Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
  • το bitcoin έχει πεπερασμένο αριθμό νομισμάτων: 22 εκατομμύρια θα παραχθούν. αυτό εξαφανίζει τον πληθωρισμό.
  • το bitcoin είναι όσο φούσκα είναι και τα future derivatives

Το πρώτο που λες είναι και το μεγάλο μειονέκτημα του αν θέλει να χρησιμοποιείται σαν νόμισμα. Μπορεί να εξαφανίζει τον πληθωρισμό αλλά δημιουργεί τεράστιο αποπληθωρισμό! 

Τα παράγωγα σίγουρα δεν είναι φούσκα, η τιμή τους εξαρτάται από κάτι άλλο, είναι ένα στοίχημα στην ουσία ή μια εξασφάλιση όπως ήταν ο αρχικός τους σκοπός.

Αντίθετα το Bitcoin δεν εξαρτάται από κάτι άλλο πέραν από τη ζήτηση και την προσφορά, οπότε δεν μπορεί να συγκριθεί με τα παράγωγα. 

• Απαντ. 137
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πιστεύω ότι όλη αυτή η φρενίτιδα με τα coins θα καταλαγιάσει κάποια στιγμή και θα έρθει στα φυσιολογικά του επίπεδα. Αρκετός κόσμος θα χάσει κάποια χρήματα βέβαια (ίσως αρκετά), και κάποιοι άλλοι θα κερδίσουν, έτσι όπως γίνεται συνήθως σε παρόμοιες περιπτώσεις... 

Προς το παρόν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι τα bitcoins (ή άλλου είδους digital currency) θα γίνουν ασφαλές μέσο πληρωμής. Το βασικό στοιχείο ενός συστήματος πληρωμής, είτε είναι χρυσός, είτε είναι δολάρια ή ευρώ, είναι η εμπιστοσύνη που δίνουν οι συμβαλλόμενοι ότι η αξία του: α) δεν θα αλλάξει την επόμενη μέρα, και β) δεν αυξομοιώνεται από "εξωτερικές" παρεμβάσεις (κατά κύριο λόγο παράνομες).

Το μόνο πραγματικά ενδιαφέρον από την όλη υπόθεση των bitcoins είναι η τεχνολογία του block chain.  

Δημοσ.

Πωλούνται συνταξιοδοτικά προγράμματα... σε bitcoin!!

Thanks but no thanks. Τα φτιαχνουμε μονοι μας!

• Like 1
Δημοσ.

Στα επίπεδα του btc δύσκολα να φτάσει κάποιο λογικά.

Εγω πιστευω στο eth, το βελτιωνουν συνεχια εχει developers και εχει υποβαθρο και υποστηριξη. Το bitcoin ωραιο καλο αλλα αυτο που ηταν αυτο θα ειναι και οταν το eth θα ανεβει πολυ σε καποια φαση θα σκασει και η φουσκα του bitcoin αλλα προς το παρον εχει ακομα να ανεβει το bitcoin.

• Like 1
Δημοσ.

Παντως οκ δεν ειναι και πολυ φυσιολογικη αυτη η ανοδος, εννοω ποιος αγοραζει στα 8k και ανεβαινει?? Random shitcoins ανεβαινουν στο θεο, κατι δεν μου κολλαει καλα.. Δεν ξερω αν το βλεπω εγω περιεργα αλλα δεν μπορει να ειναι τοσο ευκολο και το λεω εχοντας κερδη σε ολο το portfolio, βασικα σε % που σε stock market δεν θα εβλεπα ποτε. :P

• Like 1
Δημοσ.

Παντως οκ δεν ειναι και πολυ φυσιολογικη αυτη η ανοδος, εννοω ποιος αγοραζει στα 8k και ανεβαινει?? Random shitcoins ανεβαινουν στο θεο, κατι δεν μου κολλαει καλα.. Δεν ξερω αν το βλεπω εγω περιεργα αλλα δεν μπορει να ειναι τοσο ευκολο και το λεω εχοντας κερδη σε ολο το portfolio, βασικα σε % που σε stock market δεν θα εβλεπα ποτε. :P

Συμφωνω. Οσο περισσοτερο αργει το correction τοσο πιο μεγαλο και αποτομο θα ειναι. Και τοτε θα ξεμυτησουν οσοι περιμενουν να αρχισουν παλι την καταστροφολογια για πυραμιδες και ponzi. Αλλα το ξερουμε το εργο.

Πιστευω οτι θα φτασει στις 10000 αλλα μετα θα ξαναπεσει ισως στις 3000 για να ξαναρχισει σιγα σιγα να ανεβαινει παλι. Κατι παρομοιο με αυτο που εγινε στα τελη 13 αρχες 14 αλλα αυτη τη φορα μια ταξη μεγεθους πιο πανω.

Δεν εχουν αδικο αυτοι που λενε για φουσκα. Το λαθος ειναι οταν νομιζουν οτι αμα σκασει τελειωσε το πραγμα γιατι "το bitcoin ειναι αερας κοπανιστος". Φουσκα μπορει να δημιουργηθει με οτιδηποτε εφοσον παιζει πολυ speculation. Αλλα καποια στιγμη θα σταματησει αυτο και θα υπαρξει η φυσιολογικη αναπτυξη (η ο θανατος του εφοσον δεν αξιζει, αλλα δεν πιστευω οτι αυτη ειναι η περιπτωση)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...