Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

. Η ανεργία που θα γεννηθεί μέσα από αυτό θα είναι και πάλι πρόβλημα του συστήματος και όχι της εξέλιξης της τεχνολογίας (για να προ-απαντήσω στους στάνταρ μαχητές της προόδου). 

H ανεργία θα είναι πρόβλημα των ανέργων και κανενός άλλου 

Δημοσ.

H ανεργία θα είναι πρόβλημα των ανέργων και κανενός άλλου 

Όλων δηλαδή. Αργά ή γρήγορα όλων. 

Όταν λέω του συστήματος εννοώ πρόβλημα εξ αιτίας του, όχι δικό του. Στην περίπτωση όμως αυτή θα είναι και δικό του αφού η εκτεταμένη ανεργία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά δεν μπορεί να υπάρχει σύστημα όπως είναι σήμερα (άνθρωποι-καταναλωτές). 

Δημοσ.

τώρα πλέον μπορούμε να μιλάμε για ένα καθαρό κέρδος που αγγίζει τα 1000 ευρώ ανά συσκευή

Δημοσ.

Ρε παιδιά, στο κάψιμο της Apple (με το καλό) πρώτος θα μαι εκεί, αλλά μη λέμε ότι θέλουμε. Όλη η Κίνα έτσι δουλεύει, εις βάρος των πολιτών της, και όλες οι εταιρείες το εκμεταλλεύονται

Δημοσ.

Όλων δηλαδή. Αργά ή γρήγορα όλων. 

Όταν λέω του συστήματος εννοώ πρόβλημα εξ αιτίας του, όχι δικό του. Στην περίπτωση όμως αυτή θα είναι και δικό του αφού η εκτεταμένη ανεργία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά δεν μπορεί να υπάρχει σύστημα όπως είναι σήμερα (άνθρωποι-καταναλωτές). 

όσο υπάρχει αυτό το σύστημα όπως υπάρχει θα πρέπει να υπάρχουν και δουλειές έστω και απλά για να υπάρχουν διαφορετικά πάμε σε άλλες φάσεις 

στο μεταβατικό στάδιο όμως (που μπορεί να πάρει και δεκαετίες και να μιλάμε για ολόκληρη τη ζωή ενός ανθρώπου) παραμένει αυτό που λέω παραπάνω ότι είναι πρόβλημα του άνεργου μέχρι όντως να γίνει πρόβλημα και του "συστήματος" ή των ισχυρών

η κίνα πάντως είναι πολύ περίεργη ιστορία για τον υπόλοιπο καπιταλιστικό πλανήτη, ίσως και θα ήταν καλύτερα για τους υπόλοιπους δυτικούς να έμενε για πάντα απομονωμένη αφού στην πραγματικότητα δεν προσέφερε και τίποτα στις μάζες η ύπαρξη των φθηνών εργατικών χεριών της, εκτός από πολύ λίγους  ανθρώπους

Δημοσ.

οταν μιλαμε για παρανομη εργασια, εδω στην Ελλαδα γελαμε

Δεν εχεις αδικο, αλλα οταν μιλαμε για εργασιακες συνθηκες στην Κίνα δεν χωραει να μιλαμε για οποιαδηποτε αλλη χωρα...μην ξεχναμε το οτι η foxconn εβαζε καγγελα στα παραθυρα για να μην πηδανε οι εργαζομενοι...

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή αν παραγγείλω να μου κατασκευάσει η lg πχ 5.000.000.000 οθονες όπως τις θέλω εγώ , και βάλει παιδάκια να δουλεύουν υπερωρίες θα ευθύνομαι και εγώ ;

Δεν θα φταις... θα σαι συνενοχος. Ηθικος αυτουργος λεγεται στο δικαιακο μας συστημα. Οταν εισαι μεγαλοεπιχειρηση εκατομυριων ευρώ+++ υπάρχει το concept του Social Responsibility. Εεεε δεν μπορεις να προμοτάρεις τετοιες εργασιακες πρακτικές αμεσα ή εμμεσα επιβραβευοντας με την επιλογη σου τους προμηθευτες αυτους.

• Like 2
Δημοσ.

εγω το αρθρο το διαβασα το πρωι στο ired και ηταν καπως διαφορετικο δεν ξερω αν εδω αλλαξε κατι λογο μεταφρασης

παντως εχει χαλασει πολυ το ινσομνια απο τις απαντησεις εδω μεσα απο τα 15χρονα και τους καθυστερημενους μεχρι τους τσιγγανογυφτους στις αγγελιες

• Like 2
Δημοσ.

Χαζομάρες. Ας δουλέψουν και λίγο τα κακομαθημένα, να δουν πως βγαίνει το ψωμί. Εδώ περιμένω πως και πως το iphone 10, γιατί υπάρχει έλλειψη στην αγορά!

Πως θα κάνω το κομμάτι μου στην καφετέρια? Όταν το αποκτήσει και η κουτσή Μαρία?

• Super Moderators
Δημοσ.

Μετράω πόσοι κατανοείτε αυτά που διαβάζετε, καθώς και το πόσοι πέφτετε από τα σύννεφα και χάνετε τον ύπνο σας από τη διαπίστωση πως τα προϊόντα που καταναλώνουμε καθημερινά, παράγονται κάτω από άσχημες συνθήκες... 

Μην ξεχάσετε να αλλάξετε πλευρό! :P 

• Like 9
Δημοσ.

Το πρόβλημα ξεκινάει από την απροθυμία / ανικανότητα / διαφθορά των κυβερνήσεων να επιβάλλουν στις εταιρείες των χωρών τους να διατηρήσουν μεγάλο μέρος της παραγωγής των προϊόντων τους στις χώρες καταγωγής τους. Όλες οι εταιρείες θα κοιτάξουν να μειώσουν το κόστος παραγωγής, διατηρώντας όμως τις τιμές στα ίδια επίπεδα. Και αυτό ισχύει για όλους. Όταν λοιπόν αποφασίζεις να δώσεις στο εργοστάσιο τρίτου κατασκευαστή την προμήθεια και μάλιστα σε μία χώρα που θα σου δώσει κίνητρα για να φέρεις δουλειά σε αυτήν, αυτά πρέπει να τα περιμένεις. Και μάλιστα όταν μιλάμε για την Κίνα που κακά τα ψέματα είναι ακόμα πολύ πίσω σε θέματα προστασίας εργαζομένων ή περιβάλλοντος. (θεωρητικά βέβαια γιατί όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει στην νομοθετημένη ελληνική πραγματικότητα).

Δημοσ.

Για να δουμε ποιοι ειναι οι πελατες τις Foxconn εκτος απο την Apple.......

tenor.gif

• Like 13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...