Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει τίποτε οπαδικό για την ώρα. Το παρελθόν όμως μας έχει αποδείξει πως τέτοια εγχειρήματα δίχασαν τον κόσμο, παρά το γεγονός οτι η Εθνική τότε βρισκόταν στις 5-6 μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου. Βοηθάει βέβαια πολύ οτι ο Πιτίνο ειναι μετριοπαθής και δεν έχει ξεσπάσματα.

Προσωπικά θα προτιμούσα ο Πιτίνο να ειναι απλά ο προπονητής της Εθνικής (αν όντως επιβεβαιωθεί πως αυτός θα είναι). Από την άλλη, μέσα από το Ελληνικό πρωτάθλημα θα μπορεί να τσεκάρει καλύτερα τους Έλληνες παίχτες. Υπάρχουν πολλά υπέρ και ένα πιθανό κατά, που ναι, μπορει να γινει οπαδικό!!

Επεξ/σία από pontez2
  • Super Moderators
Δημοσ.

E, όχι και δεν υπάρχει τίποτε οπαδικό... Μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας τώρα.

Τι πειράζει να προπονεί και σύλλογο, εκτός από την εθνική;

Απάντηση: δεν πειράζει, το πρόβλημα (όσων έχουν πρόβλημα) είναι ότι θα προπονεί συγκεκριμένη ομάδα.

Γιατί; Γιατί υποτίθεται πως ένας προπονητής του Ολυμπιακού που είναι και ταυτόχρονα προπονητής της Εθνικής θα αδικήσει τους παίκτες του Παναθηναϊκού, και το αντίστροφο.

Σε τι θα πείραζε να ήταν ο Πιτίνο προπονητής, δεν ξέρω, ας πω τυχαία του ΠΑΟΚ, και της Εθνικής;

Και, βέβαια, άλλο το να διατυπώνει κανείς επιφυλάξεις για τη χρονική διάρκεια της συμφωνίας, άλλο να πετάει ένα "Ω καιροί ω ήθη!".

Παρενθετικά, το ότι αυτά τα εγχειρήματα δίχασαν τον κόσμο, χωλαίνει σε δύο θεμελιώδη σημεία:

Πρώτον, το πρόβλημα είναι των οπαδών, όχι των εγχειρημάτων. Δεύτερον, είναι λάθος να ταυτίζουμε τους οπαδούς (και ούτε καν όλους τους οπαδούς) με τον κόσμο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Snoob είπε

Ένας προπονητής αναγνωρισμένος, εμπειρότατος, μετριοπαθής, αναλαμβάνει δωρεάν μια Εθνική ομάδα σε πάρα πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία, και πάλι βρίσκουμε τρόπο να το μετατρέψουμε σε οπαδικό το θέμα.

Δεν υπάρχει σωτηρία.

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και στις δηλώσεις της ομοσπονδιας και του ίδιου του Πιτινο. Και αυτά τα λέει κάποιος που δεν τον ενοχλεί που ο Πιτινο είναι προπονητής ΠΑΟ κ εθνικής. 

Επίσης η ομοσπονδία πρέπει μετά τις ατυχεις δηλώσεις του 2017 οτι δεν χρειάζεται προπονητής μέχρι και την εκστρατεία του 2008 για ασυμβίβαστα κλπ που επέφεραν τεράστιο χάσμα στην ομάδα με αποκορύφωμα το 2010. 

• Super Moderators
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Chrisxxx είπε

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και στις δηλώσεις της ομοσπονδιας και του ίδιου του Πιτινο. Και αυτά τα λέει κάποιος που δεν τον ενοχλεί που ο Πιτινο είναι προπονητής ΠΑΟ κ εθνικής. 

Επίσης η ομοσπονδία πρέπει μετά τις ατυχεις δηλώσεις του 2017 οτι δεν χρειάζεται προπονητής μέχρι και την εκστρατεία του 2008 για ασυμβίβαστα κλπ που επέφεραν τεράστιο χάσμα στην ομάδα με αποκορύφωμα το 2010. 

Το δικό σου το μήνυμα παραπάνω είναι (από όσα διάβασα) το μόνο που αναφέρει επιφυλάξεις άλλες από το πού θα προπονεί ο Πιτίνο. Επομένως, δεν αναφερόμουν σε τέτοιες αντιρρήσεις: οι ίδιες θα ήταν, φαντάζομαι, αν κλείναμε για πολύ μικρό διάστημα τον οποιονδήποτε αναγνωρισμένο προπονητή.

Τώρα, ποια είναι τα ερωτήματα στα οποία αναφέρεσαι, δεν ξέρω.

Επίσης, από τη δεύτερη φράση σου απουσιάζει τελείως το τι πρέπει να κάνει η ομοσπονδία.

Δημοσ.

Παντως χωρις γιαννη και ο ποποβιτς να μας αναλαβει οι πιθανοτητες μας ειναι απειροελαχιστες.

Δημοσ.

@Snoob Καταρχην η ομοσπονδια πρεπει να κανει αυτοκριτικη. 

Σε γενικές γραμμες:

- Οταν το 2008 ξεκιναει σταυροφορία εναντιον του Γιαννακη πως δεχεται αδιαμαρτυρητα τον Πιτινο που ειναι ακριβώς ιδια περιπτωση; Ο ολος πανικος με τον Γιαννακη δεν εγινε μονο απο τον κοσμο του Παο αλλά και από την ομοσπονδία με δηλώσεις κλπ ανακαλύψε ασυμβίβαστο, ασχετα αν ο Γιαννακης ηταν προπονητης και στο Μαρουσι ως το 2006. Και στην τελική η ιδια εφερε ανυπερβλυτα προβληματα και μεταφέροντας τα και στην ομαδα (βλ. 2010). Τι αλλαξε λοιπόν από το μοτο της οτι δεν θα παίρνουμε προπονητες απο Παο κ Οσφπ; 

- Οταν το 2017 λεει ο χαλίφης οτι η Εθνικη εχει παιχτες, δεν χρειαζεται προπονητη και φερνει τον Μισα γιατι καμαρώνει σαν γυφτικο σκεπάρνι διπλα στον Πιτινο και τα χωνει στον υφυπουργό; Τι αλλαξε και εδω;

- Για τον Πιτινο μιλησε για επισκεψεις σε παικτες , ταξιδια στην αμερικη κλπ. Υποθετω πανε στον κουβα ολα αυτα 10 μερες μετα. τι σκοπευει να κανει. 

- Και για τους 2, υπάρχει πρόγραμμα αναπτυξης οπως παλιοτερα ή οτι κατσει; Οχι το να παιρνουμε οτι τουρνουα u19 εχουμε ελπίδες για μετάλλιο δεν εχει να κανει με αναπτυξη αλλά καθαρα με κυνηγι προσκαιρων επιτυχιων. 

- Τι θα γινει μετά το 2020; 

Για μενα η ολη ιστορία με τον Πιτινο ειναι σαν να εχουν μαζευτεί τονοι σκουπίδια εξω από το σπίτι μου και ερχεται καποιος και μου λεει θα ριξουμε λίγο αρωμα να μην μυρίζουν για λίγο καιρο, τα σκουπίδια θα μεινουν εκει και συντομα θα μυρίζουν χειρότερα... 

Δεν μπλεκω καν σε συζητησεις αν ειναι οντως δωρεαν, ποιος ηταν ο χορηγος της wildcard το 2014, πως ακριβως διεξαγονται οι εκλογες στην εοκ. 

• Super Moderators
Δημοσ.

@Chrisxxx

Τα λάθη του παρελθόντος δεν λύνονται με τη διαιώνισή τους.

Κακώς έγινε ο πανικός με το Γιαννάκη και δεν νομίζω πως είναι λύση τώρα (εκτός από το μυαλό ορισμένων οπαδών) να γίνει πανικός με τον Πιτίνο.

Επιτέλους, να πάψουν να είναι οι εθνικές θύματα του οπαδισμού. Και, τέλος πάντων, συζητήθηκε κάποια καλύτερη περίπτωση και προσπεράστηκε;

Δημοσ.

Μην ακούμε τρελά

Δηλαδή ποιον παίκτη του Ολυμπιακού δεν θα καλέσει επειδή είναι προπονητής στον Παναθηναϊκό;

Μερικοί δεν έχουν καταλάβει καν ποιος είναι ο Πιτίνο

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Snoob είπε

@Chrisxxx

Τα λάθη του παρελθόντος δεν λύνονται με τη διαιώνισή τους.

Κακώς έγινε ο πανικός με το Γιαννάκη και δεν νομίζω πως είναι λύση τώρα (εκτός από το μυαλό ορισμένων οπαδών) να γίνει πανικός με τον Πιτίνο.

Επιτέλους, να πάψουν να είναι οι εθνικές θύματα του οπαδισμού. Και, τέλος πάντων, συζητήθηκε κάποια καλύτερη περίπτωση και προσπεράστηκε;

Αυτό ακριβώς  Αν έτσι η ομοσπονδία (Βασιλακόπουλος) αναγνωρίζει το λάθος με τον Γιαννάκη, που προφανώς βέβαια δεν το έβγαλε μόνος του απ' το κεφάλι τότε, και το λάθος με τις δηλώσεις για τον Μίσσα καλώς το κάνει. Η οποιαδήποτε σκέψη ότι ο Πιτίνο θα αδικήσει κάποιους παίκτες είναι γελοία και στην προκειμένη περίπτωση μας ενδιαφέρει κυρίως να προκριθούμε, ο Πρίντεζης με τον Παπανικολάου θα βρούν τον χρόνο τους και δεν θα τους τον στερήσει κανένας. 

Με το καλό να αναγνωρίσει η ομοσπονδία και το ότι οι εθνικές νέων, εφήβων, παίδων και δεν ξέρω τι άλλες κατηγορίες έχουν δημιουργήσει δεν είναι για να παίρνουμε μετάλια με κάθε κόστος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Chrisxxx είπε

@Snoob Καταρχην η ομοσπονδια πρεπει να κανει αυτοκριτικη. 

Σε γενικές γραμμες:

- Οταν το 2008 ξεκιναει σταυροφορία εναντιον του Γιαννακη πως δεχεται αδιαμαρτυρητα τον Πιτινο που ειναι ακριβώς ιδια περιπτωση; Ο ολος πανικος με τον Γιαννακη δεν εγινε μονο απο τον κοσμο του Παο αλλά και από την ομοσπονδία με δηλώσεις κλπ ανακαλύψε ασυμβίβαστο, ασχετα αν ο Γιαννακης ηταν προπονητης και στο Μαρουσι ως το 2006. Και στην τελική η ιδια εφερε ανυπερβλυτα προβληματα και μεταφέροντας τα και στην ομαδα (βλ. 2010). Τι αλλαξε λοιπόν από το μοτο της οτι δεν θα παίρνουμε προπονητες απο Παο κ Οσφπ; 

- Οταν το 2017 λεει ο χαλίφης οτι η Εθνικη εχει παιχτες, δεν χρειαζεται προπονητη και φερνει τον Μισα γιατι καμαρώνει σαν γυφτικο σκεπάρνι διπλα στον Πιτινο και τα χωνει στον υφυπουργό; Τι αλλαξε και εδω;

- Για τον Πιτινο μιλησε για επισκεψεις σε παικτες , ταξιδια στην αμερικη κλπ. Υποθετω πανε στον κουβα ολα αυτα 10 μερες μετα. τι σκοπευει να κανει. 

- Και για τους 2, υπάρχει πρόγραμμα αναπτυξης οπως παλιοτερα ή οτι κατσει; Οχι το να παιρνουμε οτι τουρνουα u19 εχουμε ελπίδες για μετάλλιο δεν εχει να κανει με αναπτυξη αλλά καθαρα με κυνηγι προσκαιρων επιτυχιων. 

- Τι θα γινει μετά το 2020; 

Για μενα η ολη ιστορία με τον Πιτινο ειναι σαν να εχουν μαζευτεί τονοι σκουπίδια εξω από το σπίτι μου και ερχεται καποιος και μου λεει θα ριξουμε λίγο αρωμα να μην μυρίζουν για λίγο καιρο, τα σκουπίδια θα μεινουν εκει και συντομα θα μυρίζουν χειρότερα... 

Δεν μπλεκω καν σε συζητησεις αν ειναι οντως δωρεαν, ποιος ηταν ο χορηγος της wildcard το 2014, πως ακριβως διεξαγονται οι εκλογες στην εοκ. 

Το τι εγινε το 2008 σε απασχολει ή αν ο Ρικ Πιτινο καταφερει και φτιαξει μια σοβαρη Εθνικη που δεν θα διασυρεται απο Βραζιλιες και λοιπους; Εσυ δηλαδη θλιβεσαι για τον Γιαννακη και για τον ονομα του πρεπει να διαλυσουμε την Εθνικη με κανα Μισσα παλι;

Επειδη εφερε Μισσες και Σκουρτοπουλους πρεπει για παντα να φερνει τετοιους; Γιατι με αυτους τους προπονητες συγκρινεται ο Ρικ αυτη την στιγμη...

Στα υπολοιπα που λες εχεις καποιο δικιο, δεν εχουν αμεση σχεση με τον Ρικ. Αυτο που θα σου πω ειναι οτι ο Ρικ μπορει αν κατσει αρκετα, να συμαζεψει και τις ακαδημιες. Δεν ειναι πανακεια, αλλα σιγουρα ειναι ενα τεραστιο βημα μπροστα.

ο Ρικ εχει ηδη βελτιωσει την Εθνικη πριν καν κατσει στον παγκο της Εθνικης. Βελτιωσε τον Παπαγιαννη. Μονο αυτο σκεψου συγκρινε τον με παλιοτερους.

επισης και το δωρεαν το περνας ελαφρα την καρδια, και αυτο λεει πολλα. Τις διαβασες τις δηλωσεις του;

και στα λεω εγω που δεν με συμφερει σαν Παναθηναικο ο Ρικ στην Εθνικη. Τι εχω να κερδισω απο αυτο; Μονο να χασω εχω. Και αν θες μπορω να στα πω

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.
12 ώρες πριν, ilos είπε

Που είναι το σπρωξιμο? Σωστα βρισκομαστε στο α' γκρουπ δυναμικοτητας.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, rus είπε

Που είναι το σπρωξιμο? Σωστα βρισκομαστε στο α' γκρουπ δυναμικοτητας.

Δε ξέρω πως μετράει ο αλγόριθμος, αλλά μου φαίνεται περίεργο να είμαστε πάνω από Σλοβενία, Κροατία ή ακόμα και Βραζιλία πχ. Όλα αυτά με βάση τι έχουμε κάνει τα τελευταία 10 χρόνια.

Δημοσ.

Δεν βλέπω που βλέπεις το περίεργο. 

Η Κροατία από το 2009 και μετά αφού βάζεις ως κριτήριο την 10ετία ποτέ δεν είχε καλύτερη θέση από εμάς σε ευρωπαϊκό πλην του καταστροφικού για εμάς 2011

Δεν πήγε καλύτερα στο μουντομπάσκετ ούτε του 2010, ούτε του 2014 και δεν συμμετείχε καν στο τελευταίο.

Η Βραζιλία ούτε αυτή πήγε καλύτερα σε κανένα από τα 3 τελευταία Παγκόσμια από εμάς, και στους Ολυμπιακούς συμμετείχε λόγω του ότι ήταν διοργανώτρια και λόγω της Ηπείρου.

Για την Σλοβενία να δεχτώ ότι σε 2 Παγκόσμια έφτασε μακρύτερα από εμάς αλλά απουσίαζε εντελώς στο τελευταίο και στα Ευρωπαικά πλην του τελευταίου συνήθως είναι σε χειρότερη θέση από εμάς (και του 2011 πάντα)

Το πρώτο γκρουπ εμένα μου φαίνεται φυσιολογικό. Το δεύτερο είναι το παράξενο με Πολωνία, Τσεχία, Ιταλία να είναι σε αυτό και Σλοβενία, Τουρκία χαμηλότερα και ο Καναδάς στο 4ο. 

Μέτρησε μάλλον πολύ το πιο πρόσφατο Παγκόσμιο.

Δημοσ.

Βασικά μπάζει το όλο σύστημα αξιολόγησης από τις θέσεις 8 και κάτω της κάθε διοργάνωσης. Η Σλοβενία και η Κροατία πρέπει να καταποντίστηκαν επίσης γιατί δεν είχαν καν συμμετοχή στο τελευταίο και χάνεις πάρα πολλούς πόντους έτσι. Το οποίο είναι άδικο για μένα ειδικά για την Σλοβενία που είναι και η τρέχουσα πρωταθλήτρια Ευρώπης. Εμείς απλά ευνοούμαστε γιατί πάντα είμαστε top16 και σπάνια χάνουμε διοργανώσεις. Αυτό έχω καταλάβει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...