Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, rus said:

Και θα βγαλουμε γενικο συμπερασμα απο ένα φιλικο  παιχνιδι με τη δευτερη καλυτερη ομαδα του κοσμου?

Μίλησε συγκεκριμένα για αυτό το ματς, μην ρωτάς εμένα, εκείνον ρώτα...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dimoskoutr είπε

Μου αρέσει που έχουν μερικοί την 4αδα σίγουρη κιόλας... Πως είναι σίγουρο ότι θα νικήσουμε usa, Ισπανία, Σερβία, Γαλλία σε ματς νοκάουτ από 8 για 4;

Σιγουρο δεν ειναι τιποτα, για τις πιθανότητες μιλαμε παντα. Εχεις κανεις τις ενδεχομενες διασταυρωσεις? Με ποια ομαδα θα παιξουμε για την εισοδο στους 4?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rus είπε

Σιγουρο δεν ειναι τιποτα, για τις πιθανότητες μιλαμε παντα. Εχεις κανεις τις ενδεχομενες διασταυρωσεις? Με ποια ομαδα θα παιξουμε για την εισοδο στους 4?

Η Γαλλία νομίζω είναι ένα ενδεχόμενο... Για πες για Γαλλία...

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, rus είπε

Ώστε οι παιχτες που πρωταγωνιστουσαν στην Ευρωλιγκα και αλλου ανακαλυπτουμε ξαφνικα οτι ειχαν "απολυτο ταβανι την 8αδα"... Όπως ομως σωστα ειπες, για μεταλλιο πηγαιναμε. Το να κρινονται βεβαια κατοπιν εορτης και μονο από το αποτελεσμα είναι ευκολο.

Λενε οτι η 8αδα στο κοσμο συνηθως ειναι ευκολοτερη από τη 8αδα στην Ευρωπη, λόγω της χαμηλης δυναμικοτητας καποιων ομαδων που συμμετεχουν από ολες τις ηπειρους. Αν λοιπον βαζαμε τον πηχη στην 8η θεση, δηλ. απλα να περασουμε τους δυο προκριματικου γυρους με Ν.Ζηλανδια, Ιαπωνια κλπ. θα αδικουσαμε τον εαυτο μας. Τα φιλικα μεχρι τωρα αφησαν πολύ καλες εντυπωσεις, και δεν ειναι τυχαιο ότι τα στοιχήματα μας εχουν στη τριτη θεση.

Δεν παίζουμε μόνοι μας. Και οι άλλοι έχουν πρωταγωνιστές όχι μόνο στην Ευρωλίγκα αλλά και στο NBA.

Εμείς μέχρι πρότινος δεν αγγίζαμε NBA...

Το ότι λένε οι γνωστοί δημοσιογράφοι πάμε για μετάλλιο σε κάθε διοργάνωση, δε το κάνει αληθινό.

Έχει καταντήσει λυπηρό πλέον γιατί πάμε για δεκαετία έτσι με ηχηρά στραπάτσα από πιθανούς και απίθανους (βλέπε Νιγηρία στο προολυμπιακό πχ.) αλλά εμείς εκεί το επόμενο καλοκαίρι πάμε αεράτοι πάλι αφού τα φιλικά άφησαν (όπως πάντα) πολύ καλές εντυπώσεις..

Tέσπα, όλη η διοργάνωση παίζεται στο 1ο νοκ άουτ (που είναι στην 8αδα πλέον) και εκεί δε θα έχουμε αντίπαλο (μία εκ των Γαλλία/Αυστραλία/Λιθουανία) να χαρίζει κάστανα..

46 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Η Γαλλία νομίζω είναι ένα ενδεχόμενο... Για πες για Γαλλία...

Το πιθανότερο κιόλας! :P

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, BackFromHell είπε

Ελα ναι αναμενομενη απαντηση. Νουμερα απο wikipedia και euroleague site (τα νουμερα της Α1 θεωρω οτι τα τοποθετησες για πλακα και οχι επειδη οντως τα χρειαζοσουν ως επιχειρημα). Στατιστικη, το οπλο αυτου που δεν μπορει να απαντησει στο ιδιο το μπασκετ, ενιοτε το οπλο αυτου που δεν βλεπει καν μπασκετ (εννοω τα παιχνιδια, δεν τα παρακολουθει, οποτε ανατρεχει σε κανα αρθρο και καμια στατιστικη, βλεπει εκει 15 ποντους 7 ασσιστ και σου λεει παιχταρας ειναι αυτος).

Και δειξε μου τωρα ποτε ειπα εγω οτι δεν γραφει καλα νουμερα; Ποτε εγραψα οτι δεν ειναι ικανος; Αντιθετως, ειπα οτι ειναι σπουδαιο το μπασκετικο ταλεντο που διαθετει.

Αυτο που επισης ειπα ειναι οτι δεν μπορεις να βασιζεσαι σε ενα παιχτη που μολις πιεστει ψυχολογικα χανει τα αυγα και τα πασχαλια. Ειπα επισης οτι ειναι τρομερος παιχτης σε παιχνιδια που δεν υπαρχει do or die πιεση βλεπε regular season Ευρωλιγκας. Εκει γραφει και τα νουμερα που παραθετεις. Περιμενω ομως ακομα το αντεπιχειρημα σου για οσα εχω περι κρισιμων, γιατι για τον Καλαθη αυτο λεω, στα αλλα συνηγορω πριν απο 'σενα γι'αυτο μην ταλαιπωρησαι αδικα για να πεις το ιδιο. Το αντεπιχειρημα σου λοιπον ειναι οτι γραφει νουμερα στις regular season? Sorry, αλλα αυτο ακριβως ειναι το δικο μου επιχειρημα!

Συνεχιζουμε. Επομενο αντεπιχειρημα , τι ειπε ο Πιτινο για αυτον. Ωραια. Ο Πιτινο εχει πει επισης οτι ο Παππας ειναι ο πιο φορμαρισμενος παιχτης του ΠΑΟ και εχει πει επισης οτι μακαρι να ειχε 13 Λεκαβιτσιους στον Παναθηναικο. Συμφωνεις; Διαφωνεις;

Και τελευταιο αντεπιχειρημα, αυτο τσιτατο κιολας, ρωτας αν εχω παιξει μπασκετ σε ομαδα, προδικαζοντας την απαντηση με ευθυ υπονοουμενο παραλληλα. Θα σε βοηθησω: Ας υποθεσουμε πως οχι.  Οτι τι; Το αν ο Καλαθης σε πλειοφφ Ευρωλιγκας μετραει 12 ηττες και 1 νικη οπου στις περισσοτερες ειναι 6ος παιχτης του αντιπαλου (ή αν θες να το παμε βαση στατιστικης που βλεπω οτι εισαι φαν της-εχει τραγικα νουμερα σε ολες σχεδον τις ηττες), εξαρταται καπως απο το αν εγω εχω παιξει μπασκετ; Εκτιθεσαι οταν απο το πρωτο σου κιολας ποστ καταφευγεις στην αναγκη του τσιτατου για να στηριξεις την αποψη σου, η οποια γενικως θα μπορουσε να ειναι σεβαστη.

Δεν είναι νούμερα από wikipedia είναι από το basketball reference και το eurohoops. Τα νούμερα της Α1 τα τοποθετώ γιατί εκεί αγωνίζεται ο παίχτης.  Τον είπες υπερτιμημένο και είπες ότι το μόνο που έχει κάνει είναι να βγει MVP στο eurocup. Αν αυτό δεν είναι απαξίωση τι είναι; Επίσης απαξίωσες και την regular season και τώρα και την στατιστική. Το αν παρακολουθώ μπάσκετ το παραβλέπω. Τα νούμερά του είναι τοπ επιπέδου euroleague για την θέση που αγωνίζεται, πώς να το κάνουμε τώρα. Τώρα για τον Πιτίνο, συμφωνώ 100%. Για να το λέει ο προπονητής που βλέπει τις προπονήσεις και τα αποδυτήρια και τα πάντα, ναι κάτι ξέρει περισσότερο από εμένα. Ειδικά αν τον λένε Ρικ Πιτίνο. Γι'αυτό ρώτησα αν έχεις παίξει μπάσκετ, θίχτηκες χωρίς λόγο αλλά δεν πειράζει. Λογικό, σε φόρουμ μιλάμε.

Όσο για αυτό που θέλεις τόσο πολύ να σου απαντήσω, σου απάντησε κι άλλος φίλος πιο πάνω αλλά νομίζω δεν σου αλλάζει κανείς γνώμη. Ο Καλάθης για να γράψει ασσιστ πρέπει αυτός που θα πάρει την πάσα να την βάλει και στο καλάθι. Ομαδικό είναι το άθλημα και σου έχω γράψει ήδη τι κάνει καλά ο Καλάθης, αν θες να λεμε για το σουτ συνέχεια πες μου. Το ίδιο και στην άμυνα, 5 παίζουν όχι ένας. Φίλε πραγματικά αν εσύ είδες να είναι 6ος παίχτης του αντιπάλου βλέπουμε κάτι άλλο μάλλον.

Ο μόνος που εκτέθηκε είσαι εσύ που έχεις ισοπεδώσει τον Καλάθη μονο και μονο για να μας πεις ότι εξαφανίζεται στα μεγάλα ματς. Εγώ σου εξηγώ την οπτική μου και ότι δεν παίζει μόνος του και επίσης δεν είναι αυτός ο ρόλος του, να μας πάρει από το χέρι και να σκοράρει. Εσύ ξεκάθαρα χρεώνεις τις 12 ήττες στον Καλάθη. Δες εσύ ξανά τα ματς του Παναθηναϊκού που λες και δες πώς καταλήγει συνέχεια η μπάλα στον Καλάθη και φυσιολογικά θα ρίξει και το τούβλο του γιατί όταν δεν πάει τίποτα καλά, όλοι τον Καλάθη περιμένουν. Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε φίλε μου και καλή καρδιά, δεν το συνεχίζω για να μην χαλάμε το τόπικ, με συγχωρείτε κιόλας.

Επεξ/σία από Koeman
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε νομιζω πως μιλαει αμιγως για το σκορ.

Σαν Ολυμπιακός, και παρότι θαυμάζω τον Καλαθη, πιστευω πως σε καποια ματς μπορεις ξεκάθαρα να παιξεις με την ψυχολογία του και να αποβεί μοιραιος για την ομαδα του.

Δεν είναι δηλαδή πως γράφει άσχημα ατομικά στατιστικά αλλά αποσυντονιζει την ομαδα του.

Σκεψου δηλαδη τον Παπαλουκα που ηταν ακομα πιο ατεχνος επιθετικά, αλλα σε κρισιμες στιγμές μετεδιδε απιστευτη γαληνη στην ομαδα του και επαιζε σαν κομπιουτερ.

Επεξ/σία από xgol
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω το μονο που εχω να γραψω, και θυμαμαι απο ενα time out του Πιτινο αν δεν κανω λαθος (ή συνεντευξη τυπου or something), ειναι οτι μεσες ακρες ελεγε οτι σε καθε επιθεση, καθονται 4 παικτες και στεκονται και κοιτανε 1 παικτη να τα κανει ολα. Βαλτε στην εξισωση οτι αυτος ο 1 παικτης ΔΕΝ ειναι σουτερ, και ειναι απαραιτητη η κινηση των συμπαικτων του και το σουτ τους ωστε να ξεδιπλωσει το ταλεντο τους, και η απαντηση βρισκεται εδω.

Επεξ/σία από pavlos1908
  • Like 1
Δημοσ.

Ο Καλάθης σε αυτά που κάνει καλά είναι ίσως στους 2-3 καλύτερους στην Ευρώπη. Φυσικά είναι ηγέτης, παίρνει την ευθύνη σε πάρα πολλές περιπτώσεις στο τέλος των αγώνων. Τις περισσότερες φορές ίσως αστοχεί, υπάρχουν φορές που ευστοχεί ή παίρνει κρίσιμο ριμπάουντ, δίνει κρίσιμη ασίστ κλπ... Έχει ένα σύνολο ικανοτήτων που είναι πολύ σπάνιο στην Ευρώπη. Δεν κρύβεται στα δύσκολα... Οποίος δεν το βλέπει με γεια του με χαρά του.

Εθνική για 8άδα πάμε! Μόνο μην κάτσει καμιά στραβή σε κανέναν όμιλο και πέσουμε με τίποτα ακόμη πιο ισχυρούς από Γάλλους εύχομαι στην διασταύρωση... Για να έχουμε κάποιες ελπίδες...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

5 ώρες πριν, Diinekis21 είπε

Δεν παίζουμε μόνοι μας. Και οι άλλοι έχουν πρωταγωνιστές όχι μόνο στην Ευρωλίγκα αλλά και στο NBA.

Εμείς μέχρι πρότινος δεν αγγίζαμε NBA...

Το ότι λένε οι γνωστοί δημοσιογράφοι πάμε για μετάλλιο σε κάθε διοργάνωση, δε το κάνει αληθινό.

Έχει καταντήσει λυπηρό πλέον γιατί πάμε για δεκαετία έτσι με ηχηρά στραπάτσα από πιθανούς και απίθανους (βλέπε Νιγηρία στο προολυμπιακό πχ.) αλλά εμείς εκεί το επόμενο καλοκαίρι πάμε αεράτοι πάλι αφού τα φιλικά άφησαν (όπως πάντα) πολύ καλές εντυπώσεις..

Tέσπα, όλη η διοργάνωση παίζεται στο 1ο νοκ άουτ (που είναι στην 8αδα πλέον) και εκεί δε θα έχουμε αντίπαλο (μία εκ των Γαλλία/Αυστραλία/Λιθουανία) να χαρίζει κάστανα..

Ναι κι αλλοι εχουν, αλλα δε γινεται να κερδισουν ολοι. Εμεις εχουμε τον καλυτερο του ΝΒΑ.

Mεχρι το '87 είμασταν ανύπαρκτοι, αλλα μιλαμε για το τωρα.

Κανεις δεν ειπε ότι πρεπει να ακουμε τους δημοσιογράφους.

Που να δεις τι στραπατσα εχουν παθει αλλοι, οπως αμερικανοι και σέρβοι. Ολα ειναι μεσα στο προγραμμα. Αερατοι πρεπει να πηγαινουμε παντα, η αισιοδοξια είναι καλος οιωνος. Εχουμε παραδοση να  κερδιζουμε στα φιλικα και να χανουμε στα επισημα, οποτε μη στηρίζεσαι και πολύ εκει.

Από αυτες που ειπες, καλυτερα να αποφυγουμε τη Γαλλια, συμφωνα με τους μπουκηδες εμφανιζονται αυτή τη στιγμη πιο δυνατοι.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
5 ώρες πριν, rus είπε

Ναι κι αλλοι εχουν, αλλα δε γινεται να κερδισουν ολοι. Εμεις εχουμε τον καλυτερο του ΝΒΑ.

Πριν πολλά χρόνια, ο Ολυμπιακός (νομίζω, μη βαράτε), είχε φέρει έναν πολύ αθλητικό παίχτη απο το ΝΒΑ που ειχε γινει και σάλος. Τσίλντρες ή κάπως έτσι. Ο παίχτης ηταν εξαιρετικός για το ΝΒΑ. Αθλητικότατος,θεματικότατος πηδούσε στον θεό, στο ενας εναντίον ενός άπιαστος. Απέτυχε στην Ελλάδα και νομίζω χάλασε και τη καριέρα του. Γιατί; Δεν ειχε σουτ, δεν ήταν ηγέτης.

Η Ευρώπη εδώ και 20 χρόνια περίπου αποτελεί την καταστροφή τέτοιων παιχτών με τον τρόπο άμυνάς της. Το ΝΒΑ ειναι θέαμα. Εδώ κοιτάνε την νίκη. Για αυτό τον λόγο, ο Γιάννης παρόλο που σιγά σιγά αποκτάει το χαρακτηριστικό του ηγέτη, δυσκολεύεται πολύ να ανταπεξέλθει στον ρόλο του παίχτη που θα βάλει 30 πόντους όπως κάνει στο ΝΒΑ.

Αφενός δεν παίζει όλη η Εθνική για αυτόν, όπως κάνουν στους Μπακς (δεν ξέρουν να το κάνουν, δεν ξέρουν καν τον τρόπο που παίζει), αφετέρου δεν έχει ακόμα εμπιστοσύνη στο μακρινό του σουτ.

Μιλάμε για έναν παίχτη 2.11, που μπορεί να παίξει απο πλει μέικερ εως σέντερ, με απίστευτη τεχνική κατάρτιση, πανέξυπνο πασαδόρο, βλέπει γήπεδο, κέρβερος στην άμυνα αλλά το χαρακτηριστικό του ειναι πως αποτελεί παίχτη που παίζει μέσα στη ρακέτα.Η αλλιώς ειναι...μπίχτης. Και για να εισαι μπίχτης στη σημερινή εποχή, πρέπει να εισαι είτε ο Τζόρνταν, είτε ο Νίκος Γκάλης. Κοινός να σηκώνεσαι και να το βάζεις όσους και να χεις πάνω σου.

Στο ΝΒΑ, έχει τους χώρους για ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Για αυτό και ειναι από τους 7-8 καλύτερους παίχτες του κόσμου και σύντομα θα ειναι ο καλύτερος (Aν το καλοσκεφτούμε, ουσιαστικά μονο ο Λεμπρον θεωρείται ανώτερός του, ενω Χάρντεν, Κάρυ, Μπάτλερ, Ντειβις, Ντουραντ κτλ ειναι στο ίδιο επίπεδο)

Μακάρι να δουλέψουν στη προπόνηση το πως να απελευθερώνουν τον Γιάννη και χτυπάμε για πλάκα μετάλιο.

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Πριν πολλά χρόνια, ο Ολυμπιακός (νομίζω, μη βαράτε), είχε φέρει έναν πολύ αθλητικό παίχτη απο το ΝΒΑ που ειχε γινει και σάλος. Τσίλντρες ή κάπως έτσι. Ο παίχτης ηταν εξαιρετικός για το ΝΒΑ. Αθλητικότατος,θεματικότατος πηδούσε στον θεό, στο ενας εναντίον ενός άπιαστος. Απέτυχε στην Ελλάδα και νομίζω χάλασε και τη καριέρα του. Γιατί; Δεν ειχε σουτ, δεν ήταν ηγέτης.

Η Ευρώπη εδώ και 20 χρόνια περίπου αποτελεί την καταστροφή τέτοιων παιχτών με τον τρόπο άμυνάς της. Το ΝΒΑ ειναι θέαμα. Εδώ κοιτάνε την νίκη. Για αυτό τον λόγο, ο Γιάννης παρόλο που σιγά σιγά αποκτάει το χαρακτηριστικό του ηγέτη, δυσκολεύεται πολύ να ανταπεξέλθει στον ρόλο του παίχτη που θα βάλει 30 πόντους όπως κάνει στο ΝΒΑ.

Αφενός δεν παίζει όλη η Εθνική για αυτόν, όπως κάνουν στους Μπακς (δεν ξέρουν να το κάνουν, δεν ξέρουν καν τον τρόπο που παίζει), αφετέρου δεν έχει ακόμα εμπιστοσύνη στο μακρινό του σουτ.

Μιλάμε για έναν παίχτη 2.11, που μπορεί να παίξει απο πλει μέικερ εως σέντερ, με απίστευτη τεχνική κατάρτιση, πανέξυπνο πασαδόρο, βλέπει γήπεδο, κέρβερος στην άμυνα αλλά το χαρακτηριστικό του ειναι πως αποτελεί παίχτη που παίζει μέσα στη ρακέτα.Η αλλιώς ειναι...μπίχτης. Και για να εισαι μπίχτης στη σημερινή εποχή, πρέπει να εισαι είτε ο Τζόρνταν, είτε ο Νίκος Γκάλης. Κοινός να σηκώνεσαι και να το βάζεις όσους και να χεις πάνω σου.

