Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ελπιζω να το λες μονο και μονο για να τρολλαρεις...Αλλιως faith in humanity slowly dies

Η ανθρωπότητα έχει πεθάνει αν πίνουμε no-name καφέ με έκαψες.

• Απαντ. 125
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι είχαν αλλά ήταν σχετικά πιτσιρικάδες, έλα μην το ψάχνεις τώρα μιλάμε για την πιο τυχερή γενιά που πάτησε το πόδι της στην νεότερη Ελλάδα, κάτσε να σκάσουν τα ακόμα χειρότερα που έρχονται για εμάς και ξαναμιλαμε

Όπως είπα και πριν, κάθε γενιά έχει τις δυσκολίες της εποχής της.

Ας αντιμετωπίσουμε το παρόν μας και ας αφήσουμε τους άλλους όπως είχαν ζήσει.

Θα ήθελες και συ να είχες γεννηθεί τότε, με την πιο τυχερή γενιά; Εγώ πάντως, όχι.

Δημοσ.

Η ανθρωπότητα έχει πεθάνει αν πίνουμε no-name καφέ με έκαψες.

noname το μαγαζι ρε μερακλη να μην ανηκει σε μπραντ εννοουσα.Αλλα το τρολ συνεχιζει ακαθεκτα

• Like 1
Δημοσ.

Γραφει στο ιντερνετ αυτο κανει .

Και το πρωι βαζει την κινεζικη τοστιερα του που την πηρε πολυ φτηνα  απο κινεζικο site  να φτιαξει το τοστακι του  γιατι σιγα μην αγοραζε  bosch   να  δωσει τα λεφτα του στους κλεφτες  ευρωπαιους .

Μα και η Γερμανικη "αριστων προδιαγραφων και ποιοτητας υλικων" το τοστιερα παλι στην Κινα κατασκευαζεται, μπορει να την φτιαχνουν τα ιδια παιδακια η απο το αλλο σχολειο. Απλα ο Γερμανος θα παρει το κερδος ολο δικο του, τα παιδακια-παιδακια. Τυχερα να λες που δεν τα σκοτωνουν η τα βιαζουν οταν τελειωνει η βαρδια τους.

Εσύ όπως το διαβάζεις, κρατάς μόνο τις λέξεις "Foxconn", "Apple", "iPhone X", "παιδική εργασία", "παράνομη εργασία" και ξανά "Apple".

Μέχρι εκεί.

Σαρκασμο... ξερεις... οχι... καλα, δεν πειραζει. Θα προσπαθησω την αλλη φορα περισσοτερο.

Γραφει στο ιντερνετ αυτο κανει .

Και το πρωι βαζει την κινεζικη τοστιερα του που την πηρε πολυ φτηνα  απο κινεζικο site  να φτιαξει το τοστακι του  γιατι σιγα μην αγοραζε  bosch   να  δωσει τα λεφτα του στους κλεφτες  ευρωπαιους .

Μα και η Γερμανικη "αριστων προδιαγραφων και ποιοτητας υλικων" το τοστιερα παλι στην Κινα κατασκευαζεται, μπορει να την φτιαχνουν τα ιδια παιδακια η απο το αλλο σχολειο. Απλα ο Γερμανος θα παρει το κερδος ολο δικο του, τα παιδακια-παιδακια. Τυχερα να λες που δεν τα σκοτωνουν η τα βιαζουν οταν τελειωνει η βαρδια τους.

Εσύ όπως το διαβάζεις, κρατάς μόνο τις λέξεις "Foxconn", "Apple", "iPhone X", "παιδική εργασία", "παράνομη εργασία" και ξανά "Apple".

Μέχρι εκεί.

Σαρκασμο... ξερεις... οχι... καλα, δεν πειραζει. Θα προσπαθησω την αλλη φορα περισσοτερο.

Δημοσ.

Το πρώτο μισό του μηνύματος το καταλαβαίνω σα σαρκασμό, το υπόλοιπο μισό όχι.

Πρέπει να προσπαθήσεις περισσότερο.

Δημοσ.

