Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποσό που διαθέτουμε : 700 -750 max

Χρήση υπολογιστή : gaming - internet -office 

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. OXI οθόνη.Υπαρχει μια 24αρα

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? ΟΧΙ

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). ΠΑΤΡΑ

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Ενα κατάστημα 

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Για συναρμολογηση απο κατάστημα

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο  θα βαλω εγώ windows 10

Το ποσό που διαθέτουμε είναι 750 ευρώ (μέγιστο).Επειδή ψάχνομαι για αγορά νέου υπολογιστή πήγα σε ενα μαγαζί της γειτονιάς μου και μου έδωσε την εξής προσφορά:

Μητρική: MSI B150 GAMING M3

Επεξεργαστής: INTEL CORE i5-8400 box

Μνήμες: HyperX Fury 8GB DDR4-2133MHz (HX421C14FBK2/8)

Κάρτα γραφικών:MSI GeForce GTX 1050Ti 4 GB Gaming

ssd: Samsung 850 Evo 250 GB M.2

τροφοδοτικό:  Thermaltake TR2 S 700W

Κουτί: Aerocool Aero-300 FAW

Πιστεύετε ότι αυτό το σύστημα είναι καλό??Να προχωρήσω στην αγορά του?

Ή μπορείτε να μου προτείνετε εσείς κάποια σύνθεση είτε σε intel είτε σε AMD?

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που θα διαθέσετε

Δημοσ.

To γειτονικό μαγαζί δεν ξέρει τι του γίνεται ... 

Μητρική και επεξεργαστής είναι ασύμβατα μεταξύ τους ....

Μισό επανέρχομαι με πρόταση.

• Like 1
Δημοσ.

To γειτονικό μαγαζί δεν ξέρει τι του γίνεται ... 

Μητρική και επεξεργαστής είναι ασύμβατα μεταξύ τους ....

Αλήθεια??

σε ευχαριστώ για την ενημέρωση και περιμένω την πρόταση σου

Δημοσ.

βασικά υπέρβαίνει το διαθέσιμο ποσό

Ξεπερνά κατά 50€+ το διαθέσιμο budget αλλά σου δίνει κάρτα γραφικών για gaming  πολύ δυνατότερη.

Ο συντελεστής performance / €€ είναι από τους πιο υψηλούς. :-D

Και από quickshop με  RX 580 8GB DDR5

alpIjJZ.png

Θα κοιτάξω να δω πως μπορείς να πέσεις -50€ από το παραπάνω, αν υπάρχει τρόπος;.

Δημοσ.

Ορίστε και άλλο ένα εντός BUDGET !

Πάλι με RX 580 8GB DDR5 σαν βάση, αφού θέλουμε πάνω απ` όλα gaming.

4laC0yu.png

Αν θες να παραμείνεις εντός budget, θεωρώ πως αυτό είναι ότι πιο δυνατό μπορείς να πάρεις.

- Επεξεργαστής 4 πύρηνος με SMT ( 8 νήματα) unlocked για o/cing .

- Μητρική που κλοκάρει , παιρνει NVME δίσκο και έχει όλα τα νέα πρότυπα σε πολύ χαμηλή τιμή για να μπορέσεις να βάλεις όλα τα φράγκα στην κάρτα γραφικών.

- M2 SSD από την Intel, σε καλή τιμή στα 240GB .

- 8GB RAM , εδώ αργότερα βάλε άλλα 8GB αν και όταν πέσουν οι τιμές.

- RX 580 8GB  DDR5 για πολύ καλό gaming σε 1080P.

- Επαρκές κουτί

-Επαρκές τροφοδοτικό.

**** Αν δίνεις 15€ παραπάνω άλλαξε μητρική με αυτή :

ASROCK AB350M PRO 4

http://www.quickshop.gr/ProductDetails/Computers-C/Hardware-Comp-CA21/Motherboards-CAT39/uATX-CAT432/ASROCK%20AB350M%20PRO4%20B350%20S_apo_AM4.aspx

Την διαφορά των δυο μητρικών θα την δεις παρακάτω.

ASROCK AB350M PRO 4

https://www.asrock.com/mb/AMD/AB350M%20Pro4/index.asp

ASROCK AB350M

https://www.asrock.com/MB/AMD/AB350M/index.asp

Και από hellasphone.gr

- με καλύτερη μητρική (αυτή που σου έβαλα σαν εναλλακτική στο παραπάνω σύστημα)

- και λίγο καλύτερο κουτί.

s1bUlOM.png

και εδώ με την RX 580 4GB ..

jIzPV9u.png

Διαλέγεις και παίρνεις !!! :-D

Δημοσ.

αν και δεν ξέρω πολλά μου φαίνονται καλές οι προτάσεις σου και σε ευχαριστώ για αυτό

με INTEL γινεται κάποια αξιοπρεπής σύνθεση σε αυτά τα χρήματα?

Δημοσ.

αν και δεν ξέρω πολλά μου φαίνονται καλές οι προτάσεις σου και σε ευχαριστώ για αυτό

με INTEL γινεται κάποια αξιοπρεπής σύνθεση σε αυτά τα χρήματα?

Σε intel θα πρέπει να κοιτάξεις από I5 8400 και επάνω  και σε μητρική με Z370 chipset (δεν παίζει με άλλες) που ανεβάζει το κόστος CPU/MOBO στα 320€ .

Εσύ για να μπορέσεις να βάλεις RX 580 ή GTX 1060 6GB στο σύστημα πρέπει να κρατήσεις το κόστος της πλατφόρμας περίπου στα 230€ μαχ .

Αν δεις στην πρώτη σύνθεση με RX 580 8GB έχω πιέσει το κόστος ακόμα και στην μητρική με - 15€ για να βγει  με την value b350m .

Διαφορετικά δεν θα έχεις gaming σύστημα γιατί το gaming το κάνει η κάρτα γραφικών στο 90% των περιπτώσεων.

Ο  R5 1600 ειναι απόλυτο VFM  με κόστος γύρω στα 265€ (cpu-mobo), αυτόν προσπάθησα να χωρέσω αρχικά, o οποίος είναι εξαπύρηνος με 12 νήματα, αλλά ούτε αυτόν μπορείς να χωρέσεις.

Οποτε πας στην πιο vfm περίπτωση αγοράζοντας τον R5 1400 , ώστε να έχεις ξεκλείδωτο επεξεργαστή, και να έχεις και SMT (4cores / 8threads) για όπου χρειαστεί .

Η πλατφόρμα AM4 είναι αναβαθμίσιμη για τα επόμενα 4 χρόνια, οπότε όποτε θες αναβαθμίζεις το οτιδήποτε κρατώντας την σταθερή.

• Like 1
Δημοσ.

Η 1050 δεν είναι καλή (σε περίπτωση intel)?

Κάτω από την μισή απόδοση στο gaming  σε σχέση με οποιονδήποτε συνδυασμό με RX 580 8GB.

Από εκεί και πέρα για αν καταλάβεις τι γίνεται .  

Εστω ότι το έπαιρνες από την ανάποδη και έγελες πως θέλεις ένα PC για να κάνει διάφορες εργασίες , multitasking , multithreading και λίγο gaming, οπότε σου έφτανε μια GTX 1050  .

Στο κόστος ενός I5 8400 που είναι 6 core /6 thread μαζί με μητρική, βγαίνουν συνδυασμοί R7 1700 (8core/16threads) που απλά τον σκοτώνουν και πάλι σαν ισχύ. 

Ο 8400 θα μπορέσει να αποτελέσει VFM επιλογή, αν και όταν η Intel φέρει μητρικές με τα μικρά chipset, ώστε να μειώσει το κόστος. Και εκεί πάλι, υπο προυποθέσεις για το τι χρήση κάνεις στο σύστημα.

Σκέψου απλά, πως όσο αυξάνεις το budget, τόσο μεγαλύτερες κάρτες χωράνε σε αυτό, που απογειώνουν τις επιδόσεις πολύ περισσότερο απο ένα Α ή Β επεξεργαστή.  

Τον 8400 θα τον πρότεινα, αν κάποιος ήθελε VFM σύστημα με μια κάρτα VEGA 56 ή GTX 1080 ας πούμε σε monitor των 144Hz .

Δημοσ.

Εντωμεταξύ βλακώδης απορία:Γιατί απο όλες τις συνθέσεις λειπει ο hdd?

Γιατί υπάρχει ο SSD . Αν θες βάζεις αργότερα έναν 37€ έχει ο TOSHIBA 1TB. 

Θες να δω το πως μπορεί να προστεθει από τώρα ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...