π.χ. σε medium settings το pubg), καθώς μνήμη προσθέτει πολύ πιο εύκολα και αργότερα σε σχέση με το να αναβάθμιζε επεξεργαστή.

Υ.Γ. Εκτός αν κάνει την μικρή υπέρβαση με r5 1600 + 1060 3gb στα 835 και καθάρισε! :-D

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις και το χρόνο σας! Αν πάω στην καλύτερη κάρτα γραφικών το τροφοδοτικό αυτό θα με καλύψει; Και τέλος, από τη δική σας εμπειρία και την προσωπική γνώμη, συμφέρει να προχωρήσω στην αγορά κομμάτι κομμάτι ή από ένα κατάστημα; 

Δημοσ.

Ναι, θα σε καλύψει το συγκεκριμένο τροφοδοτικό.

Συμφέρει να τα πάρεις από visionstudio αφού είσαι Θεσσαλονίκη. Και να παραλάβεις από εκεί αν θες ώστε να γλιτώσεις μεταφορικά. Θα στα συναρμολογήσουν κιόλας και θα είσαι οκ.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια! Υπάρχει περίπτωση να με συμφέρει να αγοράσω από digitalmaster που έχουν δωρεάν windows (δεν θα χρειαστεί να ψάχνω από ebay, ούτε να εγκαταστήσω τίποτα) και εκπτώσεις σε φοιτητές; από ότι είδα έχουν δωρεάν συναρμολόγηση και μεταφορικά!

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια! Υπάρχει περίπτωση να με συμφέρει να αγοράσω από digitalmaster που έχουν δωρεάν windows (δεν θα χρειαστεί να ψάχνω από ebay, ούτε να εγκαταστήσω τίποτα) και εκπτώσεις σε φοιτητές; από ότι είδα έχουν δωρεάν συναρμολόγηση και μεταφορικά!

Ψάξε τα ίδια κομμάτια λοιπόν από digitalmaster, ρώτησε όμως διευκρινίσεις περί διαθεσιμότητας για να μην περιμένεις κανένα δίμηνο..Είσαι και Θεσσαλονίκη...

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ψάξε τα ίδια κομμάτια λοιπόν από digitalmaster, ρώτησε όμως διευκρινίσεις περί διαθεσιμότητας για να μην περιμένεις κανένα δίμηνο..Είσαι και Θεσσαλονίκη...

Τελικά τα αγόρασα κομμάτι κομμάτι! Τώρα μου μένει μόνο το κουτί. Είμαι ανάμεσα σε aerocool aero 800 και corsair 100r. Καμία γνώμη; 

Δημοσ.

Βλέπω προσφορά 48ε το δικό μου στο skroutz οπότε αν έχεις micro atx μητρική : 

Fractal Design    
 Define mini C      https://www.skroutz.gr/s/10333132/Fractal-Design-Define-Mini-C-Window.html

Παντού φίλτρα σκόνης , 2 προεγκατεστημένοι ανεμιστήρες & ηχομονωτικό υλικό δεξία, μπροστα και πάνω( πανω προαιρετικά, αλλιώς μαγνητικο φίλτρο σκόνης-περιέχεται στη συσκευασία). Εύκολο cable management με non-modular 620w τροφοδοτικό κιολας. 

Αν πήρες λοιπόν m-atx μητρική το χτυπάς.

Αν όχι ανάμεσα σε corsair 100r και aerο-800 το δεύτερο θα διάλεγα ή  masterbox lite 5 :  https://www.skroutz.gr/s/12207358/CoolerMaster-MasterBox-Lite-5.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...