Στο ΝΒΑ, έχει τους χώρους για ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Για αυτό και ειναι από τους 7-8 καλύτερους παίχτες του κόσμου και σύντομα θα ειναι ο καλύτερος (Aν το καλοσκεφτούμε, ουσιαστικά μονο ο Λεμπρον θεωρείται ανώτερός του, ενω Χάρντεν, Κάρυ, Μπάτλερ, Ντειβις, Ντουραντ κτλ ειναι στο ίδιο επίπεδο)

Μακάρι να δουλέψουν στη προπόνηση το πως να απελευθερώνουν τον Γιάννη και χτυπάμε για πλάκα μετάλιο.

Ντουράντ σε καμία περίπτωση στο ίδιο επίπεδο με Γιάννη. Κάνει σχεδόν όσα ο Γιάννης και έχει σουτ άψογο... Ένα επίπεδο επάνω είναι από Γιάννη. Να ξέρουμε τι λέμε...

• Like 3
Δημοσ.

Για μένα ο καλάθης είναι ένας καλός ευρωπαίος παίκτης στην θέση του αλλά όχι και ηγέτης ρε παιδιά. απλά δεν υπάρχει κάποιος άλλος για την θέση του "ηγέτη". Ο καλάθης στην κακή του μέρα - όπως έχει τύχει να τον δω - δεν βλέπεται - κλείνεις τα μάτια όταν χάνει καλάθια δυσκολίας τοπικού πρωταθλήματος.

το πρόβλημα που έχω με τον καλάθη είναι ότι όντως όταν αναλαμβάνει το ρόλο του ηγέτη σε κάποιο ματς (να πάρει πάνω τους κρίσιμους πόντους δηλαδή) μπορεί να καταστρέψει την ομάδα. ηγέτης είναι ο Διαμαντίδης, ο σπανούλης κ.α. άποψή μου έτσι. Πέρα από αυτά μεγάλο πλήγμα θα είναι να μην γυρίσει ο σλούκας. πέρα από τις ικανοτητές του στο σκοράρισμα από την περιφέρεια θα έβαζε μια ποιότητα παραπάνω στην ομάδα.. είδωμεν..

Δημοσ.
2 ώρες πριν, pontez2 είπε

Αυτόν που θεωρούν πάντως στην Αμερική ως καλύτερο παίχτη στον κόσμο δε τον έχεις καν στη λίστα σου..

Έναν τύπο ονόματι Kawhi...

P.S. Ο Butler τι δουλειά έχει σε αυτή τη λίστα;..

• Like 1
Δημοσ.

χτίσαμε εδώ και χρόνια ένα μπάσκετ προσαρμοσμένο στην άμυνα και στα ίδια plays και αφήσαμε τρίπλα, πάσα, σουτ (πλέον η επίθεση κερδίζει τα παιγνίδια). 

Εκεί υστερούμε. Δεν θέλω να είμαι απαισιοδοξος, αλλά μας θεωρώ πολύ "έθραυστη" ομάδα, ικανούς να χάσουμε εύκολα.

εδώ και χρόνια παράγουμε το ίδιο στυλ παικτών (κάθε νέος μοιάζει με κάποιον προηγούμενο αλλά όλοι είναι από ένα καλούπι) και χάνουμε την μπασκετική "ταυτότητά" μας: βλέπεις Σέρβο να χτυπάει βολές και ξέρεις ότι θα ευστοχήσει ακόμα και 15ος παίκτης της αποστολής να είναι, αμερικανό να παίρνει το πρώτο βήμα και ξέρεις πως θα..πετάξει, ισπανό να κάνει την πρώτη ντρίπλα και ξέρεις πως θα ψάξει μακρινή πάσα να σκοράρει, Γάλλο και ξέρεις πως θα μαζέψει κάθε ριμπάουντ κτλ κτλ. Για τον Έλληνα παίκτη δεν είμαι σίγουρος.

Ίσως ο Παπανικολάου περιγράφει καλύτερα από όλους αυτό που λέω (περί ταυτότητας): ικανός να σκοτώσει επιθετικά και αμυντικά σε κάθε παιγνίδι, αλλά πιθανότατα δεν θα το κάνει...

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...