Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από τα πολύ κοντινά μου άτομα (εκτός οικογένειας φυσικά) έφυγαν οι 4, έμειναν οι 3. Ο ένας δεν πρόκειται να φύγει ποτέ γιατί επενδύσει εδώ σε σπίτι και οικογένεια ενώ οι άλλοι δυο είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας για το αν θα πρέπει να φύγουν ή όχι. Εγώ πάντως την απόφαση μου την έχω πάρει και μόλις κλείσουν οι όποιες υποχρεώσεις μου εδώ πέρα την έχω κάνει Αλέκος. 

• Like 1
  • Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Στον ευρυτερο οικογενειακο κυκλο ( πρωτα ξαδερφια) εχουν φυγει 3/8, εμου συμπεριλαμβανομενου. Απο συμφοιτητες και συναδελφους αργοτερα εχω χασει το μετρημα, πανω απο 20. Γερμανια, Αγγλια, ΗΠΑ, Σουηδια, Γαλλια, Ελβετια, Ολλανδια. Καποιοι λιγοι γυρισαν πισω, οι περισσοτεροι παραμενουν εκτος.

Δημοσ.

"Συνολικά υπολογίζεται ότι οι έλληνες γιατροί που εργάζονται στο εξωτερικό φτάνουν τις 17.500. Πολλοί από αυτούς, δε, τα τελευταία χρόνια έχουν φύγει για τη Γερμανία."

Απο αρθρο εδω http://www.tanea.gr/news/greece/article/5477417/sto-ena-xeri-to-ptyxio-kai-sto-allo-to-diabathrio/

Δημοσ.

Xαχα τραγικο, έχουν σπουδάσει με λεφτά του ελληνικού λαού μη δίνοντας ευρώ σε βιβλία και δίδακτρα και τους παίρνει ανέξοδα η Γερμανία.

• Like 4
Δημοσ.

Και να κάθονταν ελλάδα λες και θα αξιοποιούσαν αυτά που τους έδωσε το πανεπιστήμιο. Κανένας δεν χάνει ούτε κερδίζει δηλαδή.

Δημοσ.

Xαχα τραγικο, έχουν σπουδάσει με λεφτά του ελληνικού λαού μη δίνοντας ευρώ σε βιβλία και δίδακτρα και τους παίρνει ανέξοδα η Γερμανία.

Μήπως από τα λεφτά που πλήρωναν οι ίδιοι και η οικογένεια τους σε φόρους;

• Like 2
Δημοσ.

Ε; Και; Υπάρχει κάποια υποχρέωση να μείνουν μόνο και μόνο επειδή τα πανεπιστήμια είναι δωρεάν;

Δημοσ.

Μήπως από τα λεφτά που πλήρωναν οι ίδιοι και η οικογένεια τους σε φόρους;

Ριξε μια ματια ποσο κανουν τα διδακτρα σε ιδιωτικο για Med School πρωτα

Δημοσ.

Ε; Και; Υπάρχει κάποια υποχρέωση να μείνουν μόνο και μόνο επειδή τα πανεπιστήμια είναι δωρεάν;

απλώς επισημαίνω την τραγικότητα της διαπίστωσης

αλλά αν υπάρχουν αναγκες σε γιατρούς στην Ελλάδα, για παράδειγμα σε ακριτικές περιοχές και δεν πάει κανείς επειδή δεν ειναι Αθήνα ή Θεσσαλονίκη και προτιμά να πάει Μοναχο ή Βερολίνο, να τους ζητά το κράτος επιστροφή ολου τους κόστους των διδάκτρων  κατά την διάρκεια των σπουδών.

• Like 3
Δημοσ.

αλλά αν υπάρχουν αναγκες σε γιατρούς στην Ελλάδα, για παράδειγμα σε ακριτικές περιοχές και δεν πάει κανείς επειδή δεν ειναι Αθήνα ή Θεσσαλονίκη και προτιμά να πάει Μοναχο ή Βερολίνο, να τους ζητά το κράτος επιστροφή ολου τους κόστους των διδάκτρων  κατά την διάρκεια των σπουδών.

Ναι και αν δεν αρρωστήσεις ποτε να σου επιστρέφει και τις κρατησεις που κανει απο το μισθο σου για να μην πω για τα πανεπιστήμια που ειναι μονιμα σε καταληψη, πρεπει να μας πληρωνουν για να παμε

Δημοσ.

Η λυση ειναι να δωσει κινητρα και οχι απειλες και μπαμπουλες. Για καποιον που μενει Αθηνα, το Μοναχο και η Πτολεμαϊδα (πχ) ειναι αντιστοιχα μακρια σε θεμα χρονου. Γιατι να προτιμησει επικουρικο με διετη συμβαση χωρις δυνατοτητα μονιμης προσληψης με μισθο 970 + εφημεριες (για ειδικευμενο γιατρο) τη στιγμη που Γερμανια θα βρει συμβολαιο αοριστου χρονου με  τα τετραπλασια?

Αντιστοιχα φαινομενα και σε ολους τους Ελληνες πτυχιουχους που εχουν φυγει στο εξωτερικο τα τελευταια χρονια, περιπου 200.000. Που θα δουλεψουν ολοι αυτοι? Πωλητες στο πλαισιο και στα παμπλικ με 480?

• Like 4
Δημοσ.

Γνωριζω τον αδερφο του πατέρα μου που ειναι αγγλια, εφυγε πριν απο 30 χρονια και εκανε περιουσια.

Τωρα προσφατα εφυγε και ο αδερφος μου για αγγλια(Λίβερπουλ), εδω εβγαζε σε καιρους κρισης περιπου το μηνα 200€ τ μηνα και έμενε στο πατρικο, εφυγε για Αγγλία εδω και δυομιση χρόνια, νοικιασε σπιτι, αγορασε αμαξι για να κανει την δουλειά του και βγαζει οανω απο 1600 λιρες το μηνα στο χαλαρο. Χαρακτηριστηκα μου ειπε την εβδομαδα πρεπει να βγαζω πανω απο 300λιρες αν θυμαμαι λαλα για να μπορει να πληρωνει σπιτι και λοιπά

Δημοσ.

Χρωστάμε κύριε, χρωστάμε

Είναι και αυτός ένας τρόπος να ξεπληρωσουμε

Δημοσ.

Όχι θα κάτσουν εδώ να δουλεύουν σερβιτόροι για 500€ και ειδικά οι Γιατροί που ξόδεψαν 7 χρόνια + ιδρώτα για να παίρνουν ένα χιλιάρικο, με τα γνωστά προβλήματα του δημοσίου (υπερωρίες που δεν πληρώνονται ποτε κτλ. κτλ.).

Την ίδια ώρα που στην υπόλοιπη Ευρώπη (Γερμανιες, Αγγλιες, Σουηδίες) κάνουν κρα και ζητάνε απεγνωσμένα προσωπικό το οποίο και πληρώνουν χιλιάρικα και του προσφέρουν ένα πολύ καλύτερο περιβάλλον εργασίας.

Και By the way φορολογούμενοι είναι και αυτοί. Αυτοί και οι γονείς τους (κυρίως) φορολογούνται για να έχουν θέση σε αυτά τα πανεπιστήμια. Δεν τους πήγαν χαριστικά.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...