deligkos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Εκατοντάδες σελίδες καταγράφουν ό,τι πληκτρολογούν οι επισκέπτες τους, αλλά και και τις κινήσεις που κάνουν με το mouse, όπως αποκαλύπτει έρευνα του πανεπιστημίου του Princeton. Γι’ αυτό τον λόγο, χρησιμοποιούν λογισμικό που αναπτύσσουν εταιρείες όπως οι FullStory, SessionCam, Clicktale, Smartlook, UserReplay, Hotjar και Yandex. Στόχος των ιστοσελίδων είναι να κατανοήσουν πως τις χρησιμοποιούν όσοι αποκτούν πρόσβαση σε αυτές. Ωστόσο, οι ειδικοί του πανεπιστημίου αμφισβητούν τη νομιμότητα χρήσης ενός τέτοιου λογισμικού, το οποίο παράλληλα καταγράφει επίσης ολόκληρο το περιεχόμενο των ιστοσελίδων που επισκέπτονται οι χρήστες, στέλνοντας τα δεδομένα σε server τρίτων εταιρειών. “Η συλλογή του περιεχόμενου των σελίδων, μέσω τέτοιων script, μπορεί να προκαλέσει την έκθεση ευαίσθητων πληροφοριών, όπως στοιχείων του ιατρικού απόρρητου ή των κωδικών των πιστωτικών καρτών. Έτσι, οι χρήστες καθίστανται πιθανώς ευάλωτοι σε online απάτες, απόπειρες κλοπής της ταυτότητας ή άλλες ανεπιθύμητες συμπεριφορές”, αναφέρουν οι ερευνητές στο blog του ιδρύματος. Οι ερευνητές εστιάστηκαν σε λογισμικό των 7 παραπάνω εταιρειών, διαπιστώνοντας πως χρησιμοποιείται σε 482 από τις 50.000 πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες παγκοσμίως. Ανάμεσα στα website συγκαταλέγεται η online έκδοση της Telegraph, και τα σάιτ των Samsung, Reuters, CBS News. Σύμφωνα με τον Paul Edon, διευθυντή της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Tripwire, μία από τις βασικότερες ενστάσεις είναι το κατά πόσο είναι νόμιμη η παρακολούθηση, από τη στιγμή που δεν καν έχει γνώση ο χρήστης. Site: BBC
cp5120 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Βάλτε τον browser και καθαρίζει τα πάντα όταν τον κλείνετε, μην κάνετε browsing αφού έχετε κάνει login κάπου και ησυχάσατε... 2
Manjaro Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 privacy badger anyone? παρόν, αλλά είναι για άλλη δουλειά, αυτά τα στοιχεία τα παίρνουν απευθείας απο τοn browser μαζί με την IP και την έκδοση του λειτουργικού σου
stryder Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Με το πρόσημο της ασφάλειας του χρήστη και τάχα μου της προστασίας γίνονται όλα αυτά. Δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια.
mindtrapper Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Παρακαλώ κλείστε τον adblocker σας και το noscript για να απολαύσετε το περιεχόμενο της σελίδας μας. Στηρίξτε μας. 6
NikosKallithea Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Τρίχες προσωπικά δεδομένα και κουραφέξαλα, όλα τρύπια είναι.
ktf Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Επειδή έχει τύχει να δουλέψω σε startup που χρησιμοποιούσε αντίστοιχη υπηρεσία, θα σας πω το δικό μου βίωμα (inside story). Όταν πελάτης επικοινωνούσε με το support για κάποιο bug στην υπηρεσία (dashboard του πελάτη), το support έβρισκε το user story από την υπηρεσία και το έστελνε σε μας (τους developers) μαζί με την αναφορά για το bug. Εμείς αυτό που βλέπαμε είναι σαν ένα replay του session του πελάτη. Δηλαδή πως μπήκε στην σελίδα, που έκανε κλικ, πως μετακινούταν το ποντίκι του κτλ. Έτσι βρίσκαμε πως έπεσε σε bug ο πελάτης και ξέραμε πως να το αναπαράγουμε. Είναι αυτό που λένε μια εικόνα = 1000 λέξεις (φαντάσου ένα βίντεο). Δεν θα κρίνω αν είναι ηθικό ή όχι, απλά θα επισημάνω ότι αν κάνετε τον κόπο να μπείτε στις υπηρεσίες που αναφέρονται στο άρθρο, όπως αυτό https://www.fullstory.com/ , θα καταλάβεται ότι δεν είναι εργαλεία που δημιουργήθηκαν με σκοπό να σου κλέψουν την κάρτα ή τα προσωπικά σου στοιχεία. 8
Arcade Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Εγώ παρατήρησα κάτι άλλο. Όποτε μπαίνω σε site για να δω τιμές για internet στο σπίτι, μέσα στις επόμενες 2 μέρες περίπου, αρχίζουν και παίρνουν διάφοροι πάροχοι για να μου που τις προσφορές τους. Δεν νομίζω να είναι η ιδέα μου γιατί πάντα τότε πέφτουν τα τηλεφωνήματα. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Όσο για AdBlock χώρια το AddBlock Plus είχα και το NoScript ΑΛΛΑ κατέληξα σε 2 που δουλεύω ταυτόχρονα τώρα και ησύχασα. AdBlock Plus ΚΑΙ uBlock Origin. 1
freegr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δεν είναι ξεκάθαρο, ποια μέσα έχουν οι χρήστες για να εμποδίσουν αυτή τη συμπεριφορά. Οι ερευνητές ανέφεραν, ότι τα ad-blockers μπορούν να φιλτράρουν μερικά αλλά όχι όλα τα scripts. Επίσης η επιλογή do not track δεν βοηθά. Αυτά διαβάζουμε στο εξωτερικό αλλά για να δούμε...σε τεχνολογική σελίδα οπότε να οργανωθούμε..
thanasis00 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Εγώ παρατήρησα κάτι άλλο. Όποτε μπαίνω σε site για να δω τιμές για internet στο σπίτι, μέσα στις επόμενες 2 μέρες περίπου, αρχίζουν και παίρνουν διάφοροι πάροχοι για να μου που τις προσφορές τους. Δεν νομίζω να είναι η ιδέα μου γιατί πάντα τότε πέφτουν τα τηλεφωνήματα. Αυτό δεν έχει να κάνει καθόλου με τις προαναφερθείσες υπηρεσίες, είναι άλλο πράγμα (ψάξε για tracking across multiple domains). Είναι γεγονός όμως που συμβαίνει, και συνήθως με κάποια browser plugins (όπως το privacy badger που προαναφέρθηκε), είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης. Επίσης θα συμφωνήσω με τον ktf, έχονας δουλέψει με τέτοιο software, σαν developer είναι πολύ βολικό. Όσον αφορά τον τελικό χρήστη, συνήθως συμφωνεί με τους όρους χρήσης ότι παρακολουθείται κλπ, οπότε είναι και λίγο στο χέρι του καθενός αν θα χρησιμποιήσει υπηρεσία που κάνει track τα actions του. 1
possiz Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Αυτά υπάρχουν τουλάχιστον 5 χρόνια. Παλιό νέο, παμπάλαιο.
georgetsl Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 ολα τεινουν προς ελεγχο ολικο ! ...το θεμα ειναι ποτε θα αρχισουν οι μαζικες συλληψεις γιατι εγραψες ειρωνικο σχολιο καπου !!! νομιζω δεν αργουν αυτες οι μερες !
theoilia Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 τα vpn βοηθούν καθόλου σε τέτοιες καταστάσεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα