Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε παρακαλώ μην χαλάς την εικόνα που έχω για σένα. Σε θεωρώ αρκετά έξυπνο για να καταλάβεις τι λέω..

Μιλάω για τον υπερκαταναλωτισμο είτε αυτό είναι σε μπατίρηδες που παίρνουν xiaomi, είτε σε μέση τάξη που παίρνει iPhone, είτε στην υψηλή τάξη με τα vertu και τις Ferrari. Οι ψεύτικες ανάγκες που έχουμε για να το παίξουμε ιστορία κάνουν κακό στους γύρω μας. Από παιδάκια στην foxconn μέχρι νεκρούς στην Συρία και στο Ιράκ.

Αν συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις ή δεν θες τότε μάλλον δεν θες για τους δικούς σου λόγους ή όντως you cant see shit.

Ναι πολυ ωραια ολα αυτα,  αλλα δεν μας ειπες εσυ τι κανεις σχετικα με το θεμα ?

Γιατι στα παραδειγματα που αναφερες και εγω εχω να σου απαντησω πως χτες  ποτισα τα λουλουδια της γειτονισας .

Η πραγματικοτητα ειναι πως  δεν κανεις τιποτα απολυτως, η σταση σου ειναι θεωρητικολογια  και λαικισμος  στο διαδικτυο η οποια   και τσαμπα ειναι  και δεν εχει κανενα προσωπικο κοστος .

Τουλαχιστον εμεις  δεν υποκρινομαστε ουτε  κατακρινουμε καποιους" για ψευτικες αναγκες "  πισω απο εναν  ψευδομανδυα ανθρωπισμου επειδη εκαναν μια συγκεκριμενη καταναλωτικη επιλογη που δεν διαφερει επι της ουσιας με καμμια αλλη, για να ειμαστε και on topic.

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 1
  • Απαντ. 125
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι πολυ ωραια ολα αυτα, αλλα δεν μας ειπες εσυ τι κανεις σχετικα με το θεμα ?

Γιατι στα παραδειγματα που αναφερες και εγω εχω να σου απαντησω πως χτες ποτισα τα λουλουδια της γειτονισας .

Η πραγματικοτητα ειναι πως δεν κανεις τιποτα απολυτως, η σταση σου ειναι θεωρητικολογια και λαικισμος στο διαδικτυο η οποια και τσαμπα ειναι και δεν εχει κανενα προσωπικο κοστος .

Τουλαχιστον εμεις δεν υποκρινομαστε ουτε κατακρινουμε καποιους" για ψευτικες αναγκες " πισω απο εναν ψευδομανδυα ανθρωπισμου επειδη εκαναν μια συγκεκριμενη καταναλωτικη επιλογη που δεν διαφερει επι της ουσιας με καμμια αλλη, για να ειμαστε και on topic.

Έγραψα τι κάνω. Δεν μπαίνω στο hype να παρακαλάω κόσμο για να πάρω ένα υλικό αγαθό που κάνει κάτι λίγο καλύτερα από αυτό που ήδη έχω , δεν μπαίνω σε ουρές να περιμένω να πληρώσω για να αγοράσω κάτι, δεν κυνηγάω κούρσες εξοπλισμών για να τις γράφω στο status μου.

Σαφώς και δεν γίνεται να ζήσεις σε σπηλιά παρόλα αυτά όταν η hype υλική ζωή μας πατάει πάνω σε πτώματα που κατά τύχη δεν είμαστε εμείς, ίσως θα πρέπει σιγά σιγά να μιλάμε μεταξύ μας και να δοκιμάσουμε πράγματα για να κάνουμε καλύτερη την ζωή μας χωρίς να κάνουμε χάλια την ζωή των άλλων.

Ναι ίσως ουτοπία αυτά που λέω παρόλα αυτά θεωρώ ότι ο υπερκαταναλωτισμος είναι ένα πρόβλημα και αν δεν το βλέπεις τότε κάτι δεν πάει καλά.

Δημοσ.

Should sweatshops around the world be shut down? What might we say if we looked at sweatshops from the perspective of the world’s poor? While it may be true that sweatshops treat workers unfairly, Professor Matt Zwolinski says there are three points to be made in defense of sweatshops.

• The exchange between the worker and the employer is mutually beneficial. Sweatshop jobs often pay three to seven times more than wages paid elsewhere in an economy. Workers in the developing world tend to view sweatshop labor as a very attractive option.

• Even if sweatshop labor is unfair, it’s a bad idea to prohibit it. Taking away sweatshops just takes away an option for the poorest workers of the world. While countries can make it illegal for sweatshops to pay low wages, they cannot prevent sweatshops from shutting down and paying no wages. And when that happens, the workers all lose their jobs.

• It is better to do something to end the problem of global poverty than it is to do nothing. Sweatshops are doing something to help. They are providing jobs that pay better than other alternatives, and they are contributing to a process of economic development that has the potential to offer dramatic living increases.

If we look at sweatshops from the perspective of the world’s poor, which looks better: the American company that outsources to a sweatshop and provides jobs in developing countries, or the American company that, because of its high-minded moral principles, hires only U.S. workers?

Δημοσ.

Έγραψα τι κάνω. Δεν μπαίνω στο hype να παρακαλάω κόσμο για να πάρω ένα υλικό αγαθό που κάνει κάτι λίγο καλύτερα από αυτό που ήδη έχω , δεν μπαίνω σε ουρές να περιμένω να πληρώσω για να αγοράσω κάτι, δεν κυνηγάω κούρσες εξοπλισμών για να τις γράφω στο status μου.

Όχι, μπαίνεις στο ινσομνια για να καυχησιολογήσεις τη μετριοφροσύνη σου.

Τώρα που τελείωσες με τα διδάγματα ιδεαλισμού, πούλα το pc/laptop/κινητό/αυτό-με-το-οποίο-γράφεις-στο-ινσομνια-τέλος-πάντων για να δώσεις tip στον κρεοπώλη ή στον σερβιτόρο, να σπονσοράρεις ένα παιδί στην Αφρική, να βοηθήσεις καμία PETA και για να έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο ώστε να προσφέρεις στα συσσίτια του δήμου σου.

Γιατί να υποκινείσαι από την απόλαυση της δημοσίευσης στο ινσομνια; Άκου τον εαυτό σου και πες όχι στις απολαύσεις.

Δημοσ.

Στον κομουνισμό ο μισθός είναι προαιρετικός

Σε βλεπω εσενα στο βαθος                 

post-444272-0-62631200-1511820903_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...