Επισκέπτης Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Θες να πεις, έχει οικονομικό νόημα. (μονο εγω σε ολη την χρεωκοπημενη χωρα ασχολουμαι, οι αλλοι ειναι large, το σνομπαρουν) Αλλά ο ρόλος του κράτους (εξαρτάται από το κράτος κλπ) δεν είναι να κάνει μόνο τα πράγματα που έχουν οικονομικό νόημα, διαφορετικά θα έπρεπε π.χ. τους ασθενείς σε τελικό στάδιο να τους πετάμε από κάπου ψηλά. (Για τον πατερα μου λες? Τον πεταξαν μετα απο 50 χρονια εισφορων και πληρωσα σε ιδιωτικο 4 χρονια, με την χωρα να τρεχει Sosialismus 2017 Enterprise) Το να παρέχουμε λοιπόν εκπαίδευση, η οποία είναι ένα εφόδιο που χρησιμεύει όχι μόνο στην απόκτηση οικονομικής ανεξαρτησίας(I like that) (ανάπτυξη παραγωγικότητας δηλαδή) αλλά και σε άλλα πράγματα όπως η αυτοπραγμάτωση (σημαντικη μονο οταν την πληρωνει ο αλλος βεβαια, τα δικα τους τα λεφτα δεν ειναι για μαλακιες) και η ένταξη ικανών ας το πούμε χαρακτήρων στο εκλογικό σώμα (ικανων να ψηφιζουν τον εαυτο τους στην τσεπη των αλλων εννοεις), από όπου θα παίξουν ρόλο επί δεκαετίες (και βαλε) στη μελλοντική πορεία της χώρας. (Προσπαθησε να αποδειξεις οτι η ανωτερη μορφωση οδηγει στην πολιτικη ωριμοτητα. Τηλεφωνησε στο 210 2592111 και κερδισε δωρα) Προφανώς θα προτιμούσαμε να μη φεύγουν τα ικανά άτομα στα οποία έχουμε επενδύσει (it's not like we have a demographic problem and we're bankrupt) όπως θα προτιμούσαμε και να μη πεθάνουν οι ασθενείς τους οποίους ξοδεύουμε χρήματα να κουράρουμε (κοιτα τον προυπολογισμο της υγειας και τις δαπανες για περιθαλψη αναλογικα, δεν ξοδευουμε, αλλα επειδη βολευει τον συλλογισμο σου προχωρα) , αλλά το να λες ότι είναι ηλίθιο να το κάνουμε είναι κάτι που θα έλεγε ο Τζήμερος (Και αυτο, οπως γνωριζουν ολοι, ειναι χειροτερο απο χρεωκοπια, ανυποληψια και βλακεια cumulatively). Και δε χρειάζεται νομίζω να το σχολιάσω παραπάνω. (οχι, guilty verdict was reached, m'lord) Το basic premise της θεσης σου δεν ισχυει, strawman argument.
defacer Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Το basic premise της θεσης σου δεν ισχυει, strawman argument. Το basic premise δεν ισχύει επειδή είπες μια άσχετη (strawman, anecdotal) ιστορία με τον πατέρα σου και επειδή "δεν έχουμε λεφτά"; Είσαι ικανός για πολύ καλύτερα αλλά αυτά εδώ ήταν λαϊκίστικες πίπες. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Το basic premise δεν ισχύει επειδή είπες μια άσχετη (strawman, anecdotal) ιστορία με τον πατέρα σου και επειδή "δεν έχουμε λεφτά"; Είσαι ικανός για πολύ καλύτερα αλλά αυτά εδώ ήταν λαϊκίστικες πίπες. Δεν ισχυει γιατι δεν μας δαγκωσε ο Τζημερος για να πεθανουμε απο αναρχοκαπιταλισμο/objectivism. Πεθαινουμε γιατι ολη η χωρα ειναι Πxxxκ.
defacer Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δεν ισχυει γιατι δεν μας δαγκωσε ο Τζημερος για να πεθανουμε απο αναρχοκαπιταλισμο/objectivism. Πεθαινουμε γιατι ολη η χωρα ειναι Πασοκ. Αυτά δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την ουσία του επιχειρήματος μου, πιστεύω πως το καταλαβαίνεις. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Αυτά δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την ουσία του επιχειρήματος μου, πιστεύω πως το καταλαβαίνεις. Δεν ζουμε σε κρατος που βαζει το οικονομικο κριτηριο πανω απο ολα (το αντιθετο συμβαινει). Οριζεις το ρολο του κρατους και διανεμεις υποχρεωσεις/δικαιωματα με βαση μια συνθηκη που δεν υφισταται.
defacer Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δεν ζουμε σε κρατος που βαζει το οικονομικο κριτηριο πανω απο ολα (το αντιθετο συμβαινει). Οριζεις το ρολο του κρατους και διανεμεις υποχρεωσεις/δικαιωματα με βαση μια συνθηκη που δεν υφισταται. Το ότι ο ρόλος του κράτους είναι να εξυπηρετεί και να φροντίζει τους πολίτες του με κριτήρια κατά τόπους διαφορετικά του ROI είναι κάτι που ισχύει στον ένα ή τον άλλο βαθμό από πάντα σε όλο τον πλανήτη. Δεν έχω ιδέα σε ποια συνθήκη αναφέρεσαι. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Το ότι ο ρόλος του κράτους είναι να εξυπηρετεί και να φροντίζει τους πολίτες του με κριτήρια κατά τόπους διαφορετικά του ROI είναι κάτι που ισχύει στον ένα ή τον άλλο βαθμό από πάντα σε όλο τον πλανήτη. Δεν έχω ιδέα σε ποια συνθήκη αναφέρεσαι. "Θες να πεις, έχει οικονομικό νόημα. Αλλά ο ρόλος του κράτους (εξαρτάται από το κράτος κλπ) δεν είναι να κάνει μόνο τα πράγματα που έχουν οικονομικό νόημα"
Βασίλης_29 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Σου πληρωνει και τις σπουδες η αγορα η εισαι εκ περιτροπης καπιταλιστης? Μιζεροι Ελληναρες οσοι κατακρινουν το δικαιωμα σου να κανεις οτι σου καπνισει εις βαρος τους? Γι'αυτο δεν θα μεινει κανεις εδω, παρα μονο οι τζαμπατζηδες. Τώρα μας δουλεύεις; Σε άλλο thread τότε που την έλεγε ένα τρόλλ στον YourTrueLegend που έφυγε έξω εσύ κατέκρινες τον άλλον και το έπαιζες έλληνας του εξωτερικού που έχεις δικαίωμα να φύγεις και να κάνεις οτι θέλεις, τώρα κατακρίνεις εμένα που είπα μίζερο τον άλλον με την κριτική του καναπέ. Δεν καταλαβαίνω τι θες και γιατί σχολιάζεις αυτό που έγραψα. Για να τελειώνουμε. Τις σπουδές τις πληρώνεις μόνος σου αν πας σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο ή στις πληρώνει το κράτος αν είναι δημόσιο, δεν έχουμε μόνο εδώ δημόσια πανεπιστήμια, υπάρχει και μεικτό σύστημα που το κράτος καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος εξόδων των σπουδών και εσύ πληρώνεις ένα ποσό εντελώς συμβολικό. Από εκεί και πέρα έχω δικαίωμα να φύγω και να πάω οπου θέλω, να αλλάξω χώρα να αλλάξω ήπειρο να αλλάξω και πλανήτη ή γαλαξία, εγώ θα αντιμετωπίσω τις συνέπειες και είναι δικό μου θέμα, δεν πέφτει λόγος σε κανέναν. Αλλιώς να γίνουμε σαν κάτι κομμουνιστικές προϊστορικές χώρες που δεν άφηναν να φύγει ο κόσμος ή σαν την Βόρειο Κορέα. 1
valkon Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Παιδία εγώ θέλω να φύγω, αλλά άμα χτίσει γήπεδο η ΑΕΚ κρίμα δεν είναι να το χασουμε; Τοσα χρονια μιζερια στο οακα 1
vasioula1 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Ο αδερφος μου σουηδια, η ξαδερφη μου ολλανδια και 3-4 γερμανια
vairass Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Παιδία εγώ θέλω να φύγω, αλλά άμα χτίσει γήπεδο η ΑΕΚ κρίμα δεν είναι να το χασουμε; Τοσα χρονια μιζερια στο οακα Παίζει ο Παοκ να το κάνει πιο γρήγορα το γήπεδο..
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Τώρα μας δουλεύεις; Σε άλλο thread τότε που την έλεγε ένα τρόλλ στον YourTrueLegend που έφυγε έξω εσύ κατέκρινες τον άλλον και το έπαιζες έλληνας του εξωτερικού που έχεις δικαίωμα να φύγεις και να κάνεις οτι θέλεις, τώρα κατακρίνεις εμένα που είπα μίζερο τον άλλον με την κριτική του καναπέ. Δεν καταλαβαίνω τι θες και γιατί σχολιάζεις αυτό που έγραψα. Για να τελειώνουμε. Τις σπουδές τις πληρώνεις μόνος σου αν πας σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο ή στις πληρώνει το κράτος αν είναι δημόσιο, δεν έχουμε μόνο εδώ δημόσια πανεπιστήμια, υπάρχει και μεικτό σύστημα που το κράτος καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος εξόδων των σπουδών και εσύ πληρώνεις ένα ποσό εντελώς συμβολικό. Από εκεί και πέρα έχω δικαίωμα να φύγω και να πάω οπου θέλω, να αλλάξω χώρα να αλλάξω ήπειρο να αλλάξω και πλανήτη ή γαλαξία, εγώ θα αντιμετωπίσω τις συνέπειες και είναι δικό μου θέμα, δεν πέφτει λόγος σε κανέναν. Αλλιώς να γίνουμε σαν κάτι κομμουνιστικές προϊστορικές χώρες που δεν άφηναν να φύγει ο κόσμος ή σαν την Βόρειο Κορέα. Το κρατος ειναι οι συνανθρωποι σου, εκει στελνεις το λογαριασμο οταν απαιτεις κατι να ειναι "δωρεαν" σε εσενα. Βοηθα να μην γινουμε οπως οι χωρες που αναφερεις με το να μην επιβαρυνεις το δικο μου εκκαθαριστικο με το δικο σου "δικαιωμα", αρκετα κερατιατικα πληρωνω. Το να κανεις οτι θες συνεπαγεται υποχρεωση να αναγνωριζεις το ιδιο δικαιωμα και στους αλλους, το post σου ειναι rights heavy, obligations light.
hexenlord Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Ελληνική νοοτροπία και πραγματικότητα: Εν έτη 2006 φεύγω για παντα απο Ελλάδα, πρόκρισης ε. -το 2007 ο κοινωνικός κύκλος (απο εδω και στο εξής ΚΚ) έλεγε στη μητέρα μου, ε το παιδι δεν τα κατάφερε στην Ελλάδα, νταξει μαιρουλα μου, συμβαίνουν αυτα μην στεναχωριέσαι. -το 2009 ο ΚΚ, στην αρχή της κρίσης, έλεγε στη μητέρα μου, τωρα που η χωρα τον χρειάζεται περισσότερο εγινε γερμανοτσολιάς και την πρόδωσε. Κλάμα η μαιρουλα. -Το 2011, ο ΚΚ, στη μεση της κρίσης, έλεγε στη μητερα μου πως, τυχερό το παιδι που κατάφερε να φύγει και να σωθεί εν μέσω κρίσης (τυχερό!!!!) -Το 2013, ο ΚΚ έδινε βιογραφικά στη μητέρα μου μήπως και ο γερμανοτσολιάς βρει στους μη-προδότες δουλεια στα εξωτερικά. Το 2017,ο ΚΚ, στέλνει ακομη βιογραφικά στον προδότη και ζητάει δανεικά για να περάσει την κρίση. Σημειώσεις, έφυγα απο Ελλάδα με msc απο αγγλικό πανεπιστήμιο ενώ το μπατσελορ ηταν απο ελληνικό πανεπιστήμιο. Έχω περάσει απο Αγγλία, Σκωτία, Γαλλία, καταρ, ηνωμένα αραβικά εμιράτα. Δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσω Ελλάδα πριν τα 50 η όταν εχω τόσα ώστε να μην χρειαστεί να ξαναδουλεψω ποτε στη ζωή μου. Η μανα κλασσικά κλάμα απο την αρχή,με όλο το μπουλινγκ της ελληνικής νοοτροπιας που σας ανέφερα. Ο φαδερ, πάντα, "γραφτά ολα στα φρύδια σου, πήγαινε και μην κοιτάς πισω". Στα της ερώτησης,8 άτομα έχουν φύγει εξωτερικό απο τον κύκλο μου, απο τους 10 που έμειναν οι 4 δε μου μιλάνε απο τη μιζέρια τους, οι υπόλοιποι μου μιλάν για να μου πουν πως φυτοζωουν στην Ελλάδα αλλα δεν έχουν τα μπολς να φύγουν. Οι παρέες μου ειναι απο μεροκαματιαρηδες εως δικηγόρους-γιατρούς αρχιτέκτονες. 13
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσω Ελλάδα πριν τα 50 η όταν εχω τόσα ώστε να μην χρειαστεί να ξαναδουλεψω ποτε στη ζωή μου. Οσα και να εχεις θα προσπαθησουν να στα φανε και θα τρεχεις υστερα.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2017 Συναδελφος ειδικευμενος γιατρος, αφου τελειωσε την ειδικοτητα του στην Αθηνα το 2013, πηγε σε συνεντευξη σε μεγαλο ιδιωτικο νοσοκομειο κοντα στην παραλιακη ζωνη. Ο εκει διευθυντης αφου ειχε μιλησει με τον προηγουμενο διευθυντη του στο δημοσιο νοσοκομειο και ειχε δει το αξιολογο βιογραφικο του, του ειπε οτι τον θελει να δουλεψουν μαζι, κανονικο ωραριο, 5ημερο 8ωρο. Επειδη ομως το μπατζετ ηταν περιορισμενο, η οικονομικη προσφορα ηταν 300€ συν ποσοστα απο τους ασθενεις που ο ιδιος θα εφερνε να νοσηλευτουν στο ιδιωτικο. Ναι, 300€ το μηνα για κανονικο ωραριο, 40 ωρες τη βδομαδα. Ο γιατρος βρισκεται εδω και μερικα χρονια στο Λονδινο, ο προδοτης. Η αδελφή μου βρίσκεται στην ίδια πόλη και στο ίδιο επάγγελμα από το 1998. Μια φορά τόλμησε να σκεφτεί να γυρίσει κάπου το 2007. Έκανε το interview εδώ, άκουσε ΤΑ κουλά, πήρε το πρώτο αεροπλάνο και γύρισε πίσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα