Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον για κακη μου τυχη οπως φαινεται επαθα αυτο... 

https://imgur.com/a/ycRVq

https://imgur.com/a/szrN0

H οθονη δουλευει κανονικα...δεν εχει καποιο θεμα απλα το αφησα ετσι γιατι φοβαμαι μην ξεκολλησει ολοκληρη η οθονη....

Τι μπορω να κανω απο εδω και περα? αν το παω σε τεχνικο ξερετε περιπου ποσο θελει να το φτιαξει? 

Δημοσ.

Μακάρι να κάνω λάθος αλλά φαίνεται σαν να έχουν σπάσει/ξεκολλήσει τα hinges από το καπάκι της οθόνης (βασικά στην πρώτη φωτό διακρίνω το παξιμάδι που κανονικά πρέπει να είναι κολλημένο στο καπάκι της οθόνης).

Αναλόγως πόσο θέλει να ασχοληθεί ο τεχνικός μπορεί να σου φτιάξει τις βάσεις που βιδωνουν τα hinges ή να σου άλλαξει καπάκι αλλά εκεί ανεβαίνει κατα πολύ το κόστος αναλόγως βέβαια και το μηχάνημα υπολόγιζε 40-60 μόνο το ανταλλακτικό.

Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα παιδιά. Έχει ξεκολλήσει μόνο από την δεξιά μεριά. Δεν έχει χτυπήσει πουθενά ούτε έπεσε κάτω. Δεν ξέρω αν έγινε από απότομη κίνηση δική μου εκεί που δεν το κατάλαβα.. Τι να πω δεν ξέρω.. Έτσι όπως το βλέπω ξεκολλήμενο είναι και απλά κάποιο πιαστράκι έσπασε.. Θα το δω από αύριο

Δημοσ.

Αυτού του είδους hinges πρώτη φορά βλέπω και εγώ να σπάνε. Μήπως άνοιξες την οθόνη περισσότερο από όσο θα έπρεπε κάποια στιγμή;

Δημοσ.

Για όποιο λόγο και να έσπασαν δε φαίνεται να ναι ζόρικη δουλειά η αλλαγή... Δε κοιτάς να το αλλάξεις μόνος σου; είτε καινούριο είτε με μεταχειρισμένο; ;

Δημοσ.

Συνήθως οι δεξιόχειρες ανοίγουν την οθόνη απ τα δεξιά αντί να την πιάνουν απ το κέντρο με αποτέλεσμα όλες οι δυνάμεις και ροπές να πέφτουν ασύμμετρα πάνω στον ένα μεντεσέ. Αυτό σίγουρα προκλήθηκε από υπερέκταση της οθόνης.

Συνηθισμένη περίπτωση να σπάνε τα πλαστικά που κρατάν τα παξιμαδάκια πάνω όπου πιάνονται οι βίδες. Παίζει να χει σπάσει και το hinge... δε μπορώ να καταλάβω απ τη φωτό.

Λύση πατέντα: Ξεβιδώνεις το bezel και με προσοχή αφαιρείς το μπροστινό καπάκι να μη σπάσουν τα πιαστράκια. Δε ξέρω κατά πόσο θα χεις πρόσβαση, ίσως χρειαστεί να βγάλεις τελείως την οθόνη αποσυναρμολογώντας το λάπτοπ...

Αν έχεις πιστόλι θερμοσιλικόνης (αν όχι το κόστος είναι πρπ 10€) γεμίζεις το κενό να κολλήσει το hinge πάνω στην πίσω επιφάνεια όπου θα πρεπε να ναι βιδωμένο. αφού στεγνώσει για 10-15 λεπτά βάλε κι άλλο ίσα να πατήσει το μπροστινό καπάκι να γίνει σα σάντουιτς.

Κάνε ένα search youtube "laptop hinge repair hot glue" θα σου βγάλει αρκετά βιντεάκια πως το φτιάχνουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...