Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν βγαλω εαυτον εκτος, θα ελεγα οτι περιπου 15 εχουν φυγει (εκ των οποιων μονο ενας εχει γυρισει πισω αφου μαζεψε σημαντικη προυπηρεσια και πλεον ειναι αρχοντας ελλαδα).

Ολλανδια, Λουξεμβουργο, Βελγιο, Γαλλια, ΗΠΑ, ΗΑΕ, Κινα, Κορεα..

Ο αριθμος σχετικα μικρος, ομως οι περισσοτεροι γνωστοι μου ηταν στην ηλικια μου η λιγο παραπανω οποτε προτου σκασει η κριση χοντρα (2009) ειχαν βρει καλες σχετικα δουλειες τις οποιες μπορεσαν και κρατησαν..

Το εντυπωσιακο ειναι οτι κατι φιλοι που ειναι ελαφρως πιο μικρης ηλικιας με πτυχια απο καλα ΑΕΙ, στην παρεα τους (ας πουμε 10-12 ατομα) μονο 1 ειχε μεινει ελλαδα.

εντυπωσιακα ανησυχητικο..

• Like 1
  • Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τα υπόλοιπα, με τους βαρβάρους μουσουλμάνους ειναι απλά γέλοια όταν προέρχονται απο κατοίκους χώρας που τρώνε κοκορέτσι και ακούνε κάθε 30 λεπτά καμπάνες εκκλησιών...

Γελοία είναι αυτά που λες εσύ και η ηλίθια σύγκριση που κάνεις μεταξύ ισλαμικού καθεστώτος αφρικανικής-ασιατικής χώρας και συνθηκών ευρωπαϊκής χώρας. Πήγαινε εσύ εκεί να δούμε πόσο θα κάτσεις και άσε την κριτική του καναπέ, σιγά μην δώσουμε και λογαριασμό αν θα ακούμε καμπάνες εκκλησιών και τι θα τρώμε.

Θυμάμαι μια φορά είχανε βάλει αγγελίες σε ιστοσελίδα με φόρουμ μηχανικών και έλεγαν για δουλειές μηχανικών σε Λιβύη (προ πτώσης Καντάφι) και Νιγηρία με πολύ υψηλούς μισθούς. Τους απαντάω μακριά από τέτοιες χώρες και κάποιοι με ειρωνευόντουσαν και μου έλεγαν να παω σερβιτόρος αν δεν μ' αρέσει. Προφανώς και οι υψηλότατοι μισθοί που δίνουν είναι λόγω συνθηκών, ελάχιστοι έρχονται να ρισκάρουν την ζωή τους και την ασφάλειά τους σε τέτοιες χώρες και καλά κάνουν, αν δεν υπήρχε το δεδομένο αυτό δεν θα έδιναν κάτι ιδιαίτερο σε χρήματα παρόλο που έχουν πολλά λεφτά ειδικά ΣΑ, Κατάρ κτλ, άλλο πρόβλημα είναι η ζέστη και οι καιρικές συνθήκες, αν μιλάμε για μηχανικό επιβλέποντα εργασιών ή σε εργοτάξιο ας μην το σκεφτεί καν. Υπάρχουν ένα μάτσο χώρες μέρη και επιλογές σε Ευρώπη και Αμερική ακόμα και προηγμένες ασιατικές χώρες που μπορεί να μεταναστεύσει κάποιος για να εργαστεί με πολύ καλύτερες συνθήκες.

• Like 1
Δημοσ.

Άλλο χώρες του κόλπου (ΗΑΕ, Κατάρ, Κουβέιτ, Μπαχρέιν) άλλο Σαουδική Αραβία. Καλό είναι όταν κάνουμε τις όποιες αναλύσεις να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε.

• Like 4
Δημοσ.

Γελοία είναι αυτά που λες εσύ και η ηλίθια σύγκριση που κάνεις μεταξύ ισλαμικού καθεστώτος αφρικανικής-ασιατικής χώρας και συνθηκών ευρωπαϊκής χώρας. Πήγαινε εσύ εκεί να δούμε πόσο θα κάτσεις και άσε την κριτική του καναπέ, σιγά μην δώσουμε και λογαριασμό αν θα ακούμε καμπάνες εκκλησιών και τι θα τρώμε.

Θυμάμαι μια φορά είχανε βάλει αγγελίες σε ιστοσελίδα με φόρουμ μηχανικών και έλεγαν για δουλειές μηχανικών σε Λιβύη (προ πτώσης Καντάφι) και Νιγηρία με πολύ υψηλούς μισθούς. Τους απαντάω μακριά από τέτοιες χώρες και κάποιοι με ειρωνευόντουσαν και μου έλεγαν να παω σερβιτόρος αν δεν μ' αρέσει. Προφανώς και οι υψηλότατοι μισθοί που δίνουν είναι λόγω συνθηκών, ελάχιστοι έρχονται να ρισκάρουν την ζωή τους και την ασφάλειά τους σε τέτοιες χώρες και καλά κάνουν, αν δεν υπήρχε το δεδομένο αυτό δεν θα έδιναν κάτι ιδιαίτερο σε χρήματα παρόλο που έχουν πολλά λεφτά ειδικά ΣΑ, Κατάρ κτλ, άλλο πρόβλημα είναι η ζέστη και οι καιρικές συνθήκες, αν μιλάμε για μηχανικό επιβλέποντα εργασιών ή σε εργοτάξιο ας μην το σκεφτεί καν. Υπάρχουν ένα μάτσο χώρες μέρη και επιλογές σε Ευρώπη και Αμερική ακόμα και προηγμένες ασιατικές χώρες που μπορεί να μεταναστεύσει κάποιος για να εργαστεί με πολύ καλύτερες συνθήκες.

Επιβεβαιώνω, τουλάχιστον σε ότι αφορά δουλειές μηχανικού επίβλεψηες έργου. Όσους γνωστούς έχω ΣΑ, Ντουμπάι κλπ μου λένε ότι δεν αξίζει το κόπο και είναι πολύ πλασματική αυτή η εικόνα της ευκαιρίας να εργαστεί κανείς εκεί.

Ότι έχουν καλές απολαβές, εξαρτάται τι επίπεδο είσαι όταν πας. Έχω γνωστό που δουλεύει ντουμπάι και πληρώνεται ~50 ευρώ την ώρα (+διαμονή/διατροφή) αλλά αυτό το έχω δει να το πληρώνεται Αγγλος σε ευρωπαϊκή χώρα, δεν είναι δηλαδή κάτι εντυπωσιακό. Από την άλλη νεαρότερος σχετικά συνάδελφος ΟΚ παίρνει στη ΣΑ κάποια χρήματα που ονομαστικά φαίνονται πολλά αλλά μου λέει (απόλυτα) ότι τελικά δεν αξίζει το κόπο να ζει κανείς σε τέτοια χώρα όχι μόνο για τόσα αλλά και για πολύ περισσότερα (και ψάχνει πως και πως να φύγει).

Τώρα για δουλειές γραφείου, τράπεζες  κλπ δεν έχω εικόνα.

Άλλο χώρες του κόλπου (ΗΑΕ, Κατάρ, Κουβέιτ, Μπαχρέιν) άλλο Σαουδική Αραβία. Καλό είναι όταν κάνουμε τις όποιες αναλύσεις να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε.

ΝΑι είναι άλλο, είναι Ινδία και Πακιστάν.

Το input που έχω από 2-3 γνωστούς μου που δουέλυουν σε έργα (όχι γραφείο) στο Ντουμπάι, όπου δουλέυουν 6μέρες x 10-12 ώρες την ημέρα είναι ότι πρακτικά είανι το ίδιο με το να ζεις/δουλεύεις Ινδία/Πακιστάν με ελάχιστες ευκαιρίες να "παραμυθιαστείς" λίγο πηγαίνοντας κάποια Παρασκευή σε κανα χλιδάτο μέρος να νομίζουν ότι κάνουν κάτι.

• Like 1
Δημοσ.

Με τα χαλια που εχει η Ελλαδα, οι Ελληνες θα γινουν σαν τους Εβραιους. Πολλες φορες περισσοτεροι στο εξωτερικο απο οτι στη χωρα...

Καλά αφήστε τους Εβραίους, αυτοι μετανάστευσαν εκει, χτίσαν κράτος απο το μηδέν και χύσαν αίμα να το υπερασπιστούν σε τόσους αραβοισραηλινούς πολέμους. Είναι παράδειγμα και αξιοθαύμαστοι. Μακάρι να ήμασταν σαν το Ισραήλ σε ισχύ, ηθικό και ευημερία.

Δημοσ.

Καλά αφήστε τους Εβραίους, αυτοι μετανάστευσαν εκει, χτίσαν κράτος απο το μηδέν και χύσαν αίμα να το υπερασπιστούν σε τόσους αραβοισραηλινούς πολέμους. Είναι παράδειγμα και αξιοθαύμαστοι. Μακάρι να ήμασταν σαν το Ισραήλ σε ισχύ, ηθικό και ευημερία.

+να είχαμε το Αμερικάνικο Λόμπυ να μας δίνει με τα δύο χέρια+πόδια.

Ότι έκαναν "μόνοι", το έκαναν σε είκοσι χρόνια. Αν και εκεί φυσικά είχαμε πολλά χρήματα-τεχνογνωσία και υλικό να έρχεται από Ευρωπαϊκά Λόμπι και συμπαθούντες.

Έπειτα από το Γιομ Κιππούρ ήταν καθαρά αμερικάνικη υπόθεση και όλη η IDF ήταν και είναι πληρωμένη από αμερικάνικες τσέπες(χώρια πατέντες και βοήθεια για τα πανεπιστήμια και χίλιες άλλες παροχές-πολιτική υποστήριξη που άλλοι ονειρεύονται).

Αυτό που είναι θαυμαστό είναι ότι τα έβαλαν σε καλό τόπο για το καλό(ή "καλό", ανάλογα πως βλέπεις την πολιτική του Ισραήλ στον 20-21ο αιώνα) του τόπου τους.

Δημοσ.

Μια χαρά είναι το Ισραήλ. Μια σκατια χώρα και δε τολμάει κανεις να πει κάτι για τους εβραίους - σιωνιστές.

Δημοσ.

Μια χαρά είναι το Ισραήλ. Μια σκατια χώρα και δε τολμάει κανεις να πει κάτι για τους εβραίους - σιωνιστές.

Βέβαια οι Εβραίοι ως φυλή και ως θρησκεία (που αν βρίζεις έχεις καλές πιθανότητες να είσαι ρατσιστής του κερατά) δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με το Ισραήλ ως κράτος (που μπορείς να βρίσεις ελεύθερα όπως και οποιοδήποτε άλλο) αλλά ψιλά γράμματα.

• Like 1
Δημοσ.

Μόνο με camping και κονσέρβες θα βγάλει ο άλλος 12 μέρες με 100€. (Και μπράβο του, απλά δεν είναι αυτός ο μέσος τουρίστας.)

Επίσης το Ντουμπάι είναι μια πόλη, δεν είναι ολόκληρη χώρα. Και αν θέλεις να το ανταγωνιστείς, πρέπει να απευθυνθείς σε άλλη κατηγορία τουριστών με άλλα πορτοφόλια. Είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να γεμίσει η Ελλάδα Μυκόνους; (υποθέτοντας ότι είναι και εφικτό...)

Αγαπητε  Βαγγελις, τα εμιρατα αποτελουνται απο 7 διαφορετικα κρατιδια εμιρατα εκ των οποιων τα 4 εχουν εξαιρετικο εως αστρονομικο κατα κεφαλην εισοδημα. Αυτα που απομενουν (Αλ Αιν, Ουμ Αλ Κουειν, Ατζμαν) δρουν ως δορυφοροι στα πρωτα και συμπληρωνουν το παζλ με επενδυσεις σε διαφορες αγορες (Ρας αλ Καιμα= Τουρισμο, Καταστευαστικες πρωτες υλες, Αζμαν=κυριως τουρισμο κοκ). 

Οσον αφορα στο "μπραβο του" δεν διαφωνω, υπαρχουν και αλλοι που κανουν ελευθερο καμπινγκ και αντι να συμβαλλουν στην οικονομια, την ζημιωνουν επιπλεον (προσοχη για αποφυγη παρεξηγησης= εννοω αυτους που ζουν σαν ζωα σε μια παραλια, για βδομαδες, τρων κονσερβες και αφοδευουν στους θαμνους αφηνοντας πισω τους ενα μικρο βουνο σκουπιδιων). Ριξε μια ματια στις στατιστικες του ΕΟΤ και θα διαπιστωσεις πως ενω ο αριθμος των τουριστων που ερχεται στην ελλαδα ανεβαινει το average spend τους κατεβαινει. Tι να εχεις ξερω γω 10 μυρρια τουριστες που να ξοδεουν κατα μεσο ορο 1000 γιουρο, τι να εχεις 20 μυρρια τουριστες που να ξοδευουν κατα μεσο ορο 250 γιουρο. Τα μεγεθη εδω ειναι πλασματικα αλλα το φακτ παραμενει, οσο περισσοτερους τουριστες εχουμε, δεν απολαμβανουμε περισσοτερο τζιρο κατ'αναγκη.

Τελος, αν θελω να γινουν ολοι σαν Μυκονο, Σαντορινη. Οχι δεν θελω, καθως ΠΡΕΠΕΙ να υπαρχει νταυβερσιτυ στο προιον μας (=πιανουμε μεγαλυτερη πιτα) αλλα δεν θα με χαλουσε ενα 60% σαντορινη μυκονος χαυ αβερετζ σπεντ και ενα 20% μεσο προς υψηλο, και ενα 20 χαμηλο προς μεσο.  

Βεβαια ο αντιλογος λεει οτι η συγκριση που εκανες ειναι σαν να παει η Ελλαδα του '90 να πει στην Αλβανια ή τη Μποτσουανα του '90, "βασικα απλα να προσελκυσεις τουρισμο χρειαζεται, ακου να μαθαινεις τους καλυτερους".

Γενικα δεν ξερω γιατι εχει επικρατησει αυτη η παρανοια οτι το Ντουμπαι ειναι μαεστροι στις επενδυσεις, οταν κυριολεκτικα τα λεφτα ξετρυπωνουν απο το εδαφος.

Το average spend επισης δεν γινεται να ειναι, οχι χαμηλο, ουτε καν μετριο, οταν ο τουριστας του Ντουμπαι μπορει να απολαυσει φακινγκ χιονια στη μεση μεση μιας ..ερημου!

Καλο ειναι να γνωριζουμε τους περιορισμους μας

Πρετοριανε, τα λεφτα στο Ντουμπαι δεν ξεφυτρωνουν απο το εδαφος εξ'ου και οταν η οικονομικη κριση χτυπησε το 2009 τα εμιρατα (οχι μονο το Ντουμπαι) το Καταρ εδωσε δις δολλαρια για να ξελασπωσουν. τοτε το 60% της οικονομαις ηταν στηριζομενο στο πετρελαιο και οταν η τιμη του βαρελιου υποτριπλασιαστηκε τα μπατζετ τους εκανα φτερα και βυθιστηκαν σε τρυπα μεγαλυτερη απο αυτη που δημιουργησε το μπασοκ του 90. Αλλα οι ανθρωποι ξυπνησαν, διατηρησαν τους προσοδοφορους τομεις (καταστευαστικες, κτλ), εδωσαν ωθηση (εριξαν λεφτα) σε αυτους που (ηδη) ανθουσαν βλεπε τουρισμο και προσπαθουν να εκμηδενισουν αυτους που μελλοντικα θα στερεψουν (πετρελαιο, αεριο).

Σχετικα με την συγκριση , σε προλαβα και ειπα απο μονος μου "Τα μεγεθη των κρατων δεν ειναι ιδια", ΟΜΩΣ υπαρψουν καποιοες πολυ καλες ιδεες που μπορουν να κοπιαριστουν και εφαρμοζονται ηδη σε Κρητη, Σαντορινη, Μυκονο και ισως Ροδο & Κερκυρα (δεν εχω εικονα). Τι μας χαλαει δλδ να το παμε και λιγο παραπερα? Εχουμε τις υποδομες, διαολε, ΜΟΝΟ αυτες τις υποδομες εχουμε πια στη χωρα μας (εννοωντας μονο ο τουρισμος μας εχει μεινει!). 

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ ένα σωρό πράγματα ακούω και διαβάζω...

Δημοσ.

Αγαπητε  Βαγγελις, τα εμιρατα αποτελουνται απο 7 διαφορετικα κρατιδια εμιρατα εκ των οποιων τα 4 εχουν εξαιρετικο εως αστρονομικο κατα κεφαλην εισοδημα. Αυτα που απομενουν (Αλ Αιν, Ουμ Αλ Κουειν, Ατζμαν) δρουν ως δορυφοροι στα πρωτα και συμπληρωνουν το παζλ με επενδυσεις σε διαφορες αγορες (Ρας αλ Καιμα= Τουρισμο, Καταστευαστικες πρωτες υλες, Αζμαν=κυριως τουρισμο κοκ). 

Οσον αφορα στο "μπραβο του" δεν διαφωνω, υπαρχουν και αλλοι που κανουν ελευθερο καμπινγκ και αντι να συμβαλλουν στην οικονομια, την ζημιωνουν επιπλεον (προσοχη για αποφυγη παρεξηγησης= εννοω αυτους που ζουν σαν ζωα σε μια παραλια, για βδομαδες, τρων κονσερβες και αφοδευουν στους θαμνους αφηνοντας πισω τους ενα μικρο βουνο σκουπιδιων). Ριξε μια ματια στις στατιστικες του ΕΟΤ και θα διαπιστωσεις πως ενω ο αριθμος των τουριστων που ερχεται στην ελλαδα ανεβαινει το average spend τους κατεβαινει. Tι να εχεις ξερω γω 10 μυρρια τουριστες που να ξοδεουν κατα μεσο ορο 1000 γιουρο, τι να εχεις 20 μυρρια τουριστες που να ξοδευουν κατα μεσο ορο 250 γιουρο. Τα μεγεθη εδω ειναι πλασματικα αλλα το φακτ παραμενει, οσο περισσοτερους τουριστες εχουμε, δεν απολαμβανουμε περισσοτερο τζιρο κατ'αναγκη.

Τελος, αν θελω να γινουν ολοι σαν Μυκονο, Σαντορινη. Οχι δεν θελω, καθως ΠΡΕΠΕΙ να υπαρχει νταυβερσιτυ στο προιον μας (=πιανουμε μεγαλυτερη πιτα) αλλα δεν θα με χαλουσε ενα 60% σαντορινη μυκονος χαυ αβερετζ σπεντ και ενα 20% μεσο προς υψηλο, και ενα 20 χαμηλο προς μεσο.  

Ευχαριστώ για το μάθημα γεωγραφίας, αλλά όταν κάποιος αναφέρεται στο Ντουμπάι συνήθως εννοεί όντως Ντουμπάι και δε μιλάει για όλα τα Εμιράτα...  :rolleyes: Βέβαια ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση με δικαιώνεις. Ακόμα και αν υπάρχουν κι άλλοι χλιδάτοι τουριστικοί προορισμοί στα Εμιράτα, δεν είναι παντού σαν το Ντουμπάι, όπως και στην Ελλάδα δεν είναι παντού σα τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.

Κατά τ' άλλα πλούτος από λοιπές οικονομικές δραστηριότητες, όπως ορυκτά ή οικοδομική βιομηχανία ειναι εκτός θέματος...

Ποικιλία τουριστικών επιλογών έχεις και τώρα σε όλη την Ελλάδα, και μάλιστα μεγάλη. Αυτός που θέλει να ξοδέψει χρήμα, δε νομίζω να δυσκολευτεί να βρει ξενοδοχεία 5 αστέρων, γκουρμέ εστιατόρια ή ενοικίαση σκαφών. Πιο πιθανό να δυσκολευτεί κάποιος εάν θέλει να τη βγάλει οικονομικά σε Σαντορίνη, Πάρο, Κέρκυρα, Χανιά και πολλά άλλα μέρη.

Ουτε νομίζω είναι δύσκολο κάποιος επιχειρηματίας να επενδύσει επιτυχώς σε ακριβά ξενοδοχεία και λοιπές τουριστικές μονάδες στη χώρα μας -εφόσον υπάρχει η αντίστοιχη ζήτηση- αν κρίνουμε και από την οικοδομική δραστηριότητα των τελευταίων 10ετιών.

Ελλείψεις που σχετίζονται με τουρισμό στην Ελλάδα θεωρώ πως έχουν περισσότερο να κάνουν με το υπεραστικό συγκοινωνιακό δίκτυο (π.χ. έλλειψη ανταγωνισμού των ΚΤΕΛ και ελλιπές σιδηροδρομικό δίκτυο με απαρχαιωμένους σταθμούς), τη πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους και λοιπά αξιοθέατα και την ανθρώπινη μετακίνηση πεζών/ποδηλατών. Ολα αυτά αφορούν βέβαια επενδύσεις (και νομοθετήσεις) που δεν εγγυώνται απαραίτητα την αύξηση των τουριστικών εισφορών - και που πρέπει έτσι κι αλλιώς να γίνουν για τους ίδιους τους πολίτες.

Δημοσ.

Κάθε φορά που βλέπω να γίνεται συζήτηση για τον τουρισμό στην Ελλάδα, πάντα κάποια στιγμή φτάνει η κουβέντα στο high spend. Και σίγουρα, αν θες τουριστική βιομηχανία εκεί προσανατολίζεσαι.

Χωρίς να θέλω να το κρίνω σαν καλό ή κακό, αντιλαμβανόμαστε όμως πως κάτι τέτοιο θα είχε σαν αποτέλεσμα να οξυνθεί το φαινόμενο "ο Έλληνας δεν έχει λεφτά να κάνει διακοπές στην Ελλάδα" ελπίζω.

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 23/11/2017 στις 7:59 ΜΜ, Anuminas είπε

Xαχα τραγικο, έχουν σπουδάσει με λεφτά του ελληνικού λαού μη δίνοντας ευρώ σε βιβλία και δίδακτρα και τους παίρνει ανέξοδα η Γερμανία.

Κι όλη η δυτικοκεντροβόρεια Ευρώπη + τη βόρεια Αμερική. Όλες χώρες με άθλιο κλίμα. Πιο πολύ αυτό με καίει εμένα το κλίμα αυτών των χωρών. 1 χώρα/πόλη που να συνδυάζει κλίμα και ευκαιρίες στην Ευρώπη να μην υπάρχει ρε γμτ;;; 

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, anonymos_star είπε

Κι όλη η δυτικοκεντροβόρεια Ευρώπη + τη βόρεια Αμερική. Όλες χώρες με άθλιο κλίμα. Πιο πολύ αυτό με καίει εμένα το κλίμα αυτών των χωρών. 1 χώρα/πόλη που να συνδυάζει κλίμα και ευκαιρίες στην Ευρώπη να μην υπάρχει ρε γμτ;;; 

Κύπρος. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...