defacer Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 απλώς επισημαίνω την τραγικότητα της διαπίστωσης αλλά αν υπάρχουν αναγκες σε γιατρούς στην Ελλάδα, για παράδειγμα σε ακριτικές περιοχές και δεν πάει κανείς επειδή δεν ειναι Αθήνα ή Θεσσαλονίκη και προτιμά να πάει Μοναχο ή Βερολίνο, να τους ζητά το κράτος επιστροφή ολου τους κόστους των διδάκτρων κατά την διάρκεια των σπουδών. Μη σου πω να ζητάει πίσω αναδρομικά και το επίδομα τέκνων. Δεν τους μεγαλώνουμε με αγνό γάλα από ελληνικές αγελάδες που πληρώνουν Έλληνες φορολογούμενοι για να πάνε μετά να κάνουν τη ζωή τους όπως νομίζουν. Ειλικρινά λυπάμαι αυτούς που οι ορίζοντες τους είναι τόσο περιορισμένοι που δε μπορούν να δουν ότι η συζήτηση για το τι επιλέγει κανείς στη ζωή του τελειώνει σε επίπεδο ανθρώπου και συνεχίζουν να σκάβουν βαθύτερα στη δική τους ψυχή για να βγάλουν συμπέρασμα για λογαριασμό άλλων. 5
zio10 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Από τον στενό μου κύκλο δεν έχει φύγει κανείς και δύσκολο το βλέπω να φύγει. Τώρα για τα υπόλοιπα που γράφονται, όλα θεωρητικά είναι. Ο άνθρωπος είναι από τη φύση του «παρτάκιας» οπότε ο καθένας κοιτάει τι είναι καλύτερο για αυτόν και το πολύ στενό του περιβάλλον. 1
ant_ Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 2 κυπρος 1 ΗΠΑ 1 Αυστραλια καλυτερα περναει αυτος στην Αυστραλια
Anuminas Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Ο άνθρωπος είναι από τη φύση του «παρτάκιας» οπότε ο καθένας κοιτάει τι είναι καλύτερο για αυτόν και το πολύ στενό του περιβάλλον. O άνθρωπος διαμορφώνεται ανάλογα με την παιδεία που έχει πάρει και την κοινωνία μέσα στην οποία έχει ζήσει, αυτό μας δείχνει η ιστορική πραγματικότητα. Οταν απο μικροί μεγαλώνουμε δεχόμενοι αυτο που λες, "κοίταξε να βολευτείς εσύ και άσε τους υπολοίπους" μετά είναι επόμενο μια κοινωνία, με τέτοιους "πολίτες" που σκέφτονται έτσι, να συμπεριφέρετε κατά αυτόν τον τρόπο και εν τέλη να καταρρέει αμαχητί στην πρώτη σοβαρή δυσκολία. 2
Lanike71 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Αντί να κάνουμε μήνυση στις κυβερνήσεις που ωθούν τον κόσμο στη μετανάστευση, μας τη λένε και από πάνω... Ξέρεις τι λέει το Σύνταγμα φίλε μου; Ότι η εκάστοτε κυβέρνηση, έχει την υποχρέωση να δημιουργήσει τέτοιο οικονομικό περιβάλλον, ώστε να αναπτύσσεται η οικονομία και κάθε πολίτης να μπορεί να βρει δουλειά. Και συ λες στον κόσμο να μείνει; Να κάνει τι; Πλαίσιο και Μικέλ με 480; 3
Anuminas Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Σε μένα αναφέρεσαι; τιποτα δε λεω, ας κάνει ο καθένας οτι θέλει, και αν ηξερα τι πρέπει να γινει θα ήμουν ξερω γω ο Μαρξ και δεν θα έγραφα στο insomnia, θα έκανα αλλα πράματα. To συνταγμα άστο, είναι πλέον ένα κουρελόχαρτο.
wizzy Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Από τα πολύ κοντινά μου άτομα (εκτός οικογένειας φυσικά) έφυγαν οι 4, έμειναν οι 3. Ο ένας δεν πρόκειται να φύγει ποτέ γιατί επενδύσει εδώ σε σπίτι και οικογένεια ενώ οι άλλοι δυο είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας για το αν θα πρέπει να φύγουν ή όχι. Εγώ πάντως την απόφαση μου την έχω πάρει και μόλις κλείσουν οι όποιες υποχρεώσεις μου εδώ πέρα την έχω κάνει Αλέκος. Επιστρέφεις Κύπρο ή θα πας αλλού;
Orpheas1992 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Ξαναλεω οτι ειναι δικαιωμα του καθενος και απολυτως σεβαστο και κατανοητο να παει σε ενα αλλο κρατος με σοβαρη οικονομια να δουλεψει και να νιωθει οτι δεν σπουδασε για 480 ευρω. Σε καθε περιπτωση ομως "πουλαει" την χωρα του και κοιταει την παρτη του οποιος το κανει. Ξερω χεστηκατε, αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα οσο και αν σας πειραζουν καποιες λεξεις. ΥΓ. Ναι πλαισιο και μικελ με 480, μεχρι να βρεις κατι καλυτερο ή να κανεις κατι δικο σου. Το θεμα ειναι να μπεις στην αγορα εργασιας, αν κανεις την αρχη ακομα και στην Ελλαδα παρουσιαζονται ευκαιριες για κατι καλυτερο αν το αξιζεις.Αλλα οχι ποιος χεστηκε, οξω και γρηγορα να σωθουμε.
tzelen Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Α πρεπει να πω ενα νουμερο που να ακουγεται σωστο δλδ σε καποιον webparts στο insomnia Μπααα, βαριεμαι να πειθω αγνωστους. Καλη συνεχεια! Ε, κάνε βρε πουλάκι μου και εσύ κανένα σκόντο, βλακ φράιντεη είναι 1
Lanike71 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Βασικά, μπορώ να σας καταλάβω. Αν δεν έχεις τα κάκκαλα να φύγεις από τη χώρα σου, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει και άλλοι να υποφέρουν μαζί σου. Αν πάλι έχεις βολευτεί και παίρνεις ακούραστο χιλιαρικάκι στο δημόσιο, φιλώντας κατουρημένες ή όχι ποδιές, "μαγκιά σου". Αν πάλι έχεις "επενδύσει" σε κανένα καφέ και εκμεταλλεύεσαι τα κοριτσάκια-αγοράκια, που φοβούνται την απόλυση και κάνουν 12ωρα για 480, πάλι "μαγκιά" σου. Μη μπλέκεσαι όμως με αυτούς που κόπιασαν, σπούδασαν και στο κάτω-κάτω, ξέρεις κάτι; Αξίζω κάτι παραπάνω ρε φίλε ως άτομο και αν θέλει η Ελλαδάρα εδώ είμαι, ας με εκμεταλλευτεί εμένα και τα προσόντα μου. Αλλά η Ελλαδάρα, προτιμάει αυτούς που κουνάνε σημαιάκια. Πολύ αργά για δάκρυα παίδες. Προχθές έτυχε να δω ένα βιντεάκι με ένα κακόμοιρο Βορειοκορεάτη που πέρασε τα σύνορα και τον γάζωσαν.Βρε τον προδότη... 9
Selvian Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Έχουν φύγει πολλοί,γενικά από τον κύκλο μου γύρω στο 35%-40%,αν όμως επικεντρωθώ στα άτομα που έχουν MSc/Phd είναι γύρω στο 70% . Συγκεκριμένα έχω 5 άτομα που θέλανε να μείνουν ελλάδα δουλέψανε μετά το MSc τους σε τοπ uni της ευρώπης σε πολυεθνικές στην Ελλάδα και τώρα έχουν ξαναγυρίσει UK. E άμα πας pwc/deloitte με 1200 ευρώ εδώ σε entry θέση με 2-3 χρόνια προυπηρεσία και έξω έχεις 3500-4000(παρόλο το μεγαλύτερο κόστος διαβίωσης) λογικό είναι το τι θα επιλέξεις. Ειδικά αν έχεις δώσει σε ένα μάστερ 30-40 χιλιάρικα και βλέπεις ότι θα κάνεις χρόνια να τα αποσβέσεις. Και εγώ μάλλον θα ξαναφύγω για κάνα phd σε 1-2 χρόνια και αν κάτσει κάτι αξιοπρεπές θα γυρίσω.
logistoulis Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 ανούσια διαφωνία/αντιπαράθεση το έχεις κάκαλα να πας έξω, ή έχεις κάκαλα να μείνεις μέσα και είσαι προδότης.. πέρα για πέρα διαφωνία δίχως κανένα απολύτως νόημα.. παιδιά η κατάσταση είναι αυτή που είναι μην το φιλοσοφείτε.. είναι παντελώς ηλίθιο να προσπαθεί ο καθένας να δώσει έναν "ηρωικό" τόνο στην επιλογή του, δεν υπάρχει τίποτα το ηρωικό 2
pontez2 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Βασικά, μπορώ να σας καταλάβω. Αν δεν έχεις τα κάκκαλα να φύγεις από τη χώρα σου, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει και άλλοι να υποφέρουν μαζί σου. Αν πάλι έχεις βολευτεί και παίρνεις ακούραστο χιλιαρικάκι στο δημόσιο, φιλώντας κατουρημένες ή όχι ποδιές, "μαγκιά σου". Αν πάλι έχεις "επενδύσει" σε κανένα καφέ και εκμεταλλεύεσαι τα κοριτσάκια-αγοράκια, που φοβούνται την απόλυση και κάνουν 12ωρα για 480, πάλι "μαγκιά" σου. Μη μπλέκεσαι όμως με αυτούς που κόπιασαν, σπούδασαν και στο κάτω-κάτω, ξέρεις κάτι; Αξίζω κάτι παραπάνω ρε φίλε ως άτομο και αν θέλει η Ελλαδάρα εδώ είμαι, ας με εκμεταλλευτεί εμένα και τα προσόντα μου. Αλλά η Ελλαδάρα, προτιμάει αυτούς που κουνάνε σημαιάκια. Πολύ αργά για δάκρυα παίδες. Προχθές έτυχε να δω ένα βιντεάκι με ένα κακόμοιρο Βορειοκορεάτη που πέρασε τα σύνορα και τον γάζωσαν.Βρε τον προδότη... Yπάρχουν βέβαια πάντα και αυτοί που κατάφεραν να καταξιωθούν στη χώρα τους, χωρίς να χρειαστεί να φύγουν στο εξωτερικό και χωρίς κατ ανάγκη να ειναι δ.υ. (χωρις να σημαίνει πως ειναι κακό να εργάζεται κάποιος ως δ.υ. Αναγκαίοι ειναι και αυτοί) Για να έχεις "τα κοκκαλα", να φυγεις απ΄τη χωρα σου, πάει να πει οτι έχεις εξαντλήσει κάθε πιθανότητα να εργασθείς σε μια αξιοπρεπή εργασία, ή απλά να μη σε καλύπτει η χώρα σου επαγγελματικά. Καταλαβαίνω και αυτούς που τόλμησαν και τα κατάφεραν (μιλάω απο προσωπική εμπειρία) και αυτούς που δεν τόλμησαν και αυτούς που ειναι..."βολεμένοι". Η Ελλάδα ειναι δύσκολη χώρα επαγγελματικά. Πάντα ήταν. Οι γιατροί που φεύγουν τωρα σε μεγάλα κυμματα, κάποτε δεν ηταν ανάγκη να φυγουν διότι διοριζόντουσαν γρηγορότερα στο δημοσιο. Δεν ειναι λοιπόν τόσο τα κοκκαλα όσο η ανάγκη και η πιθανότητα να εργαστείς έξω. Ο γιατρός θα βρει. Ο σερβιτόρος μόνο σα σερβιτόρος θα βρει και θα παιρνει χρηματα ίσα ισα να συντηρηθεί και να κατοικεί σε ένα κρεβάτι στο κέντρο του Λονδίνου πληρωνοντας 400 λίρες. Update: Υπάρχει πάντα και η ακραία άποψη πως όσοι έφυγαν, απέτυχαν στη χώρα τους και πηγαν στα εξωτερικά με τα λεφτά του μπαμπά τους μπλα μπλα μπλα...Κοινως ο καθένας κρίνει από το τι πετυχαίνει ο ίδιος 4
zio10 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 O άνθρωπος διαμορφώνεται ανάλογα με την παιδεία που έχει πάρει και την κοινωνία μέσα στην οποία έχει ζήσει, αυτό μας δείχνει η ιστορική πραγματικότητα. Οταν απο μικροί μεγαλώνουμε δεχόμενοι αυτο που λες, "κοίταξε να βολευτείς εσύ και άσε τους υπολοίπους" μετά είναι επόμενο μια κοινωνία, με τέτοιους "πολίτες" που σκέφτονται έτσι, να συμπεριφέρετε κατά αυτόν τον τρόπο και εν τέλη να καταρρέει αμαχητί στην πρώτη σοβαρή δυσκολία. Μπορεί και να συμφωνώ. Προσωπικά δεν είμαι ούτε βολεμένος, ούτε τίποτα αλλά στην ουσία το εξωτερικό δεν το έχω στις επιλογές μου. Θεωρώ ότι εδώ που είμαι, εδώ θα παλέψω. Αυτό δεν αλλάζει όμως το ότι ο άνθρωπος κοιτάει κατά κύριο λόγο τον εαυτό του και το περιβάλλον του. Ήρωες αλτρουιστές υπάρχουν μόνο στον πόλεμο που είναι εντελώς άλλη κατάσταση πιστεύω. Οι υπόλοιποι στην καλύτερη θα σκεφτούμε λίγο παραπέρα όταν είμαστε καλά εμείς και οι δικοί μας. 1
defacer Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 ανούσια διαφωνία/αντιπαράθεση το έχεις κάκαλα να πας έξω, ή έχεις κάκαλα να μείνεις μέσα και είσαι προδότης.. πέρα για πέρα διαφωνία δίχως κανένα απολύτως νόημα.. Πώς, είναι πολύ χρήσιμη αυτή η διαφωνία. Με το που θα δεις κάποιον στη φάση άμα κολώνεις δεν αξίζεις ή στη φάση οποίος φεύγει είναι προδότης, έχεις εντοπίσει αμέσως ποιον πρέπει να συνδέσεις απευθείας με Κάιρο. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα