mpokwsths Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Όσο και να θέλουν οι οπαδοί των Hz να πιστεύουν ότι υπάρχει διαφορά ... τους διαψεύδουν τα response times των VA (και IPS) panels. Όταν μιλάμε για πραγματικά response times της τάξης των 20 και 25+ ms αρκεί η διαίρεση 1000/120 για να δει κανείς ότι το μεν πνεύμα (refresh rate) είναι πρόθυμο, η δε σάρκα (pixel response time) ασθενής. Μόνο σε λίγες περιπτώσεις (60+ fps πηγή) υπάρχει κάποια διαφορά. Τα παραπάνω στις OLED δεν ισχύουν καθώς έχουν χαμηλά μονοψήφια response times. (Και εγώ 100 Hz TV θα διάλεγα πιθανότατα αλλά αυτό είναι άλλο θέμα ). Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2018 από mpokwsths 1
Salvation81 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, bill7 είπε Παιδιά η τηλεόραση είναι στα 1000€ η καλύτερη αγορά, η mu7000 και πόσο μάλλον η sj850 είναι αρκετά υποδεέστερες. https://www.displayspecifications.com/en/comparison/9a7649c08 Επίσης όσον αφορά τα hertz που αναφέρεται πιο πάνω, προφανώς και σε γρήγορες σκηνές όπως ποδόσφαιρο/αθλητικά και τίποτα ταινίες δράσης με γρήγορα πλάνα το 50αρι πάνελ, με το 100αρι πάνελ φαίνονται. Πάντως προσωπικά, θα περίμενα μήπως παίξει σε αυτή την τιμή είτε η xe9005, είτε η q7f ελέω αθλητικών διοργάνωσεων το καλοκαίρι, μιας που θα έχουν έρθει και τα καινούργια μοντέλα. Το θεμα ειναι θα παιξει κατι καλυτερο στο mundial η θα μεινουμε με το τετοιο στο χερι οσοι περιμενουμε; Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2018 από Salvation81
bill7 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Μποκωστη αδερφέ μου, την ξέρω την θεωρία αλλά στην πράξη μόλις δω μπάλα σε 50αρι πάνελ καταλαβαίνω ότι η θεωρία με την πράξη απέχει. Δεν έχω δει ποτέ πάνελ 50hz σε αθλητικά και να μην μου ξινισει η κίνηση. Για την ιστορία έχω μια j6200 μοντέλο τριετίας πλέον με 100αρι direct led panel. Φέτος έγιναν τέσσερις προσπάθειες για αλλαγή της, οι δύο με 50αρι πάνελ αλλά φίλε μου, δυστυχώς σε fifa και αθλητικά η διαφορά ήταν πάντα εμφανής. Πιο συγκεκριμένα μια Sony 55 7096 και μια Samsung 55mu6122 και πέρσι μια ku6400. Τελικά τα έσκασα και πήρα μια Sony 9305 που είναι άλλο επίπεδο και ηρέμησα. Οι υπόλοιπες μεταπωληθηκαν σε φίλους και γνωστούς οι οποίοι δεν είναι θέμα με τα 50αρια πάνελ καθώς κάτι ακόμα σημαντικό και προφανές, είναι οι απαιτήσεις του καθενός. Φίλε salvation πάντα παίζει το ρίσκο. Εγώ είμαι θετικός στο ότι θα βγουν αξιόλογες προσφορές στο 1000αρικο. Εάν πάλι δεν βγούνε, σχεδόν αναγκαστικά πας για το επόμενο φθινόπωρο εκεί κοντά στο Black Friday όπου σημειώνουν πτώση οι τιμές.
Age4Greeks Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 2 ώρες πριν, Salvation81 είπε Το θεμα ειναι θα παιξει κατι καλυτερο στο mundial η θα μεινουμε με το τετοιο στο χερι οσοι περιμενουμε; Παραδοσιακά πάντα πριν από μεγάλη αθλητική διοργάνωση (Μουντιάλ, Γιούρο, Ολυμπιακοί) υπάρχουν καλές προσφορές αλλά 95% θα είναι για μοντέλα της προηγούμενης χρονιάς, στην περίπτωση μας μοντέλα 2017. Τα μοντέλα του 2018 θα είναι πολύ φρέσκα τον Ιούνιο οπότε η τιμής τους ασύμφορη.
mpokwsths Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, bill7 είπε Μποκωστη αδερφέ μου, την ξέρω την θεωρία αλλά στην πράξη μόλις δω μπάλα σε 50αρι πάνελ καταλαβαίνω ότι η θεωρία με την πράξη απέχει. Δεν έχω δει ποτέ πάνελ 50hz σε αθλητικά και να μην μου ξινισει η κίνηση. Για την ιστορία έχω μια j6200 μοντέλο τριετίας πλέον με 100αρι direct led panel. Φέτος έγιναν τέσσερις προσπάθειες για αλλαγή της, οι δύο με 50αρι πάνελ αλλά φίλε μου, δυστυχώς σε fifa και αθλητικά η διαφορά ήταν πάντα εμφανής. Πιο συγκεκριμένα μια Sony 55 7096 και μια Samsung 55mu6122 και πέρσι μια ku6400. Δεκτό. Σε σπορ με το motion interpolation στο full μπορεί να βλέπεις διαφορά. Απλά μην ξεγελιόμαστε, το refresh rate δεν είναι πανάκεια. Φέρνω ως παράδειγμα τη συζήτηση γύρω από το iPad Pro 10.5 με το 120Hz refresh rate. Πολλοί βλέπουν την πιο ομαλή κίνηση αλλά βλέπουν επίσης και περισσότερο motion blur σε σχέση με τα παλιότερα iPad. Εκεί έκανε τρελή γκάφα η Apple, βάζοντας τα 120hz σε panel με κακό response time. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2018 από mpokwsths
jd-chalk Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Παιδιά γνωρίζει κάποιος αν η Samsung 55 Q7F υποστηρίζει το HEVC στον αποκωδικοποιητή DVB-T2 ου διαθέτει? Το είδα ότι ισχύει σε κάποιο site αλλά στη Samsung δεν το αναφέρει πουθενά. Επίσης το πάνελ της είναι 120Ηz γιατί με τα 3100PQI που αναφέρει δεν βγάζεις άκρη.
Salvation81 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 6 ώρες πριν, Age4Greeks είπε Παραδοσιακά πάντα πριν από μεγάλη αθλητική διοργάνωση (Μουντιάλ, Γιούρο, Ολυμπιακοί) υπάρχουν καλές προσφορές αλλά 95% θα είναι για μοντέλα της προηγούμενης χρονιάς, στην περίπτωση μας μοντέλα 2017. Τα μοντέλα του 2018 θα είναι πολύ φρέσκα τον Ιούνιο οπότε η τιμής τους ασύμφορη. Αν ριξουν το Q7 στα 1000ε εστω και 55αρα θα την χτυπησω (η την Q6 65αρα στα 1000ε), δεν με νοιαζει αν θα ειναι 2018 μοντελο σιγα τα ωα. Το θεμα ειναι αν θα γινει κατι τετοιο.
bill7 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Κατοσταρια πάνελ και η q6 και q7 Σήμερα την είδα και από κοντά την q6f. Καλή είναι, την είχα κοντά με μια q8 και είχαν αρκετή διαφορά(προφανώς) πιο ξεπλυμμενα χρώματα και λιγότερο σκούρο μαύρο.
Salvation81 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, bill7 είπε Κατοσταρια πάνελ και η q6 και q7 Σήμερα την είδα και από κοντά την q6f. Καλή είναι, την είχα κοντά με μια q8 και είχαν αρκετή διαφορά(προφανώς) πιο ξεπλυμμενα χρώματα και λιγότερο σκούρο μαύρο. Εχω δει και την Q6 και την Q7 απο κοντα και η 7αρα ειναι καλυτερη στο ματι. Βεβαια οταν τις εχεις διπλα διπλα ειναι αλλιως με το οταν εχεις μονο 1 αλλα οκ αν δεις διαφορες δεν μπορεις να τις ξεδεις μετα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα