Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις ‎03‎/‎12‎/‎2019 στις 3:34 ΜΜ, StormGr είπε

Σχεδόν αποκλείεται να σηκώνει παζάρι. Είναι προγράμματα που εται βγαίνουν και δεν δέχονται αλλαγές.

Παρά πολύ καλή τιμή πάντως χωρίς ΟΤΣ. Εγώ θα το προχωρούσα αν ήμουν στη θέση σου.

Η ΔΕΗ δεν νομίζω να ανεβάσει τιμές αλλά ίσως βάλει αυτή τη Ρήτρα που ακούγεται για το co2.

Επίσης από Την άνοιξη που δεν θα υπάρχει το φτηνό ρεύμα από ΔΕΗ από τα νομε θα γινει χαμος με τις ΟΤΣ τουλάχιστον με τις άλλες μικρές εταιρίες.

Το προχώρησα τελικά, πιστώθηκε και το 30άρι όπως μου είχαν γράψει και μπράβο τους.

ΑΛΛΑ, μίλησα με protergia για το GENIUS 3 και έβαλα κάτω τα νούμερα μου του τελευταίου έτους:  Σήμερα καταναλώνω 5135kW το χρόνο με την κλασσική τιμή 0,0659 αλλά βλέπω ότι με την εξαίρεση ένος εκκαθαριστικού με σκίζει η ΟΤΣ. σύνολο πληρωτέου καθαρού ρεύματος στο έτος και τα πάγια μέσα, χωρίς ρήτρα ΟΤΣ, ΥΚΩ και δημοτικά τέλη, 390€ με την έκπτωση συνέπειας 1% .

Η Protergia με το genius 3 σου δίνει "προπληρωμένες" 6500kWh/έτος χωρίς ρήτρα ΟΤΣ και σου ζητάει 89€/4μηνο ήτοι 267€ το χρόνο τελική τιμή και χωρίς κάποιου είδους ποινής αν πχ κάψεις ενα τετράμηνο 3000 ενώ τα άλλα καις 1500 πχ.

Ακούγεται συμφέρον ή κάτι χάνω στην Protergia?

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, geodimis είπε

89€/4μηνο

Στο site τους λέει 49 ευρώ το μήνα δηλαδή 196 ευρώ το τετράμηνο ήτοι 588 ευρώ το χρόνο,δηλαδή 588/6500=0.09 ευρώ η κιλοβατώρα.Είναι και οι ρυθμιζόμενες μέσα σε αυτή τη τιμή?

Επεξ/σία από giorgosvet
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, giorgosvet είπε

Στο site τους λέει 49 ευρώ το μήνα δηλαδή 196 ευρώ το τετράμηνο ήτοι 588 ευρώ το χρόνο,δηλαδή 588/6500=0.09 ευρώ η κιλοβατώρα.Δεν βάζεις τις ρυθμιζόμενες μέσα?

Πολύ σωστά 588€ + 6% ΦΠΑ όπως λέει το site τους + 300€ περίπου δημοτικά/ερτ σε μένα πάει ~925€ όλα μέσα όταν σε σύνολο έτους στον ΗΡΩΝ έδωσα 1000€.  Τώρα ναι έχει λογική οπότε καλώς μείναμε στον ΗΡΩΝ (μας "χάρισε" και 30€ φέτος που δεν τα υπολόγισα στο χιλιάρικο) άλλά δεν το λες και κακό αν εξαιρέσεις την ψυχολογία των προπληρωμένων kWh και το όριο κυρίως των 6500kWh/έτος.

Επεξ/σία από geodimis
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα. Ανασταίνω το θέμα γιατί ήρθε ο ΗΡΩΝ στη λήξη του 24/7 νυκτερινού και μου δίνει δυνατότητα να πάω στο UP 24 RETENTION με έκπτωση 45% στην ημερήσια και νυκτερινή kWh για έμπροθεσμη πληρωμή λογαριασμού (έτσι κι αλλιώς με πάγια πληρώνω οπότε ας θεωρήσουμε ότι την έχω την έκπτωση εξασφαλισμένη)

Σήμερα έχω κλειδωμένη τιμή 0,0659€ όλη μέρα και 4,5€ το μήνα πάγιο.

Με το UP 24 οι τιμές μετά τις εκπτώσεις πάνε σε 0,0605€ και 0,04317€ ημερήσια και βραδινή kWh αντίστοιχα ενώ το πάγιο πέφτει στα 2,9€ το μήνα.

Και το πρόγραμμα που είμαι τώρα αλλά και το UP 24 RETENTION συνεχίζουν σε αορίστου με τα προνόμια τους μετά τη λήξη του 24μήνου. ΠΑρόλα αυτά αν μεταβώ στο UP 24 RETENTION δεν μπορώ να γυρίζω στο 24/7 νυκτερινό γιατί πλέον είναι εμπορικά μη διαθέσιμο.

Βρίσκετε κάποιο λόγο να μείνω στο 24/7 νυκτερινό παρόλο που φαίνεται να είναι πιο ακριβό και στην τιμή της kWh αλλά και στο πάγιο; 

Στο έτος, με πραγματικά νούμερα, η διαφορά στην αξία ρεύματος με τα μηνιάτικα πάγια βγαίνει ~65€ υπέρ του UP 24 RETENTION. (4108 ημερήσιες kWh και 1027 βραδινές).

Δημοσ.

Δεν υπάρχουν αυτές οι τιμές που λες... 0.20 τελική τιμή πληρώνεις αυτή τη στιγμή. Μα καλά... τόσο καιρό δεν έχεις πάρει τη ρήτρα αναπροσαρμογής;

Τα φτηνότερα προγράμματα της αγοράς αυτή τη στιγμή είναι αυτά εδώ:

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ekrepali είπε

Δεν υπάρχουν αυτές οι τιμές που λες... 0.20 τελική τιμή πληρώνεις αυτή τη στιγμή. Μα καλά... τόσο καιρό δεν έχεις πάρει τη ρήτρα αναπροσαρμογής;

Τα φτηνότερα προγράμματα της αγοράς αυτή τη στιγμή είναι αυτά εδώ:

Ρήτρα αναπροσαρμογής λόγω ΟΤΣ δεν έχω πάρει ποτέ (αν και θα έπρεπε). Μήπως εννοείς αυτή τη ρήτρα που δεν την είχα παρατηρήσει έως σήμερα;; (νόμιζα ότι ήταν ρυθμιζόμενη χρέωση). 

Untitled.jpg

Δημοσ.
5 ώρες πριν, geodimis είπε

Ρήτρα αναπροσαρμογής λόγω ΟΤΣ δεν έχω πάρει ποτέ (αν και θα έπρεπε). Μήπως εννοείς αυτή τη ρήτρα που δεν την είχα παρατηρήσει έως σήμερα;; (νόμιζα ότι ήταν ρυθμιζόμενη χρέωση). 

Αυτό ακριβώς είναι. Το 0.046 αν το προσθέσεις στο 0.06 που είναι η τιμή προμήθειας, πας 0.10 τελική. Κι αυτό είναι για τους καλοκαιρινούς μήνες...πού να δεις που έφτασε η ΟΤΣ τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη. Φαντάζομαι δε σου έχουν εκδώσει εκκαθαριστικό λογαριασμό, σωστά; Τον Οκτώβρη η προσαύξηση ήταν 0.15 + 0.06 η προμήθεια... τελική τιμή κιλοβατώρας 0.21 😬

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Αυτό ακριβώς είναι. Το 0.046 αν το προσθέσεις στο 0.06 που είναι η τιμή προμήθειας, πας 0.10 τελική. Κι αυτό είναι για τους καλοκαιρινούς μήνες...πού να δεις που έφτασε η ΟΤΣ τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη. Φαντάζομαι δε σου έχουν εκδώσει εκκαθαριστικό λογαριασμό, σωστά; Τον Οκτώβρη η προσαύξηση ήταν 0.15 + 0.06 η προμήθεια... τελική τιμή κιλοβατώρας 0.21 😬

Οκ περιμένω τον εκκαθαριστικό από μέρα σε μέρα γιατί μου είπαν τηλεφωνικα τουλάχιστον ότι αυτή η αναπροσαρμογή θα πιστώνεται από αυτόν τον λογαριασμό και μετά γιατί το κράτος τους τη δίνει..

Και για να βγω και λίγο off topic η ΔΕΗ στο my home online είναι ο μόνος πάροχος που δεν τη χρεώνει/δεν την έχει χρεώσει ακόμα;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, geodimis είπε

Οκ περιμένω τον εκκαθαριστικό από μέρα σε μέρα γιατί μου είπαν τηλεφωνικα τουλάχιστον ότι αυτή η αναπροσαρμογή θα πιστώνεται από αυτόν τον λογαριασμό και μετά γιατί το κράτος τους τη δίνει..

Και για να βγω και λίγο off topic η ΔΕΗ στο my home online είναι ο μόνος πάροχος που δεν τη χρεώνει/δεν την έχει χρεώσει ακόμα;

Tα σταθερά προγράμματα χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής, δε χρεώνουν ρήτρα αναπροσαρμογής. Απλά.

Η ΔΕΗ είναι η μοναδική που έχει κρατήσει χαμηλή τιμή 0.095. Οι άλλοι τα πήγανε 0.16 και πάνω.

Όσο για τον ΗΡΩΝ... πρόσεχε μη μείνεις πολύ καιρό στο περίμενε. Από τότε που άρχισαν οι αυξήσεις στις τιμές χονδρεμπορίου δεν εκδίδουν εκκαθαριστικούς ούτε στο ρεύμα ούτε στο αέριο.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, geodimis είπε

σου απάντησα εδώ

16 λεπτά πριν, geodimis είπε

online/enter/enter+ ,διαβάζεις τις τελευταίες σελίδες

___________________________--

καλύτερα να κλειδωθεί το παρών :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έκανα μία αναδρομή σε όσους λογαριασμούς είναι διαθέσιμοι στο myheron.

1η χρέωση ρήτρας στον εκκαθαριστικό περιόδου κατανάλωσης 23/1-22/9/2020: 0,003004 €/kWh (το 5ο/2020 δε πρέπει να είχε βγει εκκαθαριστικός δε ξερω γιατί)

2η χρέωση ρήτρας  στον εκκαθαριστικό περιόδου κατανάλωσης 22/9-24/1/2021: 0,022402 €/kWh

3η χρέωση ρήτρας  στον εκκαθαριστικό περιόδου κατανάλωσης 25/1-23/5/2021: 0,022402 €/kWh

Από εδώ και πέρα ξεκινάνε οι ρήτρες με το...μήνα σε ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμούς (από ενδείξεις καταχωρημένες δικές μου)

24/5-22/6 0,046765 €/kW

23/6-22/7 0,079019 €/kW

23/7-20/8 0,102861 €/kW

Άρα όπως σωστά γράψατε πλέον την kWh την χρεώνομαι 0,0659+0,102861 περίπου 0,17€ μέχρι να βγει - αν βγει ποτέ- ο επόμενος εκκαθαριστικός.

ΕΝΗΜΕΡΩΣH: εκδόθηκε και ο εκκαθαριστικός 24/5/-21/9 με ρήτρα 0,093442€/kwh και συνολική τιμή kwh 0,159342€

Tέλος έχει και την 1η πίστωση μέρους της ρήτρας αναπροσαρμογής για 210 kWh 0,03€/kWh.

Επεξ/σία από geodimis
ενημέρωση
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...