Alithinos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Το σκεφτόμουν αυτό. Πόσους ανθρώπους που γνωρίσατε προσωπικά, από κοντά, και έμεναν μόνιμα στην Ελλάδα ξέρετε που να έφυγαν για να ζήσουν μόνιμα στο εξωτερικό ? Εγώ 11. 2 στις ΗΠΑ, 1 στη Σουηδία, και 8 στη Γερμανία.
JohnTehGreek Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Mε πολύ γρήγορη σκέψη 2 πολύ κοντινά άτομα. Ένας ΗΠΑ ένας Σουηδία. Και μερικοί είναι έτοιμοι να φύγουν. Ποιος τους αδικεί; Να κάτσουν να κάνουν τι εδώ; 1
Aggeluska Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 με μια γρηγορη σκεψη 4. 3 Γερμανια , 1 ΗΠΑ
Baator Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 9 πολύ κοντινοί. Αγγλία, Γερμανία, Σουηδία, Αυστρία, Ισραήλ. Και ετοιμάζονται κι΄ άλλοι.
Omefraoul Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Επέστρεψα στην επαρχιακή πόλη την οποία γεννηθηκα και πήγα σχολείο μετά από 2-3 χρόνια στο εξωτερικό και μόνο έναν-δυο συμμαθητες μου απο το γυμνάσιο βλέπω που και που.Όλοι οι άλλοι εξαφανίσθηκαν ...στο εξωτερικό μάλλον
Βασίλης_29 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Η ερώτηση είναι άτοπη γιατί η απάντηση έχει νόημα μόνο ως ποσοστό επι των ατόμων που γνωρίζουμε, τώρα η έννοια του "γνωστού" είναι υποκειμενική για τον καθέναν, έχω φίλο που είναι πολύ κοινωνικός με χιλιάδες γνωστούς, αυτός θα γνωρίζει περισσότερα άτομα που έφυγαν έξω σε σχέση με εμένα που έχω πολύ λιγότερους γνωστούς. Εγώ π.χ. απ' τους πολύ στενούς φίλους που διατηρούμε καλή σχέση και είναι τρεις όλοι κι όλοι δεν έχει φύγει κανένας, από άτομα που μιλούσα και διατηρούσα μια επαφή ή βγαίναμε έξω από συχνά εως πολύ αραιά έχει φύγει ένας στους επτά. Από όλα τα άτομα που έχω στο fb (στενοί φίλοι/κολλητοί, λιγότερο στενοί, συγγενείς και ξαδέρφια στην ηλικία μου, άτομα που ήμασταν παλιά συμμαθητές και μιλάμε ελάχιστα στο έτος), έχουν φύγει σίγουρα οι 11-12 στους 62. 1
censOred Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 1 Σουηδία 2-3 Ολλανδία 1 Βέλγιο 3 Γερμανία 3 Αγγλια 1
ΕΤΕΡΩΝΥΜΑ Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 3 μετανάστευσαν σε μια νέα Ελλάδα, που δεν την αναγνωρίζω πια
*nenya* Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Περίπου το 60% των φίλων και γνωστών μου έφυγαν για τα ξένα. Και οι περισσότεροι είναι πολύ ευχαριστημένοι. 1
paylidis Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 πιο πολλούς ξερω που εφυγαν απο τη ζωη παρα απο την ελλαδα... Περίπου το 60% των φίλων και γνωστών μου έφυγαν για τα ξένα. Και οι περισσότεροι είναι πολύ ευχαριστημένοι. ή το παίζουν πολυ ευχαριστημενοι... 2
pontez2 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δε θυμάμαι ακριβως τον αριθμό (περίπου 20 φίλοι και γνωστοί). Δεν επέστρεψαν μονο όσοι ειχαν σπουδάσει εξωτερικό. Οι άλλοι δεν άντεξαν πάνω απο 3 χρόνια, εκτός απο φίλους γιατρούς. Χώρες που έμειναν και άντεξαν είναι Ολλανδία, ΗΒ, Σουηδία και Λουξεμβούργο, Γερμανία Χώρες που δεν άντεξαν να μείνουν ήταν η Ισπανία (ναι κι εμένα μου έκανε εντυπωση), Νορβηγία, Γαλλία, Τσεχία, Πολωνία.
*nenya* Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 ή το παίζουν πολυ ευχαριστημενοι... Οι περισσότεροι είπα. Και λέω για άτομα ειλικρινή που τα ξέρω πολλά χρόνια. Δλδ δεν έχουν κανένα λόγο να το 'παίξουν' σε μένα ευχαριστημένοι, λολ. Κάποιοι όμως ναι, δεν είναι ευχαριστημένοι, και αυτό γιατί ακόμα δεν έχουν συνηθίσει κάποιες διαφορές σε σύγκριση με Ελλάδα [πχ απ'το ότι δεν βρίσκουν τα ίδια τρόφιμα στα σουπερμάρκετ μέχρι το ότι πρέπει να αρχίσουν να επικοινωνούν σε άλλες γλώσσες για να έρθουν πιο κοντά με τους ντόπιους]. 1
pontez2 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 ή το παίζουν πολυ ευχαριστημενοι... Εντάξει, καλός φίλος δυσκολα θα πει ψέμματα. Αυτά συνήθως τα γράφουν στο ιντερνετ κάτι τύποι που λένε πόσο χάλια ειναι ολα στην Ελλάδα και πόσο τέλεια ειναι στο εξωτερικό και στη καλύτερη βρισκονται στο κέντρο της ΑΘήνας 4
LongTom Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 πιο πολλούς ξερω που εφυγαν απο τη ζωη παρα απο την ελλαδα... ή το παίζουν πολυ ευχαριστημενοι... Σε χωριά ισχύει, οι περισσότεροι πεθαίνουν και τα παιδιά τους φεύγουν.Στης μάνας το χωριό δεν έμεινε ρουθούνι,επέρσι ο χάρος έκανε πάρτι και τώρα έχει κάτω από 50 νοματαίους... Δεν ξέρω για άλλους, αλλά πολλοί είναι δυσαρεστημένοι μέχρι να γυρίσουν ξανά Ελλάδα για διακοπές...μετά στο γυρισμό είναι πάλι χαρούμενοι που δεν δουλεύουν εκεί και δεν χρειάζεται να μετράνε τα ευρώ πενήντα φορές για να βγουν τον μήνα. Προσωπικά ποτέ δεν ήμουν περισσότερο ικανοποιημένος από ότι εδώ. Λεφτά, ελεύθερος χρόνος και μίνιμαλ(σχετικά) άγχος είναι η καθημερινότητα μου.Όταν πάρω και το σπίτι θα είναι πιο ρούχλα. Βέβαια είναι και ότι δεν ήμουν ποτές των μπουζουκλερί-σκυλάδικων και έτσι όχι μόνο δεν έχασα τίποτα από την ΕΛ "νυχτερινή ζωή", αλλά κέρδισα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα