bakalex Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Τρείς. Οι δυο Καναδά ο ένας Γερμανια. Περνανε μια χαρα. 1
stelios18120 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 6 ατομα 2 Αγγλία και 4 σουηδια Την ζωή τους κάνουν εκεί. 1
logistoulis Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 πάρα πολλά (πολύ πάνω από 20) για τους περισσότερους χέστηκα είναι η αλήθεια δεν ήταν άτομα με τα οποία συνέχιζα να κάνω παρέα ή ήταν κοντά στην ιδιοσυγκρασία μου, μόνο για έναν φίλο μου "στενοχωριέμαι" να το πω έτσι κυρίως γιατί δεν είμαι βέβαιος ότι είναι χαρούμενος με τη ζωή στα ξένα παρά τα χρήματα που παίρνει.. πιο πολύ νιώθω ότι το έκανε γιατί πίστευε ότι έπρεπε και όχι γιατί το ήθελε ή το είχε πραγματική ανάγκη.. 1
Anuminas Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Περίπου το 60% των φίλων και γνωστών μου έφυγαν για τα ξένα. Και οι περισσότεροι είναι πολύ ευχαριστημένοι. αυτο δεν μπορεις να το ξέρεις, ποιος που ξεριζώνεται που υπο άλλες συνθήκες δεν θα σκεφτόναν καν να μεταναστεύσει, το κάνει μέσα στην τρελή χαρά; Τις προάλλες μιλούσα με μια κοπέλα που μετανάστευσε Γερμανία και έσταζε χολή για τους Γερμαναράδες. εγώ δεν θα γράψω μονο για πολύ γνωστούς, που μιλάμε δηλαδή και βγαίνουμε βόλτα, θα γράψω για εναν ευρύτερο κύκλο ανθρώπων που γνωρίζω. Λοιπόν απο φίλους με την πραγματική έννοια, ένας μόνο πηγε Γερμανία πριν δύο μήνες. Πήγε να βρει εκεί τα δύο μικρότερα αδέλφια που επίσης μετανάστευσαν. Τα δύο αγόρια μιας πρώτης εξαδέλφης της μητερας μου μετανάστευσαν Γερμανία. Η αδελφή ένος καλό φίλου μετανάστευσεε στο ΗΒ αλλά εντούτοις έρχεται πολύ συχνά Ελλάδα και όχι μόνο δέκα μέρες το καλοκαίρι. Απο τα δύο παιδιά μιας φιλενάδας της μητέρας μου, ο υιός είναι στην Ολλανδία και η θυγατέρα στην Γερμανία. Η κόρη μιας γειτόννισας με τον άνδρα της μετανάστευσαν στη Γερμανία. Μια πρώην συμφοιτήτρια που μιλούσαμε στην σχολή πρέπει να μετανάστευσε ΗΒ όπως επίσης και ένα μέλος κάποιου φόρουμ με τον οποιο συναντηθίκαμε κάποιες φορές. Αυτοί μου έρχονται στο νου. Ουσιαστικά μόνο ο πρώτος φίλος λείπει που κάναμε παρέα, οι υπόλοιποι τι τους ήξερα τι δεν τους ηξερα το ίδιο και το αυτό είναι.
pontez2 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Προσωπικά ποτέ δεν ήμουν περισσότερο ικανοποιημένος από ότι εδώ. Λεφτά, ελεύθερος χρόνος και μίνιμαλ(σχετικά) άγχος είναι η καθημερινότητα μου.Όταν πάρω και το σπίτι θα είναι πιο ρούχλα. Βέβαια είναι και ότι δεν ήμουν ποτές των μπουζουκλερί-σκυλάδικων και έτσι όχι μόνο δεν έχασα τίποτα από την ΕΛ "νυχτερινή ζωή", αλλά κέρδισα Στο εξωτερικό οι καλοί πολιτισμένοι ξένοι δεν αγοράζουν ποτέ σπίτια. Μένουν στο ενοίκιο για πάντα γιατί έτσι πρέπει. :P (οντως όσους ξένους γνωρίζω έχουν πάρει δάνειο για δικό τους σπίτι. Τώρα το πως προέκυψε οτι μονο στην Ελλάδα ειμασταν οι χαζοι που παίρναμε δάνεια, και κάποιοι χαίρονται με τα ΕΝΦΙΑ, δε μπορω να το καταλάβω) Τις προάλλες μιλούσα με μια κοπέλα που μετανάστευσε Γερμανία και έσταζε χολή για τους Γερμαναράδες. Η Γερμανία έχει πολλά καλά και ένα κακό, που δε μπορουν να το χωνέψουν οι υπολοιποι Ευρωπαίοι. Οταν κάτι δεν προβλέπεται, απλά δεν υπάρχει λύση. Δεν θα κάνουν δηλαδή μια παράβλεψη για κάτι που δεν το έχουν λανθασμένα προβλέψει. Δε προβλεπετε τέλος. Ουτε τηλέφωνο στο υπουργείο για να βγει μια προσωρινή διαταγή ουτε τιποτε. Αυτο βέβαια ειναι και καλό πολλές φορές.
LongTom Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Στο εξωτερικό οι καλοί πολιτισμένοι ξένοι δεν αγοράζουν ποτέ σπίτια. Μένουν στο ενοίκιο για πάντα γιατί έτσι πρέπει. :P (οντως όσους ξένους γνωρίζω έχουν πάρει δάνειο για δικό τους σπίτι. Τώρα το πως προέκυψε οτι μονο στην Ελλάδα ειμασταν οι χαζοι που παίρναμε δάνεια, και κάποιοι χαίρονται με τα ΕΝΦΙΑ, δε μπορω να το καταλάβω) Η Γερμανία έχει πολλά καλά και ένα κακό, που δε μπορουν να το χωνέψουν οι υπολοιποι Ευρωπαίοι. Οταν κάτι δεν προβλέπεται, απλά δεν υπάρχει λύση. Δεν θα κάνουν δηλαδή μια παράβλεψη για κάτι που δεν το έχουν λανθασμένα προβλέψει. Δε προβλεπετε τέλος. Ουτε τηλέφωνο στο υπουργείο για να βγει μια προσωρινή διαταγή ουτε τιποτε. Αυτο βέβαια ειναι και καλό πολλές φορές. Δεν ξέρω τι φτιάνουν οι άλλοι, αλλά εδώ μια μονοκατοικία στα σάμπερμπς ή στο δίπλα χωριό είναι μάστ για τον μίντλ και άπερ μίντλ κλάς. Η τιμή είναι αλμυρή, αλλά σε βάθος χρόνου γλυτώνεις πολλά, πέρα φυσικά από λεφτά για νοίκια. Από γείτονες-συγκατοίκους, σε φασαρία,σε γκέτοκαταστάσεις στην παρακάτω γωνία κ.ο.κ. Είμαι και εγώ ένας που δεν χώνεψε ποτέ την φρίτσλαντ, άλλοι γουστάρουν τρελά.Γούστα είναι αυτά. 1
tzelen Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Κανένας. Και σιγά σιγά πλησιάζουν(ω) σε ηλικία που αν είναι να φύγει κάποιος, θα είναι για το πυρ το εξώτερον
Pokemon640 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Από που να αρχίσω; Παλιοί συμμαθητές μου, χονδρικά, 9 στους 10 έχουν φύγει έξω. Πρώην συνεργάτες, από τους 15, οι 9 έχουν πάει Αγγλία. Φίλος μου κοντινός, είχε πάει Αγγλία και γύρισε πρόσφατα. Οι περισσότεροι που ξέρω, η θέλουν να την κάνουν και μαζεύουν λεφτά η ήδη έχουν φύγει για έξω. Έχω ήδη σταθερή καλή δουλειά και σπίτι (παω για 2ο ακίνητο σε λίγο). Οπότε να φύγω μόνιμα Site: δεν νομίζω τάκη .
ProponitisTouKanape Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Στο εξωτερικό οι καλοί πολιτισμένοι ξένοι δεν αγοράζουν ποτέ σπίτια. Μένουν στο ενοίκιο για πάντα γιατί έτσι πρέπει. :P (οντως όσους ξένους γνωρίζω έχουν πάρει δάνειο για δικό τους σπίτι. Τώρα το πως προέκυψε οτι μονο στην Ελλάδα ειμασταν οι χαζοι που παίρναμε δάνεια, και κάποιοι χαίρονται με τα ΕΝΦΙΑ, δε μπορω να το καταλάβω) Χαζοι ημασταν που βαζαμε δοση 1,000€ με μισθο 1,500€ και οτι διναμε τα διπλα σε δοση απο οτι θα διναμε για νοικι σε παρομοιο σπιτι. Σε αυτο οντως ημασταν χαζοι. Αυτοι που αγορασαν αρχες δεκαετιας 2000 πηραν σε καλες τιμες σπιτια. Αυτοι που πηραν πριν ξεσπασει η κριση πληρωσαν πανακριβα τα σπιτια και τωρα δεν αξιζουν ουτε τα μισα. Και ουτε θα επανελθουν στο εγγυς μελλον οι τιμες εκει που ηταν επι Καραμανλη. €3,000/μετρο στο Περιστερι ηταν τιμη φουσκα και δεν θα την ξαναδουμε.
webparts Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Περίπου το 60% των φίλων και γνωστών μου έφυγαν για τα ξένα. Και οι περισσότεροι είναι πολύ ευχαριστημένοι. Κοψε κατι. 1
*nenya* Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Χαχαχ τι να κοψω; Αλλα ναι, ολο το ξεχναω οτι εσεις γνωριζετε πολυ καλυτερα τον κυκλο μου σε συγκριση μ'εμενα. 6
webparts Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Χαχαχ τι να κοψω; Αλλα ναι, ολο το ξεχναω οτι εσεις γνωριζετε πολυ καλυτερα τον κυκλο μου σε συγκριση μ'εμενα. Ολοι εχουν μερικους γνωστους και φιλους που εφυγαν εξω,εσενα παραπανω απο τους μισους εχουν φυγει εξω?? Ειχες 5 φιλους και σου μειναν 2 δηλαδη? 1
*nenya* Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Α πρεπει να πω ενα νουμερο που να ακουγεται σωστο δλδ σε καποιον webparts στο insomnia Μπααα, βαριεμαι να πειθω αγνωστους. Καλη συνεχεια! 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα