Προς το περιεχόμενο

Έχω τσαντιστεί με την Forthnet εδώ και 3 μέρες τώρα...

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από poulinos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Στο site της Forthnet βλέπω μόνο για ADSL routers, τπτ για VDSL και δεν ξέρω αν μπορείς να περάσεις τα "official"...

O poulinos λογικά θα ξέρει.

Από ότι βλέπω σε παλιότερό του post αναφέρει ότι πχ η αλλαγή modulation γίνεται μόνο από CLI.

http://www.insomnia.gr/topic/631749-ρυθμίσεις-γραμμής-στο-technicolor-td5336/

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στο site της Forthnet βλέπω μόνο για ADSL routers, τπτ για VDSL και δεν ξέρω αν μπορείς να περάσεις τα "official"...

μέσω putty μπορώ τουλάχιστον να αλλάξω το file modulation;

είναι blank και δε με αφήνει να συνδεθω στο router έχω βάλει serial κτλπ

Δημοσ.

Πάλεψε με την ΤΥ πάλι,αλλιώς υπομονή για τον poulino. :(

Κάτι αλλάζω αλλά δεν έχω ιδέα λολ

fEV27famQmijZqOdEiqBWQ.jpg

δε με άφηνε να συνδεθ'ω με serial όποτε συνδέθηκα με telnet το θέμα είναι ότι δε καταλαβαίνω τίποτα χαχαχαχαχαχα

δε ξέρω πως θα βάλω περισσότερα απο ένα mods

κάθε φορά που βάζω ένα το άλλο βγαίνει

φτουυυυυυ

δεν έχω serial cable μόνο από ssh μπορώ αν γίνετε

αλλιώς δε μπορώ να κάνω κάτι εγώ

• Super Moderators
Δημοσ.

Μόνο με το support της Forthnet βλέπω να υπάρχει λύση. Στη χειρότερη να σου στείλουν άλλο vdsl router που να έχει ενεργοποιημένο εξαρχής το Vectoring...

Δημοσ.

Μόνο με το support της Forthnet βλέπω να υπάρχει λύση. Στη χειρότερη να σου στείλουν άλλο vdsl router που να έχει ενεργοποιημένο εξαρχής το Vectoring...

Μάλλον αυτό θα κάνω,

πριν λίγο απενεργοποίησα το sra δε ξέρω τι κάνει αυτο χαχαχα

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Εδω και 3 μέρες τώρα η ταχύτητα μου από 50αρα έγινε 10mbps download(μέσα στο router το βλέπω στο bandwidth) και 1mbps upload.

Δε κάνουν τίποτα και το μόνο που λένε είναι βγάλε εκείνο βάλε τούτο και μπλα μπλα μπλα.

Αν δε φτιάξουν το πρόβλημα σε 1 εβδομάδα εγώ τους είπα ότι θα διακόψω(και forthent και nova), για μένα είναι μονόδρομος COSMOTE(και επειδή έχω ήδη σε μία tv cosmote tv, θα τους πω αν γίνετε να μου βάλουν και στο σαλόνι που είχα nova).

Είνει δυνατόν εδώ και 5 μήνες να έχω 50mbps(να κατεβάζω με 4,5MB) και τώρα να μου κάνουν αυτά τα κολπάκια, και να μου πετάνε δικαιωλογίες του στυλ( ε μάλλον βροχή, ε βγάλε καλώδιο βάλε καλώδιο(λες και είμαι κανά παιδάκι ή κανένας 80 χρόνων, έ το ρούτερ θα φταίεει κτλπ)

Και το χειρότερο από όλα.... να μου λένε κιόλας 30 ευρώ για να το κοιτάξει ο τεχνικός, αν είναι δυνατόν!!!

okD4pLKeQByO1Fz2gjGjZQ.jpg

Αυτά είναι στατιστικά σύνδεσης ADSL!!!!

Καμία σχέση με VDSL!!!

Μακριά από αυτό το καφενείο που λέγεται Forthnet!!!

Δεν έχει καμιά σχέση με τη Forthnet που ξέραμε παλιάάάάάά!!!!

Οι άνθρωποι λειτουργούν με νοοτροπία μπακάληδων....

Δημοσ.

Εμένα είναι disabled

και δε ξέρω πως να το κάνω enable

εξού και η φάτσα που έχω στο προφίλ μου,

αρχίζω και πιστεύω πως είμαι καταραμένος ή κάτι τέτοιο, δε μπορεί να συμβαίνουν αυτά μόνο σε εμένα

είναι σε assembly και δεν έχω ιδέα τι τιμές να δώσω ή τι να κάνω ή πως να τις δώσω

Δημοσ.

Ρώτησες την ΤΥ αν γίνεται να σου δώσουν το ΖΤΕ?

θα μου πουν να πληρώσω αν δεν έχει πρόβλημα το άλλο ή θα πουν άλλα 2 χρόνια σε εμάς και τσάμπα το ρουτερ(τα γνωστά κολπάκια).

δε με αφήνει να συνδεθώ και με ssh τώρα 

Ή θα μου πουν να το πάμε πρώτα το άλλο να το κοιτάξουν και ύστερα(και αυτοί που θα το κοιτάξουν θα πουν np)

• Λύση
Δημοσ.

το interface το δευτερο που ρωτατε εμφανιζεται σε καποια technicolor αν βαλεις 192.168.1.1/technicolor .μπορει το technicolor να το θελει με Τ κεφαλαιο.δεν δινω ορκο οτι ειναι σιγουρα ετσι διοτι α.μπορει να μην παιζει σε αυτο το router(το εχω δει στο 5136)b.μπορει να το θυμαμαι λαθος και δεν ειμαι σπιτι/δουλεια να το τσεκαρω

Μάλλον αυτό θα κάνω,

πριν λίγο απενεργοποίησα το sra δε ξέρω τι κάνει αυτο χαχαχα

seamless rate adaptation.αντι να σου ριχνει ανεβαζει το margin οταν γινεται κατι στην γραμμη σου κραταει το margin σταθερο για να μην πεσει η γραμμη και σου αλλαζει τον συγχρονισμο

Το πρόβλημα είναι απλό, όπως μου είχε πει ένας τεχνικός "έχει μπουκώσει η πόρτα" B)

και η λύση είναι πολύ απλή, αν και κανονικά θα έπρεπε με hardware reset να στρώσει,

θα πρέπει να βρεις τα 2 καλώδια της γραμμής σου στο κουτί και να τα ξεσυνδέσεις και μετά να τα ενώσεις και πάλι.

Δεν χρειάζεται να πειράξεις το κουτί αρκεί να βρεις που ενώνονται τα καλώδια εκτός κουτιού.

ΥΓ

Αν καλέσεις τον τεχνικό για αυτήν την δουλειά δεν θα πληρώσεις τίποτα.

ουτε στον αιωνα των αιωνων δεν υπαρχει αυτο.αν κολλησει η πορτα ξεκολλαει με lock unlock η με reset εκτος αν φταιει κατι στην καλωδιωση που κανει το port να κολλαει οπυ και να τα βγαλεις αμα τα ξαναβαλεις θα ξαναγινει το ιδιο

To ρουτερ από οτι φαίνεται κάθε φορά που κάνω wizard setup με πετάει στα ίδια πράγματα, θα πρέπει να βάλω άλλο frimware

Υπάρχει κάποιο firmware που μπορώ να κατεβλασω και να το περάσω ώστε να τα αλλάξω εγώ απο εδώ;

Το wizard με βγάζει στο δικό τους interface κάθε φορά

θα το κάνω hard way hardcoded

l

μπορώ να αλλάξω το modulation του ρουτερ με το putty

δυσκολα θα βρεις firmwars το οποιο θα εχει το interface που εχεις και τωρα απλα θα εισαι σαν administrator απο την αρχη αν ειναι generic

Εμένα είναι disabled

και δε ξέρω πως να το κάνω enable

εξού και η φάτσα που έχω στο προφίλ μου,

αρχίζω και πιστεύω πως είμαι καταραμένος ή κάτι τέτοιο, δε μπορεί να συμβαίνουν αυτά μόνο σε εμένα

είναι σε assembly και δεν έχω ιδέα τι τιμές να δώσω ή τι να κάνω ή πως να τις δώσω

μα δεν θα ειναι μονο σε σενα αλλα σε οποιονδηποτε εχει vectoringκαι αυτο το ρουτερ οποτε και μαζικα θα φτιαχτει
Δημοσ.

το interface το δευτερο που ρωτατε εμφανιζεται σε καποια technicolor αν βαλεις 192.168.1.1/technicolor .μπορει το technicolor να το θελει με Τ κεφαλαιο.δεν δινω ορκο οτι ειναι σιγουρα ετσι διοτι α.μπορει να μην παιζει σε αυτο το router(το εχω δει στο 5136)b.μπορει να το θυμαμαι λαθος και δεν ειμαι σπιτι/δουλεια να το τσεκαρω

μου βγάζει file not found σε μία μοβ σελίδα

δυσκολα θα βρεις firmwars το οποιο θα εχει το interface που εχεις και τωρα απλα θα εισαι σαν administrator απο την αρχη αν ειναι generic

μα δεν θα ειναι μονο σε σενα αλλα σε οποιονδηποτε εχει vectoringκαι αυτο το ρουτερ οποτε και μαζικα θα φτιαχτει

ισχύει, έχω φάει το google και δεν έχω βρει τίποτα

θα το φτιάξουν από εκεί;

Η θα πρέπει να τους ενημερώσω πρώτα, και να τους πάω πίσω το ρούτερ, θα του κάνω και ένα hard reset ώστε να ξανά γίνουν οι ρυθμίσεις όπως ήταν αρχικά, ώστε να μη μου λένε κιόλας εσύ το χάλασες κτλπ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...