Θα ήθελες και συ να είχες γεννηθεί τότε, με την πιο τυχερή γενιά; Εγώ πάντως, όχι.

εκ του αποτελέσματος και με πλήρη αβεβαιότητα για το μέλλον φυσικά και θα ήθελα να είμαι τώρα συνταξιούχος με χιλιάρικο και άπειρα λεφτά στο σεντούκι μου  

επίσης όσο μεγαλώνεις η ζωή παύει να έχει νόημα, αν είχα ζήσει τα καλά μου χρόνια καλά δεν θα με ένοιαζε να πεθάνω στη ψάθα (αν μπορούμε να πούμε ψάθα την κατάσταση των συνταξιούχων μη-τεμπέληδων ή όσων δεν εργάζονταν από επιλογή τους μαύρα από δω κι από κει ) 

Δημοσ.

με συγχωρείτε αλλά μία παρατήρηση προς μία μερίδα φίλων εδώ μέσα. Το πρόβλημα είναι που η Apple κατασκευάζει τα προϊόντα της εκεί και τα τιμολογεί τόσο? Δηλαδή ο κάθε άλλος κατασκευαστής Κινέζος ή μη που 'νοικιάζει' μία γραμμή παραγωγής σε αμφιβόλου ποιότητας και προσωπικού εργοστάσιο και βγάζει την φθηνή συσκευή του δικαιολογείται, επειδή μπορείτε και γράφετε από το τουμπανιασμένο smartphone σας που το αγοράσατε φθηνά? Λυπάμαι αλλά αυτό είναι υποκρισία. Το πρόβλημα υπάρχει και είναι μεγάλο. Και η παιδική εκμετάλευση σε αυτές τις χώρες, αλλά και η ανεκτικότητα οι εταιρείες να φεύγουν από Ευρώπη, Αμερική, Ιαπωνία και να προσπαθούν  να μειώσουν το κόστος, αφήνοντας χιλιάδες άνεργους στις χώρες τους.

Ναι αλλά η Apple προέρχεται από πολιτισμένη χώρα που προσέχει και προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Γιατί την συγκρίνεις με τον τυχαίο Κινέζο , όπως γράφεις απαξιωτικά παραπάνω;

Δηλαδή στη χώρα μας τους εργαζόμενους τους έχουμε στα πούπουλα ενώ στον τρίτο κόσμο ας πάνε να πνιγούν.

Προσοχή δεν στρέφομαι εναντίον της Apple , αλλά μην φάσκουμε και αντιφάσκουμε.

Δημοσ.

ωστοσο οι σημερινοι νεολαιοι που αρεσκεσαι να δακτυλοδειχνεις βρεθηκαν σε αθλια κατασταση λογω των λανθασμενων χειρισμων νοοτροπιων και σκεψεων της παλαιας εργατιας - μεστωμενης εργαζομενης κοινωνιας οποτε το επιχειρημα σου καταριπτεται ως χαρτινος πυργος , ο παππους μου ηταν αγροτης και παση θυσια σπουδασε τα παιδια του διοτι ηξερε οτι μια ζωη ως αγροτης και σκληρη ηταν και στο τελος σου ετρωγε την ζωη (δουλευε απο πρωι ως βραδυ) καποιοι αλλοι αγροτες εφαγαν επιδοτησεις δανεικες και αγυριστες και τωρα μιλανε για κακομαθημενους που δεν ανεχονται να δουλεψουν για ενα ξεροκομματο οσες ωρες κατεβει του αφεντικου . Να σε προλαβω και σε χωραφια πηγαινα μικρος και τα καλοκαιρια δουλευα για χαρτζηλικι αλλα αλλο να δουλευεις 10 χρονων 9ωρο και αλλο ενα τριωρο . Τα υπολοιπα περι γενικευσεων μπορω να τα κανω και εγω σε υπερθετικο βαθμο για το ποια γενια εφτασε την σημερινη εδω που την εφτασε....

Καλα μην τρελενεσαι.Ποια πολλα φαγανε οι κουστουματοι και τα ανω κλιμακια, παρα τα ψιχουλα στην κυριολεξια των αγροτων.

Περναω λογω δουλειας απ οτην πλατεια της μικρης επαρχιακης πολης και βλεπω τιγκα συνταξιουχους και ρεμπελους απο τα 50 και ανω. κα ανεργουςη αεργους μεχρι τα  30  με το  φραπογαλο και το Κινεζικο κινητο στο χερι.Τη στον π@υτσο.Ποιος θα δουλεψει σε αυτη την χωρα.Ολοι σπουδαγμενοι-βολεμενοι σε γραφεια, αλλιως δεν σηκωνονται απο την καφετερια και μετα φταιει ο υδραυλικος που χρεωνει την επισκεψη 50 ευρω.Ασε τα μελο.Η σημερινη γενια αυτοκαταστρεφεται μονη, με υποβοηθηση βεβαια απο του μεγαλους.

"Αχ το παιδακι μου" το στηλανε στον Εβρο, και βαζανε το βισμα εαν ηταν δυνατον να φυλαει σκοπια στο σαλονι.Αλλοι μαλακες χτυπαγανε 15μηνα στο Σουφλι.

Και βεβαια θα ανεχθεις το αφεντικο, αλλιως ας βαραει μαντολινο.Οταν θα " φυγουν" παπουδες-γιαγιαδες συνταξιουχοι-δημοσιοι και γενικα ολοι οι χρηματοδοτες της σημερινης καφετεριας, να δω τη θα κανει η σημερινη γενια.Ζουγκλα.

Ολοι φταιμε. Αλλα το σκεπτικο της προηγουμενης γενιας, οτι τα παιδια να μην περασουν αυτα που περασα εγω, μονο κακο κανει.

Το αποτελεσμα της γυαλας και της καλοπερασης φαινονται και θα φανουν ακομα περισσοτερο σε λιγα χρονια.Τα δικα μου παιδια δεν ξερουν τι γευση εχουν τα ρεβυθια-φακες-φασολακια και εμεις τρωγαμε καρπουζια με χωμα στο χωραφι και οταν ειχαμε κρεας ηταν μετρημενο.Με το σταγονομετρο.Αντε γυναικα τις λεω.Μονο εμεις θα τρωμε φακες και φασολια.Ουτε εγω τρελενομαι για φακες, αλλα η μανα μου  ελεγε, φακες θα εχουμε για 2 ημερες.Η τρως η  μεινε νηστικος.

Δημοσ.

Μπορείς να μας πεις τι κάνεις εσύ προσωπικά για αυτό? Εκτός αν με το να μην πάρεις iphone, καθάρισες με τις τύψεις και τα ηθικά διλήμματα!

Παίρνω στην γιαγιά μου δώρο εισητήρια για ενα ταξίδι να δει δύο πράγματα παραπάνω πριν πεθάνει, αφήνω 2€ παραπάνω στον άνθρωπο που με εξυπηρετεί και δουλεύει για 3 και εξήντα, κρατάω το αμάξι μου για πάνω από πέντε χρόνια και ας έβγαλε καινούργιο μοντέλο, βοηθάω καμία φιλοζωικη, στέλνω κανα έμβασμα στο χαμόγελο του παιδιού. Ναι δεν φτάνουν για όλα τα λεφτά. Παρόλα αυτά μπορεί ο καθένας μας να βάλει πραγματικά λίγο στην άκρη την υλική του απόλαυση και να κοιτάξει τριγύρω του. Τα 2€ για σένα δεν είναι τίποτα αλλά για κάποιον μπορεί να είναι ο κόσμος όλος. Καλό είναι να μην παίρνουμε για δεδομένη την τύχη μας γιατί η λεπτή γραμμή στην μέση πολύ εύκολα παραβιάζεται και απο τα iPhone περνάμε στα iσυσσυτια.

Μην τσιμπάς από την αγαπημένη σου λέξη iPhone και Apple. Δεν σου θιξαμε τίποτα. Γενικό είναι το κακό από τα cubot μέχρι τις Ferrari.Από τις κινεζικές τοστιερες μέχρι τους μπέμπηδες που παρακαλανε φίλους για να βρουν iPhone. Αν είχαν λεφτά ή κανα σοβαρό κοινωνικό status θα το έπαιρναν πριν κυκλοφορήσει.

• Super Moderators
Δημοσ.

Παίρνω στην γιαγιά μου δώρο εισητήρια για ενα ταξίδι να δει δύο πράγματα παραπάνω πριν πεθάνει, αφήνω 2€ παραπάνω στον άνθρωπο που με εξυπηρετεί και δουλεύει για 3 και εξήντα, κρατάω το αμάξι μου για πάνω από πέντε χρόνια και ας έβγαλε καινούργιο μοντέλο, βοηθάω καμία φιλοζωικη, στέλνω κανα έμβασμα στο χαμόγελο του παιδιού. Ναι δεν φτάνουν για όλα τα λεφτά. Παρόλα αυτά μπορεί ο καθένας μας να βάλει πραγματικά λίγο στην άκρη την υλική του απόλαυση και να κοιτάξει τριγύρω του. Τα 2€ για σένα δεν είναι τίποτα αλλά για κάποιον μπορεί να είναι ο κόσμος όλος. Καλό είναι να μην παίρνουμε για δεδομένη την τύχη μας γιατί η λεπτή γραμμή στην μέση πολύ εύκολα παραβιάζεται και απο τα iPhone περνάμε στα iσυσσυτια.

Μην τσιμπάς από την αγαπημένη σου λέξη iPhone και Apple. Δεν σου θιξαμε τίποτα. Γενικό είναι το κακό από τα cubot μέχρι τις Ferrari.Από τις κινεζικές τοστιερες μέχρι τους μπέμπηδες που παρακαλανε φίλους για να βρουν iPhone. Αν είχαν λεφτά ή κανα σοβαρό κοινωνικό status θα το έπαιρναν πριν κυκλοφορήσει.

Ένας που έχει IPHONE και κάνει ταυτόχρονα αντίστοιχα πράγματα είναι αμαρτωλός;

Πάντως και η βόλτα της γιαγιάς δεν θα κάνει τη ζωή των εργατών στην Κίνα καλύτερη...

Νομίζω πως ο λαϊκισμός δεν είναι στα πράγματα που συμπαθώ όποτε δεν θα ρωτήσω λεπτομέρειες μιας και ούτε εσυ ζεις καθημερινά στο μικρό σπίτι στο λιβάδι. :)

• Like 1
Δημοσ.

αμαρτωλη Apple

δε σε θελω πια
εισαι αμαρτωλη
φυγε μακριά
εισαι αμαρτωλη
δε σε θελω πια

μηλοφωνι
φυγε μακρια!

Δημοσ.

Δεν απορω για τα παιδια στην κινα και εδω τα ιδια γινοταν Εγω απορω με τα λεφτα που δινετε για κινητα,.και οι κινεζιες των 70 ευρω καλες ειναι πχ ramosr ulephone doggee.

Δημοσ.

Ένας που έχει IPHONE και κάνει ταυτόχρονα αντίστοιχα πράγματα είναι αμαρτωλός;

Πάντως και η βόλτα της γιαγιάς δεν θα κάνει τη ζωή των εργατών στην Κίνα καλύτερη...

Σε παρακαλώ μην χαλάς την εικόνα που έχω για σένα. Σε θεωρώ αρκετά έξυπνο για να καταλάβεις τι λέω..

Μιλάω για τον υπερκαταναλωτισμο είτε αυτό είναι σε μπατίρηδες που παίρνουν xiaomi, είτε σε μέση τάξη που παίρνει iPhone, είτε στην υψηλή τάξη με τα vertu και τις Ferrari. Οι ψεύτικες ανάγκες που έχουμε για να το παίξουμε ιστορία κάνουν κακό στους γύρω μας. Από παιδάκια στην foxconn μέχρι νεκρούς στην Συρία και στο Ιράκ.

Αν συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις ή δεν θες τότε μάλλον δεν θες για τους δικούς σου λόγους ή όντως you cant see shit.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...