fontas21 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Γειά σε όλους. Εδώ και καιρό αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα.Σε δύο διαφορετικά διαμερίσματα που κάποια στιγμή θα ενωθούν ως ένα μεγαλύτερο έχω συνδέσει την τηλεφωνική γραμμή. Φυσικά λειτουργεί την μια φορά το router cosmote για ίντερνετ, voip τηλέφωνο και cosmote tv. Στο άλλο διαμέρισμα (κολλητά είναι) είναι μικρή μεζονέτα οπότε το γραφείο μου το έχω βάλει στον επάνω όροφο. Εκεί έχω κρατήσει το παλιό cosmote router οπότε για να έχω internet κλείνω το router στο πρώτο σπίτι αφαιρώ καλώδιο και συνδέω μετά το δεύτερο router. Το ερώτημα είναι το εξής. Πώς θα μπορούσα να συνδέσω το PC και το Ps4 στον επάνω όροφο με το cosmote router στο πρώτο σπίτι; (έχω δοκιμάσει αποτυχημένα powerlines γιατί προφανώς τα δύο σπίτια έχουν διαφορετικό ηλεκτρολογικο δίκτυο) Δεύτερη ερώτηση Αν βάλω fiber 50 θα πρέπει λογικά να πάρω vdsl router για τον επάνω όροφο στο γραφείο; Υπάρχει περίπτωση οι τεχνικοί του ΟΤΕ να διακόψουν την τηλεφωνική ένωση που έχω κάνει στα δύο διαμερίσματα; Τελευταία ερώτηση :Υπάρχουν τεχνικοί που αναλαμβάνουν ανάλογες δικτυώσεις και πού μπορώ να βρω στην θεσσαλονικη; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
jkoukos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Μέσω τηλεφωνικών καλωδίων δεν περνά δίκτυο. Αν από τον κατανεμητή προς τα διαμερίσματα το καλώδιο είναι UTP, κάτι μπορεί να γίνει. Εφόσον πρόκειται για δική σας ιδιοκτησία, μετά τον κατανεμητή κάνετε όπως θέλετε τις συνδέσεις και δεν αφορά τον ΟΤΕ. Αν βάλεις VDSL και τ' αφήσεις όπως τα έχεις τώρα, φυσικά θέλει και η πάνω συσκευή να είναι VDSL, διαφορετικά θα συγχρονίζει σε ADSL. Υπόψη ότι αν με την αλλαγή της σύνδεσης, η τηλεφωνία γίνει ταυτόχρονα VoIP, δεν θα δουλεύει στην πάνω συσκευή, εκτός κι αν και αυτή έχει δυνατότητα VoIP και ταυτόχρονα έχεις πάρει τον κωδικό της τηλεφωνίας από τον πάροχο. Για κανονική, πλήρη και απροβλημάτιστη επικοινωνία μέσω δικτύου, πρέπει να περαστεί καλώδιο δικτύου (UTP) μεταξύ των διαμερισμάτων και τα 2 άκρα του θα τερματίζουν σε αντίστοιχες πρίζες δικτύου. Την δουλειά μπορεί να την κάνει οποιοσδήποτε ηλεκτρολόγος. Αν η τηλεφωνία είναι VoIP, θα πρέπει να υπάρχει ακόμη ένα ελεύθερο ζεύγος από τον router προς τον κατανεμητή, ώστε να μοιρασθεί και στο άλλο διαμέρισμα.
fontas21 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Καλημέρα, δεν θέλω τηλέφωνο στο γραφείο. Μόνο στο ένα διαμέρισμα. Διαδίκτυο θέλω. Δηλαδή τι εννοείς να καταλήγει σε αντίστοιχες πρίζες δικτύου;
jkoukos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δεν θέλεις τηλέφωνο στο γραφείο, αλλά σε αυτό θα είναι το modem/router. Αν η τηλεφωνία δεν είναι VoIP, τότε είναι απλούστερα τα πράγματα. Βάζεις στον κατανεμητή ένα splitter, από το οποίο η έξοδος PHONE πάει στο άλλο διαμέρισμα και η αντίστοιχη DSL στο γραφείο. Αλλά σε VoIP, η τηλεφωνία βγαίνει από το Modem/router, άρα θα φύγει από το γραφείο, για να κατέβει στον κατανεμητή κι από εκεί στο άλλο διαμέρισμα. Για τις πρίζες εννοώ ότι το καλώδιο UTP που θα περαστεί, τα 2 άκρα του να μην καταλήγουν σε βύσμα RJ45 αλλά σε αντίστοιχη πρίζα ακόμη και επίτοιχη. Για πολλούς λόγους είναι προτιμότερη αυτή η λύση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα