artidea Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Ντάξει πιο σουρεάλ τίτλο δε μπορούσα να βρώ αλλά η κατάσταση αγγίζει τα όρια του απελπιστικού... Κατ'αρχήν έχω (προς το παρόν) 24αρα σύνδεση Forthnet με router technicolor TG582N. Όλα ήταν τέλεια μέχρι που μαύρη η γ@μημένη ώρα και στιγμή που εξήγησα στους γονείς μου τι είναι το WIFI. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, για να έχουν πρόσβαση σε όλο το σπίτι (ξανα μαύρη η γ@μημένη ώρα και η στιγμή) τους εξήγησα τι ειναι το powerline και τους πρότεινα να πάρουμε ένα τέτοιο (ένα TP Link πήραμε δε θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο, 500Mbps αν δε κάνω λάθος, συνδεεται με ethernet με το router και στελνει wifi σε όλο το σπιτι) μπας και γλιτώσω απο το τηγάνισμα του εγγεφάλου μου με το wifi μέσα στο δωμάτιό μου... Ε λοιπόν αυτό ήταν, δε μπορώ να σταυρώσω game... Όλη ΜΑ ΟΛΗ τη μέρα, θα σκίζουν τη σύνδεση, μα τι φωτογραφίες θα κοιτάει και θα ανεβάζει η μάνα μου στο facebook, τι ο πατέρας μου θα βλέπει 1239190230912093 βιντεο στο youtube και θα ακούσει 2 φορές τις δισκογραφίες κουγιουμτζή, μοσχολιού και καζατζίδη ταυτόχρονα ή θα της έρθει της αδερφής μου να ανεβάσει 3 ταινίες απο το laptop στο dropbox... Ψάχνω να βρω ένα τροπο έστω να μειώσω λίγο το bandwidth της θύρας του δικτύου που τρώνε και δε μπορώ να βρω τπτ, γι'αυτό και ψάχνω απεγνωσμένα για βοήθεια. Δε μπορεί να είμαι ο μόνος με τέτοιο πρόβλημα και προφανώς όχι ο μοναδικός με πυροβολημένους στο σπίτι. Οπότε πως τη παλεύετε; Υπάρχει κάποιο router το οποίο να κανει prioritize κινηση στο δικτυο απο συγκεκριμένες ip? Κάτι διάβασα οτι με QoS μπορώ να βάλω τις web εφαρμογές (requests σε http και https) σε low priority αλλά δεν είμαι σίγουρος αν κάτι τέτοιο θα λύσει το πρόβλημα του να κάνουν full saturate το upload. Ψάχνω να βρω ένα router ή κάποιο managed switch ή κατι που να μου επιτρέπει να έχω bandwidth control ανα θύρα δικτύου αλλά δε μπορώ να βρω τπτ... Ειλικρινά πληρώνω όσο οσο προκειμένου να απαλλαγώ απο το μαρτύριο, οπότε αν έχει κάποιος υπ'όψιν οτιδήποτε, είτε ρύθμιση στο router μου ή κάποιο switch ή κάποιο νεο router παρακαλώ ας βοηθήσει.
soteras Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Βαλε μια δευτερη γραμμη για παρτυ σου και ολα κομπλε
plpapadopoulos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 1) Να αγαπάς και να σέβεσαι την οικογένειά σου. 2) Πάρε ένα σωστό firewall, ρύθμισε VLANs και βάλε QoS ή bandwidth management. 3) Κάνε μια κουβέντα και αναβαθμίστε τη γραμμή σας. 4) έλεξε όλους τους υπολογιστές (ΚΑΙ τον δικό σου μέσα) για malware. Good luck. 1
soteras Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Αμα μπορεις παρε το λαπτοπ της αδερφης και πειραξε τις ρυθμισεις στο ντρομποχ να παιζει σε πιο χαμηλες ταχυτητες Παντως αφου γονατιζετε τη γραμμη γιατι δεν βαζετε το μεγιστο πακετο της περιοχης σας ετσι θα ειστε ολοι χαρουμενοι
artidea Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 1) Να αγαπάς και να σέβεσαι την οικογένειά σου. 2) Πάρε ένα σωστό firewall, ρύθμισε VLANs και βάλε QoS ή bandwidth management. 3) Κάνε μια κουβέντα και αναβαθμίστε τη γραμμή σας. 4) έλεξε όλους τους υπολογιστές (ΚΑΙ τον δικό σου μέσα) για malware. Good luck. Κατ'αρχήν ευχαριστώ για την απάντηση 1) Αν δε τους αγαπούσα θα τους άφηνα στο μαύρο σκοτάδι. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός οτι εξακολουθούν να είναι πυροβολημένοι 2) Τι εννοείς να πάρω firewall δε σε πιάνω; Κάντο μου λίγο πιο λιανό αυτό γιατί νομίζω κάτι παμε να βγάλουμε εδώ. 3) Δυστυχώς αυτό λόγω περιοχής μάλλον δε γίνεται. Θα επικοινωνήσω με ΟΤΕ να δω αν υπάρχει τπτ νεότερο 4) Δε παίζει αυτό. Πριν βάλουμε αυτές τις μπαρούφες ήμουν κύριος, είχα μόνο της αδερφής μου το πισι και καταλάβαινα με τη μία τι πατάτα έχει κάνει. Το υπόλοιπο φάγωμα γίνεται απο τηλέφωνα και tablets, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν Mallware αλλά ούτε εκεί παίζει αυτό. Τους πιάνω επ'αυτοφώρο να δολοφονούνε τη σύνδεση (εν ολίγοις ξέρω τι κάνουν, δεν χάνουμε bandwidth απο το πουθενά) Αμα μπορεις παρε το λαπτοπ της αδερφης και πειραξε τις ρυθμισεις στο ντρομποχ να παιζει σε πιο χαμηλες ταχυτητες Παντως αφου γονατιζετε τη γραμμη γιατι δεν βαζετε το μεγιστο πακετο της περιοχης σας ετσι θα ειστε ολοι χαρουμενοι Αυτό είναι το πρώτο που κάνω αφου πρώτα δω οτι έχει γονατίσει το συμπαν. Το άλλο που λές είναι μεγάλη υπόθεση, ψάχνω να βάλουμε VDSL αλλά στη περιοχή δεν έχει έρθει ακόμα τπτ.....
mihalis19 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 1) Να αγαπάς και να σέβεσαι την οικογένειά σου. 2) Πάρε ένα σωστό firewall, ρύθμισε VLANs και βάλε QoS ή bandwidth management. 3) Κάνε μια κουβέντα και αναβαθμίστε τη γραμμή σας. 4) έλεξε όλους τους υπολογιστές (ΚΑΙ τον δικό σου μέσα) για malware. Good luck. Νομίζω το πιο σωστό post
Ntinaras Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 πειραξε τις ρυθμισεις των καρτων δικτυων τους και βαλτες στη ταχυτητα που θες πχ ethernet 10mbps wifi κατι αντιστοιχο
nyne Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 O τσαρλς μανσον ειναι φιλος σου...Περα απο την πλακα,αναβαθμιση γραμμης η ελεγχος μεσο καποιου firewall.
slk200gr Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Παρε ενα modem που να μπορεις να ρυθμισεις ποσο bandwith θα παρουν ,εγω εχω το asus και κανω οτι θελω 1
artidea Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Παρε ενα modem που να μπορεις να ρυθμισεις ποσο bandwith θα παρουν ,εγω εχω το asus και κανω οτι θελω Όπα κάτσε γιατι λαβράκι πιάσαμε και εδώ. To bandwidth limiter Που βλέπω εκεί εφαρμόζει ανα port ή IP? Αν έχει τετοιο πράγμα παω να το παρω ΧΘΕΣ. Επίσης αυτό είναι modem/router έτσι; Αν ναι υποστηρίζει VDSL και ADSL? Ρωτάω σε περίπτωση που ανανεώσουμε τη γραμμή να μην πάει χαμμένο. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Λίγο για τον έλεγχο μέσω firewall θέλω να μου πείτε λίγο τι μπορώ να κάνω γιατί δε ξέρω αν το πιάνω ακριβώς.
TheAccountant Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Παρε ενα xiaomi router και κοψτους μαχαίρι. Εγω τους δικους μου τους έδωσα ταχύτητα 5.5mbit (οχι megabyte), ισα ισα για 720p utube και απλο browsing. Και πολλα ειναι για τις αχρηστες υπηρεσιες οπως το FB που χρησιμοποιουν. Γενικα, οσο λιγοτερα ξέρουν, τοσο καλυτερα για σενα.
artidea Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Παρε ενα xiaomi router και κοψτους μαχαίρι. Εγω τους δικους μου τους έδωσα ταχύτητα 5.5mbit (οχι megabyte), ισα ισα για 720p utube και απλο browsing. Και πολλα ειναι για τις αχρηστες υπηρεσιες οπως το FB που χρησιμοποιουν. Γενικα, οσο λιγοτερα ξέρουν, τοσο καλυτερα για σενα. Επιτέλους ένας που με πιάνει XD. Ο σκρουτζ βλέπω έχει μόνο ένα xiaomi (ενα mini κατι τετοιο). Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις πιο μοντέλο έχεις πάρει και επίσης πως έχεις ρυθμίσει τη ταχύτητα; έχει bandwidth control / port ή ip??? ή απευθείας Limit στο wifi?
slk200gr Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Όπα κάτσε γιατι λαβράκι πιάσαμε και εδώ. To bandwidth limiter Που βλέπω εκεί εφαρμόζει ανα port ή IP? Αν έχει τετοιο πράγμα παω να το παρω ΧΘΕΣ. Επίσης αυτό είναι modem/router έτσι; Αν ναι υποστηρίζει VDSL και ADSL? Ρωτάω σε περίπτωση που ανανεώσουμε τη γραμμή να μην πάει χαμμένο. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Λίγο για τον έλεγχο μέσω firewall θέλω να μου πείτε λίγο τι μπορώ να κάνω γιατί δε ξέρω αν το πιάνω ακριβώς. Υποστηριζει τα παντα Adel,feel, με την ip,υπαρχει προσφορα στον κοτσο και αλλου φανταζομαι λογω ημερων 1
kostasbm Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 παρε το xiaomi και σιγα σιγα τους κοφτες μη τους αφησεις ετσι τους γονεις δε κανει ειναι για αυτους μια πορτα σε ενα καινουργιο τροπο επικοινωνιας και τους δινει ενεργεια για την ιστορια σου λεω οτι η μανα κανει skype το λιγοτερο 45 λεπτα την ημερα και ειναι 80+ ενα ς γειτονας στρατιωτικος απειλησε πηγε στον ΟΤΕ και εγινε χαμος μια μερα που δεν ειχε ιντερνετ 1
poihths Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 και απλό browsing να τους αφήσεις να κανουν χωρις fb και βιντεο παλι θα σου χαλανε το Ping ένα απλό τεστ με το κινητό σου την ώρα που παιζεις βλέποντας το ping θα σε πείσει. Η γραμμη σου ειναι async εξου κ το A(DSL). Ή παιρνεις 2η γραμμή ή πας σε άλλο σπίτι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα